|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nasze opinie i pytania, - Warszawa - SKP przyjazne weteranom
serwan - 2018-05-15, 11:17 Temat postu: Warszawa - SKP przyjazne weteranom hej,
ktoś może podpowie gdzie jechać do SKP tak żeby diagnosta podszedł do auta z szacunkiem należnym wiekowi? auto jest oczywiście sprawne ale poprzednio miałem długą dyskusję o 6 osobach w dowodzie i braku pasów na kanapach
pozdrawiam
serwan
antwad - 2018-05-15, 18:31
Ja jeżdżę na stacje Energopolu na ul. Osmańskiej. Nie ma nigdy żadnego wydziwiania, a też mam siedzenia bez pasów. Zawsze szybko i sprawnie, kompetentni diagności.
http://www.energopolsa.pl/serwis.html
Grab - 2018-05-15, 21:05
Ja byłem ostatnio na przeglądzie w SKP w Tarczynie i pan sprawdzający luzy stwierdził,że zmieniłem właściwości konstrukcyjne pojadu. Zdziwiony pytam o co chodzi i otrzymuję odpowiedz, że wyciąłem dziurę i wstawiłem zbiornik.
Wchodzę pod kampera i diagnosta pokazuje od spodu schowek na butle gazowe.
Mówię że ten typ tak ma i nic nie zmieniałem. Na to pan diagnosta stwierdził, że wyśle mnie do rzeczoznawcy.
Zastanawiam się czy diagności robią przeglądy w kamperach.
bert - 2018-05-15, 23:15
Grab napisał/a: | Ja byłem ostatnio na przeglądzie w SKP w Tarczynie i pan sprawdzający luzy stwierdził,że zmieniłem właściwości konstrukcyjne pojadu. Zdziwiony pytam o co chodzi i otrzymuję odpowiedz, że wyciąłem dziurę i wstawiłem zbiornik.
Wchodzę pod kampera i diagnosta pokazuje od spodu schowek na butle gazowe.
Mówię że ten typ tak ma i nic nie zmieniałem. Na to pan diagnosta stwierdził, że wyśle mnie do rzeczoznawcy.
Zastanawiam się czy diagności robią przeglądy w kamperach. |
ten obowiązkowo powinien zrobić przegląd głowy u jakiegoś konowała...
rezultatem pożądanym była by lobotomia.
serwan - 2018-05-29, 18:39
Jestem właśnie na skp, Babice kolo wawy - i diagnostyka po konsultacjach z kimś przez tel kazał przerobić na 2-os i przyjechać na badania (obecnie jest 6 os); na widok mojej miny zadzwonił znów gdzieś i zeznał ze jszeli 6os to trzeba fotele przerobić na obrotowe, przodem do kierunku jazdy (w czasie jazdy); ktoś podpowie paragrafy czy interpretacje żeby mu wskazać ze nie ma racji?
Pozdrawiam
Serwan
serwan - 2018-05-29, 19:17
serwan napisał/a: | Jestem właśnie na skp, Babice kolo wawy - i diagnostyka po konsultacjach z kimś przez tel kazał przerobić na 2-os i przyjechać na badania (obecnie jest 6 os); na widok mojej miny zadzwonił znów gdzieś i zeznał ze jszeli 6os to trzeba fotele przerobić na obrotowe, przodem do kierunku jazdy (w czasie jazdy); ktoś podpowie paragrafy czy interpretacje żeby mu wskazać ze nie ma racji?
Pozdrawiam
Serwan |
Jakby ktoś szukał - ROZPORZÑDZENIE MINISTRA TRANSPORTU1)
z dnia 15 paêdziernika 2007 r.
zmieniajàce rozporzàdzenie w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbednego
wyposazenia
Usłyszałem 'no ma Pan racje', zaraz przegląd, zobaczymy na czym się urażony dumą diagnosty wyżyje..
serwan - 2018-06-03, 22:42
ochłonąłem, dodam ciąg dalszy; pan diagnosta po 'ma Pan rację' nie okazał się jadowitym 'ja Ci pokażę', ale obejrzał, przeciągnął przez ścieżkę, zauważył że auto ma hak a nie ma go w dowodzie i w zasadzie to nie powinien podbijać, zauważył że w dowodzie mam benzynę, podczas gdy auto jest diesel i w zasadzie.. ale suma summarum przegląd jest; miałem trochę satysfakcji słysząc jego rozmowę z kimś kogo potem określił jako '..on nam prowadzi szkolenia..' - '..a to wie Pan, ja się z tym zagadnieniem przypomnę na kolejnym szkoleniu żeby było wszystkim wiadomo..'; w efekcie, jeżeli ktoś z okolicy szukałby miejsca na przegląd kampera - jest szansa że obejdzie się już bez '..a gdzie są pasy..'
pozdrawiam
serwan
|
|