|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Brak ładowania aku pokładowego podczas jazdy
jacik - 2018-07-06, 19:09 Temat postu: Brak ładowania aku pokładowego podczas jazdy Napięcie z aku kabiny dochodzi do energobloku.
Tylko nie ma sygnału że silnik pracuje przez co nie dziala lodówka podczas jazdy i nie ładuje się aku zabudowy.
Sygnał powinien iść z alternatora ?
Auto Peugeot J5 91r.
dziwaczek - 2018-07-06, 19:16
owszem napięcie ma być podane z alternatora. było wielokrotnie na forum szukaj złaczki zaciskowej.
U mnie też nie działo tu masz opisaną przyczynę
https://www.camperteam.pl...rak+%B3adowania
mrsulki - 2018-07-06, 22:18
jacik, z regóły w większości elektrobloków przewód na D+ (kontrolka ładowania) ma kolor zółty i jest podpinany w pobliżu alternatora do cienkiego przewodu (są dwa gruby do + aku i cienki do kontrolki ładowania) na szybkozłączki które po pewnym czasie tracą styk. Wywal ją polutuj przewody i ciesz się że działa
kaimar - 2018-07-06, 22:58
Nie zawsze sygnał D+ przychodzi z alternatora. Często spotykam rozwiązanie, szczególnie z energoblokami firmy Schaudt , gdzie sygnał D+ generowany jest w emulatorze sygnału D+. Jest to urządzenie ktore wystawia sygnał D+ po wykryciu wzrostu napięcia akumulatora powyżej pewnego progu co ma miejsce przy ładowaniu akumulatora przez alternator.
silny - 2018-07-06, 23:09
W 91 roczniku
jacik - 2018-07-12, 12:41
kaimar napisał/a: | Nie zawsze sygnał D+ przychodzi z alternatora. Często spotykam rozwiązanie, szczególnie z energoblokami firmy Schaudt , gdzie sygnał D+ generowany jest w emulatorze sygnału D+. Jest to urządzenie ktore wystawia sygnał D+ po wykryciu wzrostu napięcia akumulatora powyżej pewnego progu co ma miejsce przy ładowaniu akumulatora przez alternator. |
Podejżewqm że to się popsuło bo nie załacza napięcia. Z tego idzie gryby plus i cienki chyba do energobloku schaudt.
Tylko do sterowania jest troche kabli.
To się stało zaraz po podmianie akumulatorow.
100Ah poszło do zabudowy a do auta mniejszy 75Ah
Zaraz zrobie zwarcie przez większą żarówkę to powinno być wiadomo.
dziwaczek - 2018-07-12, 12:51
Nie rób zwarcia to nie jest czasem przekaźnik czasowy od świec zapłonowych. Przekręć zapłon i sprawdzi czy po kilku sekundach nie cyknie przekaźnik.
Sprawdz tę złączkę co Ci opisałem, masz podany link wyżej, na tej fotce to po prawej od akumulatora.
jacik - 2018-07-12, 12:58
Zwarcie na niby przez żarówke. Powinno wystarczyc do wysterowania energobloku. Ale to nie to.
Faktycznie to do świec.
dziwaczek - 2018-07-12, 13:06
jacik napisał/a: | Zwarcie na niby przez żarówke. Powinno wystarczyc do wysterowania energobloku. Ale to nie to.
Faktycznie to do świec. |
Piszę po raz kolejny że to złączka będzie opisałem Ci sprawdz po prawej od akumulatora przewody!!!!
jacik - 2018-07-12, 13:49
Dzięki za telefon i miłą pogawędkę.
Rozpadało się to później pogrzebie.
Stoje nad samym morzem i tak sie do tego zabieram bez pośpiechu
Prad mam jedynie chodzi o lodówke podczas przeprowadzek
Ale przy małych skokach to nie przeszkadza.
jacik - 2018-07-12, 14:50
Złączka zlokalizowana przy alternatorze a z niej idzie kabel do bezpiecznika który był zaśniedziały.
Dalej idzie do kabiny i wchodzi w grodź koło zbiornika wody.
Dzięki wielkie dziwaczek za trop
dziwaczek - 2018-07-12, 15:31
Cieszę się że mogłem pomóc
|
|