| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Trumatic C 3200 - nie pojmuję tego...
pionier01 - 2018-07-31, 21:47 Temat postu: Trumatic C 3200 - nie pojmuję tego... Dziś po raz pierwszy po remoncie zalałem zbiornik czystej wody. Na panelu wcisnąłem przycisk "POMPA". Krany w kuchni i WC mam 12V. Odkręciłem kran w kuchni - załączyła się pompa i z kranu poleciała zimna woda. Podobnie w WC odkręciłem kran - załączyła się pompa i poleciała zimna woda.
Kiedy jednak w kuchni czy WC przekręcę pokrętło na ciepłą wodę z kranów przestaje lecieć zimna woda i cisza. Pompa chodzi.
Jeśli odkręcę gaz i włączę Trumatika na ogrzewanie to słychać pyknięcie i za chwilkę zaczyna lecieć ciepłe powietrze.
JAK UZYSKAĆ CIEPŁĄ WODĘ? Czy bojler w jakiś sposób musi być napełniony? Na zimę spuściłem wodę.
JAK GO NAPEŁNIĆ? Czy przekręcić kran na ciepłą wodę i poczekać aż coś poleci? Nie ma pojęcia.
Andrzej 73 - 2018-07-31, 21:53
Zakręciłeś zawór spustowy w podgrzewaczu wody?
pionier01 - 2018-07-31, 21:55
| Andrzej 73 napisał/a: | | Zakręciłeś zawór spustowy w podgrzewaczu wody? |
TAK. Poprzedni właściciel jak wiesz zastąpił automatyczny spust na ręczny. Zakręciłem go.
marekoliva - 2018-07-31, 22:00
Zamknięcie zaworu spustowego to raz a dwa otwórz najdalszą baterię od bojlera na ciepłą wodę ( nie wiem jak to u Ciebie wygląda, czy będzie to kuchnia czy łazienka) włącz pompę i poczekaj aż poleci woda, bojler będzie napełniony.
pionier01 - 2018-07-31, 22:02
| marekoliva napisał/a: | | Zamknięcie zaworu spustowego to raz a dwa otwórz najdalszą baterię od bojlera na ciepłą wodę ( nie wiem jak to u Ciebie wygląda, czy będzie to kuchnia czy łazienka) włącz pompę i poczekaj aż poleci woda, bojler będzie napełniony. |
Serdecznie dziękuję za informację. Jutro sprawdzę. Dziś już nie dam rady. Od 18:00 montowałem łazienkę i na dzisiaj wystarczy. Napiszę czy się udało.
silny - 2018-08-01, 04:32
Tak jak kolega napisał , musisz wypchnąć powietrze z bojlera
|
|