Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kamperowanie - ACSI 2019 prośba o poradę

Filip.Z - 2018-11-28, 14:50
Temat postu: ACSI 2019 prośba o poradę
Witam mam prośbę-zakup karty ACSI 2019.
Chciałbym zakupić i otrzymać taką kartę do Świąt Bożego Narodzenia problem w tym że na oficjalnej stronie jest komunikat

Przewodnik CampingCard ACSI i karta zniżkowa będą dostępne ponownie od grudnia. Jeśli zamówisz przed 8 listopada, otrzymasz nowe wydanie przed świętami Bożego Narodzenia. Zamówienia złożone po 8 listopada zostaną dostarczone jak najszybciej po świętach Bożego Narodzenia.

Oczywiście wydzwoniłem PZMOT mooooże do Świąt. :roll:
Elcamp cisza w eterze

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.Dodam że karta do tej pory nie była mi potrzebna więc nie ma mowy o kontynuacji-automatem.
Czy można ją zakupić na niemieckich stacjach benzynowych( wątpię)?
Z góry dziękuję za wszelkie informację.

koko - 2018-11-28, 15:24

Przygotuj sobie kartę płatniczą wejdż na stronę acsicard sklep i postępuj zgodnie z instrukcją napewno kupisz ja już zakupiłem ok 25eur z przesyłką
Bronek - 2018-11-28, 15:41

https://webshop.acsi.eu/e...eurocampings.pl
kimtop - 2018-11-28, 15:45

Panowie,Filip chce mieć kartę do ŚBN
Bronek - 2018-11-28, 16:15

No fakt na Ebay tez nie ma ale może sie pojawi .
mischka - 2018-11-28, 17:03

Dzwoniłem do sklepu gdzie zaopatruję się w takie rzeczy i powiedziano mi że wydanie na rok 2019 powinno być dostępne od 17grudnia.
Filip.Z - 2018-11-28, 19:20

Dzięki za poruszenie tematu.No cóż czekam,może ktoś będzie wiedział coś.
mischka - 2018-12-10, 16:42

Katalog z kartą rabatową jest już dostępny :spoko

https://www.campingplus.d...gCard-2019.html

stander - 2018-12-10, 19:26

mischka napisał/a:

Czy w tym roku będziesz pomocny w temacie

Andrzej 73 - 2018-12-11, 07:51

mischka napisał/a:
Dzwoniłem do sklepu gdzie zaopatruję się w takie rzeczy i powiedziano mi że wydanie na rok 2019 powinno być dostępne od 17grudnia.

Ciekawe , bo mnie i kilku Kolegom z CT już przyszły do domu , bez wcześniejszej opłaty. :spoko

Bronek - 2018-12-11, 08:38

Nie wiem jak będą chcieli pobrać kasę z nie istniejącej już karty ?
Do tego brak możliwości kontaktu mailowego .
Widać ,że tam jakieś dziadki rządzą.
Brak anulowania subskrypcji . No chyba ,że drugi rok jest za darmo ??
Takie jakieś mętne się to robi . Do tego jesteśmy jak zwykle klientami klasy B lub C ... Bo nie dla nas członkostwo .
I chyba nie można kupić samej aplikacji z kartą ?? . Zawsze te "knigi" wywalam od razu po odbiorze od kuriera

To jest wg mnie co raz bardziej robi się gównianą kartą . Na kempingach nawet bez karty, cena jest taka jak ze zniżką .

Jednak na wszelki wypadek warto , bo wystarczy doba dwie i bilans na zero , gdyby jednak któryś z kempingów był uparty

koko - 2018-12-11, 09:32

Ja ,,zarabiam" kilkaset Euro rocznie także nie jest to gówniana karta widać to na Zatonie gdzie w pierwszym dniu normalnej opłaty 90% placy jest wolnych Użytkownicy są raczej wiekowi i niektórym łatwiej jest posługiwać się książkami a to daje wolność wyboru.Nie zgadzam się z twierdzeniem że cena jest taka sama z kartą czy bez ,na Cikacie 1 dzień to była różnica 24 eur a więc cena karty
Bronek - 2018-12-11, 09:42

OK . Jeździsz o wiele więcej to wiesz lepiej . Pewnie ma znaczenie na zatłoczonych kempingach. Tam gdzie pustawo , to kwestia negocjacji .

Dlatego tez pisze ,że warto dla tego nawet jednego razu .
Ale techniczne sprawy dystrybucji itp są pomigane
Tak jakby tam siedzieli ignoranci . Vide te durnowate 4 centy z kart kredytowych . Co za kretyn takie cos wymyślił .
Od powstania takiej możliwości jak płacenia w Polsce korzystam z kart nagminnie bez obaw i fobii i nie spotkałem się z tym idiotyzmem .
Niektóre BANKI WIDOCZNIE TEŻ .

Andrzej 73 - 2018-12-11, 09:45

Dokładnie , zgodzę się z Koko. :ok
Nam się karta zwraca za same zniżki 10% za wyjazdy na Węgry.
W tym roku we Francji za kemping zamiast płacić ok.40 E zapłaciliśmy 26E za dobe razy trzy dni , tojuż daje pokrycie wartości karty.
Na przełomie ostatnich lat (jeśli dobrze pamiętam) tylko raz nie zyskaliśmy więcej niż wartość karty.
:spoko

mischka - 2018-12-11, 10:41

stander napisał/a:
mischka napisał/a:

Czy w tym roku będziesz pomocny w temacie

Oczywiście, teoretycznie do świąt Bożego Narodzenia powinno dotrzeć do zdecydowanych.
Droższe katalogi prawdopodobnie po nowym roku, tutaj pierwszeństwo mają posiadacze subskrypcji. Sklepy stacjonarne zaopatrywane są w drugiej kolejności.
Czy warto kupować.....? W moim przypadku warto, często oszczędzam 20/30€ na dzień jeżdżąc w składzie 4 osobowym. Lubię wprawdzie dzikie miejsca ale kempingów nie omijam. Mam jeszcze kartę z ADAC którą również polecam. ACSI i ADAC fajnie się uzupełniają :spoko

andi at - 2018-12-11, 11:07

Ale karta ACSI działa od 1 stycznia do 31 grudnia :spoko
A czy warto mieć kartę to nie podlega dyskusji ze tak

mischka - 2018-12-11, 19:53

andi at napisał/a:
Ale karta ACSI działa od 1 stycznia do 31 grudnia :spoko

Dokładnie, a karta CKE ADAC rok od momentu kupienia.
https://www.adac-shop.de/...Europe-CKE.html