Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Sprzęt turystyczny i akcesoria - Panel przeciwsłoneczny do markizy

Prasiu - 2018-05-17, 21:16
Temat postu: Panel przeciwsłoneczny do markizy
Użytkuje ktoś taki panel? Jeżeli tak to jaki polecicie?
Zależy mi na tym aby nie ograniczał widoczności, czyli musi być z siatki.
Testował ktoś panel od Happysun ?

krzlac - 2018-05-18, 10:39

Użytkuje Thule z siatki, a właściwie materiału z otworkami. Mocowany do markizy na kedrę i odciągi do śledzi. Kilka razy zawieszałem - znacznie osłabia działanie słońca i nie zasłania widoku.
Ten z twojego linku wydaje się lepszy. Jest dłuższy i tańszy jak Thule.

TomekM - 2018-05-18, 14:06

Ja mam samoróbkę, więc co do tego konkretnego się nie wypowiadam, ale generalnie świetne rozwiązanie, bardzo przydatne w słoneczne dni.
jarok1961 - 2018-05-18, 14:48

Witam.
Ja mam Happy Sun i jetem bardzo zadowolony. Polecam.

wlodo - 2018-05-18, 14:57

Ja założyłem odcinek taki jak markiza, siatki cieniującej,zacienienie 50% (2.50 x 10 m - 40 zł) Powisiała parę godzin i zamieniłem na materiał. Niby zacienienie jest, ale słoneczko jednak dociera pod markizę i grzeje, materiałowa daje cień i ulgę od słońca.
Prasiu - 2018-05-18, 22:18

jarok1961 napisał/a:
Ja mam Happy Sun i jetem bardzo zadowolony. Polecam.

Panel w wersji standard czy premium?

wlodo napisał/a:
Ja założyłem odcinek taki jak markiza, siatki cieniującej,zacienienie 50% (2.50 x 10 m - 40 zł) Powisiała parę godzin i zamieniłem na materiał. Niby zacienienie jest, ale słoneczko jednak dociera pod markizę i grzeje, materiałowa daje cień i ulgę od słońca.

No właśnie, boję się że przez siatkę jednak będzie trochę grzało. Z drugiej strony nie chce ograniczać widoczności "pełnym" materiałem.

Prasiu - 2018-05-29, 21:45

Ostatecznie, kupiłem ten Happysun z siatki PCV. Na oko wygląda solidnie. Chwilę będzie musiał zaczekać na pierwsze testy.