Klub miło¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kamperowanie - Matowe kieliszki

krzlac - 2018-11-04, 19:52
Temat postu: Matowe kieliszki
Po kilku latach kieliszki, kufle, szklanki... z przeĽroczystego tworzywa zrobiły się matowe.
Wyrzucić i kupić nowe, czy może macie na to jaki¶ patent?

papamila - 2018-11-04, 20:36

kilka lat to i tak długo,
rysuj± się głównie od wycierania
.............ja wywalam i znowu nowe ciesz± przez dwa sezony
:spoko

marekoliva - 2018-11-04, 20:44

Do wywalenia, nic z tym nie zrobisz. U nas szczególnie szybko matowiej± kieliszki do wina, kilka razy wytarte i porysowane.
Wojciechu - 2018-11-04, 23:53

Ostatnio w TESCO widziałem naprawdę tanie i duży wybór kieliszków z tworzywa - nawet kolorowe.
dziwaczek - 2018-11-05, 07:31

A może spróbować patentu z opalark± na zmatowione plastiki samochodowe??? :szeroki_usmiech
marekoliva - 2018-11-05, 07:48

prof-os napisał/a:
Ostatnio w TESCO widziałem naprawdę tanie i duży wybór kieliszków z tworzywa - nawet kolorowe.

Też to widziałem, spory wybór w fajnych cenach.

Bronek - 2018-11-05, 08:51

Nie pić czystej , mniej wtedy widać .
zamiast wina geste soki . Lub mleko . Mleko jest mleczne :!:

moskit - 2018-11-05, 08:59

Abstynencja, mózg rozja¶nia i zastawa ładnie dłużej się trzyma :diabelski_usmiech
Bronek - 2018-11-05, 09:11

Albo , albo ...
Akurat mi to wsio rawno . Czyli je¶li ma co¶ udawać co¶ , to jest jak blachodachówka .

Plastik to plastik i wino z plastiku nawet z przezroczystego będzie winem z plastiku , herbat± czy kaw± z plastiku . Czyli nie ma znaczenia . Mog± być jednorazówki.

:bajer Go¶ci mamy w nosie niech sobie przynios± ,(prawo kamperowe) każdy siedzi na własnym krzesełku i pije z własnego kubeczka . :mrgreen:

Sami mamy kryształowe :pifko ręcznie szlifowane :oops: (wężykiem)

ZEUS - 2018-11-05, 09:12

używam tylko szklanych... i nie mam problemów z matowieniem... :-P :spoko
Wojciechu - 2018-11-05, 09:20

Bronek napisał/a:
niech sobie przynios± ,(prawo kamperowe) każdy siedzi na własnym krzesełku i pije z własnego kubeczka

Dawno mówiłem, że do stołu tylko z przyjaciółmi, a oni z własnym termosem i kanapkami ;)

MILU¦ - 2018-11-05, 09:23

W czym Wy wino pijecie ? W plastikowych kieliszkach ? :shock: Toż to profanacja :gwm
Andrzej 73 - 2018-11-05, 09:26

Używali¶my przez wiele sezonów szkło z plastiku , jednak smak wina z takiego kieliszka jaki¶ dziwny. :-/
Obecnie do codziennego użytku jednorazowki , a winko/ piwko tylko ze szkła. :ok

Na zmatowialy plastik lekarstwa nie ma. Może gdyby podgrzać , ale wówczas np.szklaneczka może zmienić kształt.
:spoko

Bronek - 2018-11-05, 09:41

prof-os napisał/a:
Bronek napisał/a:
niech sobie przynios± ,(prawo kamperowe) każdy siedzi na własnym krzesełku i pije z własnego kubeczka

Dawno mówiłem, że do stołu tylko z przyjaciółmi, a oni z własnym termosem i kanapkami ;)

Racja .Co to za przyjaciel jak Cie opije i "ożre" :diabelski_usmiech

PS.
Taki Endi np to soczek z pomidorów , wędzonki , serek itd ... przyniesie .
Zapraszajcie ENDIEGO :!: :!: :!: :!:

slawwoj - 2018-11-05, 10:04

Wino tylko ze szkła

- z gwinta.

mischka - 2018-11-05, 10:47

Ja też odpu¶ciłem plastiki. Niby fajne bo lekkie i nietłuk±ce ale na dłuższ± metę się nie sprawdziło.
MILU¦ - 2018-11-05, 11:01

mischka napisał/a:
Ja też odpu¶ciłem plastiki. Niby fajne bo lekkie i nietłuk±ce ale na dłuższ± metę się nie sprawdziło.

szklane kielonki tez sa nietłuk±ce ..........zależne od mocowania w trakcie transportu :mrgreen:
Nasze służ± nam juz czwarty rok :bigok

krzlac - 2018-11-05, 11:16

MILU¦ napisał/a:
W czym Wy wino pijecie ? W plastikowych kieliszkach ? :shock: Toż to profanacja :gwm

Andrzej 73 napisał/a:
Używali¶my przez wiele sezonów szkło z plastiku , jednak smak wina z takiego kieliszka jaki¶ dziwny. :-/
Obecnie do codziennego użytku jednorazowki , a winko/ piwko tylko ze szkła. :ok :spoko

Zrobiło się jak na forum winiarzy. Wszyscy udaj±, że wiedz± co pij±. :lol: Rocznik, bukiet, szczep... i inne pierdy. Uwaga! Już 15 listopada Bougole novo. Jest szansa wypić młodego sikacza za grub± kasę.

mischka - 2018-11-05, 11:22

MILU¦ napisał/a:
mischka napisał/a:

szklane kielonki tez sa nietłuk±ce ..........zależne od mocowania w trakcie transportu :mrgreen:
Nasze służ± nam juz czwarty rok :bigok

Te uchwyty s± czym¶ wyłożone czy to goła blacha?
Już my¶lałem że jedyne rozwi±zanie to kupno miłego dla oka Morelo :lol:

MILU¦ - 2018-11-05, 12:09

mischka napisał/a:
................
Te uchwyty s± czym¶ wyłożone czy to goła blacha?
Już my¶lałem że jedyne rozwi±zanie to kupno miłego dla oka Morelo :lol:

Nie no ; Burstner to dużo niższa półka niż Morelo :oops:
Sam robiłem uchwyty . To s± wieszaczki z IKEA ....tylko troszkę stuningowane :-P
Co by nie dzwoniło w trakcie jazdy podłożyłem trochę materiału :bigok

krzlac - 2018-11-05, 13:10

Ten szklany kieliszek też jaki¶ matowy na tym zdjęciu. Oj nie będzie winko smakowało, nie będzie. :spoko
Bronek - 2018-11-05, 13:13

W kamperze woda to skarb....
Niedomyty tylko :spoko
Jak w pijani w Ciechocinku same zalety zdrowotne,

MILU¦ - 2018-11-05, 13:20

Bronek napisał/a:
..........
Niedomyty tylko :spoko ......

oj tam ; oj tam :oops:

Bronek - 2018-11-05, 13:45

Smutny widok... Samotny, jak porzucony.. :? Powiesilł by¶ choć korkoci±g obok dla towarzystwa
zbychu - 2018-11-05, 16:53

kieliszki plastikowe do wina używam przy basenie , gdzie nie wolno przynosić szkła :stop:
Bronek - 2018-11-05, 17:18

Nie ja to jak historyczne "musztardówki"
MILU¦ - 2018-11-05, 20:19

Bronek napisał/a:
Nie ja to jak historyczne "musztardówki"

Eeeeeeeeee jakie to mało subtelne :-/ Nie wyobrażam sobie pić ulubionego Tokaju ze szklany

Musztarduwa = bimber :-P

krzlac - 2018-11-05, 21:55

W piciu to jest ważne z kim się pije, a nie w czym się pije. :spoko