|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - schodki wejściowe
MIREK1956 - 2018-12-02, 17:20 Temat postu: schodki wejściowe Mam pytanie do jakiego akumulatora należy podłączyć schodki wejściowe. Ja miałem do rozruchowego i po jakimś czasie spowodowały jego rozładowanie.
Pozdr.
SlawekEwa - 2018-12-02, 17:22
Do rozruchowego
dziwaczek - 2018-12-02, 17:23
do akumulatora zbudowy!!!! Rozruchowy jest tylko do rozruchu - nic do niego nie podpinać (ładowarek, lampek, często jest podpięte radio w kabinie - tu należy uważać)
SlawekEwa - 2018-12-02, 17:25
można odjechać z otwartymi
dziwaczek - 2018-12-02, 17:31
SlawekEwa napisał/a: | można odjechać z otwartymi |
Ja mam w kabinie lampkę sygnalizującą (CZERWONĄ) po przekręceniu kluczyka, że stopień jest otwarty. Czasem jest montowany brzęczyk i lampka w konsoli i dodatkowo widziałem automatykę która chowa stopień po odpaleniu silnika.
Miałem też tak z anteną satelitarną - jak odpaliło się silnik to się sama składała.
Cameleast - 2018-12-18, 10:18
W dość łatwy sposób da się poprowadzić kabel od zapłonu i chować automatycznie.
Andrzej 73 - 2018-12-18, 10:42
MIREK1956 napisał/a: | Mam pytanie do jakiego akumulatora należy podłączyć schodki wejściowe. Ja miałem do rozruchowego i po jakimś czasie spowodowały jego rozładowanie.
Pozdr. |
Producenci kamperów podłączają do instalacji zabudowy plus dodatkowo piszczek i kontrolka otwartego stopnie po przełączeniu zapłonu. Przycisk zamykania stopnia w pobliżu siedzenia kierowcy ( w moim kampie umieszczony obok kolumny kierownicy).
|
|