Rosja i kraje poradzieckie - Ukraina - szokująco piękna i tania
KamperManiak - 2018-09-22, 08:01 Temat postu: Ukraina - szokująco piękna i taniaZapraszamy na pierwszy odcinek naszej podróży po Ukrainie, jesteśmy w tak dużym szoku, że brak nam słów żeby cokolwiek napisać... To trzeba po prostu zobaczyć!
Gregorio - 2018-09-22, 08:40 Dzień pięknie rozpoczęty, czekam na więcej KamperManiak - 2018-09-29, 08:06 KamperManiak - 2018-10-13, 08:11 Tadeusz - 2018-10-13, 08:49 Podzielam Wasz zachwyt Ukrainą.
esgaj - 2018-10-13, 11:30 Pięknie, podzielam Wasz zachwyt. KamperManiak - 2018-11-03, 08:11 Jak wygląda ukraiński kemping?
Poniżej aktualizacja tego filmudrwoy - 2018-11-03, 10:56 Obejrzałem pierwsza część - super relacja. Pozostałe będę dawkował z przyjemnością.KamperManiak - 2018-11-19, 18:46 Jak to na ekipę Kampermaniaka przystało, znów nastąpi zwrot akcji.
Na początku Białogród nad Dniestrem, słynny przede wszystkim z imponującej twierdzy Akerman, która zrobiła na nas ogromne wrażenie i którą chcemy Wam polecić, gdyż jest to urokliwa atrakcja turystyczna (więcej na ten temat można przeczytać na naszym Instagramie).
Zwiedzając Akerman, stwierdzamy, że skoro jesteśmy już tak blisko Mołdawii, że szkoda byłoby tam nie zajechać. .. no i jak to my, na spontanie, bez przygotowania (całkiem niedawno identyczna sytuacja miała miejsce w górach, gdzie bez zamiarów opuszczania granicy znaleźliśmy się na Słowacji, ale dalśmy radę, poszło lepiej niż w górach :D https://youtu.be/hD-pipi_98c )
Następnie dojeżdżamy do samego Kiszyniowa, który bardziej szczegółowo pokażemy Wam już w następnym odcinku:D
Zapraszamy serdecznie do oglądania
!!! Winiety w Mołdawii naliczane są od wagi auta, a nie od rodzaju pojazdu !!!
Miejscówka w Kiszyniowie: https://goo.gl/maps/gBtg39uiQC22
Jeśli jedziecie tam jak my bez przygotowania, to przy bramie wejściowej jest bankomat, w którym można wypłacić mołdawskie pieniądze. W okolicy parku kilka food trucków oraz wesołe miasteczko.
Dziękujemy, że już rok jesteście z nami:D
KamperManiak - 2018-11-23, 20:12 Publikujemy nową wersję vloga o nr 19 ze zmienioną muzyką, ponieważ wcześniejszy odcinek mocno trafiał w uczucia Ukraińców, a z założenia nasza wyprawa na Ukrainę jest apolityczna. Miłego ponownego oglądania
SlawekEwa - 2018-11-23, 20:17 Za 10 godzin Brat - 2018-11-24, 17:55 Wyjątkowo przyjemnie się Was ogląda! Fajnie, że Wam się chce ...
Czy zrobicie mapkę z trasą?
Wyjątkowo przyjemnie się Was ogląda! Fajnie, że Wam się chce ...
Czy zrobicie mapkę z trasą?
Serdecznie pozdrawiamy!
Mapkę zrobimy i wstawimy. Dziękujemy za miłe słowo i pozdrawiamy serdecznie 😀KamperManiak - 2018-12-01, 10:57 Co Daniel ma na głowie kto nam powie?
Czy warto pojechać do Mołdawii?
Odpowiemy Wam na podstawie Kiszyniowa, który ma swój klimat i na pewno każdy musi poczuć go sam. Opinia liczy się tylko po zjedzeniu prawdziwego mołdawskiego placka :D
MapaKamperManiak - 2018-12-08, 12:22 To nasz najbardziej roześmiany film, mamy nadzieję, że dobry humor udzieli się także Wam i pośmiejecie się z nami.
Mołdawia już zawsze będzie nam się kojarzyła przede wszystkim z winem. Do tej pory nie zdawaliśmy sobie sprawy, że największe winnice na świecie są właśnie w tym malutkim państwie, które ma całe podziemne miasta... i to mierzone w kilkuset kilometrach.
Cricova ma tych kilometrów ponad 120, a pierwsze wydrążone w niej tunele powstały XV w. Jest najbardziej rozpoznawalną piwnicą z winem na świecie. Sale podziemne są przepiękne, korytarze z leżakującym winem robią wrażenie, kolekcje win znanych osobistości są imponujące, a bąbelki uderzają do głowy...
Mirekl61 - 2018-12-16, 12:23 Super 4x4camper - 2018-12-16, 15:18 Cześć
Trochę w tych relacjach za dużo lansu-szkoda komentowaćBrat - 2018-12-16, 20:57
4x4camper napisał/a:
Cześć Trochę w tych relacjach za dużo lansu-szkoda komentować
Rany boskie ... Ludziom się chce a ty z takim "merytorycznym" tekstem wyjeżdżasz?
Daj swoje relacje ... chętnie poczytamy.
A jeśli nie masz nic do powiedzenia - to się nie kompromituj.Barbara i Zbigniew Muzyk - 2018-12-16, 22:28 Niestety nie było nam dane,bo w porę się dowiedzieliśmy,że z naszym psem nie wjedziemy,a chcieliśmy wracać z Rumuni do Mołdawi i do Ukrainy.Nawet przez myśl nam nie przyszło,że dla psa jeszcze więcej badań jak nawet do Maroca izola - 2018-12-17, 11:22 Ciekawie i przyjemnie się ogląda
daro35 - 2018-12-17, 21:03 Tamtam - 2018-12-20, 19:42 Mi też się ta relacja podobała.
PozdrawiamKamperManiak - 2019-03-03, 16:42 Na koniec podsumowanie. Mam nadzieję, że będzie przydatne dla kolejnych eksploratorów tego kraju.
przejdź do artykułuBarbara i Zbigniew Muzyk - 2019-03-03, 19:00 Zmartwiły nas te psy.Macedonia,Serbia, Bulgaria a nawet Grecja z bezpańskimi psami,a my mamy naszego psa.Łagodny i musimy go stale mieć na smyczy.Już raz w Macedoni na stacji benzynowej pogryzł go duzy pies,stalam jak wryta No i niestety do Ukrainy potrzebne sa inne papiery psie jak w Uni. slawwoj - 2019-03-03, 19:24 Ale jakto, przeciez TVP podaję że na Ukrainie jest wojna!!!!Socale - 2019-03-03, 19:55 Właśnie klepnąłem 5000 wyświetlenie tego tematu i w związku z tym rozpoczynam jego lekturę
i oczywiście uważam że należy się:Tadeusz - 2019-03-03, 20:44 Biję brawa!
To są brawa za chęci, za wkład pracy i za szacunek jaki okazujecie nam, szukającym na forum właśnie takich relacji.
Należy się duże jasne wraz z podziękowaniem.
Bazyli - 2019-03-03, 20:44 KamperManiak, dziś z Magdą Was oglądaliśmy na YouTube, wchodzę a tu proszę, KamperManiak - 2019-03-03, 21:14 Hej, dziękujemy za miłe słowa. To bardzo motywuje do dalszych działań. To był mój pierwszy artykuł, wcześniej pisał głównie Daniel. Mamy nadzieję, że nasze doświadczenia Wam się przydadzą i choć trochę przekonamy Was, do podróży na Ukrainę. Chętnie dowiemy się jakie macie wrażenia, bo na pewno tam jeszcze wrócimy, dużo miejsc zostało nie odkrytych z braku czasu. Do tej pory jeździliśmy głównie na zachód w bardziej oblegane kierunki, ale wschód pomimo wielu wad nas oczarował, trochę zszokował, a ceny rzuciły na kolana. Pozdrawiam wszystkich Kampermaniaków i CamperTeamowców!
AldonaGośka - 2019-03-15, 19:12 Świetna relacja, fajnie się czyta, fajnie ogląda, super mapka i super ludzie.
Widać jak pozytywnie jesteście nastawieni do świata. Bije od Was ogromne ciepło i sympatia.
Czuję, że nadajemy na tych samych falach, pomimo różnicy wieku
Mój małżonek od dawna namawia mnie na wyjazd na Ukrainę, a ja jakość nie byłam przekonana, do dzisiaj.
Dziękuję Wam bardzo i życzę jeszcze wielu udanych podróży.
Ze swojej strony zachęcam do wyjazdu do Rumuni. Myślę, że będziecie również zadowoleni.
KamperManiak - 2019-07-22, 20:17 Znowu wróciliśmy na Ukrainę, ale tym razem opowiemy o granicy z Ukrainą, z tej gorszej strony... Pokażemy Wam nasze odkrycie, przepiękne Jezioro Świtaź, które znajduje się niecałe 60km od polskiej granicy, utaplamy się w niebieskiej glince i jak zwykle pokażemy gdzie warto zjeść;)