|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Podwozia - technika i eksploatacja - Monitorowanie bieżącej trasy
casper - 2018-06-02, 10:33 Temat postu: Monitorowanie bieżącej trasy W jaki sposób monitorować bieżącą trasę, aktualną lokalizację na mapie, kierunek oraz prędkość z jaką porusza się Camper? Chodzi mi o możliwość podglądu zdalnego, bo w aucie, to wiadomo, że do takich rzeczy służy nawigacja GPS.
amples - 2018-06-02, 10:43
casper napisał/a: | monitorować bieżącą trasę, aktualną lokalizację |
Np. https://allegro.pl/kategoria/gps-i-akcesoria-lokalizacja-gps-147886?order=m
kimtop - 2018-06-02, 12:37
Ja w kilku samochodach i łódkach używam Trackimo
ludzik - 2018-06-04, 08:29
Jest to całkiem dobra opcja. Jedna z lepszych do zastosowań indywidualnych, czy nawet firmowych.
Takich systemów jest trochę. Np wiem, że floty czy szerzej pojazdy wykorzystywane firmowo wykorzystują systemy typu Infis Fleet Analyst Jest to kompleksowy system, czujniki montuje się w pojazdach i za pośrednictwem protokołu GPRS informacje o lokalizacji, ale też inne typu poziom paliwa, aktualny stan auta odczytany z komputera pokładowego - to wszystko jest kompleksowo obsługiwane.
orys - 2018-06-04, 12:20
Jeśli chodzi Ci o "sledzenie" na przykład kamperów które wynajmujesz, to oczywiście tylko rozwiązania flotowe.
Ale jeśli chodzi Ci np. o udostępnianie swojej pozycji rodzinie, to są od tego appki na smartfony rozmaite - szuykaj pod "parental control" na przykład.;
wirefree - 2018-06-06, 21:01
rozwiazania flotowe to sa rozwiazania dla floty i to kosztuje gruba kasiore, normalnie stosuje sie tk102b plus aplikacje w komputerze plus do obslugi gimnazjalista.
ikar1234 - 2018-08-23, 10:41
a traktimo ? mozę by to
|
|