Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Grudziądz - Marina

baja02 - 2018-05-05, 13:07
Temat postu: Grudziądz - Marina
Może Was zdziwić ale mieszkam w Grudziądzu, a długi weekend majowy spędzilem na Marinie P dla kamperów i przyczep. Pojechalem tam żeby sprawdzić działanie wszystkich urządzeń w kamperze przed wyjazdem na wakacje. C-Plac usytuowany jest nad samą Wisłą, w pobliżu mostu na Wiśle, w pobliżu Centrum Handlowego "ALFA" , Starego Miasta i właściwie to wszędzie blisko z wyjątkiem solanek do których trzeba jechać autobusem miejskim.
Sam C-Plac jest ogrodzony, oświetlony, teren utwardzony (płyty) pod najazdy dla przyczep i kamperów, trawiasty pod markizę, WC i dla inwalidów, prysznic, woda ciepła i zimna całą dobę (bardzo czysto) , stanowisko do tankowania wody, WC Chem, podłączenia do sieci elektrycznej.
Pojechałem na jeden dzień, a zostałem cztery doby. " Cisza aż boli"
Zatrzymajcie się tu w czasie wędrówek - polecam.

EwaMarek - 2018-05-05, 21:12

Czasami tam staję przejazdem ale ponieważ jest drogo wolę pod basenami :-) Przy okazji się pomoczymy.
Szkoda , że nie można motorówki wypożyczyć i popływać.

Brat - 2018-05-05, 22:15

Biorąc pod uwagę ceny na kempingach, cennik Mariny grudziądzkiej wygląda IMO przyzwoicie ...
Oczywiście drogo w porównaniu z postojem za free ;)
http://www.marina.grudzia...kamperow#cennik

RoWeRs - 2018-05-05, 23:21

O marinie nie jedno można na forum przeczytać. Na szczęście to już przeszłość ;)
Na 2-3 dni to świetna miejscówka. Blisko na starówkę i WTR za płotem czyli Wiślana Trasa Rowerowa.
Słowo „trasa” wybiega mocno w przyszłość …. mtb się sprawdziły ….

EwaMarek - 2018-05-06, 21:53

Od kilku lat tam nie byłem. Czy te ceny są niższe ? Nie pamiętam...

Marek

Solilander - 2018-05-07, 10:08

Jadąc na Hel z Wieliczki stałem na Marinie w sobotnią noc 28.04.2018. Za 3 osoby i kampera zapłaciliśmy 50zł. Świetna lokalizacja przy starym mieście. Nieopodal galeria handlowa.
O godz. 20.00 bramki wejściowe pozamykane, żeby wejść trzeba było dzwonic po obsługę. Jest bezpiecznie. Polecam.