MAWI - 2018-11-17, 09:52 Darek , jednym słowem Włosi górą. Bronek - 2018-11-17, 10:14 Włochy to potęga disajnu...
Tylko dlaczego kobiety się depilują.
Ad filmiki: naliczyłem chyba około dziesięciu "dziur" w kamperze z drzwiczkami.. U mnie pięć. (liczymy drzwi też).
Na bogato? To kwestia oceny.silny - 2018-11-17, 17:16 Ja mam 9
Wejście kierowcy , skryjda pod podłogą na wylot, wielką klapa na Adle + dojście do zlewu że skrytką, łapka kibelka , mniejsze dojście do garażu , z drugiej strony - duże wejście do garażu , drzwi zabudowy , skryjda na wylot pod podłogą , skrytka na butle ,
Pod całym kamperem mam przestrzeń wolną , na mnie grubaska trochę za nisko i aż strach pomyśleć co by się mogło stać ale poprosiłem córkę ( 7 lat ) i właziła tam z mokrą szmatką, myła -wracała i tak w koło aż wyszorowała wszystko w piwnicy Bronek - 2018-11-17, 17:50 Liczymy tylko zewnętrzne dziury.
Ogólnie, to kryterium jest bez sensu, jak ocena domu po ilości okien
Ale bawimy się dalej :
O ile gdy jest podwójna podłoga w wersjach zimowych, to wiadomo, mus/powinno i być dojście, to im mniej tym lepiej.
Tyle uszczelek, zamków zawiasów. I syf zbierający na framugach., pewnie to też kilka kg więcej
Każda sroka swój ogon chwali... I wszystko zależy ile miejsca na bagaże potrzebujemy.
Ja podobnie jak chyba też Joko mam za dużo szafek i przestrzeni bagażowej itp.
Gdybym sam serwisował, to klapa do pieca by się przydała, ale w razie awarii dam do serwisu to mi wisi dojście przez szafki w kuchni. Trzeba szuflady demontować.
............ Ad rem :
Nie znam tej marki kamperów, teraz co raz więcej wypusza się modeli z układem salonu "face to face" i miałbym problem z wyborem, gdybym teraz kupował.koko - 2018-11-17, 19:45 To nie Włochy a Francuzy. Czy się mylę ?MAWI - 2018-11-17, 20:04 Włochy Konrad ,Włochy Ja to teraz taki włoski się zrobiłem lewicki - 2018-11-17, 20:26 W 2000 r. Le Voyageur dołączył do Groupe Pilote, europejskiego lidera rynku kamperów. Dwa lata później nowy zakład w La Membrolle-sur-Longuenée zainaugurowano we Francji, gdzie w 2008 r. Wyprodukowano i wprowadzono na rynek znany model HOMEUR. Dziś Le Voyageur potwierdza swój status jako doskonałości, podkreślając swoje zaangażowanie w nowoczesność i wartości poprzez nową tożsamość i nową koncepcję pojazdu.Bronek - 2018-11-17, 20:34
koko napisał/a:
To nie Włochy a Francuzy. Czy się mylę ?
Nooo i Francuzy
Trudno ich zlokalizować było.
chyba tu Le Voyageur
Zone Artisanale Chevallerie, 49770 La Membrolle-sur-Longuenée, Francja
+33 2 41 96 33 00
https://goo.gl/maps/RPK3YzXzogS2koko - 2018-11-17, 21:08 Wyszło że Francuzy w.g naszych przyjaciół z Francji mówią że to wyższa półka PiloteBronek - 2018-11-17, 21:16 Fajne, bo inne.
Robi się ciekawiej.
Jak pisałem, miałbym teraz "zgryz" z wyborem.
Przynajmniej w kamperach jest inaczej, niż we współczesnych osiedlach z domkami pod sznurek, które wyglądają jak luksusowe obozy koncentracyjne.silny - 2018-11-18, 03:06
Cytat:
Liczymy tylko zewnętrzne dziury.
To są wsie dziury zewnętrzne, mam Pilote w wersji exploratur czy jakoś tak . W podłodze też mam kilka MAWI - 2018-11-18, 14:27 Temat postu: Wszystko dziury ważne ale jedna najważniejsza.Pierwszy raz widziałem wyjście nad stolikiem zewnętrznym. Jest tam wejście antenowe. Wyjście telewizyjne , wyjście 12v, wyjście 230 v, wyjście telewizyjne.
A ponad to dobrym pomysłem z drugiej strony kampera jest wyjście zewnętrznego prysznica. A po obydwu stronach , schowki pod podwoziem , takie duże szuflady w tych siwych blachach. A w podłodze . Cztery schowki, w tym jeden chłodzony na 6 butelek 1,5 litrowych.
Dobrym pomysłem jest wykorzystywana osłona zlewozmywaka zamiennie jako półki.silny - 2018-11-18, 15:02 Ooooooo , Wiesiu - no NO wypaśnie , ale mój Złomek za ⅓ ceny twojego też podziurawiony jak sitko przeróżnymi włazami ,. ...,
Jak nie wystawie na sprzedaż to podkradnę ten patent z przykrywką zlewozmywaka bo b.fajny Bronek - 2018-11-18, 15:03 Możesz w golfa grać. U mnie dwa wew. Jeden wielki, drugi na kasę i złoto oraz prochy.
Masz tzw "kamper wszystkomający". poprezentacyjny in to zaleta, na full.
Polityka poszególnych firm jest zastanawiająca. Np. u mnie, bo o tym wiem najwięcej dali prawdziwe gdzieś tam, wiadomo nie wszędzie drewno-, czym się chwalą- a gniazdko za kilka Euro 230volt jedno.
Ledy i USB od zarąbania jakby to był rarytas. Musiałem porozgraniczać te oświetlenie i dać ściemniacze
Reszta w opcji, Podobnie z zewnętrznymi schowka i, grillem, gniazdami, natryskiem.
Co jest dobre, że zawsze można to wszystkon dołożyć u dilera A najlepiej samemu.
Tylko, że np prysznic fabrycznie dają z tyłu.. A klapy kibla nie mam, co okazuje się zaletą, dziwne. Ale nikt nie wie z siąsiadów jedzących obiad, że pakuję gówn..o a do torby na wynos, otwierając z tyłu garaż. MAWI - 2018-11-18, 15:31 U mnie obecnie ,osiem gniazd 230 v jedno w garażu i pięć 12v obok tamtych. Ale to chyba standardowa ilość a. Idę żaden wyczyn. Bo model 2019 ma tak samo .silny - 2018-11-18, 15:58 gniazdka to temat nie istotny bo i tak gdzie mogę kładę usb , ale budowa Bronek ma znaczenie .
byłem na takim 6 dniowym wyskoku i praktycznie nie potrzebowaliśmy garażu
zakamarki gdzie może się coś zakólać w podłodze zimowej są naprawdę niezwykłe , wiem co pisze bo gdyby nie 20 kilowa córka lat obecnie 7 to niektóre drobiazgi zostałyby tam na zawsze Bronek - 2018-11-18, 17:13 Włosi są lepsi od Francuzów, nie ma wątpliwości jeśli chodzi o przewidywanie potrzeb. . Od przybytku głową nie boli.
O ile USB mam w nosi i wolę zwykłe 12v bo wstawiam wtedy 3A USB To dwa gniazda 230 (kuchnia i garaż) bez kibla uważam za idiotyzm logistyczne konstrukcyjny olewanie potrzeb kobiet.
Gdzie taki vibrator podłączyć jak siądzie nagle? O szcotece elektrycznej żabojady nawet chyba nie wiedzą
Panowie, mamy najlepsze kampery ale te dwa Voyageur y z filmików mnie zaskoczyły.
W jednym brak wyrka nad kabiną i gdybym nie był w separacji z żoną to bez tego łoża jest fajna przestezeń.MAWI - 2018-11-18, 17:23 A ja zapomniałem o gniazdku w sypialni nad moją głową. Czyli jeszcze jedno Bronek - 2018-11-18, 17:28 Wisiu nie wk...
Dorobiłem tam gdzie chciałem i ok. Ale nie zmienia to faktu iż Makaroniarze górą.MAWI - 2018-11-18, 17:50 Dobra odpuszczam silny - 2018-11-18, 18:02
Cytat:
brak wyrka nad kabiną
Byłem kiedyś w Turku oglądać Dethlefsa ,brak wyrka strasznie mnie zaskoczył ale właśnie taki układ byłby najlepszy przy bezdzietności nabytej silny - 2018-11-18, 18:05 Wiesiu , pokaż coś jeszcze Bronek - 2018-11-18, 18:16 Czasem na koncertach krzyczą... Pokaż Pokaż Pokaż Pokaż
Generalnie to Integry są ekstra, chociaż niby to tylko te kilkanaście cm szerzej w kabinie, w sumie oprócz tego wyrka prawie i nie zmienia a może przyspożyć kosztów, to jednak warto.
Nie dla jazdy, lecz i tu widok bywa lepszy, są też czasem mankamenty (wielkie lustra wsteczne w polu widzenia np.), ale dla mieszkania i poczucia przestrzeni warto.
Być może będę kiedyś jeszcze kupował kampera? To na pewno ten typ, ta m/w długość i...... Boże daj nam slajdy! i zmianę prawa MAWI - 2018-11-18, 19:22 Nie nie mogę dalej torturować Darka. Obiecałem.Bronek - 2018-11-18, 19:39 Ufff Dzięki mischka - 2018-11-18, 19:43 Mi najbardziej podpasował LV7.2GJF MAWI - 2018-11-18, 20:05 zgadzam się z tobą to bardzo wysoka półka nawet oglądałem taki roczny niestety u mnie piorytet m było Królewskie łóżko czyli na środku i wejście z dwóch stron.a reszta to bardzo porównywalne nie wiem nawet czy mam być w etanie ma lepiej wyposażonego w garażu ponieważ podnosząc łóżko, tworzy 120 m wysokościBronek - 2018-11-18, 20:57
mischka napisał/a:
Mi najbardziej podpasował LV7.2GJF
Też... może że mam podobny układ to jak tu w zwyczaju, co moje to najlepsze
Nawet mógłbym... o ile mnie żona wpuści..
Na bogato..w boksach zwijaki kable węże...
https://www.levoyageur-mo...me/lv/lv7-2gjf/MAWI - 2018-11-18, 21:23 Zwijaki z wilkami a podbijakiem węża leży lejek. To chyba w razie jakby do Polski przyjechali.HENRYCZEK - 2018-11-18, 21:33 Lejek ma do pożyczania
Ps.
Wiesiu,tyle gniazdek to chyba po pijaku zrobili,może zareklamuj Bronek - 2018-11-18, 21:41 Już wiem... gniazdka to w zamian za kiepską jakość wykonania i nadwagę
Takie przeprosiny, swoisty bukiet "tuzin gniazdek na zgodę"
Pucio, Pucio..MAWI - 2018-11-18, 21:42 Też nie wiem po jaką cholerę. Ale muszę z tym żyć.a tak na serio oglądałem tego podróżnika w 2017roku ale niestety sam w sobie ważył 3 i pół tony. ogrzewanie Aude i wszystkie bajery filtry filtry. byłem w zasadzie o krok, ale potem zobaczyłem mobilvette, która trochę mniej ważyła i to zdecydowało. Jedyną sensowną konkurencją to cartago e klasa.Bronek - 2018-11-18, 21:45 Tak to jest, jak przychodzi co do czego, to wcale nie jest tak łatwo znaleźć optymalnie.
Niby tego pełno a wybór trudny.MAWI - 2018-11-18, 21:59 Mało tego , najlepsze jest to ,że ten problem istnieje nawet gdy kasa cię spacjalnie nie ogranicza. Są za to inne priorytety. Jeszcze ważniejsze. Bronek - 2018-11-18, 23:07 Kobiety mają lepiej Kiedyś jak spytałem żony jaki mam samochód dla nas wybrać.
Odpowiedziała : Biały i by miał też białe lusterka Andrzej 73 - 2018-11-19, 09:29 Ale sobie tutaj słodzicie...
Takiej wazeliny dawno na forum nie było.
Co się tak na te gniazdka uparliście? Dorobić gniazdko to żaden problem. Jeśli masz jedno to obok niego możesz założyć drugie.
W temacie braku lusterek...
Czy ja wiem czy to jest dobre rozwiązanie? Pewnie trzeba byłoby się na nowo przyzwyczajać do takiej jazdy.
Bronek - 2018-11-19, 09:55 Kolega taki stan nazywał " Jesienny Pies" i wtedy szedł w tango ... Brak słońca powoduje albo agresje albo przymilność .
Jedyna zaleta to że te kamerki mniej zasłaniają . Szczerze to nie lubię nawet kamerki cofania .
Ale te 360 St to powiem ,że są fajne i do tego z opcja np wyświetlania prawego krawężnika .
Dobre kamery profesjonalnie skonfigurowane to inna liga . mam takie cudo w innym aucie i to jest OK.
U mnie są tak wielkie lustra (profilowane łapią cały bok ) ,że przy wzroście 182 cm i ustawionym wysoko fotelu , muszę się czasem pochylić by mieć dobrą widoczność w lewo/skos .