| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Turcja - turcja -fotki z trasy
medard - 2008-09-25, 20:03 Temat postu: turcja -fotki z trasy dam tu kilka fotek z trasy na bliski wschod z jesieni ubieglego roku
mysle ze turcja to bardzo piekny kraj i tacyz sa i ludzie
sa tam naprawde swietne drogi ciagnace sei setki kilometrow ale w gorach zdarzaja sie i takie ze ze ledwo sie przecisnie kamperem i poki pamietam maja bardzo szerokie pobocza ktore sluza tubylcom do jazdy "pod prad"na prawej stronie czesto bez oswietlenia
medard - 2008-09-25, 20:45
skoro juz jestesmy w azji to ciag dalszy
nastepne fotki ktore dam to cuda natury polecam
Jerzy - 2008-09-25, 21:00
Ta Kapadocja, (15) to raczej taka mniam, mniam...
Aulos - 2008-09-25, 22:42
Chociaż bez kapci?
StasioiJola - 2008-09-25, 23:11
Myślę MEDARD ,że przenosisz przez swoje opowieści i zdjęcia strasznie zarażliwą chorobę!! Chorobę PODRÓZNICZA!! I to jest piękne,, Dziękuję!!!! Stasio i Jola.
medard - 2008-09-26, 05:55
ciag dalszy fotorelacji z turcji a wiec kapadocja -cudo natury
medard - 2008-09-26, 06:24
i ostatnie fotki z turcji
kilka zdan co do kosztow jak rowniez bezpieczenstwa -turcja jest raczej drogim krajem paliwo w/g mnie bardzo drogie okolo 40% drozsze niz w polsce ale ja zamontowalem sobie dodatkowe zbiorniki paliwa i na granicy w swilengradzie/bulgarsko-tureckie przejscie graniczne/zatankowalem w strefie wolnoclowej do pelna po 0,78 euro co wystarczylo mnie na przejechanie calej turcji az do syrii na tzw tanim paliwie i po tanie paliwo
w anatoli mozna jeszcze spotkac miejsca gdzie mozna zjesc orginalnego kebaba i jesli juz ktos trafi na cos takiego to juz podpowiadam ze zawsze dodaja do tego liscie miety ktore nalezy spozywac po kazdym kesie kebaba gdyz jest bardzo pikantny i za 1 razem niewiedzialem po co to sie kladzie kolo kebaba a skutek byl bardzo zalosny dla mnie gdyz tak zasmakowalo mnie to jedzonko ze nawet bardzo ostre pieczenie w buzi poskutkowalo tylko tym /w trakcie jedzenia/ze wypilem bardzo duzo wody / ze mialem potem problemy z jedzeniem przez kilka dni gdyz cala jama ustna byla w babelkach ,potem sie dowiedzialem ze liscie miety to neutralizuja gdy sie zagryza nimi kebaba
co do bezpieczenstwa to mysle ze jest bardzo bezpiecznie choc przy tym ruchu w duzych miastach szczegolnie w istambule moze wystraszyc slabszego kierowce a i spotkalem sie z czyms takim ze polak zaparkowal auto na rogatkach istambulu i potem poruszal sie tylko taksowkami
co do riwiery tureckiej jest piekna, sliczna ale wszystko jest pod katem turysty i to w obrebie hoteli jest w miare wysoki standard ale ja parkowalem gdzie sie dalo najlepiej niedaleko punktow policyjnych gdyz byla ochrona auta jak wychodzilem gdzie dalej czy nad morze
eeik - 2008-09-26, 09:01
Jestem zachwycona ,
już chyba więcej nie muszę pisać ,
zazdraszczam oczywiście po mojemu
Dembomen - 2008-09-26, 13:23
Hej!
Coraz bardziej ciągnie!
Hej!
Jerzy - 2008-09-26, 18:27
Przedwczoraj Medard poinformował mnie telefonicznie, że lada dzień dokończy naprawy kampera lekko uszkodzonego w ostatniej eskapadzie i przyjedzie nim do Osówki - pojazd dostosowany do długotrwałych azjatyckich podróży (Kazachstan) z pewnością wzbudzi zainteresowanie...
Cacki - 2009-06-29, 22:35
witaj Medard z twojej relacji wynika że planuję podróż podobną do twojej może trochę mógłbyś pomóc jaką trasą jechałeś (ja planuję Istambuł-Ankara-Kapadocja-Adana) jakie są ceny autostrad
medard - 2009-06-30, 14:54
witaj
z polecenia
forumowych sil szybkiego wymiatania
wszelkie informacje ktore moga byc przydatne w twojej wyprawie /znaczy sie podziele sie swoja wiedza i spostrzezeniami/ prosze na PW lub na gg 1485705
pozdrawiam i do milego
|
|