|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Sprzęt turystyczny i akcesoria - Elektronika - również do kamperków
Pawcio - 2018-09-09, 11:58 Temat postu: Elektronika - również do kamperków Ciekawe źródło podzespołów dla kamperowców lubiących usprawniać swoje kamperki. Szczególnie dla mieszkańców Warszawy i okolic, gdyż na Białołęce jest sklep w którym można organoleptycznie sprawdzić większość pozycji -> https://sklep.avt.pl/
Ostatnio min kupowałem zasilacz USB z pomiarem napięcia/natężenia prądu oraz moduł LED z soczewkami 6x1, który świeci naprawdę rewelacyjnie
Comsio - 2018-09-09, 16:03
Volumen w jednym
Socale - 2018-09-09, 21:05
AVT znam chyba od 20+ lat. Uczyłem się na ich zestawach elektroniki.
Największym moim sukcesem była zbudowana do samochodu końcówka mocy 4x115W RMS na 2N3055 o wyglądzie Manhattanu symetrycznego. Polerowane aluminium, wieże kondensatorów i radiatorów z tymi tranzystorami na wierzchu a całość widoczna przez szybę tylnej klapy, prawdziwe HI-ENDowe dzieło sztuki w aucie które zaprojektowałem i zrobiłem sam, zasilana była 6 akumulatorami.
Przekładnik ładowania skonstruowałem już sobie sam, żeby akumulatory podczas "nie grania" doładowywały się z 2 alternatorów.
Oj to grało pieruńsko mocno ale krótko.
.
Zestawy/kit-y często zawierały błędy lub jakieś korekty, w gruncie rzeczy dobrze bo trzeba było myśleć (przy tym uczyć się logiki) a nie tylko lepić do kupy.
ZAWSZE, każdy ulep gdy zadziałał przynosił radochę, ale były takie co nie odpaliły nigdy mimo mojej cierpliwości i upartości bałkańskiego osła.
W sensie jakości potwierdzam rekomendacje.
joko - 2018-09-10, 07:28
Kity AVT i gazetka Audio Video Technik - całe historie na ich temat można by opowiadać
|
|