|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Urwany króciec kuchenki
daro35 - 2018-12-27, 21:17 Temat postu: Urwany króciec kuchenki załatwiłem dziś króciec kuchenki gazowej,no może bardziej trójniczek takie maleństwo,może ktoś posiada takie coś,będę wdzięczny
Socale - 2018-12-27, 21:32
Ten rozdzielacz jest gdzieś przy kuchence zamontowany?
Mam swoją starą kuchenkę z Autostara, musiałbym zerknąć jak będę w szwagrowej stodole.
daro35 - 2018-12-27, 22:16
tak od spodu,łączy główny przewód z rozdzielaczem gazu,a może będziesz miał całą kuchenkę to chętnie odkupię
Socale - 2018-12-27, 23:43
No mam całą + zlew i ociekacz. Zostały mi po demolce idiotycznej kuchni. Są w barwie błękitnej. Pamiętam że sa nieznaczne odpryski, drobiazgowe. Oddam Ci za +1 grosz co by na złomie mi zapłacili, czyli 1 piwo.
Kuchenka nie była w najlepszym stanie, trudno było odzyskać barwę mosiądzu na palnikach i połysk na drutach.
Zerknij se tu: https://www.camperteam.pl...pic.php?t=21179
ferguson - 2018-12-28, 12:31
Kup takie dwa i połącz: https://allegro.pl/trojnik-gazu-rozdzielacz-gwint-2x-1-4-reduktora-i6856804858.html
lepciak - 2018-12-29, 16:57 Temat postu: Re: Urwany króciec kuchenki
daro35 napisał/a: | załatwiłem dziś króciec kuchenki gazowej | Chciałem pomóc ale w moim wymienionym blacie kuchenki mam tylko takie elementy chociaż wszystkie sprawne.
Jak to naprawić? Udaj się do spawacza gazowego a lepiej do chłodniarza który potrafi lutować na srebro. Zlutuje to nawet złotnik u jubilera który obsadza kamienie w pierścionkach. Lutuje się na srebro gdyż taki lut jest mocniejszy a gdy użyje się cyny to ona potrafi się rozlać i zakleić wszystkie gwinty. Sprawa jest prosta chociaż dla Ciebie wygląda tragicznie. Gdybyś był w 3-mieście to naprawiłbym to w ciągu 10 min.
daro35 - 2018-12-29, 19:50
Dziękuję,za chęci,jeżeli to co piszesz jest bezpieczne mogę Ci to wysłać na mój koszt,kuchenkę zanim będę składał to ogarniemy pewnie,aż tak mnie nie pili,podaj adres na pw i się jakoś dogadamy,będę wdzięczny.
daro35 - 2018-12-29, 19:52
Dzięki za wszelką pomoc ale gwinty nie te,to jest maleństwo i takueż gwinty.
Socale - 2018-12-29, 19:55
A możesz zapodać foto kuchenki od spodu gdzie ten uszkodzony element był?
Nie wiem czy to istotne, moja była 2 palnikowa.
Rozważ też zakup zupełnie nowej Amica z iskrownikiem, takie jak ja zakładałem. Dysze w komplecie - dopasujesz.
daro35 - 2018-12-29, 20:04
Socale napisał/a: | A możesz zapodać foto kuchenki od spodu gdzie ten uszkodzony element był?
Nie wiem czy to istotne, moja była 2 palnikowa.
Rozważ też zakup zupełnie nowej Amica z iskrownikiem, takie jak ja zakładałem. Dysze w komplecie - dopasujesz. |
Wiem właśnie że miałeś dwa palniki i tu chyba będzie du....a,a że zapytam gdzie kupywałeś swoją bo szczerze mówiąc rozważam wymianę i sprzętu,tyle że zależy mi na trzy palnikowej.
Socale - 2018-12-29, 20:32
daro35 napisał/a: | ...
gdzie kupywałeś swoją bo szczerze mówiąc rozważam wymianę i sprzętu,tyle że zależy mi na trzy palnikowej. |
Dokładnie nie pamiętam, szperałem gdzie taniej.
Tędy: https://www.google.com/se...6&bih=642&dpr=1
Mam obecnie 3 palnikową z Dethcie, nie da się wykorzystać wszystkich palników na raz, nie mieszczą się gary po prostu a i potrzeby dużej nie było.
Ewa na 2 palnikach ogarnia wszystko ale gotuje na zewnątrz - notabene na jednopalnikowej
.
Jak już tak się rozpędzam to zlew najmniejszy a zarazem najsolidniejszy to ten z Ikea.
Obecnie taniocha https://www.ikea.com/pl/p...ucts/S59158003/
Inne na alleportalu może mniejsze, może tańsze ale goowniane i bez precyzji.
Ten naprawdę polecam a jak już będziesz miał klocki to se je poukładasz optymalnie.
lepciak - 2019-01-17, 19:26
Naprawiłem chociaż zajęło to trochę więcej czasu. Wyrwana rurka miała poszarpaną krawędź i trzeba było dotoczyć nową. Na zwykłej tokarce tego się nie zrobi. Aby wzmocnić połączenie nadlałem spoinę do grubości około 2 mm.
Po naprawie element nadaje się do montażu.
bercik - 2019-01-17, 20:15
Prześlij mi ten trójnik to go naprawię
daro35 - 2019-01-17, 21:39
Dzięki Lepciak i przepraszam jeszcze raz za niecierpliwość,daj znać o kosztach to się rozliczymy,a jakbyś był gdzieś w okolicy,to się odwdzięczę,pozdrówki.
Socale - 2019-01-17, 22:25
Rozumiem że lepciak naprawił Twój trójnik?
daro35 - 2019-01-17, 22:47
Socale napisał/a: | Rozumiem że lepciak naprawił Twój trójnik? |
Tak i będę mu dozgonnie wdzięczny,aczkolwiek Twoje gadżety chętnie przyjmę o ile jeszcze aktualne.
Socale - 2019-01-18, 00:32
daro35 napisał/a: | Socale napisał/a: | Rozumiem że lepciak naprawił Twój trójnik? |
Tak i będę mu dozgonnie wdzięczny,aczkolwiek Twoje gadżety chętnie przyjmę o ile jeszcze aktualne. |
Postaw mu piwo i klepnij pomógł a ja zapewne mam na półkach to co masz na myśli, jeden problem tylko, nie wiem co masz na myśli, ale to mam
Pisz, serio mówię, bo zajęty priorytetami po prostu nie pamiętam co potrzebujesz.
daro35 - 2019-01-23, 20:43
trójnik na swoim miejscu i od razu pojaśniało, Lepciak to dla Ciebie te brawa,jeszcze raz,WIELKIE dzięki.
lepciak - 2019-01-25, 04:20
Dzięki za uznanie.
|
|