Bajaga - 2019-02-03, 17:42 Temat postu: Grecja - kempingi SuperPrzegryzłem się przez Masę relacji o Grecji (byłem tam ze 2-3 razy ale daaawno i nie kempingowo) i hmm jedyny minus Grecji (którą lubię i która mnie ciągnie) jest brak Bardzo Dobrych kempingów. Są tam takie? Najlepiej w Grecji kontynentalnej (nie chce mi się bawić z promami). Bardzo Dobry= nie super jak na Grecję ale super jak na cywilizowaną Europę.(aaa- no nad morzem ofkors..)andrzej627 - 2019-02-03, 20:12 Tutaj masz 120 campingów w Grecji nad morzem. Dodaj swoje kryteria np. ocena.Bajaga - 2019-02-03, 20:28
andrzej627 napisał/a:
Tutaj masz 120 campingów w Grecji nad morzem. Dodaj swoje kryteria np. ocena.
Owszem, oglądałem. Szału nie ma...Barbara i Zbigniew Muzyk - 2019-02-04, 11:40
Bajaga napisał/a:
Szału nie ma...
no niestety taka jest kochana Grecja.Wszystko będzie zależeć od terminu w jakim jedziesz.Przed i po sezonie wszędzie gdzie Ci się spodoba,natomiast Halkidiki w sezonie dużo turystów Peloponez uciągnie Finikunda masz ładne kempingi co nawet potwiedza Chris voyager andrzej627 - 2019-02-04, 12:32
Bajaga napisał/a:
Szału nie ma...
Może faktycznie masz rację. Ciekaw jestem, jakie warunki musi spełniać camping, aby był dla Ciebie super.Bajaga - 2019-02-04, 20:49
andrzej627 napisał/a:
Bajaga napisał/a:
Szału nie ma...
Może faktycznie masz rację. Ciekaw jestem, jakie warunki musi spełniać camping, aby był dla Ciebie super.
Wydzielone zadbane parcele, basen/baseny, cisza nocna, czyste łazienki, czyste europejskie wc, możliwość włączenia klimy, położenie przy ładnej plaży, sklep i restauracja, wszystko zadbane, podświetlone, piękne.
ps. Po gruntownym (chyba) zbadaniu rynku już wiem, że to wymagania nie do udźwignięcia przez Grecję. Przykre. Ale wakacje są raz w roku i kompromisy mnie nie interesują. Skoro Grecy nie umieją/nie chce im się, to trudno.slawwoj - 2019-02-04, 21:08 Hajduszoboszlo - za oszczędności będziesz jak szejk. Temperatury normalne. Wino butelka za 6 zł.andrzej627 - 2019-02-04, 21:17
slawwoj napisał/a:
Hajduszoboszlo
A gdzie plaża?ZEUS - 2019-02-04, 21:42
slawwoj napisał/a:
Wino butelka za 6 zł.
za tanie... Comsio - 2019-02-04, 21:50
Bajaga napisał/a:
andrzej627 napisał/a:
Bajaga napisał/a:
Szału nie ma...
Może faktycznie masz rację. Ciekaw jestem, jakie warunki musi spełniać camping, aby był dla Ciebie super.
Wydzielone zadbane parcele, basen/baseny, cisza nocna, czyste łazienki, czyste europejskie wc, możliwość włączenia klimy, położenie przy ładnej plaży, sklep i restauracja, wszystko zadbane, podświetlone, piękne.
ps. Po gruntownym (chyba) zbadaniu rynku już wiem, że to wymagania nie do udźwignięcia przez Grecję. Przykre. Ale wakacje są raz w roku i kompromisy mnie nie interesują. Skoro Grecy nie umieją/nie chce im się, to trudno.
Jest dużo kurortów one spełniają twoje wymagania.
A kamper tam jest miło widziany.Barbara i Zbigniew Muzyk - 2019-02-04, 22:05
Bajaga napisał/a:
to wymagania nie do udźwignięcia przez Grecję
lubisz i masz sentyment do Grecji czy kochasz kempingi.Są miłośnicy Grecji i spełnia ona ich wymogi.Masz tez np.Hiszpanie i kempingi ful wypas za 100euro dziennie.Ciekawa jestem gdzie do tej pory kamperowaliscie Bajaga - 2019-02-04, 22:17
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a:
Bajaga napisał/a:
to wymagania nie do udźwignięcia przez Grecję
lubisz i masz sentyment do Grecji czy kochasz kempingi.Są miłośnicy Grecji i spełnia ona ich wymogi.Masz tez np.Hiszpanie i kempingi ful wypas za 100euro dziennie.Ciekawa jestem gdzie do tej pory kamperowaliscie
Lubię Grecję i mam sentyment. Ale nie mogę pojąć dlaczego super kempingi mogą być w Chorwacji, Włoszech, Francji, Hiszpanii ale... nie w Grecji. Mój sentyment nie weźmie góry nad chęcią zapewnienia super wakacji dzieciom. A te parę euro dziennie można przeżyć, my nie kamperujemy miesiącami więc to nie takie istotne.andrzej627 - 2019-02-04, 23:01
Masz tez np.Hiszpanie i kempingi ful wypas za 100euro dziennie.
Basiu, chyba trochę przesadziłaś. Nie znam takich cen.ZEUS - 2019-02-04, 23:46
Cytat:
Basiu, chyba trochę przesadziłaś. Nie znam takich cen
to chyba zamierzona "przenośnia" koko - 2019-02-05, 07:40
andrzej627 napisał/a:
Basiu, chyba trochę przesadziłaś. Nie znam takich cen.
Nigdzie w świecie tyle nie zapłaciłem Roberto - 2019-02-05, 07:52
koko napisał/a:
andrzej627 napisał/a:
Basiu, chyba trochę przesadziłaś. Nie znam takich cen.
Nigdzie w świecie tyle nie zapłaciłem
Ja też nigdy tyle nie zapłaciłem , ale tylko dlatego, że na takowy nie wjechałem
Natomiast kilka takich widziałem zarówno w Hiszpanii jak i we Włoszech.
Oczywiście ceny w okolicach 100€ obowiązują tylko w wakacje
Niestety takie są uroki możliwości wyjazdów tylko w okresie lipiec-sierpień Andrzej 73 - 2019-02-05, 09:28 Michał , zobacz ten z linka. Nam przypadł do gustu choć nie urywa. Jest taki minus , że trza gonić aż na Peloponez.
https://camping-ionion-beach.business.site/
A co do tych 100 E za kemping , to nie jest to dużo biorąc pod uwagę sezon i załogę pięcioosobową. Na kempingach wypasionych to norma.
Hiszpania La Marina https://www.lamarinaresort.com/
Mój sentyment nie weźmie góry nad chęcią zapewnienia super wakacji dzieciom.
Nie mam dzieci, mam dziecko.
Powiedz, czemu uzależniasz super wakacje od pobytu na super kempingu który super drogo kosztuje?
Nie hejtuję, po prostu pytam ? Bajaga - 2019-02-05, 10:45
LukF napisał/a:
Bajaga napisał/a:
Mój sentyment nie weźmie góry nad chęcią zapewnienia super wakacji dzieciom.
Nie mam dzieci, mam dziecko.
Powiedz, czemu uzależniasz super wakacje od pobytu na super kempingu który super drogo kosztuje?
Nie hejtuję, po prostu pytam ?
Nie lubię stać na dziko z różnych przyczyn. Lubię jak miejsce wokół mnie wygląda na zadbane. Prysznic w kamperze czasem ok ale nie widzę tego dla 5 osobowej rodziny 1-2 razy dziennie (więc muszą być łazienki i mają być ładne i czyste). Dzieci lubią baseny, zabawy z rówieśnikami, jakieś podchody czy inne wojenki na alejkach kempingu itp - dziecku nie wystarczy morze, parasol, książka i chłodne winko
A kosztować to nie musi super drogo! Najchętniej z 20€ Ale trzeba być jednak realistą i uznać, że mało jest właścicieli kempingów którzy zainwestowali kupę kasy i w ogóle nie liczą na zarobek...LukF - 2019-02-05, 11:02 Dziękuję.
Podsumowanie mi się podoba Janusszr - 2021-08-01, 06:55 Ile obecnie przeciętnie kosztuje doba na kempingu w Grecji we wrześniu/październiku? Nie musi być full wypas SlawekEwa - 2021-08-01, 07:24
Janusszr napisał/a:
Ile
Na ACSI 18 - 20 euro.Janusszr - 2021-08-01, 07:30 Dziękuję. Mam punkt zaczepienia.
Połowa tego co nad polskim morzem.