Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

Dethleffs - Konserwacja pod³ogi

kubryk1 - 2018-06-09, 15:07
Temat postu: Konserwacja pod³ogi
Powiedziano mi, ¿e moja pod³oga od spodu (drewniana) wymaga ponownego zakonserwowania bo stara pow³oka jest ju¿ lichutka. I tu pytanko - czym to zrobiæ najlepiej? Najwygodniejszy by³ by (my¶lê) jaki¶ preparat w sparyu. Co doradz± koledzy obeznani z tematem?
kubryk1 - 2018-06-09, 15:13

Zapomnia³em o jeszcze jednym - mój tylny baga¿nik to konstrukcyjnie skrzynka z drewna. Mam podejrzenie, ¿e niektóre po³±czenia ¶cianek s± ju¿ nie do koñca szczelne bo w czasie jazdy w deszczu do wnêtrza dostaje siê nieco wody, która po zatrzymaniu wykapuje. Problem pojawi³ siê po utracie fartucha (chlapacza) co wg mnie sugeruje nieszczelno¶æ samej skrzynki a nie uszczelki klapy (mycie myjk± ci¶nieniow± ani deszcz na postoju nie powoduje wp³ywu wody do ¶rodka). Czy najlepiej uszczelniæ po³±czenia ¶cianek i przej¶æ orurowania przez ¶cianki tego baga¿nika?
MILU¦ - 2018-06-09, 19:39
Temat postu: Re: Konserwacja pod³ogi
kubryk1 napisa³/a:
Powiedziano mi, ¿e moja pod³oga od spodu (drewniana) wymaga ponownego zakonserwowania bo stara pow³oka jest ju¿ lichutka. I tu pytanko - czym to zrobiæ najlepiej? Najwygodniejszy by³ by (my¶lê) jaki¶ preparat w sparyu. Co doradz± koledzy obeznani z tematem?

Pod³±czam sie do tematu..........moja pod³oga te¿ zaczyna szczególnie za ko³ami prze¶witywaæ golizn± drewna :-P

Co proponujecie ? :mrgreen:

slawwoj - 2018-06-09, 20:05

Dekaphon 9735 firmy Dekalin
silny - 2018-06-09, 20:35

Powa¿nie jak nie wiem co napisze ¿e pasta g³usz±ca stosowana przez blacharzy samochodowych to jest to czego szukasz w temacie wype³nienia szczelin, oczywi¶cie jaki¶ tam biteks na powierzchniê ale szczeliny tylko pasta g³usz±ca bo trzyma jak klej a elastyczny jak nale¿y
Bim - 2018-06-10, 15:43

MILU¦ napisa³/a:
Pod³±czam sie do tematu..........moja pod³oga te¿ zaczyna szczególnie za ko³ami prze¶witywaæ golizn± drewna

Co proponujecie ?

w Moim uda³o mi sie doci±æ i zamontowaæ b³otnik taki ja maja przyczepki i mam spokój bo skleja poza ko³em by³a wypiaskowana :lol: tera jest ok z tym ¿e ciê¿ej wymieniæ ko³o bo Kampera trzeba wy¿ej podnie¶æ, a i mam poduchy :spoko

MILU¦ - 2018-06-10, 17:51

Bim napisa³/a:
...................

w Moim uda³o mi sie doci±æ i zamontowaæ b³otnik taki ja maja przyczepki i mam spokój bo skleja poza ko³em by³a wypiaskowana

Ja dora¼nie doci±³em kawa³ki gumy i przykrêci³em od spodu do pod³ogi . :-P

MILU¦ - 2019-04-28, 12:13

W ostatni pi±tek korzystaj±c ze s³onecznej pogody wlaz³em pod ¿ó³wia i zakonserwowa³em mu drewnian± pod³ogê od spodu .
U¿y³em polecanego przez slawwoj'a :
Dekaphon 9735 firmy Dekalin

Na ca³y spód posz³y dwa spray'e . 55 z³ sztuka :ok