| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Prośba o opinie.Pierwszy kamper.
jas32 - 2018-07-25, 12:06 Temat postu: Prośba o opinie.Pierwszy kamper. Witam
Prosiłbym o ocenę ,opinie na temat tego kampera https://a2lux.gratka.pl/ogl/23732981.html#058bd7be55c218d9,1
a może ktoś z okolicy mógłby go zobaczyć?
kaimar - 2018-07-25, 12:23
Po pierwsze poproś o vin tego kampera i sprawdź u Wadowskich czy kamper jest legalny.
jas32 - 2018-07-25, 13:22
Dziękuje za odp. ale w jaki sposób kamper może być nielegalny?
tomas67 - 2018-07-25, 13:24
Dzień dobry kolego Witamy cię na forum
jas32 - 2018-07-25, 13:30
Witam,witam
niestety Wadowscy po nr vin nie mogą pomóc
kaimar - 2018-07-25, 15:57
| jas32 napisał/a: | | ale w jaki sposób kamper może być nielegalny? |
Zmora polskiego rynku. Kampery wcześniej skradzione mają przebite numery lub przespawaną przednią część kabiny z leganego pojazdu.
Jak Wadowscy nie chcą pomóc po numerze vin to na tabliczce zabudowy jest dodatkowy numer i wtedy będzie Wadowskim łatwiej.
rigg - 2018-07-25, 21:06
Zapłacisz 5 dych i będziesz wiedział. https://www.autodna.pl/
kaimar - 2018-07-25, 22:05
W ten sposób nie sprawdzisz legalności kampera a tylko legalność dawcy numer vin albo pierwszych kilkudziesięciu centymetrów kampera.
CORONAVIRUS - 2018-07-26, 07:43
| jas32 napisał/a: | | Dziękuje za odp. ale w jaki sposób kamper może być nielegalny? |
skąd się biorą ludzie z takimi pytaniami ??? Normalnie jak by takiego dopiero odpakowano po wyjęciu z kontenera , nówka nieskażona rzeczywistością ...tylko pozazdrościć
jas32 - 2018-07-26, 13:03
| MECENAS napisał/a: | | jas32 napisał/a: | | Dziękuje za odp. ale w jaki sposób kamper może być nielegalny? |
skąd się biorą ludzie z takimi pytaniami ??? Normalnie jak by takiego dopiero odpakowano po wyjęciu z kontenera , nówka nieskażona rzeczywistością ...tylko pozazdrościć |
rozumiem,że ty wszystko zawsze wiedziałeś i nie musiałeś o nic pytać ,tylko pozazdrościć ,dobrze , że są jeszcze ludzie którzy poświęcając swój czas mogą normalnie odpowiedzieć laikowi ale zawsze się znajdzie jakiś ....
mi wszystko pozdrawiam
kampera sprawdziłem w Auto Dna-kabina z rozbitego blaszaka z ostatnim przebiegiem 97tys km
Mazur - 2018-07-26, 13:28
| kaimar napisał/a: |
W ten sposób nie sprawdzisz legalności kampera a tylko legalność dawcy numer vin albo pierwszych kilkudziesięciu centymetrów kampera. |
I tylko tyle, bo historii nie.
Brat który pracuje w pomocy drogowej gdzie maja kilka samochodów tak dla upewnienia się o wiarygodność portalu sprawdzili te "po przygodach" okazało się że nie ma wszystkich info po solidnych pokolizyjnych naprawach, które były naprawiane w ASO, więc autoDNA takie sobie.
Sprawdzał wiarygodność, podając VIN "pewniaków" po naprawach bo chciał kupić dla siebie osobówke i tez tam sprawdzić.
ZEUS - 2018-07-26, 14:03
| jas32 napisał/a: |
kampera sprawdziłem w Auto Dna-kabina z rozbitego blaszaka z ostatnim przebiegiem 97tys km |
jak widzisz niełatwo znaleźć coś pewnego, dlatego kampery bezwypadkowe, nie "złachane" z udokumentowaną historią są zazwyczaj trochę droższe...
kaimar - 2018-07-26, 15:06
Kolejny egzemplarz "legalizowany"
CORONAVIRUS - 2018-07-26, 18:10
| jas32 napisał/a: | | MECENAS napisał/a: | | jas32 napisał/a: | | Dziękuje za odp. ale w jaki sposób kamper może być nielegalny? |
skąd się biorą ludzie z takimi pytaniami ??? Normalnie jak by takiego dopiero odpakowano po wyjęciu z kontenera , nówka nieskażona rzeczywistością ...tylko pozazdrościć |
rozumiem,że ty wszystko zawsze wiedziałeś i nie musiałeś o nic pytać ,tylko pozazdrościć ,dobrze , że są jeszcze ludzie którzy poświęcając swój czas mogą normalnie odpowiedzieć laikowi ale zawsze się znajdzie jakiś ....
mi wszystko pozdrawiam
kampera sprawdziłem w Auto Dna-kabina z rozbitego blaszaka z ostatnim przebiegiem 97tys km |
rozluźnij się lepiej ... po co niezdrowe emocje ... kamper , osobówka , kombajn , wszystko może być nielegalne , nawet młynek do kawy skradziony ze sklepu . Ucz się dalej
dziwaczek - 2018-07-26, 18:21
Jak widzę Wasze wpisy to mi serce rośnie, ciągłe edukowanie nabywców to jedyna metoda aby kamperków o kradzionych zabudowach i legalizowanych na podwoziach z dostawczów było jak najmniej. Trzeba mówić o przekrętach i oszustach sprzedawców inaczej się nieda i edukować i uświadamiać.
ostanio była taka dyskusja: https://www.camperteam.pl...der=asc&start=0
o niektórzy bardzo się oburzyli "pomówieniami" a ja mam to w ......
"róbmy swoje"
zabka34 - 2018-08-21, 20:24 Temat postu: camper SPAM!
kimtop - 2018-08-21, 20:33
A ja myślę,że tylko chciałaś wcisnąć reklamę
|
|