Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Nietypowa zabudowa - transport psiaków

MariuszB - 2018-08-20, 20:14
Temat postu: Nietypowa zabudowa - transport psiaków
Witam tych Starych i Nowych stażem :ok

Dawno mnie tu nie było ale pomyślałem, że temat jest bliski a w archiwum podobnego topicu nie znalazłem.

Potrzebuję doposażyć oraz zrobić zabudowę na Ducato L3 H3 (2016 r). Auto ma służyć do przewozu psów w klatkach w jak najbardziej komfortowych warunkach niezależnie od pory roku.

Główne oczekiwania:

1. Zabudowa tylnej części płytami ze sklejki (lub coś innego mądrego) z ewentualną opcją dodatkowej poprawy termicznej.

2. Doposażenie zabudowy w okna dachowe (jedno lub dwa) oraz jedno okno boczne uchylane (podobne jak w kamperach). Ewentualnie inna opcja poprawy wentylacji części transportowej.

3. Doposażenie auta w niezależne webasto, które w zimie pozwoli utrzymać wyższą temperaturę w części transportowej

4. Doposażenie auta w urządzenie obniżające temperaturę podczas upałów. Tu pomysły mam ograniczone. Wiem, że takie urządzenia niezależne dobrze działają na 230V w pozycji stacjonarnej. W czasie jazdy zasilane z silnika wydajność mają słabą. Ideałem byłoby urządzenie "kombi" czyli w lecie grzeje - w zimie schładza... ale coś takiego, o ile mi wiadomo, nie istnieje. Generalnie pozycja "4" to pozycja na końcu oczekiwań. Najważniejsze są pierwsze 3 pkt w/g założeń.

Pytanie do Was - czy znacie kogoś kto podjąłby się takiej zabudowy? Najchętniej z Mazowsza ale nie wykluczam udania się do dobrego speca dalej. Zależy mi na profi robocie i pewnym człowieku.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, także w kwestii samej problematyki zabudowy i jej założeń :bukiet:

wlodo - 2018-08-20, 20:40

Witamy
Cytat:
w archiwum podobnego topicu nie znalazłem.

Może te tematy Ci trochę pomogą...
https://www.camperteam.pl...atki+dla+ps%F3w
https://www.camperteam.pl...atki+dla+ps%F3w

azira - 2018-08-20, 20:45

Szykujesz autko tylko do przewozu psów?
Na sprzedaż z Polski ?

MariuszB - 2018-08-20, 21:13

azira napisał/a:
Szykujesz autko tylko do przewozu psów?

Tak, chodzi tylko o transport.

Dzięki za podrzucenie tematów.

Zna ktoś może tę firmę? --> KLIK

Flag - 2018-08-20, 21:33

U mnie to tak wygląda :)
azira - 2018-08-20, 22:34

Ale wiecie, że takie auta powinny być również zatwierdzone przez głównego lekarza weterynarii?
My nawet po Polsce musieliśmy mieć skończony kurs na przewożenie zwierząt i zatwierdzony samochód przez jak w/w.
Do tego co jakiś czas trzeba się stawiać z dokumentacją dezynfekcyjną.

Flag - 2018-08-20, 22:36

azira napisał/a:
Ale wiecie, że takie auta powinny być również zatwierdzone przez głównego lekarza weterynarii?
My nawet po Polsce musieliśmy mieć skończony kurs na przewożenie zwierząt i zatwierdzony samochód przez jak w/w.
Do tego co jakiś czas trzeba się stawiać z dokumentacją dezynfekcyjną.

Tylko jeżeli przewozisz zawodowo :) , psy jeszcze muszą mieć świadectwa zdrowia itd

My jeździmy tylko turystycznie i tylko z naszymi :)

azira - 2018-08-20, 22:59

Tylko jeżeli przewozisz zawodowo :) , psy jeszcze muszą mieć świadectwa zdrowia itd

My jeździmy tylko turystycznie i tylko z naszymi :) [/quote]

To już wiadomo. A to niezłe musicie mieć stadko:)
Ciekawe czy większe od naszego ;)

Flag - 2018-08-20, 23:19

azira napisał/a:

My jeździmy tylko turystycznie i tylko z naszymi :)

To już wiadomo. A to niezłe musicie mieć stadko:)
Ciekawe czy większe od naszego ;) [/quote]
Tylko 7

azira - 2018-08-20, 23:29

Z 7 jeździć to podziwiam.
My mamy dużo większe stadko, ale tylko stacjonarne. Na wyjazdy kamperem bierzemy tylko jednostki.

Flag - 2018-08-21, 08:14

azira napisał/a:
Z 7 jeździć to podziwiam.
My mamy dużo większe stadko, ale tylko stacjonarne. Na wyjazdy kamperem bierzemy tylko jednostki.

my zaczynalismy od namiotu i 4 psow :)

CORONAVIRUS - 2018-08-21, 10:47

A jak radzicie sobie ze smrodem w aucie , przecież tyle psiaków to jak w schronisku ... macie tam dla nich wentylację ? klime w upały ? Tak trochę sadyzmem zalatuje dla własnej przyjemności posiadania :)