Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

V zlot CT Kwiecień 2009 - Koszelówka - Zdworz 2009 - "gry" przedzlotowe

gino - 2008-10-23, 11:04
Temat postu: Zdworz 2009 - "gry" przedzlotowe
czy to bedzie tu?
http://www.relax.mdi.pl/

JaWa - 2008-10-23, 11:08

Dokładnie tutaj. Mimo, iż jezioro znacznie się ostatnio wypłyciło, to do gaszenia ewentualnych pożarów wody powinno starczyć.
gino - 2008-10-23, 11:16

na fotkach okolica prezentuje sie super.. :-D

ale jak piszesz ze..jeziorko sie wyplycilo..to ile teraz ma glebokosci :wyszczerzony: :wyszczerzony:

cytat.
''Jęzioro Zdworskie -355h. 5km długości i 1,5km szerokości. Perła przyrodnicza Mazowsza, ponieważ
jest największym naturalnym zbiornikiem wodnym na Mazowszu a zarazem najpłytszym. Średnia głębokość -1,3m. Pierwsze i największe na Pojezierzu Gostynińskim

:wyszczerzony: :wyszczerzony:

JaWa - 2008-10-23, 13:46

200 m od brzegu, płynąc, nie szoruje się kolanami po piachu. :haha: :haha:
Proponowany termin 17-19.04.2009

StasioiJola - 2008-10-23, 13:53

Gino- po środkach integrujących zażywanych na zlotach / czytaj spotkaniach towarzyskich/ to trzeba uważać na głębokość, żeby nas nie ratowali!!!! Trochę znam to jeziorko!! :haha: :haha: :haha: :spoko
martes - 2008-10-23, 21:19

szkoda tylko ze ja już raz tam na zlocie byłem :-/
eler1 - 2008-10-23, 21:28

ja tam też byłem i już więcej nie pojadę :bylo :bajer :haha:
prezesuu - 2008-10-23, 21:37

A ja nie byłem i będę, ale dopiero za rok. :haha: :haha: :haha:
prezesuu - 2008-10-23, 21:42

A ten
prezesuu napisał/a:
rok
ma tylko nie całe sześć miesięcy. :szeroki_usmiech
Filip - 2008-10-23, 22:36

Ja też tam byłem na tym samym zlocie co Martes :)
Wspomnień czar... to były początki i pierwszy zlot forum karawaning.pl :) a Wanda pomagała nam rozłożyć przedsionek w przyczepie! Dzięki Wanda :)
Pływaliśmy na moim pontonie a przy brzegu w wodzie pietruszka z marchewką i inne warzywa ;) Woda za czysta nie była ale zlot i atmosfera była spoko loko :lol:
Pozdrawiam

JaWa - 2008-10-24, 15:44

Filip napisał/a:
Wspomnień czar

Rozumiem Filip, że będziecie :spoko Zlot na Mazowszu, bez Mazowsza to trochę nie bardzo. Pozdrowienia od Wandy :kwiatek2

maga - 2008-10-24, 17:28

Ja też tam byłem i chętnie jeszcze wrócę,ponieważ bardzo miło wspominam ten karawaningowy zlot.

Poznałem wówczas bardzo sympatyczne załogi,między innymi Ciebie Filip :ok

Poza tym,spotkałem tam również sympatyków "Małej Karawany",dzięki nim dziś jestem z Wami w CamperTeam.

KOCZORKA - 2008-10-25, 19:03

I my tam też się wybieramy, ale kiedy będzie otwarta Grupa Zdwórz. Oglądaliśmy linka od Gino, już nam się to miejsce podoba. Zresztą każde miejsce jest dobre, żeby się z Wami spotkać. :spoko :spoko :spoko
StasioiJola - 2008-10-25, 19:19

Lista na zlot będzie otwarta po definitywnych rozmowach z właścicielami Campingu. Wstępnie rozmawiałem telefonicznie i właściciele są za, ale chciałbym wspólnie z JaWą spotkać się z nimi i ponegocjować ceny i ustalic wstępnie warunki. Liczymy również na wasze sugestie i pomoc w ustalaniu programu, ponieważ ,,atrakcji,,to ci u nas nie za wiele, :-P a chcielibyśmy żebyście ten zlot wspominali tak mile jak te na których my byliśmy. :-D :-D :-D Pozdrawiamy - Jola i Stasio. :spoko
janusz - 2008-10-25, 19:21

Koczorki napisał/a:
I my tam też się wybieramy, ale kiedy będzie otwarta Grupa Zdwórz. Oglądaliśmy linka od Gino, już nam się to miejsce podoba. Zresztą każde miejsce jest dobre, żeby się z Wami spotkać. :spoko :spoko :spoko

Jeszcze 5 miesięcy, zdążymy.

przemka - 2008-10-26, 11:25

Hej,StasioiJola jeżeli dożyję to nawet gdybyśmy mieli parkować komuś na dachu to przyjedziemy do Was.
KOCZORKA - 2008-10-27, 01:14

StasioiJola napisali "atrakcji, to ci tu u nas nie za wiele".
Największą atrakcją jest spotkanie z bracią kamperową i te pogaduchy.
No i musowo Ognisko i pieczenie kiełbasek - to tak przybliża. Może przyjedzie Mazurek i nam zaśpiewa, a My z Nim. Będzie super, już to czuję. :hura :lovban: :

lepciak - 2008-10-27, 16:24

Martes
Cytat:
szkoda tylko ze ja już raz tam na zlocie byłem

Szkoda to jak krowa do studni wpadnie: ani mleka, ani mięsa, ani nawozu.
"I ja tam wtedy byłem,
dobrze się bawiłem.
miód i piwo piłem
itd........"
Myślałem, że przede wszystkim spotykamy się dla towarzystwa a nie dla miejsca.
Stare przysłowie:
Dla towarzystwa Cygan dał się powiesić.
Wtedy w Zdworzu zawiodła ciepła woda i może trochę WC. Ale MY nie zawiedliśmy.

eeik - 2008-10-27, 16:58

lepciak napisał/a:
Wtedy w Zdworzu zawiodła ciepła woda i może trochę WC.

O tego nie pamiętam :shock: :shock:

KOCZORKA - 2008-10-27, 17:47

Eeiczku, ale masz wielkie oczka (ząbków nie widać) :zimno
Jakąś bajkę mi to przypomina :?:
A Martesik musi przyjechać, bo nie mielibyśmy wodzireja.
To dla Martesika, żeby przyjechał. :bukiet:

lepciak - 2008-10-27, 18:15

Koczorki
Cytat:
To dla Martesika, żeby przyjechał. :bukiet:

Ja też wierzę, że przyjedzie. Ciekawe ilu w Zdworzu będzie znajomych ze Zdworza?
Wygląda na to, że w Zdworzu wszystko się zaczęło albo nabrało rozpędu.

eeik - 2008-10-27, 19:29

Wielkie oczy bo się teraz zastanawiam dlaczego nie pamiętam - hmmmmmmmmmmm
co byście nie pomyśleli, po prostu nie byłam tam :) )))

Lepciak masz rację, dla nas Zdwórz był inauguracją :) ))

maga - 2008-10-27, 20:03

lepciak napisał/a:
Wygląda na to, że w Zdworzu wszystko się zaczęło albo nabrało rozpędu.

Masz rację lepciak,w moim przypadku tak właśnie było.

Znalazłem wspólne zdjęcie przy ognisku integracyjnym.

KOCZORKA - 2008-10-27, 22:31

eeik napisał/a:

Eeiku, to fajnie, że tam nie byłaś. Będziemy razem odkrywać nowe miejsce.
A zapowiada się ciekawie. :spoko

martes - 2008-10-28, 00:36

Koczorki napisał/a:
To dla Martesika, żeby przyjechał.
Kochani ja uwielbiam nasze zloty( Was Wszystkich i atmosferę) i zrobię wszystko żeby być , obiecuję ...
KOCZORKA - 2008-10-28, 00:55

martes napisał/a:
Kochani ja uwielbiam nasze zloty( Was Wszystkich i atmosferę) i zrobię wszystko żeby być , obiecuję ...

OK. Trzymamy za słowo i kciuki, żebyś był. :spoko :spoko :spoko

eeik - 2008-10-28, 07:41

martes napisał/a:

I tej wersji będziemy sie trzymać :love

pilocik - 2008-10-28, 08:53

Fajnie tam być. :spoko
JaWa - 2008-10-28, 10:23

eeik napisał/a:

O kurcze, a ja mam Was na fotkach w Zdworzu.

Kamperfan - 2008-10-28, 11:24

JaWa napisał/a:
eeik napisał/a:

Bo Jacka fotoaparat ma na stałe Ewę w obiektywie i nawet jak eeików tam nie było - to i tak jest na zdjęciach :haha:

JaWa - 2008-10-28, 11:33

Kamperfan napisał/a:
i nawet jak eeik jest daleko

..ale był blisko :-P

Filip - 2008-10-28, 19:28

Aż łezka się w oku kręci.
To był dla mnie pierwszy zlot i początek Wielkich Przyjaźni Karawanningowych! :)
Wtedy była przyczepa, z którą udało się zwiedzić piękne miejsca a niekiedy bardzo odległe (Grecja, Hiszpania). Kto by pomyślał że po dwóch latach będę miał Kampera :lol:
Nie mam innego wyjścia. W Zdworzu MUSZĘ BYĆ!!! ;)
Pozdrowienia dla wszystkich ze Zdworza! :kwiatki:

eeik - 2008-10-28, 19:38

JaWa napisał/a:
eeik napisał/a:

Ale ja pisałam tylko o zimnej wodzie i WC co o nich wspominał Lepciak :) )

W Zdworzu oczywiście byliśmy.

garbatamilka - 2008-11-01, 16:49

Ja już też rodzinkę uświadomiłem, że to będzie nasz pierwszy kamperowy zlot. Jeszcze tylko 5 miesięcy :-D
ReginaZW - 2008-11-14, 22:58

Po lekturze tych wszystkich postów na temat Zdworza, po zachętach fotkami o opowieściami, jesteśmy pozytywnie nakręceni na ten zlot. Przyjedziemy :!: :!: :!:
StasioiJola - 2008-11-14, 23:03

Chyba muszę się wziąć do roboty :lol: :lol: Tylko czy sprostam Waszym oczekiwaniom, jak poprzeczka tak wysoko :gwm :gwm :haha: :haha: :haha: :haha: . Pozdrawiamy Jola i Stasio. :spoko
janusz - 2008-11-14, 23:06

StasioiJola napisał/a:
Chyba muszę się wziąć do roboty :lol: :lol: Tylko czy sprostam Waszym oczekiwaniom, jak poprzeczka tak wysoko :gwm :gwm :haha: :haha: :haha: :haha: . Pozdrawiamy Jola i Stasio. :spoko

Nic się nie bój CamperBand ćwiczy. :haha:

StasioiJola - 2008-11-14, 23:12

Zeby tylko głosu nie stracili!!! :-P :-P Swiniaki się tuczą, a Lepciak ma doświadczenie jeśli idzie o masarnie- sam mi to mówił!!!! :haha: :haha: Potrzebujemy jeszcze bimbrownika!!! :haha: :haha:
Tadeusz - 2008-11-14, 23:16

StasioiJola napisał/a:
Potrzebujemy jeszcze bimbrownika!!! :haha: :haha:

Ja się nauczyłem na Mazurach od jednego leśniczego jak się pędzi w parowniku do ziemniaków dla świń.
Rewelacyjna metoda. Prawie przemysłowa. :-D

StasioiJola - 2008-11-14, 23:23

Tadziu spadasz mi z nieba,; parownik i produkty mam , tylko potrzebuje receptury i towarzystwa do pędzenia i próbowania!!!!! :haha: :haha: :haha:Jak popróbują naszego wyrobu to nie starczy nikomu słow na krytykę!!!!! :gwm :gwm :haha: :haha:
medard - 2008-11-14, 23:29

ja mam delikatne podniebienie i super kubki........smakowe :)
StasioiJola - 2008-11-14, 23:34

Med - super bimber idealnie pasuje do super....kubków smakowych, tylko żeby chociaż miały z pół litra pojemności!!!!! :haha: :haha: :haha: :spoko
stefan - 2008-11-14, 23:49

Witam!
medard napisał/a:
super kubki........smakowe
-a o jakim smaku?
StasioiJola napisał/a:
Tadziu spadasz mi z nieba,; parownik i produkty mam , tylko potrzebuje receptury i towarzystwa do pędzenia i próbowania!!!!!
-to ja niesmialo moge swoja kandydature zaproponowac...
Tadeusz napisał/a:
Ja się nauczyłem na Mazurach od jednego leśniczego jak się pędzi w parowniku do ziemniaków dla świń.
-ja z kolei moge sluzyc doswiadczeniami "radzieckimi".Z wszystkiego i w kazdych warunkach da sie "cos" zrobic.Co ziekawe zima sie nie destyluje.Wystarczy przelac przez taka blaszana rynienke na dworze albo zostawic w plastikowej bance na noc.Do rana (jesli pogoda dobra)"eliksir" oddzieli sie od reszty.. :ok Pozdrawiam.Stefan.
maga - 2008-11-15, 12:32

janusz napisał/a:
StasioiJola napisał/a:

Nic się nie bój CamperBand ćwiczy. :haha:

Dokładnie tak,Stasiu-strachy na l....y :ok

Lepszej lokalizacji nie trzeba,prawie środek Polski,a więc sprawiedliwy dojazd dla wszystkich.
Po drugie,teren kempingu przyjazny do tego typu spotkań,miejsca jest bardzo dużo,nie ma obaw,że się nie pomieścimy.
Okolica ładna ze ścieżką rowerową,przy dobrej pogodzie jest gdzie pojechać.
Zresztą,czy bedzie na to czas ? :bajer

Stasiu,znając Twój zapał .... głowa do góry :bigok

KOCZORKA - 2008-11-15, 12:44

Tadeusz napisał/a:

Aż się boję :zimno , ludziska kochani ile to będzie miało % :shock: :pifko2 :pifko2 :pifko2 :pad: :pad:

Tadeusz - 2008-11-15, 13:05

Koczorki napisał/a:
Aż się boję :zimno , ludziska kochani ile to będzie miało % :shock: :pifko2 :pifko2 :pifko2 :pad: :pad:

Szkoda, że do Was, Lucynko, tak daleko i pora na takie wyraje coraz mniej odpowiednia, bo zrobilibyśmy próbę generalną.
A wesoło by było, bo jest Was tam w grodzie Kraka kilkoro z naszej paczki. :-D

KOCZORKA - 2008-11-15, 13:20

Tadeusz napisał/a:

Szkoda, że do Was, Lucynko, tak daleko i pora na takie wyraje coraz mniej odpowiednia, bo zrobilibyśmy próbę generalną.
A wesoło by było, bo jest Was tam w grodzie Kraka kilkoro z naszej paczki. :-D

Tadziu, mam pomysł - zróbcie u siebie prógę generalną (zaproś tych z mocnymi głowami :pifko2 :pifko2 ). Jeżeli po próbie będziecie w stanie jeszcze pisać :pad: :pad: :nie :nie
to zwołuję paczkę z Krakowa i dołączamy się (ale jestem asekuracyjna i przebiegła :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: ).

Tadeusz - 2008-11-15, 13:41

Koczorki napisał/a:
Jeżeli po próbie będziecie w stanie jeszcze pisać

Lucynko! My takie próby z panem leśniczym robiliśmy!
Nie byliśmy potem w stanie robić NIC. :-D

stefan - 2008-11-15, 14:14

Witam!
Cytat:
-droga kolezanka we w klubie od niedawna. Nie obyta jeszcze! Ale tu sie juz nie takie Kolumny Zygmunta i Palace Kultury sie robilo! :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech A po co to niby my wszystkie w glusze jezdzimy?Kolezanka tez podobno lubi.... :ok Pozdrawiam.Stefan.
wbobowski - 2008-11-15, 14:22

martes napisał/a:

My Ciebie i innych też kochamy... dlatego musimy koniecznie spotkać się w Zdworzu. Tym bardziej, że my wkrótce zaczynamy miesięczną (albo dłuższą) rozłąkę z krajem i z Wami.

KOCZORKA - 2008-11-15, 16:12

Tadeusz napisał/a:
Nie byliśmy potem w stanie robić NIC. :-D

stefan napisał/a:
-droga kolezanka we w klubie od niedawna. Nie obtya jeszcze!

Chłopaki drogie moje :-D troszkę mnie ogarnia trwoga :zimno , ale harcerką byłam i jestem taką ciekawską kobitką, więc w Zdworzu (a niech się dzieje co chce :szeroki_usmiech ) pić będę bimber z koryta i potem nie będę w stanie robić NIC. :haha: :haha: :haha:

KOCZORKA - 2008-11-15, 16:19

wbobowski napisał/a:
My Ciebie i innych też kochamy... dlatego musimy koniecznie spotkać się w Zdworzu. Tym bardziej, że my wkrótce zaczynamy miesięczną (albo dłuższą) rozłąkę z krajem i z Wami.

Ja też Martesa i Was wszystkich kocham. :bukiet:
Wbobosie, a to dla Was:

Nie płacz kiedy odjadę....., ale ja będę :placz :placz :placz jak bóbr.

Pozdrówka i piszcie. :bigok :bigok

Dembomen - 2008-11-16, 18:10

Hej!
Koczorki napisał/a:
Tadeusz napisał/a:

Aż się boję :zimno , ludziska kochani ile to będzie miało %

Jeśli mazurska receptura, to jakieś 120% :haha: :haha:
Hej!

StasioiJola - 2008-11-16, 18:15

A póżniej nie potrzeba ogniska bo wszyscy będą ziali ogniem jak Smoki Wawelskie!!! :haha: :haha: :haha:
KASART - 2008-11-17, 14:29

Zglaszam chęć przyjazdu. To będzie pierwszy nasz zjazd he he .... :kamp2
KASART - 2008-11-17, 14:31

StasioiJola napisał/a:
A póżniej nie potrzeba ogniska bo wszyscy będą ziali ogniem jak Smoki Wawelskie!!! :haha: :haha: :haha:

Hej Stasio, widzę, że mamy identyczne domki. Jak fajnie...

stefan - 2008-11-17, 14:42

Witam!
Koczorki napisał/a:
Chłopaki drogie moje :-D troszkę mnie ogarnia trwoga :zimno , ale harcerką byłam i jestem taką ciekawską kobitką
-no to damy rade! :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
StasioiJola napisał/a:
A póżniej nie potrzeba ogniska
-ognisko zawsze jest potrzebne!A gdy gitara jeszcze wprawna reka glaskana.... :ok Pozdrawiam! Stefan.
StasioiJola - 2008-11-17, 14:44

Kasart - tylko żebyś po tej inauguracji sie nie pomylił i nie wylądował w naszym , z moją drugą połówką!!!!!!!! :-P :roza: :-P :haha: :haha: :haha:
KASART - 2008-11-17, 14:46

Zmień zamki w drzwiach ... he he he. Już nie moge sie doczekać by Was wszystkich poznać osobiscie.
StasioiJola - 2008-11-17, 14:50

Napewno nie będziecie zawiedzeni!!!! Tylko przygotuj odpowiedni zapas ,,wody powitalnej,,, :spoko
48a-ELANKO - 2008-11-17, 15:01

Stasiu! Nie rozpijaj młodzieży ! Co innego my, już nic nam nie zaszkodzi :roll:
Bystrzaki - 2008-11-17, 15:09

Oj widzę, że niecierpliwość u wszystkich okrutna na następne spotkanie.
Kalendarza nie podgonimy :gwm :gwm , nie ma jak atmosfera na zlotach :band: :hura
Jakby co to jesteśmy gotowi do pomocy , nie tylko do bimberku :haha: :haha:

StasioiJola - 2008-11-17, 15:43

Dzięki Bystrzaki , na przyjacióL zawsze można liczyć!!!! :-D :spoko :spoko
Dembomen - 2008-11-17, 23:25

Hej!
KASART napisał/a:
Już nie moge sie doczekać by Was wszystkich poznać osobiscie.

Ze wzajemnością :bigok :spoko
Hej!

Tadeusz - 2008-11-18, 20:54

48a-ELANKO napisał/a:
Co innego my, już nic nam nie zaszkodzi

Optymizm aż bucha z Ciebie Andrzeju. :-D Pomyśl, jak to zrobić, żebyśmy choć raz w czasie tej smętnej przerwy w kamperowaniu mogli posiedzieć przy lampce dobrej whisky i pogadać tak od serca i tylko dla samej przyjemności bycia z sobą.
Tak jakoś pogodnie mnie nastrajasz.

Pozdrów od nas Elę. :roza:

48a-ELANKO - 2008-11-19, 14:05

Pomysł na pogaduchy już się urodził. :lol: Pozostaje tylko uzgodnić szczegóły ale czy przy naszym podejściu do życia warto tak oficjalnie ?
Ponieważ piszę to w temacie Zdwórz 2009 poniżej mała sugestia dla Stasia ;)

garbatamilka - 2008-11-19, 14:50

A gdzie jest król a gdzie królowa na drugiej fotce bo mi się dwoi w oczach :mrgreen:
48a-ELANKO - 2008-11-19, 14:56

Oj, chyba już coś trenujecie ! Tym razem to warcaby a nie szachy. :lol:
lepciak - 2008-11-19, 18:49

Nie mogą to być warcaby bo pionki i figury stoją na białych i czarnych polach. A królowej i króla również nie widzę.
Tadeusz - 2008-11-19, 19:05

lepciak napisał/a:
Nie mogą to być warcaby bo pionki i figury stoją na białych i czarnych polach. A królowej i króla również nie widzę.

To jest ustawka specjalnie do zdjęcia, ale oni albo nie znają warcabów i szachów, albo są ciut zmęczeni. :haha:

garbatamilka - 2008-11-19, 19:34

A ja już wiem, to jest gra typu zręcznościowa. Im więcej klinikóf :mrgreen: tym trudniejszy poziom :haha:
janusz - 2008-11-19, 21:12

Cytat:
To jest ustawka specjalnie do zdjęcia, ale oni albo nie znają warcabów i szachów, albo są ciut zmęczeni. :haha:

Nie zauważyliście, że to już druga partia :haha: Teraz już zasady gry nic nie znaczą :haha:

stefan - 2008-11-19, 21:27

Witam!
lepciak napisał/a:
Nie mogą to być warcaby bo pionki i figury stoją na białych i czarnych polach.
-trafne spostrzezenie!
lepciak napisał/a:
A królowej i króla również nie widzę.
-to jest umowne.Na poczatku wszyscy wiedza gdzie co jest.Pozniej to juz nie ma takiego znaczenia. :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :ok Pozdrawiam.Stefan.
KOCZORKA - 2008-11-20, 09:47

stefan napisał/a:
Pozniej to juz nie ma takiego znaczenia. :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :ok Pozdrawiam.Stefan.

Czy warcaby czy szachy, a cóż to za różnica. :diabelski_usmiech Chodzi tylko o to i to ma jedynie ogromne znaczenie :gwm , kto wygrywa ten pije. :pifko2 :haha:

ReginaZW - 2008-11-23, 02:50

Jeżeli wygrany zgarnia wszystko, to ja trzymam za niego kciuki. :kciuki :puchar
lepciak - 2008-11-23, 09:59

Reginko - proponuję, abyśmy zagrali przeciw sobie a zwycięzca podzieli się wygraną z partnerem. Pragnę zauważyć, że przy grze w szachy figur jest więcej.
ReginaZW - 2008-11-23, 16:44

Lepciaczku! Podejmuję wyzwanie, z figurami włącznie, tylko chciałabym Ci przypomnieć, że "gra wstępna" odbyła się już w Bachotku ... :haha: :haha: :haha:
bonusik - 2008-11-23, 18:12

Szachy,warcaby a może inne gierki :?: :bajer :bajer :bajer :bajer :bajer :diabelski_usmiech
Kamperfan - 2008-11-23, 18:30

ReginaZW napisał/a:
Lepciaczku! Podejmuję wyzwanie, z figurami włącznie, tylko chciałabym Ci przypomnieć, że "gra wstępna" odbyła się już w Bachotku ... :haha: :haha: :haha:

Z zadrością :diabelski_usmiech zapytowywuję: czy Bachotek to jezioro koło Brodnicy? Bywam pobliżu na działce i żałuję, że nie załapałem się na grę wstępną :( - może jeszcze nic straconego? ;) Regina, a co na to Zenek :?: .

stefan - 2008-11-23, 18:34

Witam!
Kamperfan napisał/a:
Bywam pobliżu na działce i żałuję, że nie załapałem się na grę wstępną
-to juz sie pewnie dawno "odbylo". :ok Pozdrawiam.Stefan.
lepciak - 2008-11-23, 19:44

Kamperfan
Cytat:
Regina, a co na to Zenek

Jakbyś oglądnął film z Bachotka to z pewnością zauważyłbyś, że Zenek miał tam też swoje 5 minut.

StasioiJola - 2008-11-23, 21:31

Sam jestem ciekaw tych gier wstępnych, tylko żebyście przy nich w Zdworzu za bardzo nie hałasowali!!!!!! :haha: :haha: :haha:
MAREKH - 2008-11-27, 21:37

Warcaby są niesamowite.Zaczynam trenować! :spoko
Arturo - 2008-11-28, 10:07

Z kieliszkowymi szachami to może być problem rozróżnialności figur po zbiciu kilku pionów (pomijam ilość potrzebnych flaszek z kolorowymi alkoholami, ale chyba dałoby radę :-D ) ale warcaby to się da załatwić 4 butelkami, np. czysta i gorzka żołądkowa na pionki i jakaś żurawinowa i blue curacao na damki :szeroki_usmiech

ew. przy szachach można rozegrać partię we trzech, trzeci sędziuje i nic nie pije (bo musi wiedzieć który kieliszek to jaka figura), ale po skończonej partii spożywa to co nie zbili zawodnicy :szeroki_usmiech

lepciak - 2008-11-28, 15:59

Arturo
Cytat:
Z kieliszkowymi szachami to może być problem rozróżnialności figur po zbiciu kilku pionów

Zapewniam, że my takich problemów nie mamy. To o czym wspominasz dotyczy chyba nowicjuszy.

medard - 2008-11-28, 16:22

arturo ty jka chcesz z n imi grac to juz zamow se okulary takie co zobaczysz te figurki :)
Arturo - 2008-11-28, 16:34

medard, okluary już mam :spoko

myślę, że nie każdy jak straci połowę figur w kilka minut gry (=400ml) to będzie pamiętał, że wieża która u niego jest zielona u przeciwnika akurat jest czerwona itd. bo tych kolorów do zapamiętania trochę będzie, no chyba że zastosujemy ułatwienie w postaci dwóch różnych kompletów kieliszków, ale to już będzie mniej zabawne

MAREKH - 2008-11-29, 16:53

Za oknem szaro,a tu od samej dyskusji ciepło się robi. :lol:
medard - 2008-11-29, 17:08

organozator podobno buduje szachownice o wym 64 na 64 metry i juz wzial w ajencje gorzelnie :) i maasarnie :)
BiG Team - 2008-11-29, 18:35

całą zimę będziemy ćwiczyć te gry, a po zlocie wstąpimy do AA :haha: :haha: :haha:
bonusik - 2008-11-29, 18:36

Przy takich wymiarach szachownicy może kondycji zabraknąć..... :gwm :gwm :haha: :haha:
Skorpion - 2008-11-29, 18:38

to ja zaproponuje inna gre niz warcaby ale udostepnie ja w pozniejszym terminie :gwm :gwm
bonusik - 2008-11-29, 19:38

Scorpio...czyżby sztafeta 4 X 100 gram bez zakąski :?: :bajer
Bez zakąski ja się poddaję.... :haha: :haha: :haha:

Skorpion - 2008-11-29, 19:41

to bedzie cos lepszego poczekaj sam sie przekonasz :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
bonusik - 2008-11-29, 19:43

Jesteś niemożliwy....mam tak czekać w niepewności?
:gwm :gwm :gwm :haha: :haha: :haha:

Skorpion - 2008-11-29, 20:01

musze poprostu znalesc plansze a grac moze rownoczesnie nawet 10 osob :aniolek :aniolek :haha: :haha:
bonusik - 2008-11-29, 20:02

Pomysł przedni.... :bajer
Tylko czy nasze wątroby to wytrzymają :?: :haha: :haha:

Skorpion - 2008-11-29, 20:06

i chyba bedzie potrzeba az do poniedzialku poczekac bo chyba zostawilem plansze w pracy :( :( :gwm :gwm :gwm
Tadeusz - 2008-11-29, 21:41

Chłopaki! Ja od samego czytania Waszych postów poczułem się mocno wstawiony. :-D
BiG Team - 2008-11-29, 22:04

Tadeusz napisał/a:
Chłopaki! Ja od samego czytania Waszych postów poczułem się mocno wstawiony. :-D

ja wspomogłem się dodatkowo /andrzejki/ i Beatka każe mi iść spać :gwm

Dembomen - 2008-11-29, 22:49

Hej!
Tyle okazji, trening czyni mistrza, postarajcie się a będzie OK :szeroki_usmiech i nikt nie wymięknie :haha: :haha:
Hej!

janusz - 2008-11-30, 14:16

To może i ja coś zaproponuję, jakąś grę niekoniecznie planszową. :haha:
48a-ELANKO - 2008-11-30, 14:43

Januszku, może dokupimy następny namiot, nazwiemy np. "KASYNO CT" i zlot Joli i Stasia w Zdworzu przejdzie do historii CT jako najbardziej dochodowy dla właściciela Izby Wytrzeźwień ? Mamy już warcaby (szachy), ruletkę...
Skorpion - 2008-11-30, 14:46

48a-ELANKO napisał/a:
Januszku, może dokupimy następny namiot, nazwiemy np. "KASYNO CT" i zlot Joli i Stasia w Zdworzu przejdzie do historii CT jako najbardziej dochodowy dla właściciela Izby Wytrzeźwień ? Mamy już warcaby (szachy), ruletkę...

poczekajcie do poniedzioalku na moja ger planszowa to wasze warcaby i ruletka odpad :haha: :haha: :haha: :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

lepciak - 2008-11-30, 16:04

48a-ELANKO
doświadczony pisarz
- to od wklejenia przez tego gościa odpowiedniego zdjęcia w swoim poście zaczął się ruch w grach nazwijmy to planszowych lub bardziej swojsko - strategicznych. W uznaniu tego posunięcia za genialne zrzekam się pierwszej bitki w każdej partii na dobro 48a-ELANKO.

48a-ELANKO - 2008-11-30, 17:48

lepciaku drogi !!! Na zlocie będzie ze 100 załóg, każdy będzie rwał się do partyjki z Tobą... jak ja to wytrzymam :?: :shock: :pifko2 :opps: :opps: :kosa:
BiG Team - 2008-11-30, 18:11

48a-ELANKO napisał/a:
lepciaku drogi !!! Na zlocie będzie ze 100 załóg, każdy będzie rwał się do partyjki z Tobą... jak ja to wytrzymam :?: :shock: :pifko2 :opps: :opps: :kosa:

potrenujemy przed zlotem i dasz radę :haha: :haha: :haha:

lepciak - 2008-11-30, 20:56

Myślę nad przystosowaniem rosyjskiej ruletki do naszych celów ale i w niej wszyscy gracze zainteresowani są wyłącznie kręcącą się butelką.
48a-ELANKO
Cytat:
jak ja to wytrzymam

A co ja mam powiedzieć? Zwłaszcza kiedy znajdzie się taki co mnie nie lubi i przegra do zera? Po odliczeniu działki dla Ciebie zostanie mi 14 pionów i figur do obalenia. A co zrobimy jak zaproponują rozegranie symultany? Myślałem aby zapomnieć o zabraniu szachownicy, ale janusz to przewidział i wymyślił pionki na smyczy które teraz wszyscy wozimy i nosimy na zlotach a szachownicę każdy dzieciak wymaluje patykiem na piasku.
48a-ELANKO - sprawdź w swoich archiwach, może masz zdjęcia bardziej bezpiecznych gier?

48a-ELANKO - 2008-11-30, 21:18

W Zdworzu w tym roku właściciel kempingu wybudował nad jeziorem szachownicę taką o wymiarach ok. 6m X 6m. Skąd on wiedział, że CT zorganizuje tam zlot i to na dokładkę zlot inauguracyjny, czyli taki na dobry początek sezonu ? Skąd wiedział o tych warcabach i kto mu złośliwie powiedział, że nie chodzi tu o kieliszki :?: :?: :?: Toż tam można grać skrzynkami z piwem jako pionami.... Chyba się domyślam... to może być robota Stasia !!! Muszę szybko wyszperać jakieś inne gry, ale Scorpio szykuje nam jakąś bombę w poniedziałek :roll: :?:
ReginaZW - 2008-11-30, 22:20

48a-ELANKO napisał/a:
W Zdworzu w tym roku właściciel kempingu wybudował nad jeziorem szachownicę taką o wymiarach ok. 6m X 6m

Na takiej planszy to chyba gra odbywa się z lotu ptaka. :-D :fru

KOCZORKA - 2008-11-30, 22:37

48a-ELANKO napisał/a:
W Zdworzu w tym roku właściciel kempingu wybudował nad jeziorem szachownicę taką o wymiarach ok. 6m X 6m.

O Matko Jedyna :shock:
48a-ELANKO napisał/a:
Toż tam można grać skrzynkami z piwem jako pionami.... Chyba się domyślam... to może być robota Stasia !!!

Skrzynkami... :shock: , nie zazdraszczam :pifko2 :pifko2 :opps: :pad:

Panowie, radzę - od dziś trening :pifko bo inaczej :kosa:

Stasiu....Ty też musisz "Coś tam, coś tam" :haha: :haha:

StasioiJola - 2008-12-01, 00:13

Przecież Wam obiecałem ,że nastawię dwie beczułki ,,coś tam, coś tam,, i do wiosny się wypędzi!!!!! :spoko :haha: :haha:
medard - 2008-12-01, 00:25

reozumem ze ziemniaki masz? stasku a ja mam fotke aparaturki orginalna serbska jak co to podrzuce i udziele instrukcji :)
KOCZORKA - 2008-12-01, 00:36

StasioiJola napisał/a:
Przecież Wam obiecałem ,że nastawię dwie beczułki ,,coś tam, coś tam,, i do wiosny się wypędzi!!!!! :spoko :haha: :haha:
medard napisał/a:
a ja mam fotke aparaturki orginalna serbska jak co to podrzuce i udziele instrukcji :)

"Coś tam, coś tam" serbskie będzie :shock:

MOCNE...brrr ...będzie :opps: :haha:

StasioiJola - 2008-12-01, 00:39

Medard , Ty zamiast fotki to przygotuj całą aparaturę i zdrowie na próbowanie!!!!!! :haha: :haha: :spoko :spoko Pozdrawiamy Stasio i Jola!!
medard - 2008-12-01, 00:41

ciiiiiiiiiiii
a tak nawiasek to kto paczki potem bedzie slac? :)

StasioiJola - 2008-12-01, 01:01

Przechowalnie mamy w Płocku to kobiety nawet pieszo doniosą!!!!!! :haha: :haha:
eeik - 2008-12-01, 08:07

medard napisał/a:
ciiiiiiiiiiii

Medardzie na użytek własny można bezkarnie :) )

Skorpion - 2008-12-01, 18:06

jak wkleic tu zdj moze ktos wie ???? :gwm :gwm :gwm
48a-ELANKO - 2008-12-01, 18:13

Klikasz na "odpowiedz", w duże okienko wpisujesz jakiś tekst, niżej masz nazwę złącznika, musisz klikając na "przeglądaj" znaleźć swój obrazek i następnie kliknąć "dodaj załącznik" i na koniec "wyślij"
To chyba wszystko. Powodzenia!

Skorpion - 2008-12-01, 18:15

OK dzieki :diabelski_usmiech
Skorpion - 2008-12-01, 18:22
Temat postu: Gra
Gra na poczatek sezonu
janusz - 2008-12-01, 18:22

O wklejaniu zdjęć było tu
http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=3011
i tu
http://www.camperteam.pl/forum/viewtopic.php?t=328

Skorpion - 2008-12-01, 18:25

juz wkleilem udalo sie :spoko :diabelski_usmiech
jacekiagatka - 2008-12-01, 18:28

O Jezu!!!!!!!!!!!!!!! :chacha2 :chacha2 :chacha2
Skorpion - 2008-12-01, 18:33

co sie stalo ?????
jacekiagatka - 2008-12-01, 18:40

Wątroba to zobaczyła i zamkneła się w sobie.
BiG Team - 2008-12-01, 18:47

jacekiagatka napisał/a:
Wątroba to zobaczyła i zamkneła się w sobie.

moja w tym czasie oglądała serial - na szczęście :haha: :haha: :haha:

Skorpion - 2008-12-01, 18:51

no nie zartuj :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
jacekiagatka - 2008-12-01, 19:02

...i tak już po Andrzejkach kontakt z nią był utrudniony. :gwm
Skorpion - 2008-12-01, 19:13

ja nie mowie ze juz dzis ale na rozpoczecie sezonu na zlocie :haha: :haha:
Bystrzaki - 2008-12-01, 19:21

Chyba chcesz nas wykończyć :kosa: :help:
jacekiagatka - 2008-12-01, 19:23

Ja mam sezon przez cały rok. Oczywiście kamperowy, nie mówię o wątrobowym. :haha:
Skorpion - 2008-12-01, 19:40

Bystrzaki napisał/a:
Chyba chcesz nas wykończyć

Nic takiego mi do glowy nie przyslo w zadnym wypadku tylko zamiast szach i ruletki moze rownoczesnie grac wiecej osob :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :gwm

BiG Team - 2008-12-01, 19:44

scorpio napisał/a:
zamiast szach i ruletki moze rownoczesnie grac wiecej osob

i to jest dobre podejście do tematu :szeroki_usmiech

Skorpion - 2008-12-01, 19:47

nikomu nie kaze zaczynac od 100 wystarczy male 15g na poczatek :aniolek :aniolek :haha:
KOCZORKA - 2008-12-01, 19:54

Bystrzaki napisał/a:
Chyba chcesz nas wykończyć :kosa: :help:
scorpio napisał/a:
Nic takiego mi do glowy nie przyslo w zadnym wypadku tylko zamiast szach i ruletki moze rownoczesnie grac wiecej osob :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :gwm

Panowie :-D po co ta panika :chytry

Przecież to jest gra dla dzieci :bigok , nie jest trudna :diabelski_usmiech ,

rzuca się tylko kostką :haha:

Troszeczkę się napijecie :chytry , wiaderko czy dwa - to mała różnica :hihi: :hihi:

Pozdrówka :roza: , trenujcie :pifko :piwo: :pifko2

Skorpion - 2008-12-01, 20:00

ja osobiscie doszedlem tylko do 30 pola daje juz nie mialem sily :haha: :haha: :gwm :gwm :gwm :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
jacekiagatka - 2008-12-01, 20:08

wszystko zależy od wielkości pionków :chytry
lepciak - 2008-12-01, 20:09

I każdy w taką prostą odmianę chińczyka grać potrafi. Pionki ze smyczą CamperTeam mamy wszyscy a kostkę pożyczę od wnuczki - ona też ma swojego chińczyka.
KOCZORKA - 2008-12-01, 20:10

Scorpio , cieniutko, oj cieniutko :-/
Trenuj :bigok do wiosny zostało trochę czasu :haha: :haha:

Skorpion - 2008-12-01, 20:10

byly normalne regularne 100 :gwm :gwm
Skorpion - 2008-12-01, 20:13

KOCZORKA napisał/a:
Scorpio , cieniutko, oj cieniutko
Trenuj do wiosny zostało trochę czasu

sprobuj sam a przekonasz se i twoja osobista watroba i trzustka rowniez odmowi wspolpracy :dyskusja: :pifko2 :pifko

KOCZORKA - 2008-12-01, 20:45

Cytat:
sprobuj sam a przekonasz se i twoja osobista watroba i trzustka rowniez odmowi wspolpracy :dyskusja: :pifko2 :pifko

Kobietę namawiać :pifko :pifko

A może spróbuję :chytry

Może wygram :puchar :haha:

Skorpion - 2008-12-01, 20:48

KOCZORKA napisał/a:
Kobietę namawiać

A może spróbuję

Może wygram

nie mowie o namawianiu kobiety w zadnym wypadku nie jest to mi w glowie

SlawekEwa - 2008-12-01, 20:49

eeik napisał/a:
medard napisał/a:
ciiiiiiiiiiii

Medardzie na użytek własny można bezkarnie :) )

Oj nie można, nie można- tylko winko, ale destylat nie!!!

KOCZORKA - 2008-12-01, 20:54

scorpio napisał/a:
sprobuj sam

scorpio napisał/a:
nie mowie o namawianiu kobiety

Co prawda miało być - spróbuj sama
Lucynka to chyba kobieta :placze2

Skorpion - 2008-12-01, 21:04

Przepraszam zbyt glodny i zjadelem literke :( :(
KOCZORKA - 2008-12-01, 21:09

scorpio napisał/a:
Przepraszam zbyt glodny i zjadelem literke :( :(

Basi nie ma w domciu, że nie ma kto kolacyjki zrobić :-/ :haha: :haha:

wbobowski - 2008-12-01, 21:39

48a-ELANKO napisał/a:
...To chyba wszystko.

Andrzejku nie do końca wszystko. Trzeba zwrócić uwagę na rozmiar zdjęć. Obok miejsca przez Ciebie opisanego jest dostęp do informacji o wielkościach zdjęć przyjmowanych, inne nie wejdą.

48a-ELANKO - 2008-12-01, 21:56

OK, tak właśnie jest jak piszesz, zapomniałem o tym napisać, a sam na początku miałem z tym okropny problem. Dobrze, że chwilę po moim, Janusz (OD) napisał post z linkami do wcześniej podawanych instruktaży dołączania zdjęć.
P.S. Tatuś Bartka już dotarł ? Już jest Pępkówka? :lol:

wbobowski - 2008-12-01, 23:30

48a-ELANKO napisał/a:
... P.S. Tatuś Bartka już dotarł ? Już jest Pępkówka? :lol:

Jeszcze nie, czekamy. Ze szpitala w Cork do Macroom ma prawie 40 km i pewnie z synem nie może się rozstać.

BiG Team - 2008-12-01, 23:33

Włodziu, właśnie razem z Beatką spełniamy toast za zdrówko wnuczka i całej Waszej rodzinki. Pozdrawiamy serdecznie :spoko
StasioiJola - 2008-12-01, 23:39

Elu i Włodziu- gratulujemy Wam i Waszym dzieciom.!! :bukiet: :bukiet: Jola i Stasio.
48a-ELANKO - 2008-12-05, 10:43

Wracając do tematu głównego tego działu: Zdwórz - inauguracja sezonu po wszystkich propozycjach gier, beczek z czymś tam itd... mam propozycję: może zamówić taki znak drogowy? Stasiu.... :?: :?: :lol: W przyczepce namiotowej zawsze będzie mógł mieć swoje stałe miejsce - tak "na wszelki wypadek".
StasioiJola - 2008-12-05, 11:37

Myślę Andrzeju że jest to propozycja nie do odrzucenia!!! :haha: A faktycznie wracając do tematu to w najbliższą niedzielę tj 7.12 wspólnie z Jackiem JaWa jesteśmy umówieni z właścicielami campingu w Zdworzu celem ustalenia wstępnych warunków finansowych i obejrzenia terenu . Wszystkie informacje zamieścimy na forum . Serdecznie pozdrawiamy wszystkich chętnych na to spotkanie !!!!! :-D :-D :spoko
lepciak - 2008-12-05, 16:06

Jako posiadacz przyczepy gwałtownie protestuję aby 48a-ELANKO wrzucał do przyczepy znaki drogowe:
Cytat:
W przyczepce namiotowej zawsze będzie mógł mieć swoje stałe miejsce - tak "na wszelki wypadek".

I w odpowiedzi tak na wszelki wypadek wrzuciłem właśnie do swojej przyczepy miły memu sercu znak drogowy:

po wystawieniu którego zapewniam sobie niezakłócony wypoczynek na kolejnych zlotach. Ciekawe co na to StasioiJola który nie może utrzymać się w kontrolowaniu swoich postów.

medard - 2008-12-05, 16:46

jako ze juz byla tu mowa o aparaturze wiec znalezlem dzis fotki i to tak wyglada , stasiu jakby trzeba bylo cos wytlumaczyc to ci pomoge tez :)
StasioiJola - 2008-12-05, 17:06

Lepciak - to wszystkiemu winna ta moja skleroza!!! :oops: :oops: Dlatego nie bądż zaskoczony jak czegoś zapomnę/np ;przyjechac na zlot w Zdworzu/ :haha: :haha:
StasioiJola - 2008-12-05, 17:07

Medard -kupuję w ciemno!!!!!! :haha:
JaWa - 2008-12-05, 18:20

Medard, piękne urządzenie. CT ma już namiot, ekspres do kawy, może więc zakupić taką aparaturę ? Wszak na własne potrzeby można :bajer
Skorpion - 2008-12-05, 18:22

ale jak ja przewozic przed oczami wscibskich ?????
medard - 2008-12-05, 18:32

ale to naprawde funkcjonuje to urzeedznie zreszta niejedno i jaki zapach jest w okolicy jak jest czynne i sluzy przewaznie do destylacji sliwowiczki i to takiej ze az slipka na wierzch wychodza :) /ale jak sie jedzie autostradami to sie tego nie zobaczy i nie skorzysta w probowania tego dobra /
Skorpion - 2008-12-05, 18:33

domyslam sie i odrazu slinka na sama mysl leci kacikami ust ;)
lepciak - 2008-12-05, 18:47

StasioiJola
Cytat:
Dlatego nie bądż zaskoczony jak czegoś zapomnę/np ;przyjechac na zlot w Zdworzu/

Jeżeli Medard przybędzie ze swoją aparaturą, to nie wierzę, że któryś z normalnych camperteamowców zapomni przyjechać na zlot.

Skorpion - 2008-12-05, 18:49

ja tez tak mysle ,kazdy bedzie chcial sprobowac wlasnych wyrobow ;)
JaWa - 2008-12-05, 19:07

Przy takiej aparaturze zlot w Zdworzu może być międzynarodowy. Można się spodziewać licznych gości z Rosji, Ukrainy i Białorusi :haha: :haha:
KOCZORKA - 2008-12-05, 20:51

StasioiJola napisał/a:
Myślę Andrzeju że jest to propozycja nie do odrzucenia!!! :haha: A faktycznie wracając do tematu to w najbliższą niedzielę tj 7.12 wspólnie z Jackiem JaWa jesteśmy umówieni z właścicielami campingu w Zdworzu celem ustalenia wstępnych warunków finansowych i obejrzenia terenu . Wszystkie informacje zamieścimy na forum . Serdecznie pozdrawiamy wszystkich chętnych na to spotkanie !!!!! :-D :-D :spoko

No wreszcie coś się zaczyna dziać. :szeroki_usmiech
Ja już się nie mogę doczekać zlociku :bigok
Jeszcze tylko króciutka zima i ZDWÓRZ!!!
Czekam na informacje :bigok :bigok
Pozdrówka :spoko :spoko

JaWa - 2008-12-06, 15:24

KOCZORKA napisał/a:
Jeszcze tylko króciutka zima i ZDWÓRZ!!!

Jaka tam znowu zima ? W tym roku ma nie być. Jutro w Zdworzu rozpalamy ognisko i pieczemy kiełbaski. Będzie fotorelacja. :haha:

lepciak - 2008-12-06, 17:08

JaWa
Cytat:
Jutro w Zdworzu rozpalamy ognisko i pieczemy kiełbaski.

Zaczyna się sezon zlotów twardzieli. Brawo.

JaWa - 2008-12-07, 17:34

Jak na razie nie doszliśmy do porozumienia w sprawie ceny ze współwłaścicielką campingu w Zdworzu. Na Pojezierzu Gostynińskim jest jeszcze sporo innych campingów, w ciągu ok. dwóch tygodni powinno się wszystko wyjaśnić.
lepciak - 2008-12-07, 18:23

JaWa
Cytat:
Na Pojezierzu Gostynińskim jest jeszcze sporo innych campingów

Polecono mi kontakt na tym pojezierzu - stadnina koni podobnie jak w Zieleninie.
http://www.jedrusiowapolana.pl/

JaWa - 2008-12-07, 19:04

lepciak napisał/a:
Polecono mi kontakt na tym pojezierzu

Znam to miejsce. Niestety, na duży zlot raczej się nie nadaje. Na pewno coś znajdziemy i zlot się odbędzie. :spoko

leszek - 2008-12-07, 19:11

No to Zarzeczewo?
JaWa - 2008-12-07, 19:19

leszek napisał/a:
No to Zarzeczewo?

Dobry pomysł. Napisz na PW ile by wyniosło od kampera ( nie ważne ile osób w kamperze ) za dobę. ( za dwie doby łącznie).

janusz - 2008-12-07, 19:23

Sandomierz? :hide:
eeik - 2008-12-07, 19:34

janusz napisał/a:
Sandomierz :hide:

:haha: :haha: ryzykant

JaWa - 2008-12-07, 19:34

janusz napisał/a:
Sandomierz :hide:
:wow :wow :wow
leszek - 2008-12-07, 21:18

Nie ma się co dziwić. Szeryf dobrze myśli.Noce ciepłe,wieczory długie -prąd nam niepotrzebny. Camping Browarny będzie miał możliwość rechabilitacji za niechlubne czyny tegoroczne. Sprawę konsultowałem z Ojcem Mateuszem i jestem za. Miejsce zlotu zaje.......ste. Niepewna sprawa muzyki ale jest trochę czasu i może Mirek odpuści. Czas leczy rany. Janusz skąd wziołeś to krzesło bo ni cholery nie mogę go znależś. :shock: :shock: :shock:
janusz - 2008-12-07, 21:22

leszek napisał/a:
Janusz skąd wziołeś to krzesło bo ni cholery nie mogę go znależś. :shock: :shock: :shock:
Trzeba kliknąć albo wszystkie emotikony albo wpisać w tekst ":hide:"
leszek - 2008-12-07, 21:31

Jutro mam spotkanie z informatykiem to sprawa się wyjasni :spoko
KOCZORKA - 2008-12-08, 00:37

JaWa napisał/a:
Jak na razie nie doszliśmy do porozumienia w sprawie ceny ze współwłaścicielką campingu w Zdworzu. Na Pojezierzu Gostynińskim jest jeszcze sporo innych campingów, w ciągu ok. dwóch tygodni powinno się wszystko wyjaśnić.

To nie będzie Zdworza :-/
To może faktycznie Sandomierz, jak Janusz :hide: proponował :haha:

Pan od kempingu się zrehabilituje (damy mu szansę) :diabelski_usmiech

Ja osobiście nigdy w Sandomierzu nie byłam (wstyd, :oops: bo trzeba zobaczyć ).

Oglądałam kemping w internecie, faktycznie wygląda super. :bigok

Pozdrówka :spoko :spoko :spoko

Dembomen - 2008-12-08, 07:37

Hej!
KOCZORKA napisał/a:

To może faktycznie Sandomierz, jak Janusz :hide: proponował
Pan od kempingu się zrehabilituje (damy mu szansę)

Ależ miał szansę!, czyż nie ma sympatyczniejszych właścicieli kempingów? :gwm
Poważniejszych jak w Sandomierzu? :shock:
Hej!

JaWa - 2008-12-08, 10:43

KOCZORKA napisał/a:
To nie będzie Zdworza :-/

Kto napisał, że nie będzie Zdworza ? Pertraktacje co do ceny jeszcze się nie zakończyły. Jeśli nie będzie to ten konkretny camping to w promieniu kilku kilometrów jest ich kilka, tak więc bez paniki. Nad tym samym jeziorem jest piękny camping "Koszelówka", jest duży wybór w okolicy. :spoko

janusz - 2008-12-08, 10:57

Może w końcu czas na "Protest zlot". Tak jak było już kilka razy proponowane "akustycznie" bez prądu. Nie ma tam nad jeziorem jakiejś łąki bez infrastruktury. Dogadamy się z właścicielem i zobaczymy czy da się zorganizować zlot według standardów kamperingu nie karawaningu.
Pewnie znowu muszę pod :hide: aby nie dostać po łapach. Zacytuję Ewę "pysk szczekał..."

Skorpion - 2008-12-08, 11:15

janusz napisał/a:
Pewnie znowu muszę pod aby nie dostać po łapach.

mysle ze tak zle to nie bedzie aby bic po lapkach :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

StasioiJola - 2008-12-08, 12:39

Jak Jacek pisał powyżej,, pierwsze koty za płoty,, jeszcze nie ma definitywnej odpowiedzi właścicieli campingu w Zdworzu. Zaproponowaliśmy 25zł za dobę za załogę z podłączeniem do prądu i pozostałościami. Jest miejce na 120 -150 kampeów , ci co byli to widzieli .Plac suchy, ładny ,tylko właściocielka się zastanawia!!! Oby nie za długo!! :gwm W tym tygodniu zrobie rozeznanie w okolicy, są jeszcze 2-3 bardzo fajne miejsca . to Wam wszystko podam, będziemy mogli podyskutować!!! :-D :spoko
Tadeusz - 2008-12-08, 12:54

StasioiJola napisał/a:
W tym tygodniu zrobie rozeznanie w okolicy, są jeszcze 2-3 bardzo fajne miejsca . to Wam wszystko podam, będziemy mogli podyskutować!!!

Kochani, wierzymy w Was i nie obawiamy się o losy zlotu. :-D :spoko

medard - 2008-12-08, 13:21

25 zetow? stasiu skad ja tyle puszek nazbieram ? :(

a tak powaznie to nie jest to za drogo?

JaWa - 2008-12-08, 14:01

medard napisał/a:

Jak powiedzieliśmy, że w Grudziądzu było po 10 zł, to trzeba było użyć soli trzeźwiących :haha: :haha:

StasioiJola - 2008-12-08, 14:25

Oczywiście, że były one potrzebne właścicielce campingu!!!!! :haha: :haha: :spoko
lepciak - 2008-12-08, 16:31

StasioiJola - przecież u Was na rynku w Gąbinie jest dużo miejsca do parkowania a od Zdworza to tylko 7 km. Parkometrów jeszcze miasto nie zainstalowało więc stoimy za darmo. Toalety i prysznice u Was. Wyobraź sobie jak z dumą opowiadasz mieszkańcom Gąbina i okolic, że Ci wszyscy w białych domkach zaparkowanych na placu przyjechali w odwiedziny do Ciebie. Może przy okazji obchody Twoich imienin zainicjujemy? Ja już nawet przygotowałem wiązankę na okoliczność jak się nie zgodzisz.
medard - 2008-12-08, 16:54

cytat 'StasioiJola - przecież u Was na rynku w Gąbinie jest dużo miejsca "

to jest mysl a tak nawiasem to chyba ta pani niezna powiedzenie ze chytry dwa razy traci
mysle ze przy tej ilosci kamperow i z pewnoscia wiekszosc przez dwa dni wiec nierozumiem chyba ze to dobra gospodyni i jak juz to chochla czerpie :)

Tadeusz - 2008-12-08, 17:05

lepciak napisał/a:
Ja już nawet przygotowałem wiązankę na okoliczność jak się nie zgodzisz.

:bicsie :przestan2

StasioiJola - 2008-12-08, 17:14

Lepciaczku drogi ,wolałbym bukiet imieninowy, a nie wiazankę, bo cos mi to się żle kojarzy :haha: :haha: Chyba nie chcesz mnie ukatrupić , żeby była p[optrzebna wiązanka.!!!! :spoko
lepciak - 2008-12-08, 18:59

StasioiJola na Wybrzeżu wyrażenia bukiet i wiązanka są pojęciami równoznacznymi i zapewniam, że pogrzebu na myśli nie miałem bo niby z jakiego powodu? Skąd u Ciebie i u Tadeusza biorą się takie czarne mysli? Na dowód, że moje myślenie miało całkowicie pozytywny charakter przesyłam :kwiatki: bez żadnego podtekstu.
W Zdworzu z okazji imienin będę miał dla Ciebie świeży bukiet i wiązankę.

janusz - 2008-12-08, 21:49

lepciak napisał/a:
bukiet
to w kielichu :haha:
StasioiJola - 2008-12-08, 22:02
Temat postu: Czy to bukiet czy wiązanka?
W ramach nocnej twórczości, mały wierszyk ode mnie :)

Sprawnie, szybko podsumuję...
Niech pomyśli - kto czytuje
Na Tatusia imieniny,
Bez wszelakiej wazeliny,
CamperTeam dumnie na przedzie,
Z cud bukietem na Zdwórz wjedzie,
I napchany mniam kotletem,
Wymachując tym bukietem,
Zaśnie wnet zadowolony,
Tuż przy boku pięknej żony,
Poprawiając swą piżamkę,
Pośle Tatce tez wiązankę,
Miłych słów i miłych gestów,
Potem zaśnie bez protestu,
Tak się zacznie zjazd nasz cudny,
Piękny, zwiewny i nie nudny,
Gdzieś was wszystkich zaprosimy,
Gdy już zimę wypłoszymy.

Ania

Kamperfan - 2008-12-08, 22:14

No to mam nadworną (CT) poetkę - gratulacje :spoko :roza:
janusz - 2008-12-08, 22:18

Teraz czas na Camper Hymn :haha:
StasioiJola - 2008-12-08, 22:32
Temat postu: poetka z poletka
Niech będzie - nadworna CT poetka,
Z fajnego, Gąbińskiego poletka...
Hymn Camperków już się tworzy,
Bo wena bije we mnie z przestworzy...
I nikt niestety mi nie uwierzy -
Gdy cudnym tonem pieśń ta uderzy,
I mądrym rymem was też zaskoczy,
Pod flagą CT nas zawsze zjednoczy.

Nieźle mi idzie dzisiaj hehe :)
Ania
:spoko

prezesuu - 2008-12-08, 22:36

Bardzo to milutkie Aniu, prosimy o jeszcze jeszcze. :helm
medard - 2008-12-08, 22:38

brawo brawo aniu :roza: :roza: :roza:
wbobowski - 2008-12-08, 23:03

Jak tak dalej pójdzie, to w Zdworzu wszyscy śpiewamy CamperHymn
Bystrzaki - 2008-12-08, 23:46

wbobowski napisał/a:
Jak tak dalej pójdzie, to w Zdworzu wszyscy śpiewamy CamperHymn

Tak, tak zwłaszcza, że będziemy mieli dużo czasu na próby.

Zlot jest w kwietniu, a Stasia imieniny w maju :haha:

Bardzo Cię lubię Stasiu :bukiet:
Kasia

StasioiJola - 2008-12-08, 23:48

To tak całkowicie bez mojego zezwolenia,/Myślę o twórczości naszej ANI/ :-P Ale co tam - moja /nasza/ krew!!!! :-D :haha: :haha: A ja Was wszystkich z CT lubię i nie tylko bo się świetnie czuję i bawię z Wami!!! :bigok :bukiet: :bukiet:
BiG Team - 2008-12-08, 23:57

StasioiJola napisał/a:
A ja Was wszystkich z CT lubię i nie tylko bo się świetnie czuję i bawię z Wami!!!

i my też :wyszczerzony:

KOCZORKA - 2008-12-09, 00:25

medard napisał/a:
25 zetow? stasiu skad ja tyle puszek nazbieram ? :(

Medard, Ty nie przesadzasz :?:

Ubij wreszcie tego węża, to wyciągniesz jakoś te drobne z kieszonki :haha: :haha: :haha:

Parking w Grudziądzu to jednak nie kemping nad jeziorem :wyszczerzony:

StasioiJola - 2008-12-09, 00:42

Lucynko- jak poznasz Medarda to pewnie zmienisz zdanie!!!! On tylko tak dobrotliwie po ojcowsku chciał mnie napomnieć , że muszę być oszczędny w interesie innych forumowiczów z CT !!!! Ale ja mam odłożone 6 dużych worków z puszkami to mu dam- żeby tylko poszedł na skup i sprzedał - to mu starczy na nasz następny zlot. :haha: :haha: Med bardzo Cię lubię i zawsze masz camperpark u nas!!!! Pozdrawiamy Jola i Stasio!!! :-D :spoko
medard - 2008-12-09, 01:17

KOCZORKA napisał/a:
Medard, Ty nie przesadzasz

nie nic a nic nie przesadzam moze dlatego ze znam wartosc pieniadza i ciut swiata zjezdzilem i wiem co mozna i ile mozna ale skubac sie nie dam to tyle w tym temacie

StasioiJola - 2008-12-09, 08:23
Temat postu: jeszcze mnie wena trzyma..
Lecz przyjemność ze spotkania,
Lepsza jest od narzekania,
Kto ma parę groszy w worku,
Wpadnie do naszego Zdworku,
Bawić będzie wyśmienicie,
Pieniądz pójdzie - takie życie,
Ale frajda z tej zabawy,
Większa przecież niż ze sprawy,
Że też jedna czy dwie setki,
Znikną z naszej portmonetki!!!
Nikt nikogo nie oskubie,
I ku naszej wspólnej chlubie,
W kwietniu razem się zbierzemy,
Dobrze zjemy, popijemy,
I będziemy tak ogólnie
Cieszyć się, że siedzim wspólnie

Macie jeszcze ;o) i też bez zezwolenia hehe :-P
Ania

Bystrzaki - 2008-12-09, 08:46

Kto tak pięknie rymuje ,
zgody Stasia nie potrzebuje.
My je chętnie poczytamy,
a jak hymn to zaśpiewamy
:bukiet:

Kasia

rafalcho - 2008-12-09, 11:52
Temat postu: Re: jeszcze mnie wena trzyma..
StasioiJola napisał/a:
Lecz przyjemność ze spotkania,
Lepsza jest od narzekania,
Kto ma parę groszy w worku,
Wpadnie do naszego Zdworku,
Bawić będzie wyśmienicie,
Pieniądz pójdzie - takie życie,
Ale frajda z tej zabawy,
Większa przecież niż ze sprawy,
Że też jedna czy dwie setki,
Znikną z naszej portmonetki!!!
Nikt nikogo nie oskubie,
I ku naszej wspólnej chlubie,
W kwietniu razem się zbierzemy,
Dobrze zjemy, popijemy,
I będziemy tak ogólnie
Cieszyć się, że siedzim wspólnie

:brawo:

:super

:brawo

MAREKH - 2008-12-09, 21:42

Bardzo ładny będziemy mieć hymn-pogratulować rymu. :spoko
BaWa - 2008-12-10, 21:03

Ania całkiem fajnie wyszły Ci te rymowanki :szeroki_usmiech :wyszczerzony:
KOCZORKA - 2008-12-11, 10:17

BaWa napisał/a:
Ania całkiem fajnie wyszły Ci te rymowanki :szeroki_usmiech :wyszczerzony:

Rymowanki :shock: Toż to prawdziwa poetka :bigok
Ania czy Jola :?:

StasioiJola - 2008-12-11, 14:48

Ania to jest nasza córka z załogi Jola i Stasio!!!!! To tak dla wyjaśnienia dla Lucynki , ponieważ Anie znają tylko uczestnicy spotkania w Grudziądzu.. Ale myślę , że poznacie ją na wiosennym zlocie. Mam nadzieję ,że od tej lepszej strony!!!! :haha: :haha:
KOCZORKA - 2008-12-11, 14:59

Cytat:
Ale myślę , że poznacie ją na wiosennym zlocie. Mam nadzieję ,że od tej lepszej strony!!!! :haha: :haha:

Aniu, ty musisz być na wiosennym zlocie :bukiet:
Miło będzie poznać szacowną poetkę :bukiet:
Od jakiej lepszej :shock:
Ktoś, kto takie wiersze pisze, może mieć tylko jedną :!: najlepszą stronę :bigok
Pozdrówka dla Ciebie i rodziców :spoko :spoko :spoko

StasioiJola - 2008-12-12, 14:18
Temat postu: a dziękówa ;o)
Dziękuję wszystkim za miłe słowa!!!Szczególnie mojemu Tatce za miłą reklamę :-P Można powiedzieć, że jestem poetką amatorką :wyszczerzony: i czasem mnie wena łapie na rymowanki... wtedy to już nie czuję, że rymuję :wyszczerzony: a na zlocie oczywiście że będę i to pewno na niejednym... Wystarczy raz pojechać i łapie się to kamperowskie wirusisko ;o)
Pozdrawiam wszystkich :spoko
Ania

BiG Team - 2008-12-12, 14:20

StasioiJola napisał/a:
łapie się to kamperowskie wirusisko ;o)

to nie wirus, ale nieuleczalna choroba :haha: