Nadwozia kempingowe i zabudowy - Co mnie wnerwia w moim jedynym cudnym najlepszym kamperze?
Bronek - 2019-02-10, 12:29 Temat postu: Co mnie wnerwia w moim jedynym cudnym najlepszym kamperze?BRONEK (Rapido 883f Fiat 2,3l/130KM/zautomat ; 2018)
razie lista rozwojowa:
1. Chciałbym tylne wyrko podnoszone/opuszczane. Psy nie mogą wskoczyć
2. Stosunkowo cienki spust wody szarej - wolę zasuwę fi pow 5 cm!
3. Brak głupiego światełka w kabinie np. po otwarciu drzwi- sprawa prosta ale dziwne?
4. Dwa fabryczne tylko gniazda 230v - dorobiłem .
. Cdn.janusz - 2019-02-10, 12:37 Na całą tą listę która tu prawdopodobnie powstanie, jest jedna generalna odpowiedź;
Po ... takie auto kupiłeś. Roberto - 2019-02-10, 12:40 Pozbądź się tego "golasa" i kup w końcu coś porządnego Bronek - 2019-02-10, 12:42
janusz napisał/a:
Na całą tą listę która tu prawdopodobnie powstanie, jest jedna generalna odpowiedź;
Po ... takie auto kupiłeś.
Dobra dobra...
Bo to duperele. I jak zwykle kompromisy.
Gniazdka dorobiłem, spust mam elektryczny i najwyżej z kilka minut dłużej postoję.
A psy podsadzam.
Patent z łóżkiem "dynamicznym" to albo 7,40m albo kibel nie taki w 7 metrach.
Odpie... ode mnie a odwagi i piszcie.. Chyba, że macie idealne.
Cytat:
BRONEK (Rapido 883f Fiat 2,3l/130KM/zautomat ; 2018)
razie lista rozwojowa:
3. Brak głupiego światełka w kabinie np. po otwarciu drzwi- sprawa prosta ale dziwne?
5.O... Stopień wysuwany walnął mnie w goleń - wolę obniżenie całych drzwi
. Cdn.?? ale coś nie mogę więcej janusz - 2019-02-10, 12:48
Bronek napisał/a:
Chyba, że macie idealne.
Swoje auto mam już 12 lat i jest dla mnie idealne, trochę poprawiłem, nauczyłem się go i przyzwyczaiłem. gryz3k - 2019-02-10, 12:51 Kurcze Janusz, to Małżonka jaka musi być idealna. Bronek - 2019-02-10, 12:55 Ok. Też poprawiłem i... Itd..
Do ideału i to dla wielu z głupiego powodu =psy a łóżko tylne tego tylko brakuje.
Głupie dziwne, może niektórych bulwersujące ale prawdziwe.
Psy nie mogą wskoczyć i że skoczyć i to problem, bo tak mamy i tyle.
Są dwa wyjścia : zmienić nawyki, lub przerobić kampera.. Wyjście bez wyjścia, to status quo...
To są problemy życiowe ZEUS - 2019-02-10, 13:03
janusz napisał/a:
Na całą tą listę która tu prawdopodobnie powstanie, jest jedna generalna odpowiedź;
Po ... takie auto kupiłeś.
pierdoły które wychodzą w praniu... 😢😜slawwoj - 2019-02-10, 13:05 Delete aby nie zaśmiecać (dlaczego nie można usunąć ?!!!)Bronek - 2019-02-10, 13:18 Racja przerobiłem na stoliczko podest i polecam
https://allegro.pl/oferta/taboret-drabinka-krzeselko-schodki-7332330260?snapshot=MjAxOC0wOS0yOFQyMDowOTowOC4wMjBaO2J1eWVyO2Y1ZWE4Y2RjNzMwODdhMzM0ZmQ1YmUwNTI4YmFjYWYwNmY4OTAyOThiMTY0MmIyNjhlNWNiOWQ4MDZlYzRlMmI%3DAndrzej 73 - 2019-02-10, 13:31 Mnie wkurzają plastiki które szybko się rysują.
Kamper też długością nie powala , przydałby się z 0,5 więcej. Miałbym wówczas osobny prysznic , a kanapa po drugiej stronie miałaby ok. 2 m.Wojciechu - 2019-02-10, 13:38 Przy moim kamperze, co rusz - mam jakieś wymysły - na ten moment- oryginalny box pod bagażnik rowerowy, zapas na dach i rzecz niezbędna do funkcjonowania - sznur z guzłami, który pomaga mi podciągnąć się rano z moimi bolącymi plecami . Coraz bardziej jednak przymierzam się do toku myślenia Janusza -czy nie powinno się przyzwyczaić do tego co sie ma. Bronek - 2019-02-10, 13:49 Tok tokiem, ale to nie więzienie czy wojsko, gdzie trzeba się raczej przyzwyczaić by żyć.
Zazdroszę tym co godzą się na wszystko, mają fajne życie. Ja mam przesrane, ciągłe chcę lepiej janusz - 2019-02-10, 14:16 Ponieważ i tak robi się po malutku off.. , może ktoś kiedyś posprząta.
gryz3k napisał/a:
Kurcze Janusz, to Małżonka jaka musi być idealna.
janusz napisał/a:
Swoją żonę mam już 43 lata i 11 miesięcy i jest dla mnie idealna, trochę poprawiłem, nauczyłem się i przyzwyczaiłem ją.
Bronek napisał/a:
Zazdroszę tym co godzą się na wszystko
W kwestii kampera sam sobie robię dobrze. Bronek - 2019-02-10, 14:31 Tak działa nasz procesor.... wypiera.
Kamper dla wielu to taki matrixjanusz - 2019-02-10, 14:43
Bronek napisał/a:
Kamper dla wielu to taki
Bo kampery powinny być takie jak kiedyś były komputery.
Kupowało się obudowę, żeby była efektowna.
Decydowało się na jaki procesor mnie stać i taki kupowało.
Do procesora kupowało się płytę główną, tu bez większych preferencji, żeby miała modne złącza.
Karta graficzna i muzyczna ważna rzecz, zależna od preferencji i do czego miał służyć komputer. Jak do gier to inna, jak do multimediów to inna.
Jakiś dysk, później się zmieni jak będzie trzeba. Pamięć, później się dołoży jak będzie trzeba. Uchwyty, śrubki, złączki wszystko pasowało. Jeszcze tylko jakaś kopia systemu operacyjnego i maszyna śmigała.Bronek - 2019-02-10, 15:31 Składałem... Ale akurat na bobudowie mi nie zależało bo zawsze komputer stał pod stolikiem. Kryterium było jedno - obudowa duża i z dużym /mocnym zasilaczem. Do dzisiaj stoją dwa , kurde tam są stare zdjęcia! Zabieram się do zgrania.... Z 5 lat.
PS. Jacy wszyscy tu zadowoleni.... Jak wędkarze, kierowcy itd... silny - 2019-02-10, 16:53 Bronek , kup doga wskoczy Bronek - 2019-02-10, 17:33 Nie bo jak przesadził to wywali dziurę w dachu. Na imieninach mamy dog leżał pod stołem. Wstał i z nim poszedł.
Wątek przy okazji testujący nas i jak na razie sprawdza się sposób zachowań ludzkich.
Teraz..... wstawię coś w miejsce kropek, jak przyjdzie czas. yahoda - 2019-02-10, 18:50 Kamper nie może być idealny, bo nie byłoby frajdy z poprawiania.Bronek - 2019-02-12, 07:02 Doszło 2 pkt.
BRONEK (Rapido 883f Fiat 2,3l/130KM/zautomat ; 2018)
razie lista rozwojowa:
5.O... Stopień wysuwany walnął mnie w goleń - wolę obniżenie całych drzwi
6..gniazdo przyłącz że słupka po lewej stronie - wolałem pod markizą
7. Wlew wody jest dosyć wysoko - wiadomo z czego to wynika (2 wysokie zbiorniki=empiryczne 150 l)Andrzej 73 - 2019-02-12, 07:35
Bronek napisał/a:
Brak głupiego światełka w kabinie np. po otwarciu drzwi- sprawa prosta ale dziwne?
NIE - to niemożliwe. Brak takiego światełka w integrze? O czym oni myśleli projektując kampera?
Właśnie znalazłem powód dla którego wybrałem półintegrę. Bronek - 2019-02-12, 07:39
Andrzej 73 napisał/a:
Bronek napisał/a:
Brak głupiego światełka w kabinie np. po otwarciu drzwi- sprawa prosta ale dziwne?
NIE - to niemożliwe. Brak takiego światełka w integrze? O czym oni myśleli projektując kampera?
Właśnie znalazłem powód dla którego wybrałem półintegrę.
To są istotne powody, ja przeoczyłem i kurna się męczę.
Badanie trwa, jako były student socjologii, nieustająco jak nietoperz skanuję otoczenie...
12 postów {licząc tylko mój jeden} i tylko jeden (obcy) merytoryczny ... ale z natępowym próbującym niwelować ten obnażający pewne negatywne odczucia..
Jest to bardzo charakterystyczne dla naszej konstrukcji.. To nie zarzut, ale tak mamy. Jesteśmy idealni, a ten kto nawet sam siebie takim nie uważa przestaje nam pasować, bo nam coś uświadamia niemiłego. I lekko atakujemy go
Badanie trwa....Andrzej 73 - 2019-02-12, 07:45
Bronek napisał/a:
To są istotne powody, ja przeoczyłem i kurna się męczę.
Nie ma co , będziesz musiał zrezygnować z integry. Przecież po ciemku nie będziesz wchodzić do kampera. Bronek - 2019-02-12, 07:49 13...
Ale Ty byłeś tym jedynym.... niemniej..Roberto - 2019-02-12, 08:08
Bronek napisał/a:
Badanie trwa, jako były student socjologii, nieustająco jak nietoperz skanuję otoczenie...
Bronek napisał/a:
13...
Ale Ty byłeś tym jedynym.... niemniej..
14...
No to jako były student socjologii powinieneś już na tej podstawie wyciągnąć odpowiednie wnioski... Bronek - 2019-02-12, 08:28 Nieskończylem, boża gupi byłem. Teraz mam zaleganie afektu marcincin - 2019-02-12, 08:39 XX. (pogubiłem się w numeracji wpisów w temacie) - Sposób spuszczania czystej wody - aby opróżnić zbiornik czystej wody (bez wypompowywania) trzeba wyjść na zewnątrz, oddać pokłon kamperowi (klęknąć na dwa kolana), wymacać ręką korek spustu (który jest zasłonięty przewodami grzewczymi) i szybko odkręcić. Nie ma takiej opcji, aby woda nie polała się po ręce skutecznie ochlapując ubranie. Muszę opróżnić jakieś wino, aby dopasować korek zatykający spust od góry (wewnątrz zbiornika), a najlepiej zamontować jakiś elektrozawór - choć może oddawanie pokłonów kamperowi po każdej wyprawie to jest recepta na niezawodność slawwoj - 2019-02-12, 08:44 Mnie w moim kamperze przeszkadza wywietrznik w schodach. Szumi podczas jazdy. Pewnie kurz tamtędy leci. No i jak zimno to wieje stamtąd chłodem.
Przyjdzie się szarą taśmą zakleić. zbyszekwoj - 2019-02-12, 08:52
marcincin napisał/a:
Sposób spuszczania czystej wody - aby opróżnić zbiornik czystej wody (bez wypompowywania
Ja do dzisiaj jeszcze nie znalazłem.
Niestety z przyłaczem 230 mam to co Bronek, stopień jedynie obnizony bo to stary model i kibel na zewnatrz.( to akurat pogorszyl)i.Mimo wad jak widzę koło siebie po kilka naraz te integry ,to tez mnie wkurzaja, bo powinny być same pół. Bronek - 2019-02-12, 10:58 Nagle.... po lekko kpiącym z mojej strony poście - przemądrzałym wręcz, niesympatycznym, o jakimś tam niby badaniu
( a ja raczej nie daję się lubić ,a przynajmniej wkurzam wielu ) ....
Oto mamy kilka obnażających niedoskonałości kampera nowych postów .
Dlatego kampera wielu nie pożycza, bo to takie " nasze" jest, Bardzo intymne go traktujemy . . Wolimy myśleć tylko o swoich rzeczach pozytywnie I tak powinno być . Andrzej 73 - 2019-02-12, 12:20 Dodam , że mnie żona wkurza jak wychodzę z kibla w kampie i muszę krzyczeć WYCHODZĘ.
Bronek - 2019-02-12, 13:35
Andrzej 73 napisał/a:
Dodam , że mnie żona wkurza jak wychodzę z kibla w kampie i muszę krzyczeć WYCHODZĘ.
Żona to pikuś, ja w poprzednim najpierw drzwi zmieniłem na rozsuwane od kibla, a potem pomimo tego gdy wlazłem parę na psa, to.... ZMIENIŁEM KAMPERA janus - 2019-02-12, 14:10
Andrzej 73 napisał/a:
Dodam , że mnie żona wkurza jak wychodzę z kibla w kampie i muszę krzyczeć WYCHODZĘ.
Na Twoim miejscu raczej nie narzekałbym
Ja wychodząc z kibelka muszę PYTAĆ, cy mogę wyjść Andrzej 73 - 2019-02-12, 15:44
janus napisał/a:
Ja wychodząc z kibelka muszę PYTAĆ, cy mogę wyjść
Ty grzecznie pytasz , ja krzyczę na moją żonę. Oczywiście w trosce o nią , abym drzwiami łazienki nie wcisną jej do lodówki. Bronek - 2019-02-12, 16:08 U mnie było odwrotnie :Jak nastała cisza, to znaczy, że zaraz wychodzę
Teraz cz. kiblowo, makijażowo myjąca jest całkowicie niezależna od części kuchenno salonowejSocale - 2019-02-13, 20:30 Daruś, ale muszę się zapytać Cię:
Czy temat powstał po to by wyszperać z zasobów wszystkich szarych komórek na forum jakieś pomysły na to co cię wnerwia w Twoim, czy wolisz by każdy pisał co nas wnerwia w naszych kamperach?
Na Twoje nerwowanie miałbym kilka pomysłów, wszak Twój kamper to nie mój
natomiast w moim wnerwia mnie wszystko a najbardziej to że:
1 Co go wypieszczę to zaraz upierdzielony jest.
2 Co mu wleję to zaraz przez wydechrurę wydmuchuje
3 Tektura, tektura, tektura.
Światełko mogę Ci krok po kroku wytłumaczyć jak podłączyć żeby świeciło/nieświeciło.SZEJK - 2019-02-13, 20:46 Panowie wyobrażcie sobie że mój zabytek w ogóle mnie nie wnerwia jest uszyty na miarę, piękny , wymaga troski ale taki prawdziwy i nie z tektury. Bronek - 2019-02-13, 20:52 Temat powstał w innym wątku. Potem okazał się niewypałem, bo po za Andrzejem nikt nie pisał o sobie, a wielu "czepiało" się mnie Lub sobie robiło dobrze Co było do przewidzenia.
To sobie przypomniałem dlaczego tak ludzie mają
Po tem tradycyjnie off, no i... Temat nie miał mieć drugiego dna, a ma
No bo jak ma nie mieć, gdy ktoś kilka lat marzył, analizował, wybierał, oglądał... potem ruskie miesiące kupował, w końcu kupił.
Ale jak kupił, to czekał, doposażał itd.... A TU Go PROSZĄ, by napisał coś nie miłego i to o tym co go tyle zachodu kosztowało i taką dumą wypełniło ? Trudno, to zrobić. Korci by zracjonalizować, złagodzi
TO Nie O MNIE bo mi to wisi - naprawdę nie jestem za bardzo emocjonalnie związany z kamperowaniem i kamperem. A tylko napisałem to co u mnie... Narażając się na pytania zamiast odpowiedzi Co u Was. Nie pytałem tych co są zadowoleni
Wojtuś sam to robisz leciutko, co prawda ale zawsze.... Nie o mnie chodzi, ja swoje napisałem. Co się dało poprawiłem, a zresztą muszę żyć...
To temat leciutki zimowy i mnie bawiący.
O ooooo w międzyczasie Szejk się zonanizował sorry wybacz. Zmienię jak chcesz {jak odpisywałem Wojtkowi)
Szejku ? Bronek - 2019-02-13, 21:06
Cytat:
Światełko mogę Ci krok po kroku wytłumaczyć jak podłączyć żeby świeciło/nieświeciło.
U mnie to se muszę sam zrobić. Drzwi inne, buda inna a nade mną wyrko w którym pełno kabelków do lampek a nawet elektrycznych siłowników... Pole manewru olbrzymie. Zresztą już dwie dorobiłem
slawwoj - 2019-02-13, 21:08 Normalnie aż sprawdzę czy pisałem o wywietrzniku w schodach.SlawekEwa - 2019-02-13, 21:12
slawwoj napisał/a:
czy pisałem o wywietrzniku w schodach.
Pisałeś Bronek - 2019-02-13, 21:13
slawwoj napisał/a:
Normalnie aż sprawdzę czy pisałem o wywietrzniku w schodach.
Pisałeś w tzw drugim rzucie,
Teraz powinie być trzeci ale jak napisałem, że powinien, to nie bedzie SZEJK - 2019-02-13, 21:16 Bronek , faktycznie z onanizowałem się i jest mi z tym dobrze Bronek - 2019-02-13, 21:26
SZEJK napisał/a:
Bronek , faktycznie z onanizowałem się i jest mi z tym dobrze
Jest nas kilku Zadowolonych. Inni nie "dochodzą"Socale - 2019-02-13, 22:17 W moim pierwszym staruszku obligatoryjnie wszystkie błędy były wybaczane a udane poprawianie inżynierków doprowadzało do radosnych orgazmów no bo jak się nie cieszyć, gdy wkręcam w dechę bukową wkręta a on się ukręca.
Onanizerki tylko nie naprawiłem bo się korbka ukręciła.
.
Wqurza pierdułek goowno warty od nowości i w każdym kamperze = zaczep otwartych drzwi żeby nie fruwały.
Po kiego... dziurawili blachę jak to nie działa!!???
Teraz myślę o neodymie i wreszcie zacznie działać.
Wqurza zadarta do góry dupa mimo 3530kG masy rzeczywistej, więcej już nie dociążę.
BUtle gazowe nawet nie zdążyły mnie wqurzyć, wywaliłem od razu na pysk, razem z zawartością won.
Brak okna=wstawiłem okno boczne w sypialni z tyłu.
Samozamykające się drzwi do łazienki (poprawię) bo dupa za wysoko stoi (tego nie poprawię).
Brak koła zapasowego, choć lewarek i klucze bezczelnie dali. Teraz jadę spokojnie.
Chamskie oszczędzanie + plastikowy tandetyzm + skąpstwo = dokładam grosiki.
Inżynierię trzeba poprawiać, tylko ta stawia coraz wyżej poprzeczkę, bo przecież nie wbiję równie chamsko w nowym kamperze gwoździa w tekturę, więc od myślenia czasem szare mnie bolą ale poprawiam, modyfikuję - lecz zawsze w każdym przypadku jak nie mam koncepcji od A do Z to nawet nie zaczynam by nie utkwić w martwym punkcie.
Zawsze warunkiem jest to, że modyfikacja na scenie ma wyglądać jakby była z fabryki, a już za kulisami niekoniecznie.
.
.
.
Edit:
Aj... qrde, teraz zajarzyłem:
Bronek napisał/a:
...
Odpie... ode mnie a odwagi i piszcie.. Chyba, że macie idealne.
Czyli wyżej pisałem zgodnie w Twoim oczekiwaniem. Bronek - 2019-05-16, 10:02 Stałem się,serwisantem nówki Rapido V55 Van super hiper ...
Szwagierka z żoną mą , postanowiły mieć możliwość wyjazdów damskich i zakupowych, czymś co ma kibel i da się w miarę parkować przed Centrami Kultu Babskiego. Plus wyjazdy na supy ,rowerki, jeziorka itd... I toto stoi i pachnie nowością w mojej wiacie.
I tak wkur... mnie\z lekka co nastepuje :
Pierwsze primo, to półka- schowek nad kabiną, może przydatny, bo pojemny ale gdy nie uważamy, to łeb rozbity lub poturbowany . Ale to wada względna , gdyż schowek może się przydać ...W tańszym Dreamerze V55 jest tam piękne okno i można jak w półintegrze niemal stanąć między fotelami .
Nastepnie , kaseta i jej drzwiczki ( po "stronie niewłaściwej" ale to wiadomo gadanie takie sobie ). Jest otwierana do góry, bez siłownika blokującego czyli spada na łapki . Trzeba albo rzep albo magnes lub siłownik lub trzymać . Ujdzie lecz nieprzemyślane i przysknerzone.
Do tego ponieważ to blaszak i akurat SOG tylko w drzwiczki i ciężko wywiew w podłogę zrobić raczej akurat tu się nie da .
Wielki stolik z dodatkowym blatem wysuwanym ... Już go wywaliłem i dałem tylko ten mały blacik . Miał być częścia spania ale tak durnego , bo blokującego całkowicie drzwi przesuwne .
Brak gniazdka w kiblu, to u Francuzów normalka . Dodano to jeszcze u Dilera i okablowanie na "drugi obieg" sieci pod 230v z przetwornicy . Ponoć to ma się poprawić lub poprawiło w niektórych modelach Rapido ?? ??
Kamera cofania do przeróbki bo wypaśny elektryczny bagażnik na rowery ( ciężkie elektryczne Fatbiki) zasłania ja rurami całkowicie .
Ale kuriozum to ZAHACZANIE fotelem podczas obrotu o zaciągnięty hamulec ręczny .
Przy skrzyni zautomatyzowanej zaciągniecie jego bywa warunkiem , że samochód się nie stoczy . Te skrzynie maja humory i ich działanie nigdzie nie jest jasno wytłumaczone . A z doświadczenia wiem , ze zostawienie na biegu ( manual lub auto) nie daje gwarancji iż samochód będzie stał . To nie prawdziwy automat .
Albo fotel wyżej ?? Albo skrócić skok wajhy ?? Zobaczymy .
Generalnie po tygodniu użytkowania lokalnego , Van to Van i Campervan . Nie polecam gdy mówimy o wydaniu sporej kasy . Dla zalety szybszej i sprawniejszej niby jazdy i trochę przyjemniejszego parkowania.... moim zdaniem nie warto , brak szerokości kabiny jest odczuwalny , klaustofobiczny.
CO innego budowa od podstaw i adaptacja , tu środki uświęcają cel
Jeszcze co prawda , za mało pojeździłem ale z drugiej strony wcale nie chcę tym czymś , bo to jak aromat identyczny z naturalnym jeździć . [/b]
PS Natomiast wykonanie i reszta np prysznic, woda , wykonanie a nawet radio z nawigacją super jak na obecne lata .Andrzej 73 - 2019-05-16, 10:12
Bronek napisał/a:
Nastepnie , kaseta i jej drzwiczki ( po "stronie niewłaściwej" ale to wiadomo gadanie takie sobie ). Jest otwierana do góry, bez siłownika blokującego czyli spada na łapki . Trzeba albo rzep albo magnes lub siłownik lub trzymać . Ujdzie lecz nieprzemyślane i przysknerzone.
Do tego ponieważ to blaszak i akurat SOG tylko w drzwiczki i ciężko wywiew w podłogę zrobić raczej akurat tu się nie da .
Możesz od góry drzwiczek domontować blokadę.
Bronek - 2019-05-16, 10:23 Pierdyknę czarnego rzepa technicznego będzie pasował kolorystycznie albo oleję ...
Czarne musi być to zapięcie , bo to babski kamper i nie jest łatwo Nikt nie uwierzy gdy powiem ,że wybór był dla tych trzech ludzików , do kompletu a kołpaki musiały być też z logo i orginalne w serwisie przełożyli zamieniając ze "starej" , tam stojącej tam integry wypożyczanej , dla tego symbolu .Były fiatowskie
Niestety to prawda , bolesna dla niektórych ale takie to mam przekichane życie wśród kobiet , psów i kotów.. Teściowej już nie mam i powinienem się cieszyć ale ten spadek po niej to udręka . jsaluga - 2019-05-16, 11:26 No leko nie jest. I nie ma że boli , musi boleć!. Mam prawie tak samo, żona, suczka, kotka, ale są też plusy dodatnie (zawsze można mieć jeszcze na łbie kochankę). Bronek nie podejmuj, żadnych ektremalnych kroków za te 3 zapowiedziane tygodnie (o so chozi?). Zawsze dawałeś radę, to i teraz jakoś będzie.gryz3k - 2019-05-16, 11:29 Mnie dzisiaj wnerwiło to, że tak kamperek na mnie prowokacyjnie patrzył rano a ja szedłem do roboty. Piszol - 2019-05-16, 13:15 Denerwuje mnie że alkowe mam na gnojówkę a nie tak jak drugiego kampera blaszaka na benzynę.KACPERKI 2 - 2019-05-16, 15:53 A mnie wnerwia to, że kamperkiem jeździ mi się przyjemniej niż osobówką
a....
na co dzień muszę jeździć osobówką a nie kamperem Andrzej 73 - 2019-05-16, 16:01 Jak tak narzekacie , to i ja dodam. Mnie wnerwia , że już mam starego kampera , bo daszek przeciw słoneczny od kamery cofania przyrdzewiał i trzeba pomyśleć o wymianie ...kampera. Bronek - 2019-05-16, 16:12 Faryzejstwo..... . Jednak miałem rację.
Mamy z tym do czynienia w każdym aspekcie, co wylazlo ostatnio po projekcji wiadomo czego i wiadomo gdzie.
Nie wiem, ale te nasze kampery to badziew w większości, raz mniej raz więcej
To że cieszy ich rola nie oznacza, że są bez wad. A, vany to, porażka "kamperowa" , te, długie, i, wąskie są śmiesznie niepraktyczne. . Już lepiej przyczepę mieć.
Integry niebezpieczne, alkowy brzydkie. Póintegry, to ni pies ni DHL lub chłodnia...
Dziwi mnie ten brak krytycyzmu.
Andrzej 73 napisał/a:
Jak tak narzekacie , to i ja dodam. Mnie wnerwia , że już mam starego kampera , bo daszek przeciw słoneczny od kamery cofania przyrdzewiał i trzeba pomyśleć o wymianie ...kampera.
Jeden z nielicznych co wie jak podejść do tematu
Cytat:
te 3 zapowiedziane tygodnie (o so chozi?
Przypadkowo spojrzałem na profil i to 6 lat upłynie na wkur.. innych i to chyba wystarczy?
Mam zamiar przejść na odbiór, bo już dawno a właściwie od początku nie mam sensownego do powiedzenia. Poza tym drugim członem ostatniego zdania
Starczy.... tom-cio - 2019-05-18, 21:18 Bronku, nieeeeee!!!!!!!!!!
No co ty masz zamiar wyczynic, z jedna trzecia forum bywa tu dla Twoich komentarzy, ja poniekad tez, wiec zmien ten podpis a rzuc sobie jakis inny nalog, naprzyklad przestan hurtowo kampery nowe kupowac kimtop - 2019-05-18, 21:24
Bronek napisał/a:
Mam zamiar przejść na odbiór,
Już jeden taki był.Nic nowegorobba - 2019-05-18, 21:45
Bronek napisał/a:
....
Starczy....
"starczy" to wiesz: uwiąd.
Nie poddawaj się., wiem że nie ma tu nagród.
Sam sobie zafunduj wg uznania.... Socale - 2019-05-18, 22:30 Nic Bronka nie kumacie, eh wy...
.
3/12/... 9... i zaraz odcinka.
.
Monika oby dobrze się czuła. Dbaj o Nią.
Zresztą wiem że.slawwoj - 2019-05-19, 07:20
tom-cio napisał/a:
Bronku, nieeeeee!!!!!!!!!!
No co ty masz zamiar wyczynic, z jedna trzecia forum bywa tu dla Twoich komentarzy, ja poniekad tez, wiec zmien ten podpis a rzuc sobie jakis inny nalog, naprzyklad przestan hurtowo kampery nowe kupowac
Popieram!
Bronek zostań!Socale - 2019-05-19, 10:24 12h od mojego gupiego ostatniego posta a Darusia niet!
Nie dał się nawet podprogować
Chyba serio wyłączył nadajnik i tylko nasłuchuje.
Kto mi teraz będzie poniedziałkowy humor poprawiał?Bronek - 2019-05-19, 12:01 Odpowiadam na "zaczepki" aby nie być psądzonym o.... wiadomo o co. O to o co się posądza I takie tam jak to zwykle.. Itd. itp.
Wyssałem Forum jak cytrynę i że swoim konsupcyjnym stylem zadowolonego z życia i już nic póki co nie wycisnę.
Z drugiej strony, sam wyczerpalem niemal cały swój skąpy asortyment... Teraz już tylko łagać by trzeba, bo głupoty już od dawna piszę.
6-sty rok nie palę, 6-sty krzyżyk się kończy, 6- lat na Forum.
Jako że Bóg dał mi rozum, by w niego nie wierzyć.
To 666 musi coś oznaczać?
Tak więc na wszelki wypadek z którejś szóstki muszę zrezygnować by rozbić ten diabelski układ.
Czasu nie cofnę, palić nie chcę, to najprościej .... .
Tyle teorii a praktycznie jest bardziej prosto, lecz ehhh
Jako szczery człowiek i dosyć tu aktywny,, po prostu chcę się usunąć nie "po angielsku", ale mówiąc "do widzenia". Może ktoś coś do mnie ma , chce opier... lub poprosić? Potem już zamykam skrzynkę itd.
Tylko krowa zadania nie zmienia " i pewnie gdy coś się zmieni w caravaningu, to i może mi się odmieni?Andrzej 73 - 2019-05-19, 12:13 Bronek , ale czy nałóg CT nie okaże się silniejszy i będziesz musiał coś skrobnąć?
Co do długości bycia na forum...
Niebawem minie 10 lat bycia jego maleńkim ogniwem. Widzę po sobie , że mam większy dystans do tego co jest tu napisane jak również , co raz więcej tematów przyjmuję z przymrużeniem oka.
Choć nie raz miałem ochotę się wycofać , ale jakoś nabieram dystansu i dalej tkwię tutaj.
Czyli podsumowując Daruś , dystans , dystans raz jeszcze dystans...
slawwoj - 2019-05-19, 12:36 A ja zbieram kabelki i końcówki aby w końcu Bronkowy ściemniacz zainstalować.
Taki co to palec przykładasz i pod markizą ciemnieje.Socale - 2019-05-19, 13:10
Bronek napisał/a:
...
6-sty rok nie palę, 6-sty krzyżyk się kończy, 6- lat na Forum.
Jako że Bóg dał mi rozum, by w niego nie wierzyć.
To 666 musi coś oznaczać?
Tak więc na wszelki wypadek z którejś szóstki muszę zrezygnować by rozbić ten diabelski układ.
Czasu nie cofnę, palić nie chcę, to najprościej .... .
...
Taaak....
Zarejestrowałeś się 6 lat temu dnia 6, miesiąca 6 - poczekaj do 7 czerwca a cały misterny diabelski układ cyfr szlag trafi.
.
Apropos PW - to chyba nie ten człowiek, ale na pewno się znają, skoro z jednego miasta, oboje kucharzą przy tych samych ciastach i kochają poważne motory (powinno być w czasie przeszłym).
Jednego z nich już nie ma od jakichś 2-3 miesięcy. Serio.Bronek - 2019-05-19, 13:47 Kolejne 666 no to mi uławiłeś.
Muszę zrobić przerwę, dla higieny... Już nie moge piszę na odrucbu, bez sensu. Wkółko to samo czytam. Dziesiątki tematów ignorowanych itd. Nic nowego nie wnoszę i tyle.robba - 2019-05-19, 16:24 cóż Bronek, jak si e przyłożysz to daję Tobie 6 dni... Wojciechu - 2019-05-19, 19:07 Bronek - życzę Ci - wszystkiego dobrego - było miło.
Jeśli będą przyznawane Oskary - CT-imki za całokształt pracy twórczej - masz mój głos. Powodzenia. Bronek - 2019-05-19, 20:58 Nie umieram, ale kończę z pisaniną... Czytać też będę o wiele mniej. Same plusy dodatnie lepszy wzrok i mniej atramentu izola - 2019-05-19, 21:07 Decyzja zacna, też tak chcę... Udaje się tylko krótko.
Z drugiej strony widzenia, co se będziesz żałować...Socale - 2019-05-19, 21:23 Ja mam Daruś podobne odczucie, czegoś w rodzaju nie wnoszenia nic wartościowego i czytania mało interesujących postów. Też od niektórych ewakuuję się.
WYPALENIE - tak nazwał to Grześ Gino. Mnie to też dotknęło na karawaning.pl gdzie byłem przez kilka lat bardzo aktywny, tak jak Ty tutaj - potem się zwyczajnie wypaliłem.
Nie czułem cugu. Moja obecnie aktywność tam... 1, a nawet 0,5 ale... awatara nie usuwam.
Zatem rozumiem Cię.SlawekEwa - 2019-05-19, 21:31
Bronek napisał/a:
Muszę zrobić przerwę, dla higieny... Już nie moge piszę na odrucbu, bez sensu. Wkółko to samo czytam. Dziesiątki tematów ignorowanych itd. Nic nowego nie wnoszę i tyle.