|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Dethleffs - Dodatkowe okno .
MAWI - 2018-05-29, 21:06 Temat postu: Dodatkowe okno . Jadąc do Chorwacki zauważyłem problem. A mianowicie. Brak okienka między drzwiami pasażera ,a wejściowymi do kampera. Ja z boku ktoś siedź to jeszcze ok. Ale samemu trzeba się powychylac aby bezpiecznie włączyć się do ruchu . Mając z prawej drogę. Wpadł mi pomysł żeby wstawić tam okienko. Ma ktoś jakiś pomysł na gotowca. Może ktoś już to wałkował. Tu na miejscu spotkałem Niemca z taką samorubą.
Nie wiem czemu nie chcą wejść zdjęcia. Może później.
Bronek - 2018-05-29, 21:15
Miałem w związku z tym kamerkę za prawym trójkątnym okienkiem w drzwiach.
I na monitorku prawo skos byl obraz
MAWI - 2018-05-29, 21:27 Temat postu: Okno Taż mi taki pomysł wpadł do głowy. To lepsze niż zbędne dziurawienie poszycia. Darek Ciebie trudno zaskoczyć. Pozdrawiam z ciepłych krajów.
Bronek - 2018-05-29, 21:35
Wiesiu jak "zwrócisz" musim pogadać o budowie.... zakupiłem co trzeba i jestem gotów itd... Pozdrawiam
Trzy łyżki i nóż? Ciekawe?
Ps ad monitorek i kamerka, to potrzeba chwili, będąc na szopingu w Słupsku, wyszło szydło z worka na parkingu, a że w Juli dawali taką kamerkę z monitorkiem za niewielkie pieniądze, od razu zamontowałem.
Przydatne przy przejazdach kolejowych
No i jeszcze uwaga na granicy w Macedoni czy Serbii akurat z tej strony mają budę i o mało nas nie chcieli posadzić za nią. Pitem na przejściach przykrywałem ją czapką.
MAWI - 2018-05-29, 22:14
No tak zapomniałem , nie wszędzie wolno. Ad. Budowania końca,e właśnie . Dwa na raz. Wrócimy do tematu.
amples - 2018-05-29, 22:50
Bronek napisał/a: | kamerkę za prawym trójkątnym okienkiem w drzwiach.
I na monitorku prawo skos byl obraz | A nie lepiej okryć np. w lusterku,
Bronek - 2018-05-29, 23:20
Lepiej Itd... O systemie 360° za ok 1200 zł z AliExpress, też było.
Można do woli. I powiem, że zewnętrzna jest lepsza, bo boczna szyba potrafi być w kropelkach.
Tylko prowizorki mają to do siebie, że są długowieczne. i jak zdają egzamin, to potem się już nie chce przerabiać.
MAWI - 2018-05-30, 08:52
Mam w garażu zestaw. Wrzucę to pokombinuje. Chłopaki pomysł jest najważniejszy. Reszta to szczegóły.
Socale - 2018-06-10, 20:40
Miałem też realizować kamerę drugim kanałem na monitor, ale...
Okazało się że lusterko wewnętrzne na przedniej szybie doskonale spełnia swoją rolę, widoczność pod kątem w prawo wstecz.
W lusterku rozdzielczość full4kHD-natural picture, a monitor ma jeszcze daleko do doskonałości choć jest "porządny".
tolo61 - 2018-06-10, 20:48
Zawsze pamiętacie by wyczyścić kamerkę odszronić itp?
Prościej wstawić okno które będzie niezawodne...
Tak myślę Z tego powodu tak zrobiłem
U mnie się sprawdza
MAWI - 2018-06-11, 20:22
Czyli robić , czy nie?
A może dodatkowe lusterko? Takie podwieszane pod tamto.
Socale - 2018-06-11, 21:46
Próba z lusterkiem niewiele będzie Cię kosztowała i niczego nie zniszczysz, zda egzamin lub nie, wówczas bez skrupułów wstawisz okno.
To lusterko może być nawet przy słupku pasażera, kwestia ustawienia.
Andrzej 73 - 2018-06-11, 22:00
W naszej Laice jest takie okienko i powiem szczerze że nie raz korzystałem z niego.
Jednak czy warto wsadzać okienko kiedy go tam producent nie przewidział? No nie wiem?
Temat do głębszej analizy...
|
|