Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Solankowy zlot CT GRUDZIĄDZ Listopad 2008 - Lista na zlot

ReginaZW - 2008-09-24, 20:42

janusz,
Zgłaszamy chęć udziału w Solankowym zlocie CT Grudziądz listopad 2008. Planujemy pobyt od 7 do 11 listopada. Załoga Regina i Zenon Wnuczyńscy - ReginaZW-,piszemy się na posiłki i inne wszelkie atrakcje jakie będą zaproponowane. Pozdrowionka. :spoko

janusz - 2008-09-24, 21:20

Zapisałem Was do grupy z inicjatywy Lepciaka.

Przypominam i będę przypominał jeszcze wiele razy zanim opanujemy procedurę zapisywania się na zloty. Grupy=> zlot Grudziądz => kliknąć prośbę o przyjęcie do grupy.
Takie zapisanie się zapewni, że nasze zgłoszenie nie zaginie gdzieś w czeluściach forum. O brakujące dane zawsze się dopytamy, a zgłoszenie nie zaginie.

W tym wątku możemy podawać szczegółowe dane co do obecności na zlocie.

ankul - 2008-09-25, 21:30

wykonałem wszystkie polecenia odnośnie zapisu na zlot-nie wiem jednak czy zostsałem zarejestrowany i gdzie mogę obejrzeć listę uczestników
ł

janusz - 2008-09-25, 21:37

Chyba jednak coś się nie udało. Nie ma problemu ja Cię dopiszę. Żeby sprawdzić trzeba wejść w "grupy" (pierwsza strona pod banerem jest menu), dalej wybrać grupę o Grudziądzu, kliknąć i jest tam alfabetyczna lista zgłoszonych. Za jakiś czas umieścimy listę na forum dla weryfikacji, tak jak zrobione jest to ze zlotem w Osówce.
Jędruś - 2008-09-25, 21:45

janusz, przyjazd załogi 08.11.08-udział w uroczystej kolacji osób 2- chęć wzięcia udziału w zwiedzaniu Starego Miasta i Cytadeli
Załoga : Hania i Andrzej
Jędruś - Szczecin :spoko

JagWald - 2008-09-27, 11:12

Mając w pamięci ostatni zlot solankowy w Grudziądzu nie może nas zabraknąć w tym roku.Przyjeżdżamy 08.11. i jesteśmy do 11.11. Trzy osoby ze Szczecina-Jaga,Waldek i Piotr Bonk.Weżmiemy udział we wszystkich przewidzianych w programie atrakcjach łącznie z obiadami (opócz soboty 08.) i oczywiście w kolacji.
Pozdrowionka.

Andi466 - 2008-09-27, 13:21

Jeżeli to możliwe zgłaszam chęć uczestnictwa w zlocie od dnia 8-11 listopada 2 osób
z wszystkimi atrakcjami Krystyna i Rysiek

janusz - 2008-10-08, 01:07
Temat postu: Lista na zlot
Założyłem ten dział dla uaktualnienia listy na zlot. Ponieważ lista zawiera imiona i nazwiska, a wiec dane osobowe aby gdzieś nie podpaść forum to nie jest widoczne dla postronnych.
Proszę przeanalizować załączoną listę i w postach w tym dziale podać dane uzupełniające.

Tadeusz - 2008-10-08, 01:38

Tadeusz.
Termin przyjazdu - 7 wieczorem - do 11
Uroczysta kolacja - 2 osoby
obiady - 8,9,10,11 x2

janusz - 2008-10-08, 01:42

A zwiedzania nie będzie?
Tadeusz - 2008-10-08, 01:52

janusz napisał/a:
A zwiedzania nie będzie?

Znam to piękne miasto dość dobrze.
Ostatnio zwiedzaliśmy je z JaWami. :-D

medard - 2008-10-08, 07:22

witam nie moge pobrac ani otworzyc tego pliku :(
to moze podam jak bede w osowce? skoro tu nie mozna

janusz - 2008-10-08, 09:05

W pliku pdf jest namalowana lista. Nawet jeżeli ktoś nie może jej otworzyć bo na przykład nie ma zainstalowanego w komputerze "Acroreadera" to nic takiego. Lista potrzebna jest Jackowi a my musimy ją stworzyć.

Proszeni jesteśmy przez organiztoora (Baja02) o podanie nastepujących danych:

- Nick na forum
- Nazwisko i Imiona załogi
- termin przyjazdu
- chęć wzięcia udziału w uroczystej kolacji - ile osób powyżej 7 lat
- chęć skorzystania z obiadów w dniach 8, 9, 10, 11.
- chęć wzięcia udziału w zwiedzaniu Starego Miasta
- chęć wzięcia udziału w zwiedzaniu Cytadeli.

Część otrzymałem i są podane w liscie resztę trzeba uzupełnić.

Jędruś - 2008-10-08, 09:06

- przyjazd 07.11.2008
- udział w kolacji - 2 osoby
- zwiedzanie miasta i Cytadeli - 2 osoby :spoko

StasioiJola - 2008-10-08, 09:39

Przyjazd 8-go listopada 17-18ta. Kolacja 3 osoby i wszystkie pozostałe atrakcje aż do zakończenia zlotu. :spoko :-D :-D
lepciak - 2008-10-08, 18:41

Wszystkie dane zawarłem w pierwszym zgłoszeniu. Ponieważ myśl ludzka jest ulotna, przekazuję je jeszcze raz. Nazywam się LEPPERT przez 2 p - w tabelce napisano przez jedno p a to już nie ja. Przyjeżdżamy w sobotę - 08.11 do godziny 10.00 (około). Być może przyjedziemy 07.11 wieczorem bo nie mamy daleko. Reszta odpowiedzi na tak: chcemy uczestniczyć w uroczystej kolacji. Dwoje lepciaków nie musi siedzieć obok siebie bo i tak się dobrze bawią. Obiady od soboty do wtorku, zwiedzanie Grudziądza - tak, oraz Cytadeli - tak. Można dorzucić zwiedzanie fabryki pepegów (starsi wiedzą co ten wyraz znaczy). Moja żona jest kosmetyczką więc niech Wasze połówki wezmą zestaw lakierów do paznokci bo u nas imprezy często mają taki przebieg, że baby znikają w jakimś pokoju gdzie następuje generalne malowanie paznokci (o tipsach nie wspomniałem).
Imiona: Krystyna, Zbigniew.

grazynalarsson - 2008-10-08, 20:40

Witamy Grazyna i Zbyszek Larsson ze Szczecina .Na zlot jestesmy zapisani.Bedziemy 7g0 do 11-go .Wezmiemy udzial we wszyskich atrakciach. pozdrowienia i do zobaczenia.
MiGa - 2008-10-08, 21:01

MiGA
Szałkowski Mirek i Grażyna
Przyjazd - 8.11 Uroczysta kolacja ;obiady 8,9,10,11 ; oraz zwiedzanie dla 2 osób

janusz - 2008-10-08, 21:07

Przepraszam za pozbawienie jednego p. W materiałach źródłowych już poprawiłem w pliku poprawię jak wprowadzę wszystkie aktualne zmiany.

Co do tych paznokci. Gdy kobitki będą się manikurować to co my będziemy robić? Może maszynę do samogonu zmajstrujemy. :haha:

lepciak - 2008-10-08, 22:12

Chyba wywołałeś wilka z lasu. W firmie której kiedyś byłem zatrudniony, pracowały destylarki do spirytusu które często naprawiałem. Kiedy znalazłem się jako elektryk na arabskim statku na którym obowiązywała prohibicja już po miesiącu skonstruowałem bimbrownicę doskonale pracującą w kominie silnika głównego. Zapach oparów spirytusu porywał ciąg spalin silnika i tym sposobem wykonywałem czystą robotę. Nasz zespół nigdy nie wpadł. Piszę "zespół" bo w skład grupy wchodził kucharz - dostawca cukru, chłodniarz - spec od zacieru oraz magazynier maszynowy i ja - właściwi bimbrownicy.
Na najbliższym zlocie poprowadzę wykład na ten temat - o ile będą zainteresowani oraz zapoznam kolegów (i koleżanki również) z możliwościami wykonania urządzenia we własnym zakresie.

janusz - 2008-10-08, 22:28

Taki Adam Słodowy.
StasioiJola - 2008-10-08, 22:58

Jestem baaaardzo zainteresowany!!!! Po tym trunku nigdy nie miałem kaca. Jeśli są chętni przywiozę coś na spróbowanie!!!!! :spoko :haha: :haha:
ReginaZW - 2008-10-09, 00:01

Fajnie sie zapowiada :lol: w związku z tym zgłaszam nasz przyjazd 7-go po południu do 11-go, chcemy uczestniczyć w uroczystej kolacji, skorzystać z obiadów 8,9,10,11 oraz zwiedzić stare miasto i cytadelę a wszystko razy dwa. Regina i Zenon.
Pozdrowionka.

JaWa - 2008-10-09, 18:11

JaWa - przyjazd 07.11 nie wiem jeszcze do kiedy. Zwiedzanie cytadeli i uroczysta kolacja.

PS.
Dla tych co nie wiedzą. W Grudziądzu jest bardzo ciekawe Muzeum Centrum Wyszkolenia Kawalerii i Muzeum Archeologiczne ( w budynku spichrza nad Wisłą ). Wstęp wolny.

baja02 - 2008-10-09, 18:46
Temat postu: Re: Lista na zlot
janusz napisał/a:
Założyłem ten dział dla uaktualnienia listy na zlot. Ponieważ lista zawiera imiona i nazwiska, a wiec dane osobowe aby gdzieś nie podpaść forum to nie jest widoczne dla postronnych.
Proszę przeanalizować załączoną listę i w postach w tym dziale podać dane uzupełniające.

Witaj Janusz!
Ja też nie mogę pobrać tego pliku, a więc proszę przeszlij mi na mój e-mail. Pozdrawiam. Jacek

KOCZORKA - 2008-10-10, 00:32

Koczorki (będą 2 osoby) . Przyjazd 08-11
Kolacja - oczywiście, że Tak
Obiady 09, 10
Zwiedzamy wszystko
Pozdrówka :spoko :spoko

kalinin - 2008-10-10, 08:12

- Nick na forum =kalinin
- Nazwisko i Imiona załogi KalininBożena i Mirosław
- termin przyjazdu 7.11.2008
- chęć wzięcia udziału w uroczystej kolacji - ile osób powyżej 7 lat -2 osoby
- chęć skorzystania z obiadów w dniach 8, 9, 10, 11. -2 osoby
- chęć wzięcia udziału w zwiedzaniu Starego Miasta - 2 osoby
- chęć wzięcia udziału w zwiedzaniu Cytadeli. - 2 osoby

Bystrzaki - 2008-10-11, 17:53

Zmieniamy termin przyjazdu na piątek 7-go popołudniu, bo szkoda soboty na dojazd. :szeroki_usmiech
tadek - 2008-10-21, 22:16

janusz napisał/a:
Taki Adam Słodowy.

Ja sądzę, że nie Słodowy tylko Zacierowy :diabelski_usmiech

ReginaZW - 2008-10-21, 23:52

:arrow: :!: :!: Muszę nanieść poprawkę. Nasza załoga będzie liczyła 4 osoby: Gabrysia, Staszek, Zenek i Regina. A zatem 4 x uroczysta kolacja
4 x obiady (8,9,10,11)
4 x zwiedzanie Starego miasta
4 x zwiedzanie Cytadeli
.....no i ........ 4 x moczenie solankowe[/b]

JaroW - 2008-10-24, 23:35

Janusz prosimy o uzupełnienie tabelki ;-) w kolumnie JaroW

- Nazwisko i Imiona załogi;Jarek Basia i Michał
- termin przyjazdu 8.11 rano
- chęć wzięcia udziału w uroczystej kolacji 2+1 osoby
- chęć wzięcia udziału w zwiedzaniu Starego Miasta 3 osoby
- chęć wzięcia udziału w zwiedzaniu Cytadeli. 3 osoby

@ndrzej - 2008-10-27, 16:07

Niestety musimy zrezygnować z tak wyczekiwanego przez nas zlotu :( W tym samym czasie zapowiedziała się z wizytą u nas rodzina ze Szwecji.
Zwalniamy zatem miejsce dla załogi rezerwowej :kwiatki:
Bawcie się dobrze :roza:

JaWa - 2008-10-27, 16:37

Ja już wcześniej pisałem, uroczysta kolacja i zwiedzanie cytadeli. Pobyt 06 - 11.
leszek - 2008-10-27, 18:04

Proszę o uzupełnienie .Nick na forum Leszek . Mirka i Leszek Charaszkiewicz. Załoga 4 osoby Mirka Ela Leszek Marian.Przyjazd 07.10. Uroczysta kolacja 4 osoby . Wycieczki 4 osoby.Do zobaczenia :spoko
Elwood - 2008-10-28, 22:12

Januszu pisałem na PW.
Nasze informacje są takie same jak podane przy fest2

ARCADARKA - 2008-10-28, 22:19
Temat postu: ARCADARKA
witam :ok
czekałem i się doczekałem zaszczytu dopisania mnie na listę , bardzo bym chciał być razem z wami bo już się stęskniłem za wami, ale niestety muszę zwolnić miejsce , w te dni odwiedza mnie siostra, a dość długo nie była jej w kraju, dowiedziałem się dopiero przed chwilą o jej przyjeździe
zwalniam miejsce :evil: , życzę miłego moczenia i wspaniałej atmosfery :kwiatki: :kwiatki:

leszek - 2008-10-29, 07:25

Janusz uroczysta kolacja tak a obiady nie.
janusz - 2008-10-29, 07:41

leszek napisał/a:
Janusz uroczysta kolacja tak a obiady nie.

Ok poprawiłem.

kalinin - 2008-10-29, 08:24
Temat postu: Janusz, proszę wykreśl nas z uczestnictwa w obiadach
z powodu !!!
STRUSIE - 2008-10-29, 08:26

moje brakujące dane - Andrzej Radwanowski :spoko
janusz - 2008-10-29, 09:29

Kochani jeszcze raz proszę, brakuje niektórych danych. Może skupcie się otwórzcie plik Grudziądz.pdf i sprawdźcie swoje danie i podajcie brakujące. Będę przypominał codziennie. :roll:

Brakuje jeszcze deklaracji od
ZUCHWAŁY
TATKOG
KAIMAR
JĘDREK29
ENDI

Endi - 2008-10-29, 16:08

Witam !

Właśnie "doszliśmy soljankowy peleton " :-P i uzupełniamy skład;
- Ewa,Andrzej, Piotr Olejniczak
- od 7-go wieczór do 10-go wieczór
- urocza kolacja x 3
- obiad 8,9,10 x 3
- Stare M. x 3
- Cytadela x 3

Ps
3 miejsca w "soljance" :lol:

Do zobaczenia :spoko
Endi

janusz - 2008-10-29, 23:35

Brakuje jeszcze deklaracji od

ZUCHWAŁY
TATKOG
JĘDREK29

Jedrek29 - 2008-10-31, 16:16

Witam Uroczysta Kolacja Tak Obiad 10.11 dwie osoby Ewa Andrzej Kwela
Jedrek29 - 2008-10-31, 16:20

Witam Uroczysta Kolacja Tak Obiad 10.11 dwie osoby Ewa Andrzej Kwela
STRUSIE - 2008-10-31, 17:41

Ja tu uzupełnię za kolegę Stefana :

uroczysta kolacja - tak
obiady 08-11.11 - tak
zwiedzanie starego miasta - tak
zwiedzanie cytadeli - tak
i dodam od siebie - dziękujemy
Stefan i Barbara Bator
Dziękujemy .

ZUCHWAŁY - 2008-11-01, 22:46

Juz uzupelniam dane

1. załoga : Grazyna Gonera, Stanisław Bronikowski
2. przyjad 8.11 wieczorem (17-18?) wyjazd 11.11.
3. uroczysta kolacja - tak (x2)
4. obiady - 9,10 i 11 (x2)
5. zwiedzanie Starówki - tak (x2)
6. zwiedzanie Cytadeli - bardzo chetnie (o ile zdazymy )

pytania dodatkowe - czy jest gdzie pojezdzic na rowerach i co mozna jeszcze pozwiedzac (oprócz Starówki i Cytadeli)

pozdrawiamy

Grazyna i Stanisław

JaWa - 2008-11-02, 11:50

ZUCHWAŁY napisał/a:
pytania dodatkowe - czy jest gdzie pojezdzic na rowerach i co mozna jeszcze pozwiedzac (oprócz Starówki i Cytadeli)

Dla rowerzystów olbrzymie błonia nad Wisłą.
Warto zwiedzić Muzeum Grudziądzkie w skład którego wchodzi:
* Galeria Współczesnego Malarstwa Pomorskiego - największa galeria środowiskowa na Pomorzu
* Pradzieje Północnej Części Ziemi Chełmińskiej - wystawa dająca możliwość zapoznania się z kulturą społeczności zamieszkujących ziemię chełmińską od VIII w. p.n.e. do początków wieku XV
* Historia Grudziądza - wystawa ukazująca dzieje miasta od założenia do końca II Wojny Światowej
* Późnośredniowieczny Gródek Rycerski w Plemiętach - wystawa ukazująca społeczny i gospodarczy charakter życia mieszkańców gródka
* Biżuteria Średniowieczna z Gruczna - wystawa, na której eksponowana jest biżuteria kobieca i dziecięca oraz przedmioty codziennego użytku pochodzące z XI do połowy XIII wieku
* Centrum Wyszkolenia Kawalerii w Grudziądzu, Kolebka Kawalerii II Rzeczpospolitej - wystawa ukazująca najciekawsze aspekty działalności jednego z największych w Europie ośrodków szkolenia kawalerii
* Kompleks średniowiecznych spichlerzy nad Wisła

ZUCHWAŁY - 2008-11-02, 17:49

JaWa napisał/a:
Warto zwiedzić Muzeum Grudziądzkie

Wielkie dzięki!!

A czy te wszystkie atrakcje beda osiagalne dla spieszonych kamperowców?
rowery nam wystarczą?

Pozdrowionka

Grazyna i Stanisław

JaWa - 2008-11-02, 18:34

Z terenu Geotermii odchodzą autobusy komunikacji miejskiej do centrum, nie ma więc żadnego problemu z dojazdem. Poszczególne działy muzeum mieszczą się w różnych budynkach, ale niezbyt oddalonych od siebie.
Tadeusz - 2008-11-02, 18:51

ZUCHWAŁY napisał/a:
A czy te wszystkie atrakcje beda osiagalne dla spieszonych kamperowców?

Niemal wszystkie obiekty z listy JaWy można obejść pieszo w ramach spaceru po niezwykle urodziwej starówce grudziądzkiej. Łaziliśmy po niej z Jackiem i Wandzią.
Oto fotka. To było wiosną tego roku.

Alek - 2008-11-03, 00:09
Temat postu: Zlot Solankowy
W ramach uzupełnień danych proszę o zamówienie obiadów dla 2 osób w dniach 8,9,10.

Pozdrawiam
Hania i Alek

baja02 - 2008-11-05, 18:30
Temat postu: Zlot, zjazd, spotkanie itp.
Drodzy Przyjaciele! Celowo użyłe "DRODZY", bo możecie być dla mnie drodzy. Otóz zgodnie z zapowiedzią lisat uczestników zlotu została zamknięta.
W dniu dzisiejszym rano zamówiłem 76 uroczystych kolacji po 40 PLN, 37 obiadów na dzień 8.11. - na pozostałe dni zamówienia będzie się składać indywidualnie kelnerkom, zamówieni są przewodnicy PTTK.
2 załogi zrezygnowały, ale na szczęście weszła nowa Rodzinka i ilościowo wszystko się zgadza. Tych u których w Waszym imieniu złożyłem zamówienia na kolację, obiady, uczestnictwo w wycieczkach nie obchodzą "nadzwyczajne sytuacje" i rezygnacja, to są ludzie prowadzący działalność. W takich wypadkach rezygnacji z udziału , do płacenia zostaję ja. A więc proszę to przemyśleć przed podjęciem decyzji. Chyba, że widzicie inne rozwiązania. Pozdrawiam i do zobaczenia - baja

JaWa - 2008-11-05, 18:59

baja02 napisał/a:
do płacenia zostaję ja

Jacek nie przejmuj się, na rynek wchodzą ukraińskie firmy windykacyjne, jakoś się załatwi :haha:

Alek - 2008-11-05, 23:30

baja 02 spisałeś się na piątkę

Hania i Alek

wbobowski - 2008-11-06, 01:24

Organizacja jest perfekcyjna. Szkoda, że musieliśmy zrezygnować. Cóż tak bywa. Baja02 gratulacje.
Andi466 - 2008-11-06, 08:47

Ja żeby się nie spóźnic na obiad i kolację przyjadę już w piątek wieczorem a tak na serio szkoda marnować soboty na jazdę.
Pozdrawiam ido miłego spotkania.

KOCZORKA - 2008-11-06, 10:28

baja02 napisał/a:
Tych u których w Waszym imieniu złożyłem zamówienia na kolację, obiady, uczestnictwo w wycieczkach nie obchodzą "nadzwyczajne sytuacje" i rezygnacja, to są ludzie prowadzący działalność. W takich wypadkach rezygnacji z udziału , do płacenia zostaję ja. A więc proszę to przemyśleć przed podjęciem decyzji. Chyba, że widzicie inne rozwiązania. Pozdrawiam i do zobaczenia - baja

Jesteśmy jedną z tych dwóch załóg, które w ostatniej chwili niestety musiały zrezygnować. :(
Jako ludzie dorośli, również prowadzący interes rozumiemy, że jako Organizator Zlotu mogłeś ponieść przez nas jakieś koszty.
Bardzo prosimy o informację na ten temat, wyrównamy je natychmiast.
Gorąco Cię pozdrawiamy i jeszcze raz przepraszamy za kłopot. :bukiet:

JaWa - 2008-11-06, 10:35

No to czas odpalać kamperka i do Grudziądza :spoko :kamp2
StasioiJola - 2008-11-06, 11:53

Jacku nie załamuj mnie, my musimy jeszcze 2 dni pracować!!! :gwm :gwm . Ale i tak już się cieszymy na nasze spotkanie!!! :-D :-D :spoko Jola i Stasio.
Elwood - 2008-11-06, 15:46

Przepraszam ale do chwili obecnej miale nadzieje ze przyjedziemy na zlot. Choroba mamy uniemozliwia nam jednak przyjazd. Prosze o przeslanie na PW informacji o kosztach jakie musze pokryc i numer konta na jakie przeslac pieniadze. Zycze milej zabawy.
baja02 - 2008-11-06, 18:44
Temat postu: Zlot w Grudziądzu rozpoczęty!
Jako pierwsi na zlot zameldowali się JaWa i Tadeusz.
Są już "zakwaterowani" i w chwili kiedy piszę ten post pluskają się w grocie.
Ja również jutro skoro świt wyjeżdżam (bo mam daleko) więc nie będę osiągalny w internecie.
Na wszystkich zgłoszonych będzie czekała kolacja w ilości zamówionej. Nie mam już możliwości odwołania, nie obciążę kosztami tych którzy przyjechali.
Dla wyjaśnienia podaję, że na sumę 40 PLN od osoby składa się : papu, wynajem sali i opłata personelu kelnerskiego.
Po zakończeniu zlotu przeszlę na PW zainteresowanych. nr mojego konta na które proszę wpłacić pieniądze które będę musiał wpłacić ze swojej kieszeni.
Pozdrawiam i do zobaczenia.

faro - 2008-11-06, 18:49

baja02 napisał/a:

Ale macie dobrze - strasznie wszystkim zazdraszczamy i żałujemy że nas tam nie będzie... :placze2

baja02 - 2008-11-06, 23:03

faro napisał/a:
baja02 napisał/a:

Ale macie dobrze - strasznie wszystkim zazdraszczamy i żałujemy że nas tam nie będzie... :placze2

A dlaczego Was nie będzie?