Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Sprzęt turystyczny i akcesoria - Papier toaletowy Thetford

KamperManiak - 2018-07-06, 12:21
Temat postu: Papier toaletowy Thetford
Znalezione w Jula Lublin
Bim - 2018-07-06, 12:25

4 rolki papieru za 14.99 :bajer

Jestem skłonny przejść na podziwianie Allaha :haha:

dziwaczek - 2018-07-06, 13:08

A ja stosuje papier ekologiczny sprzedawany na DUŻE rolki z bezdomki lub lid.... rolka ok 2-3zł bardzo dobrze się sprawdza, rozpuszcza się i jest spoko. Taki też stosowałem ale poco przepłacać :idea:
Bajaga - 2018-07-06, 14:21

Stosowałem Thetforda ale to chyba nie ma sensu. Koledzy tu mówią (i słusznie bo sprawdzałem) że wystarczy stosować zwykły papier i to taki tani. Nie super miekki, gruby wielowarstwowy tylko taki tani "nie ładny" :bajer
Jak ktoś w sezonie sporo używa kampera oraz jego toalety to zaoszczędzi na parę flaszek czegoś rozweselającego :lol:

piotr.sto - 2018-07-06, 14:50

Gdzieś był cały, długi wątek o papierze toaletowym. Nie mogę go znaleźć, ale konkluzja była taka, że znakomicie sprawdza się papier - i tu nie pamiętam - z celulozą, czy bez celulozy?
Mazur - 2018-07-06, 15:09

piotr.sto napisał/a:
i tu nie pamiętam - z celulozą, czy bez celulozy?

Wątek pamiętam. Warunek 100% celulozy i nie trzeba przepłacać.

Wojciechu - 2018-07-06, 18:34

Najtańszy, w kolorze szaroburym w każdym markecie - 100% rozkładu. Tani i ecco. ;)
mischka - 2018-07-06, 19:04

Ja używam tego samego co w domu, miękki wielowarstwowy. Jeszcze nigdy nie było problemów.
Bronek - 2018-07-06, 19:31

prof-os napisał/a:
Najtańszy, w kolorze szaroburym w każdym markecie - 100% rozkładu. Tani i ecco. ;)

Tam nie ma oczu, to kolor nie gra roli :mrgreen:

Byleby celuloza i tyle temacie... Oczywiście proporcją Mocium Panie trza zachować.

jarek73 - 2018-07-06, 21:29

ja drugi tydzień w podróży i dziś pierwszy raz kasetę opróżniłem ( załoga 5 osób ) nie ma srania w kamperze i już
Bronek - 2018-07-06, 21:35

A ja potem muszę wdepnąć jak psa wyprowadzam. Po nim sprzątam
Znam takich co zasywają własne miejscówki. A na kiblu w kamperze mają serwetkę.

Powinni dla ludzi rozprowadzać woreczki. :lol:

izola - 2018-07-06, 21:43

Cytat:
Powinni dla ludzi rozprowadzać woreczki.

ale co zrobisz , jak cieć je do lasu /krzaków śmignie ...dla przyrody jest lepiej i eco jak bez worka się załatwi ;)

jarek73 - 2018-07-06, 21:44

My po krzakach też nie sramy , bo tak wkucki nie wygodnie ,raczej na campingach i stacjach benzynowych .
Jak wrócę z Włoch camper na sprzedaż bedzię a kibel ,prawie dziewiczy ,

izola - 2018-07-06, 21:46

na stacjach benzynowych robactwo tylko czycha na twojwgo bojownika :diabelski_usmiech
Bronek - 2018-07-06, 21:51

Cytat:
bo tak wkucki

Temat srania zawsze był moim ulubienym. :mrgreen:

Pozycja może i niewygodna ale najbardziej pożądana fizjologicznie.

Dlatego warto to przemyśleć w kamperach na wzór niektórych kibli tylko zaznaczyć gdzie staewać stopy, by trafić do celu.

jarek73 - 2018-07-06, 21:51

izola napisał/a:
na stacjach benzynowych robactwo tylko czycha na twojwgo bojownika :diabelski_usmiech

Zasadzki są wszędzie ,prysznic w kamperze też tylko na przelotach 2 tydzień i szarą raz opróżniałem

Bronek - 2018-07-06, 21:54

Cóż, nie jesteś więc w tym temacie.... kompetentny.

:bigok

Ps Po co Ci kamper?

jarek73 - 2018-07-06, 21:57

no fakt nie jestem ,i nie będę robił off topa w tak ważnym temacie .pozdro :spoko
Bronek - 2018-07-06, 22:01

Ależ? Jeszcze na ten temat wszystkiego nie powiedziano :bigok

Kamperowiec idealny ma.. stomię, cewnik a odżywia się pozajelitowo.

:spoko

izola - 2018-07-06, 22:03

...e tam ważne że masz toaletę i prysznic , masz pełnosprawnego kampera
:mrgreen:

Bronek - 2018-07-06, 22:05

Kolor się jeszcze liczy.
izola - 2018-07-06, 22:08

ostatnio kupiłam w TESCO taki różowy nniby damski ale paznokcie przebijały papier - też do doopy ;)
jarek73 - 2018-07-06, 22:19

Bronek napisał/a:

a ja też się z tego wszystko śmiałem też , i z tą geriatrią na bezpiecznych campingach z małymi dziecmi fajnie było , ale dzieci już nastolenie i śmieją się z nas , a my dopiero 40 +
więc będziemy sprzedawać alkowę i miło ją wspominać .

Bronek - 2018-07-06, 22:27

izola napisał/a:
ostatnio kupiłam w TESCO taki różowy nniby damski ale paznokcie przebijały papier - też do doopy ;)

Dlatego tipsy są niebezpieczne.

Gazeta wraca do łask, szczególnie okładki.

izola - 2018-07-06, 23:52

jarek73 napisał/a:
Bronek napisał/a:

a ja też się z tego wszystko śmiałem też , i z tą geriatrią na bezpiecznych campingach z małymi dziecmi fajnie było , ale dzieci już nastolenie i śmieją się z nas , a my dopiero 40 +
więc będziemy sprzedawać alkowę i miło ją wspominać .

co znaczy , my dopiero 40+ ani się obejżysz i geriatykiem będziesz-życzę ci zdrowej geriatri

dziwaczek - 2018-07-07, 10:06

Proszę Was już nigdy więcej o gu..... dajcie spokój to co było w wątku o SOG-u już osiągnęło szczyty kreatywności.
Piszcie sobie na privy albo na jakimś forum o pierdołach nie niszczcie CT i tak jest już mało "technicznie i podróżniczo".
:gwm :gwm :gwm :gwm :gwm :gwm

Bronek - 2018-07-07, 12:15

Gówniany wątek lepszy od polityki. Coś taki wrażliwy?

Nikt nie każe wchodzić w wątek w tytule zawierającym "papier toaletowy......." i nomen omen dziwić się, że tu nie o podróżach się pisze. :mrgreen:

Kamper MUSI posiadać, to co jest dla Ciebie tabu, inaczej to nie kamper :mrgreen:

Czyli, robimy TO, TYM w TAMTO używając potem TEGO. Może być? :bukiet:

Nie narusza wartości CT? :shock:

robba - 2018-07-07, 13:07

dziwaczek napisał/a:
Proszę Was już nigdy więcej o gu..... dajcie spokój to co było w wątku o SOG-u już osiągnęło szczyty kreatywności.
Piszcie sobie na privy albo na jakimś forum o pierdołach nie niszczcie CT i tak jest już mało "technicznie i podróżniczo".
:gwm :gwm :gwm :gwm :gwm :gwm

wszystko co ludzkie nie jest nam obce... ;)

piotr.sto - 2018-07-07, 14:32

Bronek napisał/a:
Nikt nie każe wchodzić w wątek w tytule zawierającym "papier toaletowy......." i nomen omen dziwić się, że tu nie o podróżach się pisze.

Tak, tylko wątek dotyczy konkretnego rodzaju papieru toaletowego i jego ewentualnych zamienników. Pozostałe komentarze są - delikatnie mówiąc - niesmaczne (jeżeli w takim temacie to odpowiednie określenie :wyszczerzony: ). Każdą treść można przedstawić w sposób mniej lub bardzie elegancki. I to tyle - jednym taki styl "grubych" żartów odpowiada, innym nie...

Mirekl61 - 2018-07-07, 15:24

:wyszczerzony:
Bronek :pifko

izola - 2018-07-07, 16:38

mam zapytanie,
czy idąc w krzaki też zabieracie papier TETFORDA czy jesteście zadowoleni zwykłą celulozą ,,,albo trawą?,,,co rozkłada się w lesie szybciej i ecologiczniej ?

Pytam tylko, ba ja tylko w mercedesie na sedesie ...ale czy KK coś wspomina o papierze i o lesie ?

Misio - 2018-07-07, 19:02

izola napisał/a:
mam zapytanie,
czy idąc w krzaki też zabieracie papier TETFORDA czy jesteście zadowoleni zwykłą celulozą ,,,albo trawą?,,,co rozkłada się w lesie szybciej i ecologiczniej ?

W lesie zamiast papieru można też w mrowisko. Ekologicznie, oszczędnie, pełnia szczęścia i korzyść obopólna.

:haha: :haha: :haha:

izola - 2018-07-07, 19:53

pamiętam jedno mrowisko...zmysłów zabraknie by te bodzce ogarnąć...