Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

2018 - Zlot przy Caravan Salon - dyskusja.

Bronek - 2018-08-22, 21:31

Kupiłem parcelę 11 w rzędzie drugim, ale co to oznacza, nie wiem? .
Grunta idą w górę, to biznes będzie.

Czy to wszystko?

Psy biorę i mam w :dupa ie ewentualne zakazy. W Dusseldorfie nawet miski z wodą były, a wielkopolskiej cywilizacji, próbowali nas kiedyś gonić z super agresywnym Wacikiem na terenie Olbrzymich Targów z kilkunastoma kamperami w ofercie.
:evil:
Miałem już na tą prowincję centrlalną nie jeździć, ale zbieg okoliczności (interesy), pozwalają dać im "drugą szansę". Dodatkowo Tofik gratis narobi..... a ja edukacyjnie posprzątam. Coś wniesiemy europejskiego do naszych zachowań,.

Brat - 2018-08-30, 10:15

No ... nareszcie ... poznam Bronka ... ;)
Ale Twoje psy niech się strzegą ... bo mój też jedzie ;)

Bronek - 2018-08-30, 10:33

Będę incognito. :diabelski_usmiech
Misio - 2018-08-30, 17:48

Oj będzie się działo. Brata pies to wieeeeelkie "bydlę". Nikomu nie przepuści. ;)
Bronek - 2018-08-30, 18:20

Kastrowany?.... Żona pyta.
BiG Team - 2018-08-30, 18:30

Wybieramy się, ale jako bezdomni będziemy hotelowo :spoko
Brat - 2018-08-30, 19:05

Bronek napisał/a:
Kastrowany?.... Żona pyta.
Wyjaśnię Twojej żonie fejs tu fejs ;) Może nawet pokażę ... ;)
Bronek - 2018-08-30, 19:37

Ona kastruje wszystkie samce... Dlatego ja się do niej przodem nie odwracam.
Twoje twarzą w twarz, będzie ryzykowne, aczkolwiek wyjaśni wszystko.

Kastrowany :!: :lol:

Brat - 2018-08-30, 20:14

No i nie możemy się doczekać ;)
Bo moja Chica ma także specyficzny dosyć stosunek do płci przeciwnej ... szczególnie, nie wiedzieć czemu, do kaczek ... ;)

Bronek - 2018-08-30, 21:06

Wacik, który choruje (przeżarł się - golonka) bzyka misia po jedzeniu Tofik Wacika przed jedzeniem itd......
Comsio - 2018-08-30, 21:28

Coś tam poklikałem, :szeroki_usmiech teraz będę przeżywał czy tam trafię. :wyszczerzony:
Co by się waszym Wacikom nie nudziło zabiorę dziadziuśia Maxa. :pifko

Bronek - 2018-08-30, 22:05

Bilecik przyszedł. Jak kupowałem były dwie zajęte duże parcele, teraz są tylko dwie wolne. Ale sporo jest wolnych tych mnirjszych.
oli - 2018-08-30, 22:36

Cos ta frekwencja słaba ,jeszcze tyle wolnych miejsc .Na motor schow miejsc juz nie było na drugi dzien .Czy ludzie nie boją sie czasami waszych piesków jak one takie grożne ? Potraktujcie to jako żart .Myslę że nalezało by potraktowac ten zlot tak jak zjazd wielkiej rodziny .Jak juz przyjedziecie na zlot to nie zamykajcie sie w swoich kamperkach czy w swoim towarzystwie .Docenmy to co oferują nam targi Poznanskie . Zróbmy wielkie biesiadne wspólne schow,jak bywało kiedyś .Ale to jest tylko moje zdanie i nie musicie sie znim zgadzac pozdrawiam wszystkich zakręconych Oli
Bronek - 2018-08-30, 22:50

Właśnie tego unikam :mrgreen:
. Zloty mam w poważaniu, ze względu na poważanie innych.
To moje zdanie i też nie trzeba się z nim zgadzać :spoko

Jak pisałem interesy mnie zmusiły.. ale "Dzień Dobry " powiem i kawką poczęstuję, zaś śpiewać i tańczyć nie będę, drzeć gęby tym bardziej itd... Niestety nie nadaję się na Zlot.

Przepraszam za zajęte miejsce. nr 11 ale myślałem, że nikt nie pojedzie. :lol:

oli - 2018-08-30, 23:09

Nikt nikogo do niczego nie zmusza .Ale jak już jedziemy na zlot to zintegrujmy sie wszyscy razem i poznajmy się .Zycie tak szybko biegnie że nie wiadomo kiedy ?
Bronek - 2018-08-30, 23:21

Cytat:
tak szybko biegnie że nie wiadomo kiedy ?

No :spoko ale nie widzę związku. Jak znam to upływające życie, to ta integracja polega na gorzale, bez niej jakoś słabo wychodzi. Dotyczy, to większości spotkań integracyjnych, nie tylko karawaningowych.

Naintegrowałem się w życiu sporo i szału z tego nie ma.
Niech integrują się Ci co bez przynależności grupy czują się źle

Empirycznie stwierdzam, nie chcę się integrować. :) Boję się że umrę przedwcześnie ze szczęścia.

oli - 2018-08-31, 07:31

Bronku chyba masz rację .Nie ma co się integrować bo faktycznie gorzała lała by sie strumieniem. .a tak gorzłka będzie się lała tylko w kamperkach małymi strumyczkami .Jedno jest pewne kac i tak zagosci u wielu nad ranem .Pozdrawiam Wszystkich zakręconych Oli
Bronek - 2018-08-31, 09:35

Mnie nie o gorzałę chodzi, nie mam nic do przemysły spirytusowego. :mrgreen:
Kampery, przyczepy, motocykle, samochody, latawce czy wędki łączą ludzi. Zł ty itp. dają niekt9rym pretekst lub odreagowanie. A ja nie muszę szukać.
Mnie do łączenia wystarczy sam człowiek bez pretekstu. Z harcerstwem skończyłem w ubiegłym wieku
:bukiet:

moskit - 2018-08-31, 13:55

Dla samego uśmiechu i "dzień dobry" warto miedzy ludzi wejść
Bronek - 2018-08-31, 14:14

Boje się zarazków
:-P
Tyle tytułem wstępu. Ad meritum :
W wątku informacyjnym/głównym, Tadeusz napisał/a:
Wszystkich zainteresowanych wycieczką prosimy o zgłaszanie się do organizatora do 10.09.2018 pod adres michal.karzynski@mtp.pl, atrakcja jest dodatkowo płatna.

Tu wezmę maski i się nie boję.
Więc pytam :
Kiedy, czym lub jak i czy jest informacja?
Czy na maila podanego wysyłamy dane chętnych, czy tylko ilość osób ?

Tadeusz - 2018-08-31, 18:00

Bronek napisał/a:

I to i to. :szeroki_usmiech

maxtz - 2018-08-31, 18:04

Też wykupiłem parcelę :diabelski_usmiech

Bronek napisał/a:
Kiedy, czym lub jak i czy jest informacja?

Podłączam się do pytania bo też by nas ta wycieczka interesowała, no i ile trzeba za tą wycieczkę wybulić :szeroki_usmiech

Bronek - 2018-08-31, 18:21

Napsałem lakonicznego maila
By być trendy. :mrgreen:
Zaanonsowałem trzy dorosłe osoby z Imienia i Nazwiska.

Resztę pozostawiam Opatrzności...

maxtz - 2018-09-03, 19:50

Bronek odpisał Ci ktoś na tego maila? też wysłałem i jak na razie cisza :roll:
Bronek - 2018-09-03, 19:58

Nie, bo to pewnie prywatna inicjatywa środkowoszkocka.. :bigok Żałują na impulsy. Poznań przypominam :spoko

TeTargi jako czarmowidz od urodzenia.... jakoś nie rokują w moim przekonaniu. Po Dusseldorfie przed Ptakiem W Nadażynie? Na szczęście często się mylę
Jadę bo ma krótki interes w Poznaniu

maxtz - 2018-09-03, 20:12

A ja jadę bo nie byłem nigdy na takich targach jak i w Poznaniu :lol:
Bronek - 2018-09-03, 20:27

:bigok Żartowałem, warto . Zobaczysz zawsze coś fajnego. Ja przez Targi ale te wiosenne kilka lat temu kupiłem w końcu elektryka. Antenę bo mi kolega Koko polecił i poznałrm kilku fajnych ludzi.
Niemniej gdy ktoś jest fanem kamperów, to ja polecam Dusseldorf, tak na parę dni z zamieszkaniem wśród innych.
Inna skala i wręcz to przytłaczające

Comsio - 2018-09-03, 21:51

Wrzesień miesiącem spotkań,zlotów można wybierać przebierać.
Oferta jest :ok

Agostini - 2018-09-04, 22:20

Cytat:
..."Podstawy metod pozyskiwania pożywienia (pokaz, wykład)"...
Do tego nasze dzikie miejscówki i... Taka umiejętność może być bardzo przydatna. :mrgreen:

Jadę. Program mnie zachęcił. Kupuję działeczkę w Poznaniu i jadę. :)

Bronek - 2018-09-04, 22:30

Dostałem maila potwierdzającego wycieczkę. Co i jak i kiedy, owiane jeszcze tajemnicą
marcincin - 2018-09-04, 22:43

Ja wysłałem maila z zapytaniem jak można dokupić bilety dla dodatkowych osób - będzie nasz czwórka, a bilet pokrywa wejściówki dla dwóch osób. Na stronach TM nie znalazłem możliwości zakupu dodatkowych biletów po 25PLN. Jak odpiszą dam znać.
Tadeusz - 2018-09-06, 08:15

Dodatkowe wejściówki opłacamy na miejscu, w biurze przy bramie wjazdowej. :spoko
Bronek - 2018-09-06, 09:15

Brat napisał/a:
No i nie możemy się doczekać ;)
Bo moja Chica ma także specyficzny dosyć stosunek do płci przeciwnej ... szczególnie, nie wiedzieć czemu, do kaczek ... ;)

Mój ćwiczy na Kaszubach

Może by tak samemu?

Agostini - 2018-09-15, 22:30

Bronek napisał/a:
Może by tak samemu?

No no, :shock: mówi się, że pies upodabnia się do właściciela. :mrgreen: Toż to gwałt... Ze szczególnym okrucieństwem. :wyszczerzony:

Parcelek na mapce ubywa. A ja zapomniałem gdzie zaznaczyłem swoją. 49, będe szukał w ciemnościach.

Wycieczka nadal owiana tajemnicą. :spoko

KACPERKI 2 - 2018-09-15, 22:52

Jakby ktoś chciał/mógł to chętnie odsprzedam swoją "małą parcelę" za 5 dych.

Plany mi się zmieniły i zamiast na targi - w tym samym terminie jadę na Rajd Polski do Mikołajek.

maga - 2018-09-16, 18:40
Temat postu: Wjazd na Zlot
Na stronie Caravans Salon Poznań 2018 https://www.caravanssalon.../wjazd_na_zlot/
wyczytałem,że wjazd dla uczestników naszego zlotu będzie bramą numer 7
od ulicy Bukowskiej naprzeciwko hotelu Sheraton a nie od ul.Śniadeckich jak np.podczas Motor Show.

Są jeszcze wolne miejsca na zlot,
dla chcących uczestniczyć podaję stronę,gdzie można wykupić online już konkretne miejsce (parcelę)
https://www.caravanssalon...macje_o_zlocie/

Tadeusz - 2018-09-16, 19:18

Koledzy, wszystkie informacje podałem na stronie:

https://www.camperteam.pl...pic.php?t=31161

Tam dowiecie się szczegółów o zlocie, łącznie z linkiem do kupna kart wstępu na zlot, oraz mapką i koordynatami. :ok

:spoko

Bronek - 2018-09-18, 10:03

Swoim czy obcym ??
Konkurencje podczas Mistrzostw Polski Kierowców Kamperów

Cytat:
1. Przejazd slalomem – polegający na jak najszybszym pokonaniu wyznaczonego slalomu przodem oraz tyłem.

2. Jazda precyzyjna – polegający na przewróceniu wyznaczonych pachołków
3. Jazda ostrożna – polegający na jak najszybszym pokonaniu wyznaczonego toru w taki sposób, aby piłka, znajdująca się na talerzu nie wypadła z talerza.

We wszystkich konkurencjach potrącenie pachołków drogowych wyznaczających tor jazdy będzie skutkowało dodaniem 15 sekund do czasu przejazdu za każdy potrącony pachołek.

Ten pierwszy punkt mnie zastanawia pod wieloma względami ,tyloma że nie chce mi się pisać . Bo widzę górę wyjętych bambetli albo taką samą w środku plus demolka ,po takim slalomie na czas. :mrgreen:

Chyba ,że organizator powierzy kampera 8-) :roll: Test łosia , wezmę kask i żółwia na plecy i ochraniacze na barki . Cudzym mogę startować . Jak nic go wywalę :bigok

Tadeusz - 2018-09-18, 22:18

Ostatni dzwonek na kupno karty wstępu na zlot. Zostało tylko kilka miejsc!

:szeroki_usmiech

Comsio - 2018-09-18, 23:49

Biję się w piersi, nie stety odpadamy. :(
Miłego wypoczynku życzymy. :spoko

rafalcho - 2018-09-19, 10:11

Witam, bilet kupiony ;-)

Będziemy ;-)

moskit - 2018-09-19, 14:25

To może i ja spróbuję zapisać się na audiencję do rezydenta kwatery nr 11
rezydent kwatery 7

Bronek - 2018-09-19, 15:11

Tym zajmuje się majordomus, to on powiadamua kamerdynera aby pokojówka wnet opuściła mą alkowę (czytaj integrę).

Tak to działa jak, żona ma, pragnie mnie zobaczyć.

Nie wiem, czy podobnie to przebiega w przypadku gości?
Spytam ogradnika. :roll:

TomekM - 2018-09-19, 20:14

Też przyjedziemy. Mam nadzieję, że przyjmiecie jak swoich. Do Bronka nawet się na audiencję nie zapisuje bo progi za wysokie ale chętnie popatrzę z ubocza. :)
Do zobaczenia!
PS.
Jeżeli przyjedziemy w piątek ok. 22 to da się jakoś wjechać na teren MTP?

Bronek - 2018-09-19, 21:06

Wjedziesz, my też o ile w ogóle to będziemy późno, a piwko za to, że szanujesz moją prywatność :mrgreen:

No i się nie zarazisz, mam hiszpankę, trypra, skrofuły, a żona wapory.

A tak naprawdę to Tofik ma akurat sraczkę a Wacik cukrzycę i... nic nie wiadomo

TomekM - 2018-09-19, 22:06

Ty mi piwo, ja tobie i przykrą część zapoznania mamy za sobą. Teraz możemy się swobodnie ignorować miło spędzając czas zlotowy:)
Brat - 2018-09-19, 23:06

Spoko, Tomek ... Kolega nas przecie nie wygoni jak wpadniemy do niego na chatę ... zwyczaj chrześcijański przecie - głodnego nakarmić i tak dalej ... ;)

Stanowisko nr 5, będziemy w piątek ale chyba późno, bo najpierw chcemy pobyć kilka godzin w Gnieźnie.
CU all soon! :)

Bronek - 2018-09-20, 07:43

Ad Poznań : W podstawówce wozili nas do poznańskiego ZOO.

Na jednej z klatek był napis ' " Nie karmić małpy, rzuca odchodami"

Coś takiego sobie chyba nalepię

maxtz - 2018-09-20, 18:57

Brat napisał/a:
będziemy w piątek ale chyba późno, bo najpierw chcemy pobyć kilka godzin w Gnieźnie.

Też mamy zamiar przejechać przez Gniezno :wyszczerzony:

Tadeusz - 2018-09-20, 19:24

Już tu jestem. Przybywajcie! Czekam na Was.
Brat - 2018-09-20, 19:40

Siła wyższa ... zdecydowała, że zostajemy na nockę w Uniejowie ... czyli jutro bezpośrednio do Poznania ...
Bronek - 2018-09-20, 19:47

Endi przekazał mi jedną rezerwację na miejsce za 85zł, będę w piątek m/w 21:00.? jak ktoś chce to tel, mail do Endiego a ja mam wejściówkę, którą mogę przekazać do wykorzystania. :idea
Pytajcie Endiego za ile i dlaczego.....

Profil Endiego z telef itd... https://www.camperteam.pl...wprofile&u=1097

Brat - 2018-09-22, 22:02

Zlot trwa. Oferta kamperów i przyczep - nie powala ... Głównie z powodu faktu, że ceny nie spadły ... ;)
Ale impreza CT, fundowana przez MTP głównie, trwa !
https://photos.app.goo.gl/Lfk82Dmi83c49eU67

Brat - 2018-09-22, 22:03

A Bronek, konsekwentnie ;) , na necie siedzi ... ;)
Parę dziewuch się o Ciebie pytało! Nie wiem, co chciały ... ;)

Brat - 2018-09-23, 18:59

Wiocha jednak z nas wyszła ...

Na wycieczkę zapisało się 24 osoby.

Wszyscy dostali e-maile zwrotne od Michała Korzyńskiego, treści następującej:
Cytat:
Szanowni Państwo,
Bardzo dziękuję za tak duże zainteresowanie wycieczką odbywającą się w trakcie Caravans Salon 2018!

Wycieczka odbędzie się w niedzielę, w godzinach 10:00-14:00. Zbiórka o godz. 9:45 w Holu Wschodnim. Koszt wycieczki to 90zł od osoby, zaś wyjątkowa poznańska przewodniczka przeprowadzi Państwa przez tak ważne i urokliwe miejsca jak Stary Rynek - Dzielnica Cesarska - Wzgórze Przemysła wraz z Zamkiem Królewskim, pierwsza Strażnica, dzielnica żydowska, renesansowy Ratusz, Domki budnicze, Kościół Farny, Muzeum Narodowe, Bazar, Hotel Rzymski, Biblioteka Raczyńskich, Arkadia, Teatr Polski, Okrąglak, Zamek Cesarski czy Teatr Wielki.
Bilety na wycieczkę będzie można zakupić w piątek i sobotę w kasach w Holu Wschodnim.
Pozdrawiam serdecznie / Best regards
Michał Karzyński
Manager ds. Kluczowych Klientów / Key Account Manager
tel.: +48 61 869 21 40
mob.: +48 691 022 993
e-mail: michal.karzynski@mtp.pl
Międzynarodowe Targi Poznańskie sp. z o.o. / Poznań International Fair Ltd.
ul. Głogowska 14
60-734 Poznań
Polska / Poland
www.mtp.pl
NIP / Taxpayer Identification Number: 777-00-00-488
Sąd Rejonowy w Poznaniu, Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu Wydział VIII Krajowego Rejestru Sądowego numer KRS 0000202703 /
Poznań District Court, Nowe Miasto and Wilda in Poznan 8th Division of National Court Register, Registered number KRS 0000202703
Kapitał Zakładowy / Share capital: 42 310 200,00 PLN

MTP przygotowały się godnie. o 9.45 na wycieczkowiczów czekały 2 osoby, kasy otwarte.
Przybyła 1 (słownie jedna) osoba ...

To tak dalece niepoważne ze strony zgłaszających się na tę wycieczkę, że brakuje mi w słowniku przymiotników dla tej sytuacji odpowiednich (tym bardziej, że powinny one, te przymiotniki, być cenzuralnymi ...). Myślę, że określenie 'gówniarstwo' jeszcze się w tej kategorii mieści.
Sądzę, że lista braku odpowiedzialności za słowo (w dodatku - pisane) będzie podstawą do odpowiedniego przyjmowania zgłoszeń na zloty wszelakie (szczególnie takie, których przygotowanie generuje koszty dla organizatorów).

Niepoważnych, w imieniu przewodników i własnym, pozdrawiam :-/

Bronek - 2018-09-23, 20:07

Zgłaszając akces po primo
1. było ciepło
2. po secundo, nie było wiadomo, kiedy, co i za ile jak itd. pełna ściema. .

Okazało się... itd. Niedziela odpada i kwita.

Proponując coś w taki sposób, nie konkretny, i zwlekając z informacją zwrotną, są tego skutki.

Niedziela, lub ostani dzień na takie wydażenia, zawsze jest ryzykowne.
Organizowałem zloty motocyklowe, i np. główny Artysta zawsze chciał występować ostatni..... mało kto go słuchał, wszyscy już byli w innym nastroju.

A jaka to wiocha?
Po prostu ludzie zmienili zdanie. To nie była imperka obowiązkowa lub charytatywna, to był taki płatny, nie w porę miły dodatek i biznesik. O czym i w jakim termnie i o cenie, poinformowano ze znaczną zwłoką.

Jeśli o mnie chodzi, to termin był niefortunny. Niedziela i pogoda, a to czas wyjazdu. Jechałem wśród lecących gałęzi przez ciemne kręte drogi Pojezierza Drawskiego na Targi "Porażka" i nie miałem zamiaru wracać wieczorem .. i tyle w temacie.

No... 90 dych pewnie też miało swoje znaczenie, taki "as z rękawa" 8-)

Proponując, coś, trzeba to zrobić profesjonalnie. :?
Program, czas, cena. A tu.? Po kilku monitach m in. na Forum, raczono przedstawić ofertę.
Bo to na co odpowiedziałem nie było ofertą a jedynie zapowiedzią takowej .

Wiocha to ta wystawa... z jednym stoiskiem z melaminą :mrgreen:

Bronek - 2018-09-23, 20:46

Ale fajnie było... Tadeusz jak zwykle przemiły i dla Tej a
Jego Aury warto było przyjechać. (Tadeuszu Dziękuję Ci za wyróżnienie, było to bardzo sympatyczne).

Tych z którymi zamieniłem parę słów pozdrawiam szczególnie serdecznie innych... eee no też :mrgreen:
:bukiet: bo wypada :mrgreen: "wężykiem"

Załatwiłem, co miałem załatwić.

Pomimo lipy tych.... nie wiem, co to było? Targi, Wystawa?
Mój Diler :kwiatek do soboty sprzedał dwa kampery :!: Widocznie to co dla mnie jest porażką, niekoniecznie musi być tym dla innych :spoko

moskit - 2018-09-23, 21:13

Już w domu .
Podziękowania dla wszystkich organizatorów zwłaszcza za I Mistrzostwa Kierowców Kamperów Prośba czy ktoś nagrał przejazd kolegi który zajął 1 miejsce w jeździe bo nie dane mi było oglądać jazdę kamperem na dwóch kołach z czasem 36 sekund ja zrobiłem 56 sekund i uważałem że to szybki przejazd ale 36 "toż to szok " , reklamowałem u głównego sędziego p. Marty że powinien być zdyskwalifikowany za jazdę połową kampera ( tylko dwa koła dotykały jezdni ) a druga połowa lewitowała w obłokach a swoją drogą czym napoił kampera żeby taki uzyskać efekt

oli - 2018-09-23, 21:30

Bronku miło było cię poznac i porozmawiać z tobą .Dla ciekawskich to haslo było z filmu bardzo znanego .Nailepsze kasztany są w .... kolobrzegu .Zuzanna lubi je tylko jesienią

Wszystkich serdecznie pozdrawiam i dziękuję

https://youtu.be/XfY4_90Izo8

maga - 2018-09-24, 09:41

Bronek napisał/a:

...Tych z którymi zamieniłem parę słów pozdrawiam ...

Miło było Cię poznać Bronku,przyszliśmy do Was z Jurkiem i Stenią.
A jeszcze milej było porozmawiać ;)
Gratuluję raz jeszcze pięknego kampera i pozdrawiam :spoko

Bronek - 2018-09-24, 10:14

My jesteśmy niemal "zero imprezowi" od wielu lat ... To konsekwencja setek imprez , zlotów i spotkań szkoleniowych ...
Kamper jest wynikiem, takich wyjazdów , gdzie , hotel i balanga były przynajmniej raz w miesiącu ....

Zawsze jednak lubię pogadać ale "pozaimprezowo" , bo tam na ogół się nie da :mrgreen:

Jako zewnętrzny obserwator ,stwierdzam impreza była .... zaskakująca ..... :szeroki_usmiech Spałem w kamperze za ścianą 4cm , co jest często niemożliwe na Polskich kempingach , gdy PiPKa się bawi .
Cos poszło nie tak ???? :-P :wyszczerzony: Albo mam słuch przytępiony .... tez .
.................................

Ad . "Targi" : No cóż skromne , jak wyżej pisałem , dziwne , bo wystawcy byli zadowoleni . Może dlatego że przyszli Ci oglądać , co byli naprawdę zainteresowani ?
....................................................
Na mnie największe wrażenie zrobił kamperek Oliego, :kwiatki: Idealny pojazd by wyjechać w delegacje , po zakupy czy na weekend, itd ... Challenger 100. Ciekawe czy takie jeszcze robią ? . Gdyby tak , to istnieje duże prawdopodobieństwo zmiany planów zakupowych , z blaszaka na tą malutką półintegrę .
.........................................................
A dziwne ,że było tak mało wystawców dupereli i wyposażenia . Nawet na jedynym takim stoisku Pani sprzedająca , tłumaczyła ,że tu to tak "tylko aby być"' ale w Nadarzynie będzie o wiele więcej towaru .

Pierwsze koty za płoty . I to wydarzenie stricte kamperowe , co jest jakąś "jaskółką".