|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Mokra podłoga - Mercedes "kaczka"
Cezary113 - 2019-01-24, 20:57 Temat postu: Mokra podłoga - Mercedes "kaczka" Witam, może ktoś zna przyczynę / miejsce nieszczelności w szoferce Mercedesa T1, popularnej "kaczki"? Widać jak woda spływa po nadkolach przednich lecz nie idzie zlokalizować przecieku.
Pozdrawiam, Cezary.
niebieski-n2 - 2019-01-24, 21:52
szyba przednia przecieka, pewnie gnije rant i rdza odparzyła klej
Cezary113 - 2019-01-24, 21:55
Dziękuję
Powsinoga - 2019-01-24, 22:42
Szyba na kleju w T1 ??..... chyba że to Integra
Lechowicz - 2019-01-25, 11:49
Ja zrobiłem tak:
1) Ponieważ szyby są osadzone w uszczelkach gumowych to należy oczyścić styk gumy z rantem karoserii. W tym celu należy drewienkiem odchylać gumę i czyścić szczelinę płynem do mycia naczyń np szczoteczką do zębów.
2) Po umyciu można zacząć uszczelniać szczelinę po jej rozchyleniu silikonem lub klejem do szyb
Ten zabieg jest wystarczający
Powodzenia
StasioiJola - 2019-01-25, 15:00
Sprawdż jeszcze odpływy wody w komorze silnika przy błotnikach przednich - może sa zatkane liśćmi lub innym brudem.
Cezary113 - 2019-01-25, 16:43
Lechowicz napisał/a: | Ja zrobiłem tak:
1) Ponieważ szyby są osadzone w uszczelkach gumowych to należy oczyścić styk gumy z rantem karoserii. W tym celu należy drewienkiem odchylać gumę i czyścić szczelinę płynem do mycia naczyń np szczoteczką do zębów.
2) Po umyciu można zacząć uszczelniać szczelinę po jej rozchyleniu silikonem lub klejem do szyb
Ten zabieg jest wystarczający
Powodzenia |
Tak planowałem, zakładając że powodem jest uszczelka szyby.
Dziękuję.
Cezary113 - 2019-01-25, 16:46
StasioiJola napisał/a: | Sprawdż jeszcze odpływy wody w komorze silnika przy błotnikach przednich - może sa zatkane liśćmi lub innym brudem. |
Możliwe bo na nadkolach są ślady po gniazdach kuny.
Dziękuję.
James - 2019-01-26, 15:16
Nasz James miał nieszczelność miejsca klejenia plastikowego dachu do karoserii w okolicach słupków i w kabinie ciekło po nadkolu. Uszczelniliśmy rynienkę silikonem i jest sucho.
Cezary113 - 2019-01-26, 17:16
James napisał/a: | Nasz James miał nieszczelność miejsca klejenia plastikowego dachu do karoserii w okolicach słupków i w kabinie ciekło po nadkolu. Uszczelniliśmy rynienkę silikonem i jest sucho. |
U mnie uszczelniacz w rynience wydaje się zbyt twardy, będę chciał go wydłubać i położyć nowy plus poprawić uszczelnienie szyby przedniej i powinno być o. k. ale póki co temperatura nie pozwala.
Dziękuję i pozdrawiam.
|
|