Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Budujemy kampera - Montaż zbiornika LPG

wolas - 2018-06-10, 21:41
Temat postu: Montaż zbiornika LPG
Temat zbiorników LPG zamiast zwyczajnych butli przewijał się kilkukrotnie na forum. :bylo

Ale, czy możecie polecić kogoś, kto zamontowałby mi taki zbiornik w ducato w miejsce koła zapasowego ?

Najlepiej w wielkopolsce, ale jeśli macie kogoś dobrego gdziekolwiek to podzielcie się proszę :)

grzegorzalex - 2018-06-11, 18:38

Możesz podjechać do Opalenicy i zobaczyć
Mam zainstalowany w miejscu koła zapasowego

rakro1 - 2018-06-12, 09:38

Każda firma montująca instalacje samochodowe LPG.Ale wcześniej poczytaj na Forum jak to ma być zrobione aby wiedzieć jak z nimi rozmawiać :spoko
Skwarek - 2018-06-12, 11:04

Jednak nie każda firma montująca LPG. W mojej okolicy próbowałem zlecić w kilku firmach i nie udało się. Nie chcą, bo trzeba coś przerobić a oni się boją odpowiedzialności, mają uprawnienia do montażu LPG do zasilania silników i koniec. Trochę ich rozumiem, nie chcą się wikłać w jakieś ewentualne spory. Rad nie rad musiałem sam sobie skompletować i zamontować. Ale to nie jest trudne.

:spoko

rakro1 - 2018-06-12, 18:14

Ja sam kupiłem butlę na wymiar do mojego auta,wg.podpowiedzi z CT.Do tego stelaż,reduktor a rurki,złączki i montaż to już była firma.Ale fakt chciało im się bo robiłem wcześniej inne żeczy i w dodatku po moim robili jeszcze trzy kampery.Nawet pytaliczy to ja ich reklamowałem.Niestety nie ja.Ale w Dębicy mogę spokojnie polecićgdyby ktoś chciał.Właśnie mam sjestę po grilu zrobionym na gazie z tej butli - plaża w Grecji.Nie moge teraz się ruszać,więc może nie warto polecać? ;)
Misio - 2018-06-12, 20:53

Zadzwoń do Darka z firmy ALPO z Lubonia Koło Poznania. Był teraz na zlocie w Bałtowie. :spoko