|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
2018 - Rocznicowy Zlot CT 2019
janusz - 2018-11-16, 16:56 Temat postu: Rocznicowy Zlot CT 2019 W związku z rozbudową basenów w Uniejowie i remontu restauracji Termalna, nie uda się w styczniu 2019 zorganizować w dotychczasowym miejscu balu i zlotu. W miejscu gdzie dotychczas stawaliśmy jest wykop pod nowy basen a dalej, bliżej mostu jest usypana kupa ziemi. Restauracja jest rozbudowywana.
Czy ma ktoś jakiś pomysł w temacie zlotu?
Kotek - 2018-11-16, 20:16
Piknik rodzinny w Bałtowie na Dzień Dziecka.
koko - 2018-11-16, 20:26
Rocznica to styczeń
CAMELKI - 2018-11-16, 22:32
ahoj .A może tak w solcu zdrój 11-13 styczeń 2019 ???.
janusz - 2018-11-16, 22:43
CAMELKI napisał/a: | A może tak w solcu zdrój |
A jest tam w pobliżu restauracja na imprezę 100-120 osób?
CAMELKI - 2018-11-16, 22:45
Pamietam jak byliśmy w solcu zdroju na zlocie to budowany był hotel ,pewnie restauracja tam jest ale na ile osób i jakie koszty ????
Brat - 2018-11-16, 22:58
Restauracja jest ... i duży parking także.
To jest jakiś pomysł, ale ktoś, kto mieszka bliżej, musiałby wizję lokalną przeprowadzić, pod kątem możliwości umiejscowienia tam zlotu.
Pamiętać trzeba, że to jest jednak mały obiekt (mam na myśli http://www.basenymineralne.pl/ ) porównywalny bardziej z Grudziądzem niż z Uniejowem.
janusz - 2018-11-16, 23:03
W Uniejowie można byłoby rozmawiać o postawieniu kamperów przy stadionie, to po drugiej stronie drogi, pewnie z kilometr od basenów ale i tak problem z restauracją. Tam jeszcze dalej jest jakaś taka restauracja "Zagroda Młynarza" czy jakoś tak ale to jeszcze z pół kilometra dalej. Pewnie udało by się zrobić imprezę w Zamku, nie w Kasztelu ale znając ceny z hotelu to pewnie wyjdzie jak dobry sylwester.
McGali - 2018-11-17, 00:04
CAMELKI napisał/a: | ahoj .A może tak w solcu zdrój 11-13 styczeń 2019 ???. |
Jeszcze są termy w Mszczonowie a restauracje rzut beretem
jacek stec - 2018-11-17, 07:14
Nie wyobrażam sobie tylu ludzi na termach w Mszczonowie,są zdecydowanie za małe-mieszkam tu
koko - 2018-11-17, 08:12
jacek stec napisał/a: | Nie wyobrażam sobie tylu ludzi na termach w Mszczonowie,są zdecydowanie za małe-mieszkam tu |
Solec jeszcze mniejszy
KACPERKI 2 - 2018-11-17, 08:18
A Poznań i termy maltanskie? Nie pamietam tylko jak tam z restauracją.
tolo61 - 2018-11-17, 08:37
Hej
W pobliżu jest restauracja indyjska i Novotel oraz Rycerska na Campingu Malta
https://www.google.pl/map...6.9759399?hl=pl
https://www.google.pl/map...6.9737404?hl=pl
Jest jeszcze na stoku Maltańskim restauracja Pod Wieżą
https://www.google.pl/map...6.9839081?hl=pl
Z tego co pamiętam to w termach jest bufet
Comsio - 2018-11-17, 10:01
A może Chochołów bywalcy tego kurortu coś podrzucą
Druga strona nad Bałtykiem, w którymś całorocznym Campie.
W tych miejscach każdy chętny, dla siebie coś by znalazł,nap spacer,lepienie balwana,zabawa w Morsa.
Miniuszek - 2018-11-17, 16:58
Witam. W Uniejowie chyba jedynymi zaletami restauracji w której odbywały się zabawy było to że była tania i blisko. Skoro na miejscu postojowym budują basen to i tak trzeba by szukać innego placu. Od boisk dojście do basenów nie było by jakąś tragedią, tym bardziej że nie trzeba przechodzić przez drogę ale pod nią. I była by sprawa załatwiona na następne lata.
Miniuszek - 2018-12-10, 18:16
Witam. Zainteresowanie tematem jest tak ''ogromne'' że chyba trzeba w tym roku karnawał zorganizować we własnym zakresie. Życzę wszystkim Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku.
janusz - 2018-12-10, 18:18
Miniuszek napisał/a: | Zainteresowanie tematem jest |
Trwają rozmowy.
Moja sugestia jest taka żeby w 2019 spotkanie rocznicowe przenieść na Lipiec-Sierpień ale nadal w Uniejowie, choć są inne opcje.
Nic nie jest wykluczone.
Możliwe jest w Uniejowie ale bez prądu, nie w Uniejowie z prądem ale bez restauracji albo gdzieś z prądem i restauracją ale bez basenów.
Uważam, że dobrze byłoby utrzymać centralną Polskę.
KACPERKI 2 - 2018-12-10, 18:20
Miniuszek - tak się rzucasz a pomogłeś Organizatorom jakąkolwiek propozycją miejsca alternatywnego gdy o to poprosili? Czekać i się żachać to każdy potrafi.
Może Szefowie już coś mają na tapecie ale jeszcze nie publikują?
slawwoj - 2018-12-10, 21:29
janusz napisał/a: | Miniuszek napisał/a: | Zainteresowanie tematem jest |
Trwają rozmowy.
Moja sugestia jest taka żeby w 2019 spotkanie rocznicowe przenieść na Lipiec-Sierpień ale nadal w Uniejowie, choć są inne opcje.
Nic nie jest wykluczone.
Możliwe jest w Uniejowie ale bez prądu, nie w Uniejowie z prądem ale bez restauracji albo gdzieś z prądem i restauracją ale bez basenów.
Uważam, że dobrze byłoby utrzymać centralną Polskę. |
Np w Białowieży
zbiegusek - 2018-12-11, 07:29
janusz napisał/a: | Miniuszek napisał/a: | Zainteresowanie tematem jest |
Trwają rozmowy. :[...]Uważam, że dobrze byłoby utrzymać centralną Polskę. |
To może największa dziura w Europie?
Solpark
Albo nawet i na góre Kamieńsk?
O Wawrzkowiźnie nie wspominając:
Wawrzkowizna
Miniuszek - 2018-12-11, 12:49
Dzięki Boss. I mniej więcej wiadomo co się dzieje. Pozdrawiam.
janusz - 2018-12-11, 16:28
zbiegusek napisał/a: | To może największa dziura w Europie? |
O Solparku myślałem i nawet rozmawiałem, restauracja jest i pozwolili by się podłączyć do prądu tylko basen taka sadzawka jakby go nie było.
gryz3k - 2018-12-11, 16:37
janusz napisał/a: | basen taka sadzawka jakby go nie było. |
Poszukaj pozytywów. Pomyśl ile osób mogłoby się zintegrować. Może nawet doszłoby do zbliżeń
janusz - 2018-12-11, 16:40
gryz3k napisał/a: | Może nawet doszłoby do zbliżeń |
Kiedyś doszło na basenie w Opocznie i było o tym głośno w mediach.
gryz3k - 2018-12-11, 17:31
janusz napisał/a: | gryz3k napisał/a: | Może nawet doszłoby do zbliżeń |
Kiedyś doszło na basenie w Opocznie i było o tym głośno w mediach. |
Daj spokój, toż większość uczestników rocznicówek już po meno/andropauzie.
janusz - 2018-12-11, 17:59
Nic nie pisałem, że mogą być owoce tych zbliżeń.
Brat - 2018-12-11, 22:12
A'propos zbliżeń ...
W Ciechocinku wszędzie blisko a kemping nowy i tani ...
http://www.osir.ciechocin...is,1715,l1.html
no i - wśród kuracjuszy znacząca przewaga pań
CORONAVIRUS - 2018-12-12, 00:47
obawiam się że na taka imprezę to kurnik niestety , malutki , malusieńki
kalinin - 2018-12-12, 07:27
Może połączyć zlot rocznicowy z basenami termalnymi oraz nartami w Bukowinie Tatrzańskiej? Duży parking , duże baseny, dużą knajpę się chyba znajdzie. Dla "hotelowców" też duży wybór.
M@rio - 2018-12-12, 07:42
Zapraszam do Torunia...
kalinin - 2018-12-12, 07:47
Czy chcesz zorganizować spotkanie Ojców Dyrektorów?
CORONAVIRUS - 2018-12-12, 09:12
M@rio napisał/a: | Zapraszam do Torunia... |
ale 27 rocznica juz była niedawno
tomas67 - 2018-12-12, 12:16
Dobrze doczytałem że zlot do Torunia Ekosmaki będą mieli blisko
Brat - 2018-12-12, 12:41
M@rio napisał/a: | Zapraszam do Torunia... |
Toruń - fajne miejsce. A jak warunki? Duży, tani a najlepiej darmowy kemping? Restauracja? Wejdź w kontakt z januszem, pogadajcie ...
No .... chyba że jaja se robisz
gryz3k - 2018-12-12, 13:23
A może Warka? Kemping fajny, knajpa pewnie by się znalazła.
CORONAVIRUS - 2018-12-12, 18:13
Może w namiocie CT ???? Nawiasem co z tym namiotem się dzieje ? ktoś coś wie ?
janusz - 2018-12-12, 18:24
MECENAS napisał/a: | co z tym namiotem się dzieje ? |
Leży złożony w pomieszczeniu gospodarczym w Pajęcznie. Potrzebujesz wypożyczyć?
M@rio - 2018-12-12, 18:34
Brat napisał/a: | M@rio napisał/a: | Zapraszam do Torunia... |
Toruń - fajne miejsce. A jak warunki? Duży, tani a najlepiej darmowy kemping? Restauracja? Wejdź w kontakt z januszem, pogadajcie ...
No .... chyba że jaja se robisz |
W Toruniu jest camping TRAMP, bardzo dobrze wyposażony. http://www.campingtramp.pl/ Miasto godne zobaczenia dlatego polecam. Restauracja jest, bardzo duży plac, katering załatwię (ekosmaki) moc wrażeń zapewniona
CORONAVIRUS - 2018-12-12, 18:39
janusz napisał/a: | MECENAS napisał/a: | co z tym namiotem się dzieje ? |
Leży złożony w pomieszczeniu gospodarczym w Pajęcznie. Potrzebujesz wypożyczyć? |
jaki on jest duży po rozłożeniu i złożeniu i ile waży ?
janusz - 2018-12-12, 18:45
Chyba 6x12, a waga? Nie wiem 100-200kg Po złożeniu zajmuje przyczepkę 2x4m
Można byłoby rozmontować dźwigary (ok 4 m dł) wtedy potrzeba przestrzeni o jakieś 2,20 m długości.
SlawekEwa - 2018-12-12, 19:13
MECENAS napisał/a: | jaki on jest duży po rozłożeniu i złożeniu i ile waży ? |
Zara, zara trzeba uzyskać zgodę "Zarządu Namiotu"
https://www.camperteam.pl...?g=1206&start=0
nie wiem czy np kolega lepciak będzie chętny
CORONAVIRUS - 2018-12-12, 19:46
SlawekEwa napisał/a: |
nie wiem czy np kolega lepciak będzie chętny |
może akurat będzie po lekach na wrzody to nie będzie podskakiwał ...
darek 61 - 2018-12-12, 20:01
teraz dopiero temat odkryłem,myślę że zadnie inne miejsce nie będzie tak fajne.
janusz - 2018-12-12, 20:27
darek 61 napisał/a: | myślę że zadnie inne miejsce nie będzie tak fajne. |
Ale inne niż które? Uniejów?
jarko_66 - 2018-12-12, 21:03
Najlepiej było by zmienić termin , np wiosna . Odpadł by problem zimna. I namiot spokojnie może zastąpić lokal. A miejsca w Uniejowie ci dostatek .Nikt by pewnie nie robił problemu , aby ten namiot rozłożyć . Do term blisko . A po remoncie można wrócić na stare śmieci , lub jak się spodoba robić imprezę w namiocie
janusz - 2018-12-12, 22:03
Niestety rozmowy z Uniejowem o balu na zamku i staniu kamperami na zapleczu zamku nie powiodły się. Znaczy jest to pewnie do załatwienia ale nie za kasę jaką dysponujemy.
Też jestem za tym, żeby wyjątkowo w 2019 zrobić rocznicę w lecie. Ważne żeby w tym samym roku i starać się żeby to jednak było w Uniejowie.
Możemy też zrobić imprezę w Kutnie na basenach. Rozmawialiśmy z władzami basenów i z dyrekcją stadionu położonego obok. Możemy zaparkować przy stadionie, prąd udostępnią. Problem z Kutnem jest taki, że w zasięgu podreptania na nogach nie ma restauracji. Na basenach jest bar ale tylko na kilkadziesiąt osób, nie wiem dokładnie 30-40. Nawet zgodzili się, żeby nasza impreza odbyła się w basenach, w nocy, zespół muzyczny mógłby grać przy basenie. Można byłoby na korytarzu zorganizować szwedzki stół. Ale to już nie będzie bal tylko zabawa w wodzie.
Kutnowiacy pomyślcie gdzie w pobliżu jest restauracja?
darek 61 - 2018-12-12, 22:44
janusz napisał/a: | Ale to już nie będzie bal tylko zabawa w wodzie. |
Taka zabawa+alkohol
KACPERKI 2 - 2018-12-12, 22:52
darek 61 napisał/a: | janusz napisał/a: | Ale to już nie będzie bal tylko zabawa w wodzie. |
Taka zabawa+alkohol |
No bajka!
moskit - 2018-12-13, 08:22
Poza oczywistymi kosztami + każdy uczestnik winien przedstawić porządne ubezpieczenie OC i wiele innych dokumentów nurka , płetwonurka . patent żeglarza , patent motorowodny , sternika morskiego , motorowodnego sternika morskiego , pożądany kapitan i co tam jeszcze z wodą związane co najmniej ratownika medycznego i wyznaczyć grupę porządkową ,oj będzie ciężko. Pomysły i wyobraźnia kamperowców nie zna granic lepiej być przygotowanym na każde pomysły i konkurencje w basenie
janusz - 2018-12-13, 10:42
moskit napisał/a: | co tam jeszcze z wodą związane |
Od lekarza zaświadczenie, że posiada się wodę w kolanie albo w płucach, może być?
slawwoj - 2018-12-13, 10:59
cukier w kostkach
kalinin - 2018-12-13, 12:31
Może ktoś z kamperowców jest posiadaczem Sali weselnej z wolnym terminem i dużym parkingiem ?
JaWa - 2018-12-13, 14:09
Sala weselna Sieciechów, odległość od basenów w Kutnie 700 m.
lepciak - 2018-12-14, 11:10
kalinin napisał/a: | Może ktoś z kamperowców jest posiadaczem Sali weselnej z wolnym terminem i dużym parkingiem ? | Czy obiekt może być na Kaszubach? Czy może to być obiekt piętrowy z każdym piętrem na około 200 osób? Sale można połączyć lub odseparować, tak samo kuchnie. Podaj więcej szczegółów, może być na P.W.
maga - 2018-12-14, 17:40
kalinin napisał/a: | Może ktoś z kamperowców jest posiadaczem Sali weselnej z wolnym terminem i dużym parkingiem ? |
Zapraszamy do Zaniemyśla ,nad jezioro z wyspą Edwarda Raczyńskiego
Mój kolega Stasiu (też kamperowiec),prowadzi gościniec.
Rozmawiałem z nim dzisiaj,jest chętny aby taką imprezę zorganizować
Miejsc na sali ma 120 - max.130,termin oraz szczegóły są do omówienia.
Wokół gościńca są dwa parkingi jeden mały i jeden duży.
Jest możliwość podłączenia do prądu
Brat - 2018-12-14, 20:14
No ... nareszcie konkret ...
Ale - już chyba wiosną ???
Jadzia i Ryś - 2018-12-14, 21:51
Uważam za bardzo dobry pomysł . Blisko Kurnik Rogalin i Soplicowo oraz termy Poznań
kalinin - 2018-12-20, 15:42
Teraz wszystko w rekach OD
janusz - 2018-12-20, 16:27
Podczas Wigilii Mazowieckiej rozmawiałem z wieloma kolegami i raczej przekonanie jest takie, że nie ma sensu angażować się w niepewne warunki gdzieś zimą. Żadna z propozycji jakie padły w tej dyskusji nie zapewniała zajęć i atrakcji na 2-3 dniowe spotkanie. Przyjazd tylko na kolację jest mało atrakcyjny, podobnie jak 2-3 dniowy wyjazd zimą na jakiś kraniec Polski.
W 2019 roku przeniesiemy wyjątkowo rocznicę na wiosnę-lato. Dużo zależny od postępów rozbudowy basenów i restauracji w Uniejowie. Przy okazji będzie sposobność sprawdzenia czy przeniesienie na lato (były już kiedyś takie propozycje) jest dobrym pomysłem. Jeśli będzie taka decyzja uczestników to do Uniejowa wrócimy w Styczniu 2020.
koko - 2018-12-20, 17:54
Święta wielkanocne Berekfurdo
lepciak - 2018-12-20, 19:21
koko napisał/a: | Święta wielkanocne Berekfurdo | My też jesteśmy "za".
Misio - 2018-12-21, 08:45
lepciak napisał/a: | koko napisał/a: | Święta wielkanocne Berekfurdo | My też jesteśmy "za". |
Może na Święta do Berek, połączone z rocznicą ?
kalinin - 2018-12-21, 09:42
Misio, bardzo dobry pomysł, postawiłem Ci za to wirtualne piwo a w Berku stawiam ciemne w realu
adej - 2018-12-21, 14:23
A mi się marzy, gdy zejdą śniegi i możliwie blisko środka Polski.
Gorąco pozdrawiam, Życzę spokojnych Świąt i Roku Następnego pełnego miłych wrażeń.
Do zobaczyska. Hej!
koko - 2018-12-21, 14:32
kalinin napisał/a: | Misio, bardzo dobry pomysł, postawiłem Ci za to wirtualne piwo a w Berku stawiam ciemne w realu |
dziękuje za piwo
Jest to pierwsza propozycja która ma 4X poparcie
slawwoj - 2018-12-21, 16:38
Hmm zlot rocznicowy latem to bardzo dobry pomysł. Tylko należałoby coś wymyślić, żeby wyróżniał się od zwykłego zlotu.
Zimowy zlot był inny bo był zimowy. Garnitury, muchy, osobówki ...
Brat - 2018-12-21, 17:00
slawwoj napisał/a: | Hmm zlot rocznicowy latem to bardzo dobry pomysł. Tylko należałoby coś wymyślić, żeby wyróżniał się od zwykłego zlotu.
Zimowy zlot był inny bo był zimowy. Garnitury, muchy, osobówki ... | Chyba że ty ... (że zacytuję dowcip małżeński)
Misio - 2018-12-21, 20:39
slawwoj napisał/a: | Hmm zlot rocznicowy latem to bardzo dobry pomysł. Tylko należałoby coś wymyślić, żeby wyróżniał się od zwykłego zlotu.
Zimowy zlot był inny bo był zimowy. Garnitury, muchy, osobówki ... |
Może stringi i krawat ?
janusz - 2018-12-22, 10:29
Misio napisał/a: | Może stringi i krawat ? |
Nie przesadzajmy, po co stringi?
MILUŚ - 2018-12-22, 10:36
janusz napisał/a: | Misio napisał/a: | Może stringi i krawat ? |
Nie przesadzajmy, po co stringi? |
Żeby podtrzymywać......brzuszek......
janusz - 2018-12-22, 10:50
To może zlot w Chałupach, przy okazji przekopiemy jakiś przekop.
MILUŚ napisał/a: | Żeby podtrzymywać......brzuszek...... |
Żeby podtrzymać to majtki Borata.
lepciak - 2018-12-22, 12:37
slawwoj napisał/a: | Hmm zlot rocznicowy latem to bardzo dobry pomysł. Tylko należałoby coś wymyślić, żeby wyróżniał się od zwykłego zlotu. Zimowy zlot był inny bo był zimowy. Garnitury, muchy, osobówki ... | Będzie się wyróżniał bo w basenach na wolnym powietrzu i bez garniturów. Ponadto tańsze węgierskie jedzenie. I napitki.
adej - 2018-12-25, 18:49
A może by tak na majówkę?
moskit - 2018-12-25, 23:10
Majówkę to już wiele osób ma zaplanowaną a na 8 dni zlotowych musiał by mieć bardzo rozszerzony program i zapasy ze ho ho i wątroba z nierdzewki też by była wskazana dla co bardziej spragnionych majowymi "upałami"
adej - 2018-12-26, 06:44
moskit napisał/a: | Majówkę to już wiele osób ma zaplanowaną a na 8 dni zlotowych musiał by mieć bardzo rozszerzony program i zapasy ze ho ho i wątroba z nierdzewki też by była wskazana dla co bardziej spragnionych majowymi "upałami" |
Kwestia upodobań, gustu i wyboru.
KACPERKI 2 - 2018-12-26, 07:46
Jestem tu "nowy" i moje zdanie pewnie będzie na marginesie ale wydaje mi się że nie powinno się zmieniać czegoś co ma tradycję i dobrze działa. A już zupełnie nie przypada mi go gustu pomysł np. w Berekfordo...
Zlot w Uniejowie jest dla mnie optymalny zarówno pod względem lokalizacji, formuły, daty i czasu trwania.
Zimowy Zlot jak sądzę dla wielu wypełnia w miły sposób okres oczekiwania na nowy sezon turystyczny. Po kilkunastu tygodniach można odpalić sprzęt i go przewietrzyć... Zamiast klepać wieczorami w klawiaturę można poklepać kumpla po plecach i przyklepać kolejną kolejkę
Majówka lub miesiące całkiem letnie to już może być zakłócanie szerszych planów wyjazdowych...
Uniejów - W tym roku się nie da. OK. Ale w kolejnych latach Zlot powinien być realizowany w dotychczasowym miejscu oraz terminie i taki wniosek do Włodarzy składam
tolo61 - 2018-12-27, 00:41
Hej
Popieram w całości to co napisał Agat...
No chyba że ,wypadniemy z obiegu przez dyrekcję itp itd .
Mam nadzieję że nie
anolejn - 2018-12-28, 12:07
Uważam iż Uniejów to tradycja, a jeśli raz wypadnie z obiegu i nie z naszej winy to nic się nie stanie. Proponuje przeskoczyć o jeden numer zlotu i przejść do porządku dziennego tz. myśleć o następnym.
Comsio - 2018-12-28, 17:49
Podobno jest duza rozbudowa,gwiazdożą ,są kolejki,(slyszalem).
Do flaszki trza dwojga
Czy po zakonczeniu , będzie przygotowana dla turystyki karawaningowej infrastruktura
KACPERKI 2 - 2018-12-28, 20:20
Comsio napisał/a: | Czy po zakonczeniu , będzie przygotowana dla turystyki karawaningowej infrastruktura |
Powiedz mi Kolego o jaką infrastrukturę Ci chodzi?
Powiedz też, ( z punktu widzenia inwestora) czy jak masz codziennie 1000 sprzedanych biletów bez inwestycji w jakąkolwiek dodatkową infrastrukturę to zawracałbyś sobie wydawaniem tysięcy złotych dla kilkudziesięciu a nawet kilkuset dodatkowych biletów w skali roku? Ile razy Ty sam osobiście pojedziesz do Uniejowa jak będzie dla Ciebie prąd i kot? Ile kamperowych zlotów tam zorganizujesz bo Camperteam robi JEDEN ?
Niech tylko dadzą parking i restaurację... Będzie git. Nie sądzisz?
Każdy basen jako dobudują i tek będzie bonusem dla nas...
Comsio - 2018-12-28, 22:30
O taką co by kota wylewali do szamba ,a nie luku wentylacyjnego ( historia) i regulowanie za prund,a było podpory w górę i do przodu.
Zawsze się czarna owca trafi. Resztę dopowiesz sobie ,jak będą cię witać.
Bywałem dość często, do puki spotkałem klocka w rzece. Od tamtej pory ok 3 lat,nasza noga tam nie staneła, i szybko nie stanie.
KACPERKI 2 - 2018-12-29, 07:06
Wszystko co napisałeś dotyczy uczestników a nie infrastruktury - no chyba że jako infrastrukturę chciałbyś żeby dla takich niepłacących odjeżdżaczy albo kotowylewaczy zrobić pole minowe i zasieki zakończone rowem przeciwczołgowym...
Eeeee to by może nie było głupie!
Pawcio - 2019-01-03, 09:17
Agat napisał/a: | Comsio napisał/a: | Czy po zakonczeniu , będzie przygotowana dla turystyki karawaningowej infrastruktura |
Powiedz mi Kolego o jaką infrastrukturę Ci chodzi?
Powiedz też, ( z punktu widzenia inwestora) czy jak masz codziennie 1000 sprzedanych biletów bez inwestycji w jakąkolwiek dodatkową infrastrukturę to zawracałbyś sobie wydawaniem tysięcy złotych dla kilkudziesięciu a nawet kilkuset dodatkowych biletów w skali roku? Ile razy Ty sam osobiście pojedziesz do Uniejowa jak będzie dla Ciebie prąd i kot? Ile kamperowych zlotów tam zorganizujesz bo Camperteam robi JEDEN ?
Niech tylko dadzą parking i restaurację... Będzie git. Nie sądzisz?
Każdy basen jako dobudują i tek będzie bonusem dla nas... |
Kamperów w PL przybywa w lawinowym tempie.. tak więc turystów tej kategorii również. Może w końcu kiedyś doczekamy się, że zlewnia, przyłącze energetyczne i czystej wody przy obiektach rozrywki będzie będzie czymś oczywistym, standardem, a nie bonusem jakimś. Przy koszcie modernizacji takiego obiektu zaprojektowanie i budowa infrastruktury kamperowej to śmieszny i praktycznie nic nie znaczący koszt. W krajach europy zachodniej jest to oczywiste, u nas ktoś musi w tym kierunku zatrybić. Na szczęście widać, iż niektórzy właściciele trybią (np. Energylandia czy Rusiński).
No i taki offtopic się zaczyna robić
adej - 2019-01-03, 10:44
Pawcio, może i masz rację, ale spróbuj zorganizować zlot, gdzie właściciel campingu zażyczy sobie 50 zł/ dobę + 23%VAT, bo tak mi ostatnio zaśpiewał, dodajmy do tego inne koszty i masz z głowy. Właściciel nie może stracić, a to my musimy pokryć wszystkie koszta, przy kasie. Tak, tak, za wszystko płaci ten ostatni, a więc my.
Pozdrawiam, życzę wspaniałych wojaży w bieżącym roku i do zobaczyska.
PS. Dlatego to, szukamy sobie miejsc zacisznych, często dzikich no i tanich, a z kulturą różnie bywa, a ta niezależna jest od infrastruktury. Jak się chce można wszystko.
adej - 2019-01-08, 12:11
Tak prawie poza tematem: Zajrzyjcie ...
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=32140
Bajaga - 2019-01-30, 20:02
Pawcio napisał/a: |
Kamperów w PL przybywa w lawinowym tempie.. tak więc turystów tej kategorii również. |
Nie wydaje mi się. To nadal hobby dla bogatych i dziwnych (bo wolą kupę w plastikowym zbiorniku niż all inclusive w Turcji). W zeszłym roku, w sezonie, podróżując w pd-wsch Polsce przez 10 dni spotkałem ze dwa kampery na polskich rejestracjach. Na kempingu w Tarnowie (skądinąnd niezłym, Zero Polaków, w Osieku (jeszcze lepszy kemping) w temacie kamperów polskich 2 szt (w tym ja)). To nie jest i długo nie będzie temat popularny. A biorąc pod uwagę prognozowane, praktycznie zerowe, emerytury- nigdy to nie będzie u nas masowe.
Comsio - 2019-01-30, 21:12
Michał blaszaki są w modzie.
Rosną jak grzybki.
adaml61 - 2019-01-31, 10:28
Wielu takich jak ja , omija kempingi , jestem wieśniak i lubię spokój i ciszę ,kemping tego nie zapewnia .
Bajaga - 2019-01-31, 16:59
adaml61 napisał/a: | Wielu takich jak ja , omija kempingi , jestem wieśniak i lubię spokój i ciszę ,kemping tego nie zapewnia . |
To romantycznie brzmi ale:
1. Nie każdy kemping = zachlana młodzież wyjąca "...ona tańczy dla mnie.."
2. Ciężko jest znaleźć urocze ciche miejsce gdzie praktycznie koła kampera mam w jeziorze. Jak go nie mam z góry upatrzonego to mogę go caly dzień szukać. To juz wolę kemping...
|
|