| |
Klub miło¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Likwidacja okna alkowy zakończona!
pionier01 - 2019-02-21, 13:27 Temat postu: Likwidacja okna alkowy zakończona! Troszkę to trwało ale dzi¶ zakończyłem likwidację okna alkowy. Do ¶rodka dostawała się woda i zdecydowałem się na zabudowanie. Nie jestem specjalist± od remontów kamperów ale udało mi się to w miarę schludnie wykonać. Wymieniłem kilka przegniłych kantówek i mam nadzieję że będzie sucho.
pasza - 2019-02-21, 13:39 Temat postu: Re: Likwidacja okna alkowy zakończona! też muszę w Adrii to zrobić bo okno popękane a takich wymiarów nie maj±.
Czym robiłe¶ blach± alu? i dlaczego zostały takie paski na fot "Alkowa_4.jpg"
Ja chcę blachę alu przykleić następnie szpachl± wyrównać i pomalować tak aby ¶ladu nie było.
pionier01 - 2019-02-21, 16:53 Temat postu: Re: Likwidacja okna alkowy zakończona!
| pasza napisał/a: | też muszę w Adrii to zrobić bo okno popękane a takich wymiarów nie maj±.
Czym robiłe¶ blach± alu? i dlaczego zostały takie paski na fot "Alkowa_4.jpg"
Ja chcę blachę alu przykleić następnie szpachl± wyrównać i pomalować tak aby ¶ladu nie było. |
Nie używałem blachy na zewn±trz tylko laminat taki jak w nowych kamperach. Kupiłem go w Center-Camp. Z zewn±trz i wewn±trz używałem kleju SIKAFLEX 252. Po naklejeniu laminatu kupiłem 2 listwy białe typu L i zakleiłem z dołu i z góry krawędzie. W Castoramie kupiłem za kilkana¶cie złotych. Zastosowałem tutaj uszczelniacz SIKALASTOMER 710 biały.
mrsulki - 2019-02-21, 21:00
| pionier01 napisał/a: | | dzi¶ zakończyłem likwidację okna alkowy |
To teraz musisz zdjęcie w avatarze uaktualnić
wlodo - 2019-02-21, 21:42
Jeżeli te listwy TYLKO na 710 to trochę kiepski pomysł, on jest trwale plastyczny. Listwy mog± nie odfrun±ć, ale niekoniecznie...
pionier01 - 2019-02-22, 01:07
| wlodo napisał/a: | | Jeżeli te listwy TYLKO na 710 to trochę kiepski pomysł, on jest trwale plastyczny. Listwy mog± nie odfrun±ć, ale niekoniecznie... |
Listwy klejone s± SIKAFLEXEM 252 a uszczelnione SIKALASTOMER 710.
|
|