|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Grecja - pomoc w transporcie psa
azira - 2018-09-20, 13:50 Temat postu: pomoc w transporcie psa Witam
Mam prośbę do osób jadących do Grecji a szczególnie do miejscowości Kokino Nero, gdzie przebywa pewna psia bida.
Chciałabym ją ściągnąć do Polski ( nawet za opłatą) i znaleźć jej dom.
Suczka jest grzeczna i kontaktowa. Poznaliśmy ją dobrze w ciągu kilku dni, które spędziliśmy w tej miejscowości.
Ktoś napiszę, że takich bid tam jest masa i nie sposób im pomóc, wiemy bo staraliśmy wszystkie dokarmiać, ale ta sunia zrobiła na nas szczególne wrażenie, tym bardziej, że jest uwiązywana w skandalicznych warunkach i nie ma szans jak inne psy zdobyć pożywienia i wody.
Na szyi ma rany po tym uwiązywaniu.:( moja mama 2 razy ją odwiązywała, bo nie mogła patrzeć jak Lara siedziała na słońcu, zaplątana w łańcuch bez wody i jedzenia. Do tego jest niewysterylizowana i co trochę ma szczeniaki.
O dziwo ma właściciela, który ma jeszcze inne psy, też głodujące. Ten oto opiekun zgodził się bez oporu na jej zabranie , tylko nie mieliśmy paszportu i nie mogliśmy jej zabrać.
Teraz paszport mamy prawie załatwiony, wet czeka tylko na znak kiedy będzie transport.
Jesteśmy w stanie podjechać do każdej miejscowości w Polsce i dostarczyć paszport oraz karmę dla innych psiaków.
Proszę o pomoc lub o radę jak to zrobić, by uratować tą sunię.
azira - 2018-09-20, 13:55
To jeszcze inne jego pieski:
Bronek - 2018-09-20, 14:38
Nie mogę Ci pomóc w taki sposób jak oczekuje sz, ale jeśli mogę finansowo to wal na priv bez krempacji
azira - 2018-09-20, 14:53
Bronek napisał/a: | Nie mogę Ci pomóc w taki sposób jak oczekuje sz, ale jeśli mogę finansowo to wal na priv bez krempacji |
Bardzo dziękuję:)
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-09-20, 18:37
Może ktoś przeczyta,teraz spotykamy dużo Polaków kamperami,ale to trzeba zawieźć paszport i przywieźć psa,trochę skomplikowane,wiem kto już niestety też wrócił z Rejonu kokino.
azira - 2018-09-20, 18:39
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Może ktoś przeczyta,teraz spotykamy dużo Polaków kamperami,ale to trzeba zawieźć paszport i przywieźć psa,trochę skomplikowane,wiem kto już niestety też wrócił z Rejonu kokino. |
Mogę paszport wysłać na miejsce.
Flag - 2018-09-20, 19:00
Pamiętaj że mozesz z nią podróżować dopiero po 21 dniach od podania szczepienia na wściekliznę, pies musi miec tez chip i ten chip musi być wpisany w paszporcie.
azira - 2018-09-20, 19:19
Flag napisał/a: | Pamiętaj że mozesz z nią podróżować dopiero po 21 dniach od podania szczepienia na wściekliznę, pies musi miec tez chip i ten chip musi być wpisany w paszporcie. |
Wszystko to wiem, dlatego muszę znać termin transportu a chip pojedzie z paszportem. Wystarczy tylko jej to wstrzyknąć.
silny - 2018-09-20, 20:16
Dzieci cierpią w rejonach walk a wy kundlami się zajmujecie
Andrzej 73 - 2018-09-20, 20:20
Mogę wysłać 10 kg karmy proszę o adres na PW.
Bronek - 2018-09-20, 20:22
silny napisał/a: | Dzieci cierpią w rejonach walk a wy kundlami się zajmujecie
|
Nie lubię dzieci
Track222 - 2018-09-20, 21:21
|
Oj nie ładnie kolego nie ładnie.
azira - 2018-09-20, 21:49
|
To napisz jak im pomagasz.
Gośka - 2018-09-20, 21:51
Jaka szkoda, że nie mogę pomóc.
Mam nadzieję, że znajdzie się szybko ktoś, ktoś z tak wspaniałym sercem jak wasze i pomoże w transporcie suni do Polski.Trzymam kciuki i życzę powodzenia.
azira - 2018-09-20, 21:52
Andrzej 73 napisał/a: | Mogę wysłać 10 kg karmy proszę o adres na PW.
|
Bardzo dziękuję:) adres podam, jak będziemy przesyłać naszą.... może uda się przez jakąś firmę turystyczną.
Rav - 2018-09-20, 22:02
|
Jedno nie wyklucza drugiego. Wspomóż zatem dzieci w rejonach walk, zorganizuj jakąś pomoc (forumowicze na pewno nie pozostaną obojętni na Twój apel), a kwestie pomocy zwierzakom zostaw innym.
Andrzej 73 - 2018-09-20, 22:29
azira napisał/a: | Andrzej 73 napisał/a: | Mogę wysłać 10 kg karmy proszę o adres na PW.
|
Bardzo dziękuję:) adres podam, jak będziemy przesyłać naszą.... może uda się przez jakąś firmę turystyczną. |
Ok , będę czekał na info.
Flag - 2018-09-20, 23:48
Bronek napisał/a: | silny napisał/a: | Dzieci cierpią w rejonach walk a wy kundlami się zajmujecie
|
Nie lubię dzieci |
Witaj w klubie
RadekNet - 2018-09-21, 00:19
Flag napisał/a: | Bronek napisał/a: | silny napisał/a: | Dzieci cierpią w rejonach walk a wy kundlami się zajmujecie
|
Nie lubię dzieci |
Witaj w klubie |
Swoich też nie??
silny - 2018-09-21, 06:46
Tak , wysyłam sianko , esemesowo - ostatnio w rachunku miałem nabite prawie 50 zł.
Pomagam dzieciom a nie martwię się kundlami których jest pełno.
Dajcie na sterylizację tych psów to zrobicie coś dobrego .
A jeśli ktoś pisze że nie lubi dzieci to dla mnie zwykły kretyn , tak jak piszą dziadki że kamper jest 2 osobowy.
Ja kocham dzieci , mój kamper jest 5 osobowy, a bezdomne psy powinno się sterylizować jeśli chcecie dla nich dobrze.
Bronek - 2018-09-21, 07:12
Jakby człowiek wiedział, które jego są, to zastosował by selekcję.
Wszystkie dzieci są nasze, nawet te rude czarne, piegowate......
OK, tylko dlaczego tak się drą w hipermarkecie?.
Dlatego ich nie lubię, wolę szczekające psy. Przynajmniej wiem, że sąsiad ich nie spłodził.
Taki niejaki użytkownik Forum., kupił kolejnego kampera a tylu bezdomnych śpi po dworcach. Skandal.
Sterylizację na szeroką skalę powinno się też przeprowadzić u mężczyzn w latach np. z75/76 jako potencjalnych ojców niektórych członków forum.
Wtedy wprowadzono kartki na cukier i to jest powodem iż niektóre dzieci z tych lat mogą być pozbawione.... no pozbawione.. czego? np..poczucia humoru. Brak cukru w diecie zmiejszył występowanie cukrzycy ale też IQ u niektórych urodzonych w tych latach
azira - 2018-09-21, 11:03
silny napisał/a: | Tak , wysyłam sianko , esemesowo - ostatnio w rachunku miałem nabite prawie 50 zł.
Pomagam dzieciom a nie martwię się kundlami których jest pełno.
Dajcie na sterylizację tych psów to zrobicie coś dobrego .
A jeśli ktoś pisze że nie lubi dzieci to dla mnie zwykły kretyn , tak jak piszą dziadki że kamper jest 2 osobowy.
Ja kocham dzieci , mój kamper jest 5 osobowy, a bezdomne psy powinno się sterylizować jeśli chcecie dla nich dobrze. |
Dobrze, że kochasz dzieci i im pomagasz .
Nikt tego nie neguje, to również nie neguj innych uczuć i daj pomagać komu chcą.
Zazwyczaj jak ktoś pomaga zwierzętom, to pomaga też ludziom, wiem to, bo obracam się w takim towarzystwie. A Ci co krzywdzą zwierzęta, to nie kochają nikogo....biorą odwet za swoje życiowe błędy.
Jak już tak bardzo chcesz przypominać o biednych dzieciach, to załóż nowy wątek....sądzę, że będzie tam dużo ludzi, którzy pomogą.
Tylko dobre słowa i czyny pomagają a złe niweczą zalążki jakiejkolwiek pomocy, dlatego trzeba uważać na swoje postępowanie.
A kto Ci napisał, że będzie niewysterylizowana? Jak tylko będzie zdrowa, to będzie poddana sterylizacji.
Bronek nie wiem czy mogę dać Ci piwo( nie dotyczy kamperowania), za Twój post a szczególnie, ostatnie 3 linijki .....padłam ze śmiechu ale przynajmniej przesyłam szeroki uśmiech
mischka - 2018-09-21, 11:31
|
jedź od razu w te rejony i ratuj dzieci. Sytuacja o tyle łatwiejsza że przybywający z tamtych rejonów nie potrzebują paszportów tak jak pieski w Unii Europejskiej
jerry Gdansk - 2018-09-21, 13:32
,,Silny,, to ty jesteś kretynem bo nie lubisz zwierzaków. Watek jest o pomocy dla konkretnego zwierzaka,a nie o tym co ty preferujesz.Mój dom to ,,tymczas,, dla skrzywdzonych, porzuconych. Moj kamper to dom dla mnie i moich ,, kudłów ,, jak piszesz. Dwa psiaki i 2 koty najwięksi przyjaciela i oczywiście wysterylizowane.Ja tez nie mogę wspomóc transportem ale finansowo tak. Proszę na priv jakieś namiary.
Pozdrawiam wszystkich przyjaciół braci mniejszych.
Wojciechu - 2018-09-21, 16:16
Chciałbym napisać kilka słów nie związanych z tematem, ale ze stosunkiem do zwierzaków. Miałem kiedyś babcie Stasie, która cale swoje życie przeżyła w małej wiosce, na Pogórzu Dynowsko - Krośnieńskim. Prosty człowiek , blisko natury, który zanim dał śniadanie przyjezdnym rozwrzeszczanym wnukom z miasta - nakarmił zwierzęta - mówiąc, że one mają pierwszeństwo,bo- "bydlęta same się nie nakarmią" a wieczorem, krowę wolno pasącą się kilkaset metrów od domu wołała - "Lalka chodź już spać" i ona szła do domu.
Takie naszły mnie wspomnienia o ukochanych, którzy kochali zwierzęta
Gośka - 2018-09-21, 17:34
Teraz mi się przypomniało pewne zdarzenie na forum. Uczestniczę w programie adopcji na odległość dziecka z Madagaskaru i kiedyś podałam linka do tej fundacji na forum to mnie co niektórzy objechali, że mało to w Polsce biednych dzieci, a ja pomagam dziewczynce z Madagaskaru :-)
slawwoj - 2018-09-21, 17:52
W każdej grupie ludzi jest odsetek ludzi mądrych i głupich. Nie ma znaczenia że mają kampera i władają biegle angielskim.
daro35 - 2018-09-21, 18:03
A ja napiszę tak,mam dzieci prze cudne,które nie wydzierają się w marketach,bo są tak wychowane i nie mam z tym problemu,nie mam też zwierzątek ale mi nie przeszkadzają i jak trzeba będzie to też wspomogę karmą,ale każdy z nas ma swoje JA,jeżeli chce komuś pomóc to niech pomaga,jeżeli nie,to niech nie przeszkadza,myślę że i BRONEK i SILNY trochę za daleko pojechali,ale to tylko moje zdanie.Miłego wieczoru życzę i szczęśliwego zakończenia sprawy z psiakiem.
Wojciechu - 2018-09-21, 18:38
Z Bronkiem - to bym nie przesadzał - ma chłop pełen kamper zwierzaków na czterech i dwóch nogach i wszystkich kocha bezgranicznie. Fakt, że ma rozwiązania na wszystko, ale trochę sposobem mojej babci Stasi - że na wszelkie choroby jest dobre - pichol, pachol i popiryna.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-09-21, 19:52
Mysle,że ktoś się odezwie kto dopiero jedzie do Grecji,spotykamy mnóstwo Polakow kamperami,ale oni już tu sa,my zabieramy naszemu pieskowi,a dajemy głodnym.Teraz już jest prawie superowo,ale 5-7 lat temu to np.w Thermopilach było ich koło 15.Jak ktoś czyta mnie uważnie to w każdej podróży sa oty jak jakiegoś psiaka karmimy.My wracamy nie wiadomo kiedy,potrzebny kamper na krótki wyjazd
DK-Tadeusz - 2018-09-21, 19:55
Ten temat jest raczej o miłości, a nie co się opłaca lub alternatywy. Jeśli to jest wzajemne, to tabletek na to nie ma.
azira - 2018-09-27, 13:21
Jest cisza u mnie, bo obecnie prowadzę rozmowy z firmą turystyczną o dostarczenie karmy do Grecji. Również czekam na informacje jak ściągnąć sunię od osoby z Niemiec, co kiedyś ściągała psiaki z Grecji samolotem.
Zobaczymy co z tego wyniknie...dam znać jak będę coś więcej wiedziała.
Wszystkim dziękuję za chęć pomocy i dobre słowo.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-09-29, 17:45
Moje podsumowanie odnośnie psów na Bałkanach i w Grecji.Był okres ,ze ich było mniej,teraz znowu sa i to prawie wszędzie gdzie stajemy.Nie nakarminy ich wszystkich,oraz nie zaadoptujemy taka jest prawda a nasz pies jest biedny bo cały czas musi być prowadzony na smyczy i prowadzący chodzi z bacikiem,a ja prawie nie chodze bo się boję Barbara
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-10-18, 22:34
Patrząc na mapę my nawet wracamy z Larisy niedaleko do Kokino.
Lecz jak wiezc naszego psa z obca suka i to przez kilka dni bo sie nie spieszymy!
azira - 2018-10-18, 23:25
Czy mogę napisać w prywatnej wiadomości Basiu?
Niestety firma z Niemiec się wycofała, a turystyczne mnie zwodzą z lekka, ale oni tylko karmę mogą przewieźć.
|
|