|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Indywidualne - Wypoczynek i wędkowanie w Filandii
piotr51 - 2019-01-06, 11:24 Temat postu: Wypoczynek i wędkowanie w Filandii Planuję w tym roku w połowie czerwca wyjazd wypoczynkowo wędkarski wokół Bałtyku,na nie mniej niż miesiąc. Trasa: Litwa,Łotwa,Estonia,prom Tallin-Helsinki,Finlandia,Szwecja,Dania,
Niemcy.Myślę o wędkowaniu w Finlandii i Szwecji na jeziorach oraz morzu Bałtyckim.Z tego co do tej pory wyczytałem to Finlandia jest bardzo przyjazna dla kamperwców i wędkarzy.Tak samo jak Szwecja i Norwegia w których już byłem.Jeżeli ktoś miałby ochotę na taki wyjazd to zapraszam i proszę o kontakt.
MILUŚ - 2019-01-06, 18:41
Nie zapomnij wziąć czegoś na malusieńkie meszki
Tak upierdliwe , że dostajesz szału a tak małe ,że moskitiera w oknach kampera .....ma za duże oczka
krzlac - 2019-01-06, 19:11 Temat postu: Re: Wypoczynek i wędkowanie w Filandii
piotr51 napisał/a: | ...Z tego co do tej pory wyczytałem to Finlandia jest bardzo przyjazna dla kamperwców i wędkarzy.Tak samo jak Szwecja i Norwegia... |
Tak, pod warunkiem, że wykupisz stosowną licencję na połów ryb (nie dotyczy wód morskich).
piotr51 - 2019-01-06, 19:28
Raz już przeżyłem meszki w Szwecji ale dałem rade,a co do licencji na połów ryb mnie to nie dotyczy ponieważ osoby które ukończyły 65 lat są zwolnione z opłat.
krzlac - 2019-01-06, 19:45
piotr51 napisał/a: | ...a co do licencji na połów ryb mnie to nie dotyczy ponieważ osoby które ukończyły 65 lat są zwolnione z opłat. |
Np. w Finlandii zwolnienie to dotyczy państwowej opłaty administracyjnej-kalastonhoitomaksu. Pozwolenie na wędkowanie-kalastuslupa to inna bajka.
Są pewne ograniczenia, poczytaj.
krzlac - 2019-01-07, 09:07
[quote="krzlac"] piotr51 napisał/a: | ...a co do licencji na połów ryb mnie to nie dotyczy ponieważ osoby które ukończyły 65 lat są zwolnione z opłat. |
Np. w Finlandii zwolnienie to dotyczy państwowej opłaty administracyjnej-kalastonhoitomaksu. Pozwolenie na wędkowanie-kalastuslupa to inna bajka.
Pozostają jeszcze wody płynące i prywatne. Są pewne ograniczenia. Poczytaj.
Piast53 - 2019-02-24, 20:38
Ja chętnie bym się przyłączył bo miałem ten kierunek w planach na ten rok ale nie jestem wędkarzem i nudziłbym się przy takim biernym zajęciu ale trasa fajna. Pozdr. Piast53
krzlac - 2019-02-25, 06:34
A kto Ci naopowiadał, że wędkarstwo to bierne zajęcie?
Piast53 - 2019-02-25, 12:32
Nikt mi nie naopowiadał bo nawet jakiś czas temu miałem kartę wędkarską a i teraz mam sprzęt do wędkowania lecz mnie to za bardzo nie pociąga ale są gusta i guściki. Akurat dla mnie to czasochłonna atrakcja ale za to pływam pontonem po jeziorach i oceanach. Fajny plan lecz mnie szkoda czasu byłoby na wędkowanie gdyż wolę zwiedzać, tym bardziej że tam nigdy nie byłem. Pozdr. Piast53
krzlac - 2019-02-25, 14:37
Piast53 napisał/a: | ...mnie szkoda czasu byłoby na wędkowanie gdyż wolę zwiedzać... |
W Skandynawii, a szczególnie na północy w dzień zwiedzasz, a w nocy łapiesz ryby.
Janusszr - 2019-02-25, 15:53
Piast53 napisał/a: | Nikt mi nie naopowiadał bo nawet jakiś czas temu miałem kartę wędkarską a i teraz mam sprzęt do wędkowania lecz mnie to za bardzo nie pociąga |
Chryste Panie,
a próbowałeś jakiejś terapii?
Piast53 - 2019-02-25, 19:31
krzlac, Witam ponownie. Piszesz że w dzień zwiedzanie a nocą połowy (wędkowanie), dla mnie byłby to dobry układ bo chcem ale nie muszę wędkować. Jeśli to możliwe to chętnie i poważnie wziąłbym taka wyprawe pod uwagę. Jeśli jakieś szczegóły masz ustalone to prosze Cie o kontakt na spawnet7@gmail.com
Pozdrawiam Stanisław z Chrzanowa
krzlac - 2019-02-25, 20:53
Piast53 napisał/a: | ...Jeśli jakieś szczegóły masz ustalone... |
Ale szczegóły w sprawie...?
andi at - 2019-02-25, 23:09
O tym mowa
http://kalastusluvat.kala...oitomaksu-2019/
http://kalastusluvat.kalapaikka.net/
Gdzieś pojade ale gdzie ?
Piast53 - 2019-02-27, 13:57
krzlac, Chodziło mi o takie szczegóły jak plan trasy i ew. liczba chętnych do jazdy wraz z Tobą (Wami).
krzlac - 2019-02-27, 20:13
Piast53 napisał/a: | krzlac, Chodziło mi o takie szczegóły jak plan trasy i ew. liczba chętnych do jazdy wraz z Tobą (Wami). |
Przykro mi, ale jestem "samotny wilk". Zabieram tylko moja "wilczycę".
|
|