|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Inne imprezy - już za nami - Sylwester 2008/2009
ARCADARKA - 2008-10-20, 23:03 Temat postu: ARCADARKA nio
ja też tęskne za wami wszystkimi to fakt , a tu zima i nima zlotów
louis_cypher - 2008-10-20, 23:07
ARCADARKA napisał/a: | a tu zima i nima zlotów |
. . . jakby się tak zlecieć w Wawce, niespodziewanie
ARCADARKA - 2008-10-20, 23:12 Temat postu: ARCADARKA nie ma problemu , przecież wiecie , że mam kawałek ziemi zmieści się chyba
ze 30 domków , woda jest , prąd agregat każdy ma , a jak nie to ja mam, las , natura, wolność umysłu , każdy robi co chce, rozpalimy super ognisko, jak pogoda dopisze zawsze jestem chętny, ale to nie zlot,jeszcze jestem nie gotowy
zapraszam kto chce
ARCADARKA - 2008-10-20, 23:17 Temat postu: ARCADARKA to zorganizuj sylwestra , popijemy wszyscy zapoznamy się , woda ognista pomorze nieśmiałym
zorganizuj sylwestra przecie jesteśmy jedną wielką rodziną ,,,,,,,,no nie
louis_cypher - 2008-10-20, 23:22
Dareczko Areczko na prezydenta, my też chcemy CampSylwester , a gdzie to obojetne, wystarczą fajne ekipy i wkraczamy w 2009 razem
jacekiagatka - 2008-10-20, 23:25
kiegy to jasne, napisz tylko gdzie
louis_cypher - 2008-10-20, 23:28
Temat wymaga zgłębienia, trzeba chyba nowy wątek, a może by tak jakieś górki z nartami w Białce np
nie to że mamy blisko ale zawsze to tak bardziej klimatycznie
ARCADARKA - 2008-10-20, 23:28 Temat postu: ARCADARKA super jesteście ludki
sywester razem , Prezesuu zorganizuje to centrum Polski, potańczymy w sylwestra podzielimy się opłatkiem , kurde już to widzę jak ze łzami w oczach składamy sobie jakże potrzebne słowa otuchy
Aulos - 2008-10-20, 23:30
ARCADARKA napisał/a: | w sylwestra podzielimy się opłatkiem |
to chyba nie ta impreza?
louis_cypher - 2008-10-20, 23:32
Aulos napisał/a: | to chyba nie ta impreza? |
a tam Aulosik czepiasz się , liczy się intencja
ps. z tym czepianiem to oczywizna żarcik, tłumaczę bo dzisiaj tak nerwówka
ARCADARKA - 2008-10-20, 23:33 Temat postu: ARCADARKA no sorka , nie każdy na deskach umie jeździć , jeszcze góry , mnie uszy zatyka , no widzicie jak to człowiek każdy inny jest , ale sylwestra to jestem poddatny spotkajmy się razem
ARCADARKA - 2008-10-20, 23:34
Aulos napisał/a: | ARCADARKA napisał/a: | w sylwestra podzielimy się opłatkiem |
to chyba nie ta impreza? |
podzielimy jajkiem , komponuj flecista komponuj
prezesuu - 2008-10-20, 23:35
Sylwester tak, ale jeżeli w centralnej Polsce to może być problem z salą, a na świeżym powietrzu to tylko w górach. To nie dla tego, że się migam, ale ......
ARCADARKA - 2008-10-20, 23:36 Temat postu: ARCADARKA no na sylwka to koszty nie grają różnicy to dzień obłokańca
ARCADARKA - 2008-10-20, 23:37 Temat postu: ARCADARKA
prezesuu napisał/a: | Sylwester tak, ale jeżeli w centralnej Polsce to może być problem z salą, a na świeżym powietrzu to tylko w górach. To nie dla tego, że się migam, ale ...... |
migasz się , wiatraczki wymyśliłeś to sylwester pestka jesteś wielki
KOCZORKA - 2008-10-20, 23:42
My też chcemy na Sylwestra,
a AdamBar przywiezie ognie sztuczne (ma już doświadczenie po Osówce).
Pozdrówka dla JackaiAgatki i całej ferajny ludzi zakręconych.
prezesuu - 2008-10-20, 23:43
Nie migam się, tylko jak by miało to wyglądać?
Może po wydzieleniu tematu przez naszych "niebieskich" lub "zielonych" da się coś ustalić i sprecyzować kto co i jak.
kalliope - 2008-10-20, 23:43
Jestem z ARKADARKA .Może nie prawdziwy zlot tylko wspólny wyjazd .Góry i ciepłe zródła na Słowacji ?
ARCADARKA - 2008-10-20, 23:47 Temat postu: ARCADARKA ja preferuję tylko Polskie produkty, nie tam zagramaniczne ale jak to w rodzinie musimy ustalić
sylwester razem , ale jestem zagrzany
jacekiagatka - 2008-10-20, 23:49
Koczorki napisał/a: | a AdamBar przywiezie ognie sztuczne (ma już doświadczenie po
Osówce). |
ostatnio bardzo wzrosło zagrożenie pożarowe, może lepiej nie
pozdrawiam i do zobaczenia na balu sylwestrowym
louis_cypher - 2008-10-20, 23:51
Masz rację Darku trzeba przestać i teraz pobłagajmy aby otworzyć nowy wątek SYLESTER 2008/2009
CT
louis_cypher - 2008-10-20, 23:52
jacekiagatka napisał/a: | pozdrawiam i do zobaczenia na balu sylwestrowym |
kurdelebelek a co z kreacjami ??? wszyscy na granatowo ??? a rano żółte gwiazdki w oczach ???
prezesuu - 2008-10-20, 23:53
ARCADARKA napisał/a: | nie każdy na deskach umie jeździć |
My jeździmy zimą z nartami, a nie na narty.
louis_cypher - 2008-10-20, 23:54
prezesuu napisał/a: | My jeździmy zimą z nartami, a nie na narty. |
Tys prowda narty są od "mania" a nie jeżdźenia
prezesuu - 2008-10-20, 23:57
Tak oczywiście. Trza oszczędzać, bo slika musi być co roku dynamiczna w ruchu.
wbobowski - 2008-10-20, 23:58 Temat postu: Re: ARCADARKA
janusz napisał/a: | ...a co do dalszych to planowane jest w 2009 w kwietniu Zdwórz, maju Pajęczno, czerwcu Brynica. W wakacje może Tour de Polonia by wyszedł, sierpień Radom, wrzesień Stargard. Wolny pozostaje październik i listopad. |
Janusz, przejrzałem temat CamperTour, ale nie znalazłem nic na temat zlotów: Zdwórz (gdzie to jest), Radom i Stargard. Możesz napisać, kto to organizuje?
ARCADARKA - 2008-10-20, 23:58 Temat postu: ARCADARKA Jacku to ja z wami, z nartami , ale temat sywester można skomponować tylko nie wiem kogo poprosić z administratorów tylu ich jest
a spotkanie u mnie na działce zawsze piszcie kto jak i po co na miejscu mleko , ziemniaki , jaja , samogon folklor kantry oczywiście wszystko świeże i bez konserwantów u gospodarza, zrobimy zrzutkę w czapkę policzymy i świat jest nasz
louis_cypher - 2008-10-20, 23:59
ARCADARKA napisał/a: | kantry |
. . . a dużo tego kantry ???
KOCZORKA - 2008-10-21, 00:00
Louisku_cypherku, a może jeszcze kulig. Ale się rozmarzyłam.
Popieram Cię otwierajmy temat - SYLWESTER -
ARCADARKA - 2008-10-21, 00:02 Temat postu: ARCADARKA
louis_cypher napisał/a: | ARCADARKA napisał/a: | kantry |
. . . a dużo tego kantry ??? |
jedna chałupa z kilometr pieszo , powaga
louis_cypher - 2008-10-21, 00:06
Proponuję zróbmy grupę SYLWESTER 2009
janusz - 2008-10-21, 00:14
Tu jest o sylwestrze.
louis_cypher - 2008-10-21, 00:17
Dziękujemy Dziękujemy Dziękujemy Dziękujemy Dziękujemy Dziękujemy
ole ole ole ole ole ole ole ole
Na temat proszę , czyli miejsce itd
prezesuu - 2008-10-21, 00:23
My jesteśmy otwarci na propozycę.
Póki co luźno planujemy wyjazd do Białki na stok, ale jeszcze nic nie ustalaliśmy w szczegółach.
Bardzo chętnie byśmy spotkali się gdzieś razem spotkali i przywitali Nowy Rok.
KOCZORKA - 2008-10-21, 00:25
Ludziska, piszcie kto zna fajne miejsca, może bale w Bacówce i kulig!
Tylko litości bez kreacji, a tak po kamperowemu ( spanko po całonocnej zabawie w kamperkach)
louis_cypher - 2008-10-21, 00:30
No można by rezerwować Białkę i teren gdzieś pod stokiem z prądem, górole w Białce ugodowi są , napewno się z nimi dogadamy, my z racji bliskości Białki możemy zrobić jakiś rekonesans np. z Koczorkami , nie gwarantuje jak sie to skończy
ARCADARKA - 2008-10-21, 00:41 Temat postu: ARCADARKA trochę się spóźniłem , ale ochlapać się musiałem
do sylwka trochę minut jest , ale może wspólnie cosik wykreujemy, ja jestem za tym abyśmy razem przywitali 2009 rok, czy w pidżamach czy w super kreacjach liczy się wspólna zabawa , bez sztachet i innych takich, zabrać na zabawę super humor i kobitkę , albo facia , demokrację mamy no nie
pozdrawiam
dobranoc
prezesuu - 2008-10-21, 00:41
Jest to dobra propozycja, a przy Bani jest basen i duży parking. Tylko chyba będą chcieli troszkę dudków za takie podłączenie. Trzeba to sprawdzić. My mamy zaprzyjaźnionych gazdów, ale oni mieszkają przy głównej drodze niedaleko Szałasu. Mają parking i dobrą kuchnię. Na zabawę pod stok trzeba było by przejść, a po północy można by było dokończyć wieczór w domu razem z innymi gośćmi.
KOCZORKA - 2008-10-21, 00:42
Z górolami zawsze idzie się dogadać, a herbatka po zbójnicku to palce lizać.
Jak się innym spodoba ten pomysł, to z Louisem jedziemy na zwiady.
Co najmniej na dwa dni, bo herbatka mocna jest
prezesuu - 2008-10-21, 00:46
Trzeba się zorientować kto jeszcze byłby chętny. Dajmy chwilkę czasu dla innych na zastanowienie się.
KOCZORKA - 2008-10-21, 00:48
Prezesuu, popieram. Było by fajnie i basen, to szczyt marzeń. A KULIG dałoby się z Nimi obgadać. A po kuligu ta herbatka po zbójnicku?
eeik - 2008-10-21, 08:40
Na te zwidy to my sie piszemy, na sylwka niestety nie.
Hmmmm w Białce w przełomie roku pewnie multum ludzi, i na głównym parkingu będzie chyba kicha, ale poniżej coś sie działo w marcu, może już tam coś zrobili.
Nas jedynie odstraszał by dojazd w okresie międzyświątecznym zakopianką ))))
ALE NA ZWIDY Z KOCZORKAMI I LOUISAMI JEDZIEMY ))
Jedrek29 - 2008-10-21, 18:33
Bardzo By Na Interesowalo Białka i Nowy Rok Z Pozdrowieniem
WITKI - 2008-10-21, 19:22
Czytam i czytam ! może cemping "Pod Krokwią" w Zakopanym jesteśmy za wyjazdem Sylwestrowym
Pozdrawiam Witek
wbobowski - 2008-10-21, 19:28
WITKI napisał/a: | Czytam i czytam ! może cemping "Pod Krokwią" w Zakopanym jesteśmy za wyjazdem Sylwestrowym
Pozdrawiam Witek |
Witku, na tym kempingu nie wiedzą już ile brać. Za dobę co najmniej 65 zł, a w okresie Sylwestra to nie wiadomo czy to wystarczy.
WITKI - 2008-10-21, 19:36
To fakt ale Sylwester nigdy nie był tani, jest się prawie w centrum Zakopanego !
jacekiagatka - 2008-10-21, 19:45
cennik
http://www.podkrokwia.pl/...w&id=5&Itemid=6
trochę wychodzi, ale jakie ładne miejsce.
Bystrzaki - 2008-10-21, 20:09
A może nad morze na A1 nie ma korków
ARCADARKA - 2008-10-21, 20:22 Temat postu: ARCADARKA rany Panowie i Panie
pomyślmy o innych , szukajmy czegoś w centrum Polski , miejsca spokojnego , cichego nie drogiego , a wy od razu w Alpy Polskie gdzie człowiek na człowieku pokaz i przepych dobrobytu, wiem że to jest jeszcze trochę czasu, ale naprawdę spędźmy tego Sylwka razem
bo jak widzę potworzą się grupki i każdy sobie
Bystrzaki - 2008-10-21, 20:38
Arkadarka ma rację, że centrum Polski byłby najlepszym rozwiązaniem.
Byliśmy już w Białce w czasie świąteczno-noworocznym i nie było gdzie palca wsadzić, a aby na nartach pojeżdzić trzeba mieć dużo cierpliwości.
JaroW - 2008-10-21, 21:30
My też bardzo chętnie piszemy się na jakiś Sylwkowy wypadzik.Małopolska zach pozdrawia
Aulos - 2008-10-21, 22:07
ARCADARKA napisał/a: | miejsca spokojnego , cichego nie drogiego |
Jest takie miejsce - Zielenin
ARCADARKA - 2008-10-21, 22:11 Temat postu: ARCADARKA a może Pajęczno Januszek ma plecy u Burmistrza , może cosik załatwi jakieś małe disco na zlocie była super kapela
janusz - 2008-10-21, 22:15
Ja wam powiem szczerze, że sylwestra nie obchodzę. Nie mam pewności w który dzień wypada. Przy liczeniu do stu potrafię się pomylić to co dopiero 2000 lat razy w przybliżeniu 365 lub 366 dni i Jeszce jakieś sekundy dodaje się. Nie dał bym sobie paznokcia obciąć za dokładność kalendarza.
ARCADARKA - 2008-10-21, 22:22 Temat postu: ARCADARKA ale przecież przywitać Nowy Rok 2009 , potańczyć, wypić, powspominać , można w miejscu jakże przyjaznym braci kamperowej , Janusz to tylko jedna z propozycji
WINNICZKI - 2008-10-21, 23:08
Popieram,fajnie by było zrobić sylwestra w górach.Jednak prawdą jest ,ze w Zakopanym o tej porze straśny ścisk. W pierwszej chwili przyszło mi do głowy-może by tak pomyśleć o Szczyrku? Przynajmniej nikt nie powie że krakusy maja najbliżej,a i obłożenie miejsca mniejsze.Niestety w tej chwili nie mam propozycji w którym miejscu.Trzeba by było jechać i poszukać .Jest bardzo ładny kemping w Niedzicy,byłem tam w lecie warunki TOP.Sanitariaty pachnące,super czyste,obok mała karczma,poszukam adresu stronki i podam.Tak,tam to by było super,spokojnie wejdzie ok 30 kamperów połączenie do prądu,możliwość spustu"wody czarnej".Proponuje "przemyśleć ten temat".Zabrałem się do pisania i cały czas myśle gdzie by tu.Pierwszy typ - Niedzica.Myśle ,ze Kazek Kluska jako,że prawie miejscowy mógł by też wtrącić swoją opinię na ten temat.Heh...w Szczawnicy pod dolną stacją wyciągu też jest troche miejsca,lub w parku.Pozdrawiam
WINNICZKI - 2008-10-21, 23:25
Podaje adres stronki.Kemping nazywa sie Polana Sosny www.niedzica.com.pl/karawaning.htm tel. 018 262 94 03, e-mail polana sosny@niedzica.pl.Są tam wyciągi narciarskie,można poszaleć, do granicy słowackiej około 200 metrów.Jak tylko nas zechcą to myśle ,ze miejsce niezłe.Pozdrawiam WINNICZKI
WITKI - 2008-10-22, 14:09
Kochani o Szczyrku można zapomnieć,brak campingu ! ten co był w jest w stanie opłakanym i nawet nie wiem czy jeszcze działa.
KOCZORKA - 2008-10-22, 20:47
Winniczki piszą, że jest fajny camping w Szczyrku, a Witki, że nie ma.
Kto jest ze Szczyrku niech powie jest czy nie ma?
marcin39 - 2008-10-22, 21:02
Ja myślę że można by było coś poszperać w Kazimierzu Dolnym.....
....błotko....
ceny "turystyczne"
kemping jest restauracyjka też sie znajdzie...
KOCZORKA - 2008-10-23, 08:45
Kamperowcy, sprężcie się, do Sylwestra nie zostało zbyt wiele czasu!.
Niech każdy da jakąś propozycję ( zwracać uwagę czy kemping całoroczny).
Może być w środkowej Polsce, tylko gdzie?
pilocik - 2008-10-23, 08:54
Dobry pomysł.
jacekiagatka - 2008-10-23, 11:33
W zeszłym roku zrobiliśmy sobie objazdówkę na sylwestra. Rozpoczęliśmy w Pradze, następnie we Wiedniu, a samego sylwestra spędziliśmy we Wrocławiu na starym rynku. Zaskoczony (miło) byłem Wiedniem. Kampery stały w samym centrum, pod operą, na placach pod muzeami, były ich setki z całej europy. Może jakimś pomysłem jest sylwester w ciekawym mieście, gdzie robią imprezę plenerową z koncertami, fajerwerkami itp….
pozdrawiam
JaWa - 2008-10-23, 13:57
jacekiagatka napisał/a: | Kampery stały w samym centrum, pod operą, na placach pod muzeami, były ich setki z całej europy. |
Czyżby na Sylwestra zawiesili przepis o parkowaniu tylko do 2,5 T ? Wszędzie w centrum i okolicy jest taki zakaz, wiem bo dostałem mandat tydzień temu.
jacekiagatka - 2008-10-23, 15:02
może coś się pozmieniało, zakazy z rysunkiem kampera czy do 2,5 T były nieliczne i to rzeczywiście w miejscach gdzie ciężko było się zmieścić. Widać i tam idzie nowe.
jak znajdę zdjęcia to wrzucę
bchantal - 2008-10-23, 16:36
Sylwester????? oooooooh co za dobry pomysl. My rowniez bylibysmy za!!!!!!!
W Gorach napewno super, a co jak spadnie snieg?
To hyba centrum Polski byloby lepsze.
pozdrowka
AUTOJUR - 2008-10-23, 16:46
Może Malta blisko na narty
WINNICZKI - 2008-10-24, 00:35
Chciałem troche sprostować.O Szczyrku pisałem na zasadzie pojechania i oblukania czy jakiegoś fajnego miejsca by się nie znalazło.Witki piszą że camping jest do.....kitu.Możliwe,wolałbym ,zeby napisali co jest OK,więcej by to wniosło do naszych poszukiwań,niż stwierdzenie że czegoś(campingu) brak.Z resztą nie jestem przekonany że to musi być camping.To raz,a dwa NIEDZICA znajduje się między Nowym Targiem,a Szczawnicą ,a nie koło Szczyrku :-D .Wystarczy kliknąć na podany link i troszkę przeczytać,myślę że warto.bchantal napisał "a co jak spadnie śnieg?"Myślę że o to chodzi żeby było Go jak najwięcej Jest tam kilka ładnych wyciągów narciarskich,można wziąść narty i poszaleć.Stok jest oświetlony,parę razy zdarzyło mi się obchodzić Sylwestra z deskami na nogach i butelką szampana w garści :-D
KOCZORKA - 2008-10-24, 01:11
WINNICZKI napisał/a: | NIEDZICA znajduje się między Nowym Targiem,a Szczawnicą ,a nie koło Szczyrku :-D |
No, popatrz, popatrz a ja byłam pewna, że leżą koło siebie .No cóż, nie każdy jest z geografii orłem? Mam inne zalety!
WINNICZKI - 2008-10-24, 01:37
Bez urazy ,Jestem przekonany ,że masz wiele zalet.Myśle ,że wynikło to raczej z szybkiego przeczytania postu,a nie z braku znajomości geografii.Widzę że spać nie możesz, W Osówce bardzo miło nam się z Wami rozmawiało,szkoda że tak krótko.Myśle ,że następnym razem poznamy się lepiej,a ostatnią rzeczą co chciałem to napadać na Ciebie.Niedzica jest fajna,i bardziej zależało mi na tym zeby inni lokalizowali miejsce i dla tego to sprostowanie.Myślę że teraz juz się nie gniewasz
DAKOTA - 2008-10-24, 05:22
JaWa napisał/a: | jacekiagatka napisał/a: | Kampery stały w samym centrum, pod operą, na placach pod muzeami, były ich setki z całej europy. |
Czyżby na Sylwestra zawiesili przepis o parkowaniu tylko do 2,5 T ? Wszędzie w centrum i okolicy jest taki zakaz, wiem bo dostałem mandat tydzień temu. |
witam
jest zakaz campowania.
zakaz do 2,5 T jest tylko gdzieniegdzie i nie tylko w centrum.
nie ma zakazu wjazdu i parkowania powyzej 2,5 t do centrum .
Stales chyba gdzies przy parlamencie lub w okolicy palacu prezydenckiego i tam wlasnie jest .
a mandat hmmmmmmmm jakbys dal znac ze bedziesz to nie mial bys mandatu
rafalcho - 2008-10-24, 06:14
DAKOTA napisał/a: | jest zakaz campowania. |
chyba camperowania
A teraz serio .... niestety mamy już zarezerwowany na Sylwestra wyjazd w okolice Żywca (nie kamperem) więc niestety nie możemy do Was dołączyć ..........
....... jaka szkoda, już rozpaczam i żałuję ....
DAKOTA - 2008-10-24, 08:26
[quote="rafalcho"] DAKOTA napisał/a: | jest zakaz campowania. |
chyba camperowania
Masz calkowita racje w polsce pisze sie camperowania , ale nie w tym sek chyba zrozumiales o co chodzi , przejezyczyc sie mozna przepraszam , przepraszam
eeik - 2008-10-24, 09:04
Jestem jakoby z urzędu nie zainteresowana - bo nie możemy się przyłączyć do kamperowego sylwestra, ale fakt kemping w Niedzicy jest superowski ))
jacekiagatka - 2008-10-24, 09:20
DAKOTA napisał/a: | zakaz do 2,5 T jest tylko gdzieniegdzie i nie tylko w centrum.
nie ma zakazu wjazdu i parkowania powyzej 2,5 t do centrum .
Stales chyba gdzies przy parlamencie lub w okolicy palacu prezydenckiego i tam wlasnie jest . |
czyli jednak zmian za dużo n ie było, to i dobrze
JaWa - 2008-10-24, 16:20
DAKOTA napisał/a: | zakaz do 2,5 T jest tylko gdzieniegdzie i nie tylko w centrum |
My dostaliśmy za parkowanie w pobliżu skrzyżowania Weissgerberlande, a Krieglergasse czyli dość daleko od ścisłego centrum. Dakota, następnym razem zadzwonię
WITKI - 2008-10-24, 18:27
Witajcie ! Tak jak pisałem camping w Szczyrku padł !!! sprawdziłem. W Niedzicy jest super camping , nasze koło carawaningowe w tym roku organizowało tam zlot na naszej stronie www.ondraszek.eu są zdjęcia campingu no i całej imprezy, fakt latem.
Ale są tam super sanitariaty, ciepła woda, wyciągi narciarskie. Polanę Sosny osobiście polecam Witek
KOCZORKA - 2008-10-25, 10:15
Winniczki, dziękuję za bukiet, ale ja się nie gniewam. Jestem totalnie cienka z geografii, ale na szczęście mój mężuś nie, więc jakoś docieramy na miejsce (z pomocą Krzysia). Rafalcho, to jest niewybaczalne, na Sylwestra bez Kamperka Ale komórkę zapisuję i na pewno złożę Całej Załodze życzenia
A tak przypadkiem, czy nie miałeś wczoraj Imienin, bo mój Rafałek miał.
Z opóźnieniem, ale za to bardzo serdeczne życzenia dla Wszystkich Rafałków, dużo zdrówka i pociechy z Kamperka i reszty Załogi.
JaWa - 2008-10-25, 11:31
W centrum Polski, może TUTAJ
KOCZORKA - 2008-10-25, 19:53
JaWa, obejrzeliśmy http://www.cierszewo.com.pl/ i jak dla nas super. I jest kulig, o którym marzę.
Ludziska co Wy na to, może tu?
OMEGA - 2008-10-25, 20:00
my jesteśmy za za co myślą inni???
Alek - 2008-10-26, 17:01
Koczorki napisał/a: | aWa, obejrzeliśmy http://www.cierszewo.com.pl/ i jak dla nas super. I jest kulig, o którym marzę.
Ludziska co Wy na to, może tu? |
Myślę, że to dobry pomysł i sprawiedliwy dojazd.
Hania i Alek
DAKOTA - 2008-10-26, 20:02
JaWa napisał/a: | DAKOTA napisał/a: | zakaz do 2,5 T jest tylko gdzieniegdzie i nie tylko w centrum |
My dostaliśmy za parkowanie w pobliżu skrzyżowania Weissgerberlande, a Krieglergasse czyli dość daleko od ścisłego centrum. Dakota, następnym razem zadzwonię |
witam
nic dziwnego w odleglosci jednej ulicy
1.Ministerstwo Gospodarki
2 Hundertwasserhaus
3 Ministerstwo obrony narodowej
i poza tym 150 metrow wczesniej przy wjezdzie na lände masz parking dla wszelakich takich turystycznych samochodow i autobusow.
Jak juz kolega wczesniej pisal sa w niektore dni wyjatki ,Wieden zyje z turystow wiec wieksze swieta ,Sylwester mozna sie gdzies zaczepic bez mandatu .
Szczegolnie duzo Wlochow przyjezdza na takie swieta , a w maju na poczatku nie wiem co maja za swieto Wlosi ,ale camperow z nimi w Wiedniu jest zatrzesnienie.
A moze dostales za parkowanie bo tam jest strefa platna (mandat 21 euro)
pozdrawiam
paf - 2008-10-26, 20:10
Cierszewo to świetny ośrodek, byłem tak kiedyś na zlocie OCP,
trzeba zrobić wizję lokalną jak z miejsami parkongowymi dla kamperów oraz jak z dojazdem bo pamiętam że dojazd do samego ośrodka był w lesie, przez mostek. Dla osobówki nie było tematu jednak dla kampera trzeba to sprawdzić
ale miejsce świetne
StasioiJola - 2008-10-26, 22:59
Z tego co wiem to organizacje sylwestra trzeba tam zamawiac dużo wcześniej, jeśli chodzi o dojazd to moge zrobic wizje lokalną w następnym tygodniu.
JaWa - 2008-10-27, 16:13
W marcu 2007 była tam MK, z dojazdem kamperem nie ma żadnego problemu.
KOCZORKA - 2008-10-27, 17:17
JaWa, tam jest cudnie i z Alkiem się zgadzam, rzeczywiście sprawiedliwy dojazd z różnych rejonów kraju.
StasioiJola, jak byście mogli tam wpaść i popytać, czy są miejsca i ile około pieniążków by trzeba było przygotować, to stawiamy Wam butelkę (Co Lubicie ).
Jeszcze nigdy nie byłam na Sylwestrze kamperkiem. Oj było by cudnie, oj było.
Pozdróweczka i buźka dla Wszystkich.
rafalcho - 2008-10-27, 19:27
Koczorki napisał/a: | Rafalcho, to jest niewybaczalne, na Sylwestra bez Kamperka Ale komórkę zapisuję i na pewno złożę Całej Załodze życzenia
A tak przypadkiem, czy nie miałeś wczoraj Imienin, bo mój Rafałek miał.
Z opóźnieniem, ale za to bardzo serdeczne życzenia dla Wszystkich Rafałków, dużo zdrówka i pociechy z Kamperka i reszty Załogi. |
Miałem, miałem .... dzięki za pamięć
A co do sylwestra, to już wcześniej był zaplanowany i nie chciałbym już "mieszać" przyjaciołom w sylwestrowych planach.
Pozdrawiam
janusz - 2008-10-27, 19:53
Koczorki napisał/a: | StasioiJola, jak byście mogli tam wpaść i popytać, czy są miejsca i ile około pieniążków by trzeba było przygotować, |
Tylko nie przyznawaj się, że jesteś z CT. Już raz zawracaliśmy głowę "Cierszewianom" i guzik z tego wyszedł.
ARCADARKA - 2008-10-27, 21:46 Temat postu: ARCADARKA
StasioiJola napisał/a: | Z tego co wiem to organizacje sylwestra trzeba tam zamawiac dużo wcześniej, jeśli chodzi o dojazd to moge zrobic wizje lokalną w następnym tygodniu. |
Stasiu i szacunkową liczbę par , może zróbmy głosowanie , żeby było wiadomo kto jest chętny
janusz - 2008-10-27, 22:42
ARCADARKA napisał/a: | szacunkową liczbę par |
Szacunkowo na 50% my jedziemy. Chyba, że Pani Minister Ewa Kopacz zarządzi coś na noc sylwestrową to d.b.
Konkretnie odpowiem 31 grudnia.
ARCADARKA - 2008-10-27, 22:44 Temat postu: ARCADARKA na 50% my również jedziemy
KOCZORKA - 2008-10-27, 23:08
janusz napisał/a: | Szacunkowo na 50% my jedziemy. Chyba, że Pani Minister Ewa Kopacz zarządzi coś na noc sylwestrową to d.b.
Konkretnie odpowiem 31 grudnia. |
Nie bardzo kumam, co do Sylwestra ma Pani Minister, chyba, że jesteś lekarzem?
Hmm, 31 grudnia, chociaż jak będziemy Sylwestrować
w Święta Wielkanocne , to jest wystarczający czas na odpowiedź.
janusz - 2008-10-27, 23:30
Koczorki napisał/a: | że jesteś lekarzem? |
Żeby lekarzem to by nie było problemu. Dotychczasowi MZIOS zarządzali na nowy rok zmiany cen leków. Od jakiegoś czasu sylwester w CamperParku w Pajęcznie wygląda tak. Ja z psem na klanach (dość duży Seter Irlandzki, bojący się wystrzałów) a moja Halinka w aptece przecenia (oczywiście w górę) lekarstwa.
StasioiJola - 2008-10-27, 23:49
Postaram się do końca tego tygodnia zrobic rozeznanie , ale osobiście myślę że to jest juz dość póżno jesli chodzi o tegoroczny sylwester, ale może jestem pesymistą???????? Zobaczymy co odpowiedza właściciele tego ośrodka????
janusz - 2008-10-28, 00:00
Może na początek zadzwonić.
Cierszewo 8 gm Brudzeń Duży, 09-414
tel. (0-24) 260 94 65, 260 94 67
fax. (0-24) 260 94 66
tel. kom. 510 - 064 - 710
Ja nie mogę, jestem tam spalony Na sylwestrze będę inkoguto.
StasioiJola - 2008-10-28, 00:19
Tak właśnie miałem zrobić , najpierw telefon a dopiero póżniej ewentualna rozmowa osobista. Toż juz prawie :-D dzisiaj!!!!! A Ciebie Januszku przebierzemy w jakiś odpowiedni strój.
KOCZORKA - 2008-10-28, 00:25
StasioiJola napisał/a: | ale osobiście myślę że to jest juz dość póżno jesli chodzi o tegoroczny sylwester, ale może jestem pesymistą???????? |
Oj, żebyś nie wykrakał.
janusz napisał/a: | Od jakiegoś czasu sylwester w CamperParku w Pajęcznie wygląda tak. Ja z psem na klanach (dość duży Seter Irlandzki, bojący się wystrzałów) a moja Halinka w aptece przecenia (oczywiście w górę) lekarstwa. |
W tym roku musi być inaczej do białego rana, jestem optymistką i wierzę, że Pani Minister będzie łaskawa i takich głupot nie wymyśli (a może by do Palikota )
Zabierzcie też Seterka to sobie pobiega.
Pozdróweczka.
KOCZORKA - 2008-10-28, 00:32
janusz napisał/a: | Ja nie mogę, jestem tam spalony Na sylwestrze będę inkoguto. |
Dobra, niech będzie strój koguta, ale, ale Nasz Januszek coś narozrabiał
A nie wyglądałeś pozorki mylą.
janusz - 2008-10-28, 00:50
Koczorki napisał/a: | Dobra, niech będzie strój koguta, ale, ale Nasz Januszek coś narozrabiał
A nie wyglądałeś pozorki mylą. |
http://www.camperteam.pl/...light=cierszewo
Ja tę imprezę odwoływałem.
KOCZORKA - 2008-10-28, 01:43
Janusz, aż mnie zatkało. Kto tu zawinił, z postów wynika, że Paweł P.
Podawał zupełnie inne ceny niż kierownik ośrodka (jestem ciekawa jakie ceny będą na Sylwestra, strach pomyśleć ).
360 zł za noc w pokoju 2-os.+ dziecko My w Chłapowie nad morzem na kempingu Róża Wiatrów w sezonie płaciliśmy 280 zł za super domek z wszelkimi wygodami i ze sprzątaniem.
Dzięki, że mi uświadomiłeś i chyba innym też, że to miejsce nie dla nas.
Taniej nie będzie, może być tylko drożej. Idę spać, bo czuję się jakbym dostała
Pozdrawiam i dzięki.
janusz - 2008-10-28, 01:46
Koczorki napisał/a: | Idę spać, bo czuję się jakbym dostała |
Ale to nie cena była powodem.
KOCZORKA - 2008-10-28, 09:35
Janusz, wczoraj chyba byłam zmęczona i źle odczytałam ceny pokoi.
Ale o co właściwie chodziło.
JaWa - 2008-10-28, 10:33
Koczorki napisał/a: | źle odczytałam ceny pokoi |
Pokoje można zabrać ze sobą, będzie taniej. Chyba, że będzie ok. -20'C.
janusz - 2008-10-28, 12:41
Koczorki napisał/a: | Ale o co właściwie chodziło. |
Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale.
DAKOTA - 2008-10-28, 21:36
janusz napisał/a: | Koczorki napisał/a: | Ale o co właściwie chodziło. |
Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale. |
witam
podziwiam Twoj spokoj ducha i opanowanie
KOCZORKA - 2008-10-28, 22:38
DAKOTA napisał/a: | janusz napisał/a: | Koczorki napisał/a: | Ale o co właściwie chodziło. |
Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale. |
witam
podziwiam Twoj spokoj ducha i opanowanie |
Tadeusz, tak się nie robi, najpierw rozbudzasz babską ciekawość, a teraz zasłaniasz się góralami. Dzisiaj w nocy to już na pewno nie zasnę.
KOCZORKA - 2008-10-28, 23:01
Hejka Góral.
Super wiadomość, jak zima to tylko w Zakopanem.
Ceperka.
CrazyJack - 2008-12-05, 12:05
Temat Sylwestra ucichł a to już niedługo...
W tamtym roku byliśmy kamperem na sylwestra i nartach w Tyrolu i było cudownie.
Było ok. 200 kamperów z różnych państw, ognisko i przednia zabawa.
W tym roku pojawiły się u nas plany wyjazdu na sylwestra kamperam do Pragi
Wstępnie wybraliśmy takie miejsce:
http://www.caravancamping.cz/
Kto dołączy
Jedziemy naszym 21letnim staruszkiem
Ruszamy ze śląska prawdopodobnie ok. 28.12.br
medard - 2008-12-05, 12:39
miejsce sliczne pozwole sobie wspomoc jacka i wkleje kilka fotek tego parkingu
jacekiagatka - 2008-12-06, 13:42
CrazyJack napisał/a: | Wstępnie wybraliśmy takie miejsce: |
Byłem tam dwa dni przew sylwestrem 2007/2008. Przyjemny camping. Jest dosyć mały radzę zrobić rezerwację. w zeszłym roku było pełno kamperków z Włoch, bez wcześniejszej rezerwacji bym miejsca nie znalazł.
CrazyJack - 2008-12-08, 12:41
jacekiagatka napisał/a: | CrazyJack napisał/a: | Wstępnie wybraliśmy takie miejsce: |
Byłem tam dwa dni przew sylwestrem 2007/2008. Przyjemny camping. Jest dosyć mały radzę zrobić rezerwację. w zeszłym roku było pełno kamperków z Włoch, bez wcześniejszej rezerwacji bym miejsca nie znalazł. |
Rezerwacja poczyniona.
Czy rezerwować więcej miejsc?
Czy ktoś się wybiera?
KOCZORKA - 2008-12-09, 00:05
CrazyJack napisał/a: | Było ok. 200 kamperów z różnych państw, ognisko i przednia zabawa.
|
Jacku, a czy orientowałeś się co do jakiś atrakcji w Pradze na kempingu... ognisko, czy można gdzieś zjeść. Jak będzie zimno, czy będzie gdzie posiedzieć w grupie...
Pozdrówka
jacekiagatka - 2008-12-09, 13:42
medard napisał/a: | miejsce sliczne pozwole sobie wspomoc jacka i wkleje kilka fotek tego parkingu |
z tego co pamiętam to raczej nie są zdjęcia z tego campingu. Wydaje mi się że ten ze zdjęć Medarda jest obok i zimą był nieczynny.
medard - 2008-12-09, 14:04
moze sie polylilem ale tak to odczytalem z podanych namiarow gps a ten parking jest na ostrowiu /wysepka na weltawie/tuz przy wyszehradzie skad masz blisko wszedzie co warte do odejzenia w pradze -tak mnie sie wydaje z tym ze ja parkuje kampera kilkaset metrow dalej kolo znajomych
medard - 2008-12-09, 14:24
jacek po sprawdzeniu to jest ten kamping /sprawdzielem na gps a wlasciwie az 3 /
moze myla ciebie te fotki sa robione z drugiej strony od wjazdu na ten parking
PAWELUS - 2008-12-09, 20:12
Witam!!Cudze chwalicie,a swojego...W zeszłym roku2007/2008 z Alkami z Gdańska byliśmy na Sylwestra w Zakopanem na Kampingu pod Krokwią.Było rewelacyjnie. Śnieg murowany,atmosfera.......A najbardziej nas zachwycili Alkowie,którzy przejechali z Gdańska całą Polskę dla tych kilku dni...Polecamy wszystkim...
PAWELUS - 2008-12-09, 20:20
Jeszcze dodam,że pojechaliśmy w jedno popołudnie do ciepłych źródeł na Słowacj
w Oravicy,gdzie są baseny wewnątrz budynku i na zewnątrz.A obok wyciąg narciarski.
jacekiagatka - 2008-12-09, 22:05
medard napisał/a: | sprawdzielem na gps |
Wydaje mi się że te campingi znajdują się na tym samym półwyspie jeden za drugim.
Znalazłem wizytówkę którą dostałem w zeszłym roku i jest to camping o którym pisze Jacek. Jest on wąski ( jeden szereg kamperów) i znajduje się na wysokiej skarpie.
medard - 2008-12-09, 22:10
ale ten numer i nazwa ulicy to jest chyba jednak ten ktory dalem fotki gdzy skarp[a byla na tej stronie co robiel zdjecia i nie widzialem tam zadnego kampingu choc piszo przeszlem az do metra przez caly wyszehrad co nie znaczy ze sie nie myle
ze jest waski to fakt bo jest ta wysepka waska i dluga
jacekiagatka - 2008-12-09, 22:34
znalazłem fotki. Pisałem że jest wąski. Nie jest wąski tylko bardzo wąski.
Trudno było na campingu zawrócić i to nie z powodu sylwestrowych bąbelków.
medard - 2008-12-09, 22:40
i chyba to jest to na przeciw masz na dole chyba szpital i u gory jest wyszehrad i ja robilem fotki wlasnie stamtad
jacekiagatka - 2008-12-09, 22:55
Znalazłem na http://www.prague-spot.com/prague-map to są tak jak pisałem dwa różne campingi znajdujące się na tym samym półwyspie jeden za drugim. Jeden opisywany przez Jacka ten gdzie byłem mały i wąski, oraz drugi duży z Twoich zdjęć.
Alek - 2008-12-10, 23:52 Temat postu: Sylwester 07/08 Pawelus bardzo dziękujemy za sympatyczny powrót do wspomnień zeszłorocznego sylwestra. Było super, ponieważ przede wszystkim mieliśmy świetne towarzystwo w Waszych osobach Joasiu i Pawle.
Chętnym na tegorocznego sylwestra proponuję rozważyć Zakopane.
Na kempingu zimą było więcej kamperów niż latem.
Dla oddania Wam atmosfery świąteczno - sylwestrowej załączam parę fotek.
Hania i Alek
TEC6600 - 2008-12-28, 17:23 Temat postu: co z Sylwestrem? Ma ktoś jakiś pomysł na Sylwestra kamperem? Dla mnie ważne aby nie za daleko i niestety nie na długo Chroniczny brak czasu...... Ale pomysł mogłby być ok.
koko - 2008-12-29, 15:13
Byłem na campingu w Pradze jest to uliczka z dwoma cemingami bardzo małymi
Caming pod krokwią w Zakopanym to w stosunku do Pragi Jak Paryż do Pcimia
pozdrowienia
CrazyJack - 2008-12-29, 17:56
CrazyJack napisał/a: |
Kto dołączy |
Niestety staruszek chciał dach aby mu uszczelniono.
Tak więc sylwester bez kampera, ale w górach.
|
|