|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Zamek w drzwiach zabudowy
Roberto - 2018-12-22, 15:03 Temat postu: Zamek w drzwiach zabudowy W drzwiach zabudowy mojego kamperka jest zamek jak na fotkach poniżej.
Zabudowa Elnagh Baron 73G.
Moje pytanko brzmi:
Czy dla tego modelu zamka jest wersja z siłownikiem, tak aby np. podłączyć się pod centralny zamek kabiny
Zależy mi na elektrycznym sterowaniu i zanim zacznę coś "rzeźbić", może mi ktoś podpowie czy jest jakiś gotowiec
kimtop - 2018-12-22, 16:07
Przemyśl czy to dobry pomysł.
W moim kamperku drzwi zabudowy miały połączony zamek z centralnym kabiny.
Po kilku miesiącach od zakupu ,zlikwidowałem centralny zabudowy gdyż kilkukrotnie zdarzyło się,że siedziałem na kempingu czy zlocie pod markizą z odblokowanymi drzwiami kabiny.I w drugą stronę,otwierając kabinę mamy odblokowane drzwi zabudowy co nie zawsze jest pożądane.
SlawekEwa - 2018-12-22, 16:18
kimtop napisał/a: |
Przemyśl czy to dobry pomysł. |
Marku na pilocie trzy przyciski i problem z głowy /tak jak ma np bus Ducato/ otwieramy i zamykamy albo kabinę albo drzwi boczne
CORONAVIRUS - 2018-12-22, 16:21
a to można tak ustawić system by po pierwszym klik otwierał jedną sekcję a po drugim też drugą ... nie od razu wszystko , ja tak mam
Roberto - 2018-12-22, 18:13
Sterowanie centralem (lub samym siłownikiem) to dla mnie nie problem
Potrzebuję siłownika aby móc zdemontować wkładkę na zewnątrz. To mnie uchroni przed przypadkowym złodziejem chcącym potraktować ją łamakiem (złe doświadczenia z Barcelony )
CORONAVIRUS - 2018-12-22, 18:52
zostaw coś złodziejowi , niech sobie pokręci ale odłącz z drugiej strony by kręcenie nic nie dało
Socale - 2018-12-22, 23:43
MECENAS napisał/a: | zostaw coś złodziejowi , niech sobie pokręci ale odłącz z drugiej strony by kręcenie nic nie dało |
Dokładnie. Do tego zastosuj jakiś niewielki opór (sprężyna) żeby się gnojowi wydawało że coś pokonuje, albo mikrostyk włączający fazę/impuls pastucha na elementy metalowe.
Nic tak nie odstrasza jak yebnięcie intruza voltami
Roberto - 2018-12-23, 01:18
Socale napisał/a: | Nic tak nie odstrasza jak yebnięcie intruza voltami |
No, no. Bydlak dostanie zawału a ja pójdę siedzieć...
CORONAVIRUS - 2018-12-23, 10:22
Roberto napisał/a: | Socale napisał/a: | Nic tak nie odstrasza jak yebnięcie intruza voltami |
No, no. Bydlak dostanie zawału a ja pójdę siedzieć... |
musiałbyś mieć szczęście by na słabego trafić , przeważnie to zdrowe okazy
Roberto - 2019-01-01, 21:38
To jak panowie
Ma ktoś w swoim kamperku wewnętrzną część zamka, która by pasowała do moich drzwi i miała siłownik
Jakaś nazwa, model, fotka...
Klaus - 2019-01-02, 05:27
Mam ten sam zamek w McLousie, jest podłączony siłownik centralnego zamka z któregoś modelu z grupy GM. Działa bez zarzuty i zdecydowanie polecam, centralny zamek na drzwi zabudowy.
Roberto - 2019-01-02, 12:42
Klaus napisał/a: | Mam ten sam zamek w McLousie, jest podłączony siłownik centralnego zamka z któregoś modelu z grupy GM. Działa bez zarzuty i zdecydowanie polecam, centralny zamek na drzwi zabudowy. |
A możesz zapodać jakiś model albo w miarę dokładną fotkę
Klaus - 2019-01-02, 16:52
Przesyłam zdjęcie siłownika
Roberto - 2019-01-02, 17:51
Klaus napisał/a: | Przesyłam zdjęcie siłownika |
Dzięki. Piwko że Ci się chciało
Jak nie znajdę oryginalnego zamka to też będę robił podobną rzeźbę
|
|