|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Brodzik
silny - 2018-09-17, 06:51 Temat postu: Brodzik Na fali opisów popękanych brodzików na ostatnim wyjeździe zainteresowałem się jak tam u mnie w tym temacie.
Brodzik na razie i stanie idealnym ale przy mojej masie ok 90 kg na środku pracuje dość wyraźnie . Zaczynam tropić i co??? Zwykła fuszerka albo świadomie tak zrobili że Brodzik wisi w powietrzu 2 cm nad podłogą
Dojście tragicznie słabe , tylko widać przez szparkę.
Jak zapobiegać popękaniu brodzika , boję się tam coś wytrysnąć żeby nie przedostać. Może ktoś stosuje drewniane \ plastykowe kratki na podłogę - czy to się sprawdza
HENRYCZEK - 2018-09-17, 07:57
Praktycznie, za wcześnie się wypowiadać,teoretycznie,na pewno rozkłada nacisk.
Roberto - 2018-09-17, 08:10
Ja dwa lata temu przy użyciu cienkiej rurki wtrysnąłem trochę pianki w kilka otworków i od tej pory mam spokój
Andrzej 73 - 2018-09-17, 08:56
Dokładnie jak pisze Robert. Pianka niskorozprezliwa załatwi sprawę.
HENRYCZEK - 2018-09-17, 11:19
Andrzej 73 napisał/a: | Dokładnie jak pisze Robert. Pianka niskorozprezliwa załatwi sprawę.
|
Albo brodzik z nierdzewki
wlodo - 2018-09-17, 12:17
Cytat: | Pianka niskorozprezliwa załatwi sprawę |
Nie załatwi ! jeszcze może pogorszyć. Wydeptasz ją na środku i ona już się nie podniesie i pęknięcia muszą nastąpić. Przy 2 cm nad podłogą jak dobrze na pięcie staniesz to już nieszczęście gotowe, na środku może dojść do podłogi i się oprze ale bliżej boku już nie i strzeli. Tą przestrzeń należy wypełnić czymś co się nie wydepce, płyta w całości lub kratownica z listewek (będzie lżejsza ).Na to cienki filc lub siknąć cienko pianką i przykleić żeby nie trzeszczało przy chodzeniu.
Podłoga oczywiście jest super, rozkłada ciężar i zabezpiecza powierzchnię przed porysowaniem (sama również powinna być podklejona).
silny - 2018-09-17, 13:12
nie mam możliwości żebym bez większej ingerencji tam się dobrać , na już raczej kratka jak u Henryczka , rozłoży przynajmniej masę.
nigdy nie brałem tego pod uwagę ponieważ jeżdziłem tylko na pożądne kempingi ale ostatnie kilka większych wyjazdów bez planowych na kempingi pożal się boże wymusiło odgracenie prysznica i takie właśnie nie korzystne obserwacje . podłogę pod prysznicową mam dostępną bo mam zimówkę z podwójną podłogą i mógłbym się tam nawiercić i wcisnąć np silikon
ciekawe jak by się zachował
wirefree - 2018-09-17, 18:55
Zamiast silikonu mozna tez uzyc siana , swietnie wypelnia a efekt podobny do silikonu i nawet taniej.
silny - 2018-09-17, 22:17
Chciałeś być dowcipny
|
|