|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - POMOCY antena sat.
Filip.Z - 2019-02-02, 21:34 Temat postu: POMOCY antena sat. Witajcie mam taki problem przed wyjazdem z kempingu odpaliłem wcześniej auto aby się rozgrzało i tu nastąpił problem musiało delikatnie poprószyć i antena nie złożyła się do końca.
Wyskoczył na panelu komunikat widoczny na foto z czerwoną kontrolką.
Próbowałem różnych rzeczy celem wykasowania błędu ale nic, również wyjęcie bezpiecznika celem resetu nie pomogło.
Dodam antena to Oyster nadal jest w pozycji tej prawie do jazdy a ja
mam problem co dalej pomóżcie
Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.
Socale - 2019-02-02, 23:18 Temat postu: Re: POMOCY antena sat.
Filip.Z napisał/a: | ...
antena nie złożyła się do końca.
... |
Wiesz co, opierdoliłbym Cię za brak logicznych prób rozwiązania problemu.
Masz przyczynę, znajdź ją i zlikwiduj.
W systemie jest kilka czujników, jeden z nich nie posłał informacji że antena osiągnęła położenie prawidłowego złożenia, więc wywaliło komunikat.
To samo czeka Cię latem, jak zamiast śniegu spadnie na dach np. kawałek gałązki z drzewa pod którym biwakowałeś i przyblokuje ona złożenie anteny.
Andrzej 73 - 2019-02-03, 07:54
Proponuję wejść na dach kampera , usunąć śnieg czy lód czy cokolwiek tam blokuje złożenie anteny i jeśli nadal się pojawi błąd to odłącz antenę całkowicie od zasilania na kilkanaście sekund i ponownie podłącz. Powinno być OK.
Filip.Z - 2019-02-03, 19:04
Witajcie mimo deszczu i motywacji ruszyłem w tym temacie,Chciałem Wam podziękować za odzew i porady.
Wyjęcie bezpiecznika, wejście na dach i klucz "17" -talerz w dół i wszystko cacy
Socale opierdol zawsze się przyda bo też forma motywacji do dalszych działań.
Ja tak myślałem że odkręcenie czaszy może pomóc, ale lepiej zapytać bo to forum to studnia wiedzy.
Dziękuje Wam jeszcze raz i pozdrawiam Filip.
Socale - 2019-02-03, 20:00
No i fajno.
Mi z ekranu pachniało już, że gdzieś tam przy zawiasie anteny siedzi taki mały diabełek, wywala komunikaty i się śmieje.
Taki jak ten
|
|