|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - I stało się! Miejscówka na śląsku już JEST!
pionier01 - 2018-05-22, 11:44 Temat postu: I stało się! Miejscówka na śląsku już JEST! Kilka wizyt na Komisji Rady Miejskiej zaowocowało powstaniem nowej miejscówki.
Na dzień dzisiejszy są 3 stanowiska z podłączeniem do prądu. Będzie zainteresowanie - będzie więcej stanowisk. Jest WC, prysznic. Za kilka tygodni dociągamy światłowód więc będzie szybkie WIFI.
Aktualnie rozmawiam z Radnymi aby w odległości 1 km od parkingu zrobić zrzut wody brudnej.
Zlecili mi zrobienie krótkiego regulaminu oraz rozeznanie w sprawie sposobu rozwiązania problemu dostępu do WC i prysznica. Obsługa jest od 10:00 - 18:00 więc myślę nad zamkiem na kod. Kamperowiec wysyła SMS i otrzymuje KOD do WC. Parkuje o 23:00, wbija KOD do WC i drzwi się otwierają. Opłaty zrobimy symboliczne - mam nadzieję że się zgodzą.
Rudy 47-430
50.194490, 18.446818 - w Google już wstawiłem miejscówkę.
NIE ZAPOMNIJCIE ROWERÓW - idealne trasy w lasach
Kto chce więcej zdjęć niech pisze: studio.promedia@gmail.com
jarko_66 - 2018-05-22, 11:50
Tak trzymać , jako pierwszy stawiam . Mam nadzieję że się zdarzy w realu
StasioiJola - 2018-05-22, 12:35
Super inicjatywa- oby inni włodarze poszli za Waszym przykładem!
MILUŚ - 2018-05-22, 12:55
No trzeba przyznać , że jesteś słowny . Za doprowadzenie do pomyślnego finału Gratuluję
slawwoj - 2018-05-22, 13:48
Takich ludzi nam trzeba . idealny kandydat do PTCC.
pionier01 - 2018-05-22, 14:50
slawwoj napisał/a: | Takich ludzi nam trzeba . idealny kandydat do PTCC. |
Poczekajcie jeszcze na zrzut wody szarej i przyłącze wodne! Na razie trwają rozmowy. Konfiguruję sprzęt itp.
NIESTETY SAMI RADNI NA TO NIE WPADNĄ! Musicie do nich pójść i rozpocząć rozmowy.
Bronek - 2018-05-22, 15:18
Socale - 2018-05-22, 18:28
Brawo, chętnie postawiłbym też Radnym.
Forma zapłaty może być zrealizowana poprzez "wrzuć monetę" w zamku.
Tak spotykam winnych krajach, moneta otwiera dostęp do kibelka, do zrzutu, do prysznica, zawsze wchodzi 1 euro i jest jeszcze rozmieniarka. Np takie cuś poniżej stawianego:
elabaluch - 2018-05-22, 20:53
Wspaniale więcej takich ludzi którzy chcą coś zrobić i robią
pionier01 - 2018-05-22, 21:05
Socale napisał/a: | Brawo, chętnie postawiłbym też Radnym.
Forma zapłaty może być zrealizowana poprzez "wrzuć monetę" w zamku.
Tak spotykam winnych krajach, moneta otwiera dostęp do kibelka, do zrzutu, do prysznica, zawsze wchodzi 1 euro i jest jeszcze rozmieniarka. Np takie cuś poniżej stawianego: |
Sprawę właśnie rozgryzam. Zamek do WC będzie aktywowany poprzez SMS PREMIUM. Czyli turysta wysyła SMS-a o treści WC i otrzymuje KOD dostępu do WC i prysznica na dobę. Dokładnie to samo z zasilaniem 230V. Wysyła SMS-a PREMIUM o treści PRĄD 1,2 lub 3 i włącza się zasilanie na słupku 1,2 lub 3 na dobę. Jeśli zechce zostać na kolejne dni powtarza operację w każdej dobie.
Cena za klamkę z kodem do WC oraz przekaźnik włączający prąd do słupków cena : 1900 zł.
W klamce i przekaźniku będą karty SIM z taryfa telemetryczną. Abonament za kartę 5zł + VAT + opłata za każdy SMS.
Jak zrobię wszystko podam szczegóły i specyfikację sprzętu dla zainteresowanych.
Bronek - 2018-05-22, 21:26
No to się... w gacie, bo smsy premium mam poblokowane.
Ale przecież kamper ma kibel przypomniałem sobie.
pionier01 - 2018-05-22, 21:37
Bronek napisał/a: | No to się... w gacie, bo smsy premium mam poblokowane.
Ale przecież kamper ma kibel przypomniałem sobie. |
To chyba nie problem. 2 dni przed wyjazdem z domu zgłaszasz do operatora chęć odblokowania SMS PREMIUM lub sam to robisz poprzez WWW. Po wyjeździe z naszego parkingu wykonujesz jeden telefon do swojego operatora i ponownie blokujesz SMS PREMIUM.
Jeśli masz dostęp do swojego konta u operatora to sprawa jest banalna. Robisz to poprzez przeglądarkę WWW.
Socale - 2018-05-22, 21:39
Ja mam wszystkie możliwe blokady w telefonie, numer chronię jak tylko się da przed wysłaniem go w nieznane.
Pewno wielu ma podobnie, myślę że powinna być alternatywna forma opłaty. Nie nalegam, wszak nie wiem kiedy odwiedzę to miejsce, ale jeśli ma być dostępne, to niech będzie dostępne w różny sposób.
Uruchomienie systemu to też jakaś/czyjaś odpowiedzialność za jego działanie, równie kosztowne jak zamek "wrzuć monetę"
Ale jak zwykle w zacnych sprawach życzę jak najlepiej.
Powodzenia.
pionier01 - 2018-05-22, 22:04
Technicznie będzie problem z zamkiem do WC na monety. Taki zamek działa w ten sposób, że wrzucasz 1 zł i otwierasz drzwi. W tym momencie dopóki jesteś w WC kolejna osoba nie może wrzucić monety aż nie wyjdziesz z WC. U nas jest jedno wejście a w środku osobno korytarz z kilkoma ubikacjami dla kobiet i facetów oraz prysznic. Nie mogę zablokować drzwi wejściowych dlatego że jedna osoba wrzuciła 1 zł. Musiałbym na każdych drzwiach wewnątrz zamontować taki zamek a główne drzwi wejściowe musiałyby być na stałe otwarte. Tak jest np. na stacjach benzynowych.
Natomiast zamek na KOD na SMS PREMIUM umożliwia większej ilości osób otrzymanie osobistego kodu na wejście do całego WC na dany okres.
Bronek - 2018-05-22, 22:21
Cytat: | 2 dni przed wyjazdem z domu |
Przyjazd na takie miejscówki tranzytowe nie zawsze jest celem podróży i planów...... dalekosiężnych.
Raczej skończy się to, sikaniem w krzaki a nie SMS Premium.
Monitoring klamki wskazany. U mnie w pracy kobitka szczotkę do kibla ukradła, a taką mądrą klameczkę to sam bym przytulił
Kiedyś po pijaku kasownik z tramwaju chyba ukradłem..... chyba? Bo rano się z nim w wyrku obudziłem, i byłem w opakowaniu" Dodam, że to był kasownik... starej daty, gabarytów i wagi.
Taka klameczka ma przechlapane.
martini44 - 2018-05-23, 09:24
Bronek napisał/a: | Ale przecież kamper ma kibel przypomniałem sobie. |
ale Bronek niema kampera więc musi odblokować smsy premium
Bronek - 2018-05-23, 11:12
Albo się ... w gacie
Racja .
Ja wiem .. kreci to cywilizacyjne rozwiązanie, ale w przypadku przysłowiowej sraczki i tym samym braku logicznego myślenia gdy perystaltyka jelit zabrała krew z mózgu .
I wysłanie smsa staje się skomplikowaną operacją, wobec działań mózgu w celu zapanowania nad zwieraczami .....
Socale - 2018-05-23, 14:49
A dla np Helmuta, dla Johna, dla Juareza, dla Ammahmeda itd też ten system jest intuicyjnie prosty z ich operatorami?
2 zł/5zł zawsze wlezie choćby Eskimos wrzucał.
gryz3k - 2018-05-23, 20:37
Przyznam szczerze, że ja z takiego sms premium też bym nie skorzystał. Też mam zablokowane a opcja z odblokowywaniem i blokowaniem spowodowałaby raczej udanie się w inne miejsce.
Pomysł z miejscówką super ale duża część kamperowców to ludzie 50+ i opcja z nowoczesnymi technologiami raczej zniechęcająca... Pomyślałbym może o opłatomacie udostępniającym te kody. Wrzucasz monetę i dostajesz kod czy to do sanitariatów czy do włączenia prądu.
Bronek - 2018-05-23, 21:24
To byś się zdziwił.... raczej młode zombi smarfonowe mają bardziej powierzchowną wiedzę o nowych technologiach.
Wiem bo mam dwóch trzydzietolatków ponoć dobrze wykształconych... i ciągle słyszę : tato jak to ? a jak tamto? Epuap, e podpis, certyfkat, pue zus . itd... cedig,.. ciągle coś...
Wiec sns premium niechętnie , raczej nie z braku wiedzy, a z lenistwa i posiadania dystansu do niektórych pseudo udogodnień.
Nie neguję takiego rozwiązania, ono kręci z racji innowacyjności ale jest po prostu przegięciem.
Jak kasa fiskalna w szalecie w Słupsku.
Pomińmy kampera, bo ten ma kibel, ale chce mi się sikać a tu każą pisać smsa, bez gwarancji, że to zadziała. Jak nie, to pozostaje droga sądowa...
Już lepiej skycasha zatrudnić.
To może być jako jeden ze sposobów dotarcia do "brzegu pucharu", ale babci klozetowej nic nie zastąpi
To tylko jaja se robimy , ale chwała za to miejsce
MILUŚ - 2018-05-23, 22:48
pionier01........to teraz proponuję umieścić tą miejscówke tutaj :
https://www.campercontact.com/en/
gryz3k - 2018-05-24, 15:39
Bronek napisał/a: | Wiec sns premium niechętnie , raczej nie z braku wiedzy, a z lenistwa i posiadania dystansu do niektórych pseudo udogodnień.
|
Jest jeszcze problem całkiem powszechnych telefonów służbowych. Jak wytłumaczyć księgowej a co gorsza pani ze skarbówki za co ten sms premium?
Brodacz77 - 2018-05-25, 00:04
[quote="gryz3k"] Bronek napisał/a: | j a co gorsza pani ze skarbówki za co ten sms premium? |
Na TV Przetrwam albo Radio ma głośnik
staszko - 2018-06-04, 11:44
Byłem i nic tylko chwalić 6+
Exen - 2019-05-21, 20:48
Z ciekawości mnie korci podjechać... tym bardzo, że mam bardzo bliziutko...
ZbigStan - 2019-06-28, 13:40
Gratuluję wytrwałości. Jestem po rozmowie z Prezydentem Opola. Temat miejsca postojowego dla kamperow, zainteresował go, jako promocja miasta. Będę pilnowal tematu, ale zdaję sobie sprawę, że trochę to potrwa. Za dobrniecie do celu stawiam piwo. Pozdrawiam
Grzegorz fest leniwy - 2019-06-29, 15:00
Brawo
|
|