|
Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - pad³y akumulatory
EwaMarek - 2008-09-28, 09:01 Temat postu: pad³y akumulatory problem!!!
po 3 tygodniach stania kampera bez 230v na dworze, pad³y mi akumulatory :-(
w poprzednim kamperze nigdy nic takiego siê nie dzi³a³o
wszystko by³o wy³±czone poza odstraszaczem na myszy i w³±czonym panelem sterowania.
zrozumia³bym gdyby pad³ ten od kempingu ale czemu pad³ te¿ ten od silnika????
przecie¿ ten blok sterowania powinien pilnowaæ i nie pozwoliæ siê roz³adowaæ...
mo¿e kto¶ mia³ taki problem?
dominik - 2008-09-28, 09:04
radio, alarm
te¿ potrzebuj±
stefan - 2008-09-28, 09:13
Witam! dominik napisa³/a: | radio, alarm
te¿ potrzebuj± | -sadze ze aby rozladowac dwie baterie po 80 Ah trzeba czegos wiecej. Pozdrawiam.Stefan.
janusz - 2008-09-28, 09:54
Cytat: | -sadze ze aby rozladowac dwie baterie po 80 Ah trzeba czegos wiecej. |
Czego
MirekM - 2008-09-28, 09:58
janusz napisa³/a: | Cytat: | -sadze ze aby rozladowac dwie baterie po 80 Ah trzeba czegos wiecej. |
Czego |
Silnej woli
stefan - 2008-09-28, 09:59
Witam! janusz napisa³/a: | Czego | - po pierwsze primo padly obie baterie co nie powinno sie zdarzyc.Po drugie primo bylbym sprawdzilbym czy nie jest(zaleznie od typu "elektrobloku") sklejony przekaznik odpowiadajacy za polaczenie obu akumulatorow. Pozsdrawiam.Stefan.
EwaMarek - 2008-09-28, 10:46
chyba zê myszy zrobi³y mi zwarcie
co do przeka¿nika to mo¿e tak byæ - kiedyæ spali³ mi siê bezpiecznik od akumulatora samochodu co idzie na blok ³adowania. na panelu jak sprawdza³em by³o ok czyli ze napiêcie jest .... a bezpiecznik ???
tylko ¿e przy ³adowaniu sa ró¿ne napiecia na akuulatorach ....
stefan - 2008-09-28, 10:54
Witam! No i z tej wlasnie przyczyny pali bezpiecznik.Plynie duzy prad tzw.wyrownawczy. Pozdrawiam.Stefan.
EwaMarek - 2008-09-28, 19:32
czyli co?
stefan - 2008-09-28, 19:41
Witam! -jezeli to pytanie do mnie to nie wiem.Nie znam tego auta i nie wiem kto i co tam zrobil.Zacznij od zlokalizowania(?) tego przekaznika. Pozdrawiam.Stefan.
EwaMarek - 2008-09-28, 20:24
ok ale bedzie problem w poprzednim kamperze mia³em elektroblok pod sidziskiem bocznym i go kiedy¶ wyjmowa³em a czasami to wystarczy³o obudowe zdj±æ bo ³atwy dostêp
tu jest w szafie - co za palant to wymy¶li³ - nie dosæ ¿e ciasnota to zaraz przed nim piecyk gazowy
stefan - 2008-09-28, 20:50
Witam! Cieszcie sie ze macie wszystko w jednym miejscu! Nie napisze co u mnie Mc Gaywery powyczynialy!Jeszcze kablami bede mogl zaczac handlowac! Pozdrawiam.Stefan.
dominik - 2008-09-28, 21:26
EwaMarek napisa³/a: | ....
tylko ¿e przy ³adowaniu sa ró¿ne napiecia na akuulatorach .... |
a jaka ró¿nica napiêæ
bryzby - 2018-08-23, 21:54
Mam podobny problem .pad³ mi jeden z dwóch akumulatorów kwasowych zabudowy. Proszê o opiniê w dwóch zdaniach, czy kupiæ kwasowy czy ¿elowy i ewentualnie dlaczego?
Andrzej 73 - 2018-08-23, 22:28
Polecam AGM.
Po latach wymiany z kwasiaka na kwasiaka mam dosyæ.
Trzeci rok AGM i mam spokój.
Ale jak zwykle ka¿dy robi jak mu pasuje.
wirefree - 2018-08-23, 23:08
bryzby napisa³/a: | Mam podobny problem .pad³ mi jeden z dwóch akumulatorów kwasowych zabudowy. Proszê o opiniê w dwóch zdaniach, czy kupiæ kwasowy czy ¿elowy i ewentualnie dlaczego? |
Zelowy szkoda kasy i jak padnie to bedzie bol, luz lepiej agm
mischka - 2018-08-24, 08:44
Andrzej 73 napisa³/a: | Polecam AGM.
Po latach wymiany z kwasiaka na kwasiaka mam dosyæ.
Trzeci rok AGM i mam spokój.
Ale jak zwykle ka¿dy robi jak mu pasuje.
|
i ja wymieni³em na AGM, czy to by³o dobre rozwi±zanie oka¿e siê za dwa, trzy latka.
Andrzej 73 - 2018-08-24, 09:27
mischka napisa³/a: | , czy to by³o dobre rozwi±zanie |
Uwa¿am ¿e bardzo dobre.
bryzby - 2018-08-27, 09:03
Dziêkujê Kolegom za szybk± reakcjê i konkretne odpowiedzi.
Suliki - 2018-08-27, 16:54
pamiêtaj, ¿e o ile akumulatory s± po³±czone na sta³e to musisz wymieniæ dwa ( takie same od tego samego producenta ) jak pod³±czysz nowy do starego to za chwilê bêdziesz mia³ dwa stare ... tak to niestety dzia³a. Zgadam siê, ¿e AGM s± bardzo fajne.
Sosna91 - 2018-08-28, 13:32
Suliki napisa³/a: | pamiêtaj, ¿e o ile akumulatory s± po³±czone na sta³e to musisz wymieniæ dwa ( takie same od tego samego producenta ) jak pod³±czysz nowy do starego to za chwilê bêdziesz mia³ dwa stare ... tak to niestety dzia³a. Zgaldam siê, ¿e AGM s± bardzo fajne. |
Tylko w przypadku ³±czenia szeregowego *
Suliki - 2018-08-28, 16:56
niestety w obu przypadkach, ale w szeregowym jest znacznie gorzej - to prawda
Suliki - 2018-08-28, 17:29
dla u¶ci¶lenia w po³±czeniu równoleg³ym bardzo istotny jest stopieñ zu¿ycia akumulatorów, powinien byæ zbli¿ony, pojemno¶æ - idealnie jak bêdzie taka sama, jak bêdzie siê znacznie ró¿niæ to mog± siê pojawiæ problemy przy ³adowaniu. Przy szeregowym to tak jak potwierdzi³ Sosna wszystkie parametry musz± byæ takie same
dziwaczek - 2018-08-28, 20:24
po prostu kupujemy dwa identyczne akumulatory np 2x100Ah i mamy problem na wiele lat z g³owy te co mia³em mia³y podobno 10lat (Pan w sklepie z akumulatorami odczyta³ datê)
Wstawi³em taka parê kwasiaków - mam rurki do odprowadzania gazów pod kamperka wysz³o 2x370z³
Bronek - 2018-08-28, 22:12
U mnie nówki fabrycznie zainstalowane, 2x 100 Banery bezobs³ugowe z przetwornic± obok i regulatorem 30A mppt, póki co ok. Wszystko w kupie ekstra dostêp.
Ale gdy zdechn±, to ju¿ na pewno bêdzie Lifepo4, bo wstyd bym w koñcu takiego nie kupi³ ..po tylu latach.
Sosna91 - 2018-08-29, 01:21
swego czasu w poprzednim kamperze mialem 3 aku. 2 kwasy 64ah i 120ah oraz 18ah ¿el i wszystko rownolegle pieknie dzialalo, wyrownanie pr±dów bêdzie niezaleznie i zawsze niewaze z jakimi aku sie to po³aczy.
w "nowym" ciagle brak mi czasu na wyporwadzenie gazów z aku na zewnatrz
Suliki - 2018-08-29, 06:50
dzia³aæ zawsze bêdzie, pytanie jest tylko jak d³ugo akumulatory po¿yj± i czy masz max pojemno¶ci uk³adu ( a o to chodzi w tej zabawie ). £adowanie ¿elu i ³adowanie kwasu to inne bajki i ³adowanie takim samy pr±dem na pewno nie przed³u¿a ich ¿ywotno¶ci. W skrajnym przypadku jak masz 'nówkê' i 'starocia' to po na³adowaniu ten lepszy bêdzie stara³ siê na³adowaæ ten gorszy i po prostu energia idzie w las...
mrsulki - 2018-08-30, 06:23
Bronek napisa³/a: | U mnie nówki fabrycznie zainstalowane, 2x 100 Banery bezobs³ugowe | Wiedz± co dobre Te¿ mam taki.
Bronek - 2018-08-30, 07:07
Z trzy lata powinny zgodnie z tradycj± wytrzymaæ.
Ale czy ja wytrzymam tyle z nimi?
Mia³em ju¿ Banery i fakt w porownaniu z Vart± by³y wytrzymalsze o m/w rok
AGMy to 3 lata i spory spadek sprawno¶ci.
Pora jak w wielu motoryzacyjno/kamperowych aspektach zmieniæ podej¶cie. Litowe akumulatory np. sprê¿arkowa lodówka (tu niekoniecznie jestem do koñca zdecydowany) i ten masakryczny diesel, bieda silnik z epoki "wêgla i stali, ró¿y i konwalii" jak to scharakteryzowa³ nasz kraj F. Kiepski.
U mnie trochê ten Efoy bêdzie "zamazywa³" faktyczny stan akumulaorów. Zobaczymy.
I tak z rana jak zwykle mam optymizmu wiêcej ni¿ wieczorem, kiedy to mi siê nieopatrznie zdarzy spojrzeæ w telewizor
Po¶rednio ma to zwi±zek z tematem akumulatorów. Kamper elektryczny, to jedynie chyba gazu by trochê potrzebowa³ (ogrzewanie?) ale tylko dla tych co unikaj± kempingów . Czy pompa ciep³a wystarczy?
Cytat: | Rozwój motoryzacji elektrycznej w ostatnich latach jasno pokazuje, ¿e elektryki ; przejm± rynek szybciej ni¿ wiêkszo¶æ ludzi my¶li
Sk±d taka teza?
Oto 5 faktów, które j± potwierdzaj±.
1. G³ówny koszt wyprodukowania pojazdu elektrycznego to bateria.
Ogniwa litowo-jonowe s± coraz tañsze. Jeszcze w 2010 cena za 1 kilowatogodzinê wynosi³a ok 1000 dolarów. Obecnie jest to 200$. Oczywi¶cie ten trend nie zamierza zastopowaæ. Elon Musk niedawno stwierdzi³, ¿e koszt 1 kWh w samochodach Tesla spadnie do 100 dolarów najpó¼niej w ci±gu 2 lat. To wszystko prze³o¿y siê na ni¿sz± cenê nabycia EV.
2. Wydajno¶æ baterii ro¶nie.
Mercedes og³osi³, ¿e ich nowy model EQC, który trafi do sprzeda¿y w 2019 roku, ma mieæ zasiêg 500 km. Nowa Tesla Roadster, która ma byæ dostêpna od 2020 roku ; 1000 km. Jak widaæ jest to zasiêg, którego nie powstydzi³by siê nawet popularny. Musimy pamiêtaæ te¿, ¿e coraz czê¶ciej ³adowarki s± dostêpne tak¿e w mniejszych miastach.
3. Auta z silnikami elektrycznymi s± prostsze w konstrukcji.
Ma to niebagatelny wp³yw na niezawodno¶æ. W uk³adzie napêdowym auta o napêdzie spalinowym jest ponad 2000 ruchomych czê¶ci. W napêdzie samochodu elektrycznego tylko 20-30. K³ania siê tu zasada ; im pro¶ciej tym lepiej&;. Do tego auta s± tañsze w utrzymaniu, gdy¿ odpada nam wiele czynno¶ci okresowych. Wymiana oleju razem z kompletem filtrów to oko³o 300 z³otych. Przy 2 wymianach rocznie jest to 600z³ in plus. Do tego odpadaj± kosztowne awarie podzespo³ów.
4. Pe³ne na³adowanie jest znacznie tañsze od tankowania do pe³na.
Przy rosn±cych cenach paliw ma to kluczowe znaczenie. Nikt z nas nie lubi przecie¿ przep³acaæ. Do tego dochodz± ró¿ne przywileje jak bezp³atne parkowanie w strefach p³atnego parkowania, czy darmowy wjazd do ;eko-stref ; w miastach. W du¿ych miastach przydaje siê mo¿liwo¶æ poruszania siê buspasami.
5.Rynek aut elektrycznych siê stale rozrasta.
W miarê pojawiania siê nowych modeli konieczne jest konkurowanie cen± zakupu. Jeszcze niedawno Tesla by³a marka dla bogatych kierowców, a dzi¶ wypuszcza Model 3, który ma kosztowaæ ok. 160-180 tysiêcy z³otych, a wiêc tyle ile popularne EV jak Nissan Leaf II, czy Hyundai Ioniq Electric. Za kilka lat wybór modeli elektrycznych bêdzie nie bêdzie odstawa³ od modeli napêdzanych benzyn±, czy olejem napêdowym. |
|
|