| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Wymiana baterii łazienka
TomaszG - 2019-02-20, 10:24 Temat postu: Wymiana baterii łazienka Witam, chcę sie pozbyć takiej wylewki i zastąpić ją stałą. Nie korzystam z prysznica . Również mieszacz chcę usunąć. Czy takie coś jest możliwe? Kamper to Talento Eura Mobil
Roberto - 2019-02-20, 11:19 Temat postu: Re: Wymiana baterii łazienka
| TomaszG napisał/a: | | Czy takie coś jest możliwe? |
Bez problemu.
Dobierasz tylko baterię z mieszaczem do obecnego otworu, zaślepiasz dziurę po starym mieszaczu i po problemie.
Jeśli masz instalację ciśnieniową to nie musisz się nawet silić na zakup baterii typowo kamperowej - wystarczy zwykła
TomaszG - 2019-02-20, 11:35
Inst ciśnieniowa jest. Tylko czeka mnie odpowiednie doprowadzenie węży z wodą oraz zaślepienie zasilania mieszacza.
Roberto - 2019-02-20, 11:45
Prosta sprawa. Dasz radę
W poprzednim kamperku wymieniałem sam baterię w kuchni i pod prysznicem.
Użyłem zwykłych.
Przynajmniej trwalsze niż te plastykowe badziewie, które szybko pęka i przecieka
Tylko wężyki trzeba troszkę przerobić.
Ja je obcinałem i łączyłem rurką z obejmami zaciskowymi.
Andrzej 73 - 2019-02-20, 13:51
Jeśli bateria będzie większa od obecnej , to jest możliwe że bez wzmocnienia będzie pękać. Widać na fotce duży kołnierz , jeśli kran nie będzie miał podobnego , to postaraj się o wzmocnienie zlewu od spodu.
Socale - 2019-02-20, 21:51
Wstrzeliłeś się z tą uwagą Andrzej.
Potwierdzam to fotkami po i przed kosmetyką łazienki w poprzednim kamperku/Burstnerku. Na 1 foto z domową baterią, zaszła konieczność usztywnienia plastiku, w tym przypadku wykorzystałem wzorem tłoczoną 2mm blachę nierdzewkę.
Na 2 foto odpowiednik założyciela tematu.
TomaszG - 2019-02-21, 08:09
Dziękuję za wszystkie uwagi w temacie, wykorzystam je. Pochwalę się po wymianie.
|
|