Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Inne imprezy - już za nami - zima

Dorota i Robert - 2008-09-29, 22:13
Temat postu: zima
Witam,
dla nas trwa sezon grzybowy, ale myslami szykujemy sie na narty. Od wielu lat spedzamy Wigilie w kamperze i jezeli Robert dostanie urlop- w tym roku tez. Preferujemy Dolomity z powodu "stellplatzu" dokladnie przy trasie zjazdowej i swietnie przygotowanych tras.-
Miejsca jest duzo i chetnie podzielimy sie Oplatkiem w wiekszym gronie. :) :)
Dorota, Robert i Dominik( lat 13)

eeik - 2008-09-29, 22:53

Hmm no wigilia odpada raczej, ale chętnie poznam miejsce gdzie tak ładnie jest.
Tzn ten stellplatz.

wbobowski - 2008-09-30, 00:53

eeik napisał/a:
Tzn ten stellplatz.

Ewuniu zabierz nas ze sobą

eeik - 2008-09-30, 08:01

wbobowski napisał/a:
eeik napisał/a:
Tzn ten stellplatz.

Ewuniu zabierz nas ze sobą

Włodku bezwzględnie, zabiorę :) ) w jakieś inne miejsce też :szeroki_usmiech

DAKOTA - 2008-09-30, 13:33

Ewuniu zabierz nas ze sobą[/quote]

hi
a Wy juz Camperka sprzedali ,ze na autostopa liczycie

wbobowski - 2008-09-30, 14:56

Ewa wie, że chodzi o 2.go kamperka w karawanie, a nie autostop
eeik - 2008-09-30, 15:09

Włodziu ja bym Cię i do kamperka :love
ty bezpieczny pasażer jesteś, na alkowe się nie wdrapiesz bo Ci sie łapki rozjeżdżają :haha: :haha: :haha:

wbobowski - 2008-09-30, 15:29

eeik napisał/a:
Włodziu ja bym Cię i do kamperka :love
ty bezpieczny pasażer jesteś, na alkowe się nie wdrapiesz bo Ci sie łapki rozjeżdżają :haha: :haha: :haha:

Zębami będę się w drabinę wbijał i może jakoś się wgramolę... kurczę Ewuniu a co to ma wspólnego z zimą. Chyba nie w tym temacie piszemy

eeik - 2008-09-30, 15:37

wbobowski napisał/a:
Zębami będę się w drabinę wbijał i może jakoś się wgramolę... kurczę Ewuniu a co to ma wspólnego z zimą. Chyba nie w tym temacie piszemy

Włodziu jak mniemam najwyżsi czuwają, :admin przeniosą nas od Hyde Parku niechybnie

wbobowski - 2008-09-30, 15:37

A Ela mnie uprzedza, żebym nie dawał się nabrać na alkowę.... bo tam... Zuzia czyha i o 4 rano gotowa mnie wywalić na podłogę.
eeik - 2008-09-30, 15:46

Dokładnie Włodku, dokładnie, nawet tata zaliczył wywalenie o 4 rano :( ((

i nawet nie gotowa wywalić , to jest pewnik że wywali :-/

du-car - 2008-10-06, 19:15

Miejsca jest duzo i chetnie podzielimy sie Oplatkiem w wiekszym gronie. :)
Dorota, Robert i Dominik( lat 13)

Wybieram się w Dolomity na narty ale w dniach 10,12 do 20,12 Może się spodkamy??? Pozdrzawiam

Dorota i Robert - 2008-10-06, 22:35

Spotkania mile widziane, tylko my 20.12 dopiero ruszamy z Bielefeld ( ferie szkolne).
Jezeli szukacie miejsca polecam poogladac www.DolomitiSuperski.com
My stoimy ponad Wolkenstein na parkingu Plan de Gralba.
Pozdrowienia

bchantal - 2008-10-07, 07:17

Dorotko i Robercie

o jak wam zazdroszcze, takze bym pojechala!!!!!!
ale w grudniu absolutnie nie da rady.
:placze2
Sam dojazd z Berlina to dwa dni
zaraz wejde na strone, zobacze i przynajmniej uciesze oczy
:wyszczerzony:

A cos wiecej na ten temat ? Skipas , Stellplatz ceny? itd.

KOCZORKA - 2008-10-07, 10:31

W Dolomitach jest ślicznie, ale ja jestem zmarzluszek :zimno :zimno :zimno i w zimie preferuję raczej cieplutkie miejsca. W grudniu napewno wybierzemy się na gorące źródełka (Beszenowa?), a w czasie ferii zimowych (gdzieś w terminie 16.02.09 - 01.03.09) do kopuły pod Berlinem. Czy ktoś może zna fajniejsze miejsca tego typu (Tatralandię już znamy - też super)? :wanna:
Endi - 2008-10-07, 15:04

[ do kopuły pod Berlinem. Czy ktoś może zna fajniejsze miejsca tego typu (Tatralandię już znamy - też super)? :wanna: [/quote]

Witam Kaczorki !
Proponuję Dolina Otz miasteczko Langenfeld w Austri. Camping Otztal. Takich łazienek i całego węzła sanitarnego jeszcze niewidziałem. Byliśmy zachwyceni atmosferą i wystrojem wnętrz. Obok znajduje się / co najważniejsze / Aqua Dome Terme. Jest super.
Dla małych dzieci kompielisko , extra. Można wejść na stronę www.aqa-dome.at.
Tydzień temu byliśmy w "kopule" pod Berlinem. Pomimo,że zwiększyli ilość atrakcji, to mam wiele zastrzeżeń co do higieny w obiekcie. Pierwszy raz byliśmy tam dwa lata temu, wtedy się jeszcze starali. Trzeba jednak przyznać , jak się poprosi obsługę to pozwolą opuścić Tropical aby móc przenocować np. w Camperku i wejść spowrotem rano bez ponownej opłaty !!
Ps
Poznałem świetną "traskę"do Langenfeldu bez opłat.

Dembomen - 2008-10-07, 15:19

Hej!
Endi napisał/a:
Poznałem świetną "traskę"do Langenfeldu bez opłat.

Jakieś szczegóły? :szeroki_usmiech
Hej!

eler1 - 2008-10-07, 16:51

Endi napisał/a:
Można wejść na stronę www.aqa-dome.at.
http://www.aqua-dome.at/xxl/_lang/pl/index.html ten jest dobry link
Endi - 2008-10-07, 18:24

Dembomen napisał/a:
Jakieś szczegóły?

Witam !
Jesteście z Ełku . Zakładam trasę przez Poznań na Monachium. Można jechać przez centrum lub obwodnicą w kierunku Garmisch-Parten, zależy od dnia tygodnia / korki / W GP jest fajny sthelplatz. Z K-gu mam do tego miejsca ponad 1000 km. Mam dość,nocujemy.
I też dlatego, że rankiem w słońcu /przy odrobinie szczęścia/ jedziemy już przepiękną landtstrasse 187. Kierunek Griesen , Lermoos ,Fernpass / przełęcz/, Nessereith,Obsteig, Silz, Oetzt i Langenfeld. Austryiacy dbają o swoje drogi, o tym wszyscy wiedzą. Szkoda wydawać na ich autobahny pomimo, że właśnie z tego też żyją. I paliwo mają tańsze !!

Pozdrawiam. :spoko

KOCZORKA - 2008-10-07, 18:27

Dzięki za namiar, wygląda super.
Endi napisał/a:
Dla małych dzieci kompielisko , extra.

Nie wiem, co masz na myśli, nasze "dzieci" mają 12 i 14 lat i są to chłopaki. Czy to brodzik do ciaplania się po kolana, czy jakieś rury i zjeżdżalnie? :tunning
Pytanie dość istotne, bo nie wiem, czy jechać tam w 2 osoby, czy zabrać również chłopaków.
No i sprawa natury formalnej. Z Kaczorami nie mamy nic wspólnego, piszemy się przez O, KOCZORKI.
Pozdrówka i prosimy o dalsze namiary. :spoko

Endi - 2008-10-07, 19:32

Witam !
Koczorki napisał/a:
mają 12 i 14 lat i są to chłopaki

Podpis macie Państwo "Lucyna i Rafał z Maleństwem" i dlatego skojarzyłem dziecko. A tu chodzi o Izolkę , "Maleństwo" czyli Wasz sprzęt / nie będę pisał Twój sprzęt /.
Moje dziecko ma 7 lat , Piotruś . Też już lubi rury i zjeżdżalnie.
A chłopców zabrać koniecznie !!! 12 km dalej jest Solden wspaniałe warunki śniegowe i narciarskie. Camping w centrum przy wyciągu !
Koczorki napisał/a:
Z Kaczorami nie mamy nic wspólnego, piszemy się przez O,
KOCZORKI.

Z Kaczorków się niewytłumaczę . Plama i już !!!!!!!!
Lapsus ,przepraszam. :kwiatki:
Ps
Ale lubicie wodę i ciepełko. :spoko :spoko :spoko

Dorota i Robert - 2008-10-07, 22:42

A cos wiecej na ten temat ? Skipas , Stellplatz ceny? itd.

Z duzego parkingu przy wyciagu jest wyznaczony teren dla kamperow. Pradu brak, wiekszosc ma agregaty (do naszego tez mozna sie podlaczyc), wode bierzemy ze strumienia, ale mozna tez z toalet przy kolejce (z tego co wiem- to ta sama).
W najdrozszym sezonie placilismy 12 Euro za dobe. W czasie Swiat Wielkanocnych 6,-
Po zakupy mozna dobrze zjezdzac na nartach do Wolkenstein i wrocic wyciagami tylko uwago:
po drodze jest zjazd z Campiniolli, ktory wymaga troche umiejetnosci.
Atmosfera na placu fajna, miedzynarodowa, dzieci, psy, sanki, grillowanie.
Polecam
Dorota

KOCZORKA - 2008-10-07, 23:44

Endi, przeprosiny przyjęte :ok . Koczorki nie są obrażalskie. Obejrzeliśmy Solden - wygląda interesująco. To jest coś dla nas z chłopakami: narty i baseny (dla żoneczki te z gorącą wodą). :spoko :spoko
Pozdrówka dla PaPi i wszystkich na forum. :spoko
Ludziska piszcie o fajnych miejscach. :spoko

Dorota i Robert - 2008-12-18, 15:57

Skladamy Wszystkim najserdeczniejsze zyczenia Wesolych Swiat i bezkolizyjnego Nowego Roku.

Dorota Robert i Dominik

ARCADARKA - 2008-12-18, 21:44
Temat postu: ARCADARKA
pięknie i cieszę się niezmiernie , że moje oczęta mogą to wszystko oglądać ,,,,,,,dzięki alleluja :mikolaj :mikolaj :mikolaj :mikolaj :mikolaj