Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Pomocy! mam konkretny problem techniczny - POMOCY antena sat.

Filip.Z - 2019-02-02, 21:34
Temat postu: POMOCY antena sat.
Witajcie mam taki problem przed wyjazdem z kempingu odpaliłem wcześniej auto aby się rozgrzało i tu nastąpił problem musiało delikatnie poprószyć i antena nie złożyła się do końca.
Wyskoczył na panelu komunikat widoczny na foto z czerwoną kontrolką.
Próbowałem różnych rzeczy celem wykasowania błędu ale nic, również wyjęcie bezpiecznika celem resetu nie pomogło. :gwm
Dodam antena to Oyster nadal jest w pozycji tej prawie do jazdy a ja
mam problem co dalej pomóżcie :roll:
Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.

Socale - 2019-02-02, 23:18
Temat postu: Re: POMOCY antena sat.
Filip.Z napisał/a:
...
antena nie złożyła się do końca.
...

Wiesz co, opierdoliłbym Cię za brak logicznych prób rozwiązania problemu.
Masz przyczynę, znajdź ją i zlikwiduj. :bigok
W systemie jest kilka czujników, jeden z nich nie posłał informacji że antena osiągnęła położenie prawidłowego złożenia, więc wywaliło komunikat.
To samo czeka Cię latem, jak zamiast śniegu spadnie na dach np. kawałek gałązki z drzewa pod którym biwakowałeś i przyblokuje ona złożenie anteny.

Andrzej 73 - 2019-02-03, 07:54

Proponuję wejść na dach kampera , usunąć śnieg czy lód czy cokolwiek tam blokuje złożenie anteny i jeśli nadal się pojawi błąd to odłącz antenę całkowicie od zasilania na kilkanaście sekund i ponownie podłącz. Powinno być OK.
:spoko

Filip.Z - 2019-02-03, 19:04

Witajcie mimo deszczu i motywacji ruszyłem w tym temacie,Chciałem Wam podziękować za odzew i porady.
Wyjęcie bezpiecznika, wejście na dach i klucz "17" -talerz w dół i wszystko cacy :mrgreen:
Socale opierdol zawsze się przyda bo też forma motywacji do dalszych działań. :wyszczerzony:
Ja tak myślałem że odkręcenie czaszy może pomóc, ale lepiej zapytać bo to forum to studnia wiedzy.
Dziękuje Wam jeszcze raz i pozdrawiam Filip. :spoko

Socale - 2019-02-03, 20:00

No i fajno.
Mi z ekranu pachniało już, że gdzieś tam przy zawiasie anteny siedzi taki mały diabełek, wywala komunikaty i się śmieje.
Taki jak ten :diabelski_usmiech