Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Wędkarstwo - na ryby

ARCADARKA - 2008-10-28, 22:26
Temat postu: na ryby
Gino , crazy-jack co robicie w ten weekend jedziemy na ryby :kwiatki: :kwiatki:
gino - 2008-10-28, 22:32

kusisz kolego...kusisz...a gdzie?/ tam gdzie mysle ??
ARCADARKA - 2008-10-28, 22:33
Temat postu: ARCADARKA
nio :-P nie daj się prosić :gwm
gino - 2008-10-28, 22:35

na 3wozy/mala karawana??
ARCADARKA - 2008-10-28, 22:38
dlaczego mała :idea chodzi o relaks a nie o zlottttttttttttttttttttttttttt :bajer
Tadeusz - 2008-10-28, 23:11

ARCADARKA napisał/a:
w ten weekend jedziemy na ryby

Oj, poszło by się na ryby, poszło! Ale wątroba już nie ta! :-D

eler1 - 2008-10-28, 23:12

ARCADARKA napisał/a:
dlaczego mała :idea chodzi o relaks a nie o zlottttttttttttttttttttttttttt :bajer
czyli Miła Karawana :haha:
eler1 - 2008-10-28, 23:13

ArcaDarka nie jeździłeś w dwa trzy cztery kampery to nie były zloty
ARCADARKA - 2008-10-28, 23:14
Tadeusz napisał/a:
ARCADARKA napisał/a:
w ten weekend jedziemy na ryby

Oj, poszło by się na ryby, poszło! Ale wątroba już nie ta! :-D

przecież my nie na wieloryby tylko na rybki Tadziu, białe smaczne mięsko :bukiet:

ARCADARKA - 2008-10-28, 23:15
eler1 napisał/a:
ArcaDarka nie jeździłeś w dwa trzy cztery kampery to nie były zloty

my na ryby elerku1

eler1 - 2008-10-28, 23:37

ARCADARKA napisał/a:
my na ryby elerku1
a czy to ważne jak się co nazywa ryby, grzyby , pierniki, dziki , guziki
Tadeusz - 2008-10-28, 23:39

ARCADARKA napisał/a:
przecież my nie na wieloryby tylko na rybki Tadziu, białe smaczne mięsko

Mnie nie o mięsko chodziło... :haha:

jacekiagatka - 2008-10-29, 00:21

rybka lubi pływać ;)
jacekiagatka - 2008-10-29, 00:22

szkoda że mam tak daleko :gwm
Dembomen - 2008-10-29, 06:50

Hej!
ARCADARKA napisał/a:
my na ryby

Tylko nie zapomnij o fotkach, bo ostatnio zapomniałeś, albo nic nie złapałeś ? :haha: :haha:
Hej!

ARCADARKA - 2008-10-29, 09:05
nic nie złapałem i nie było fotek :evil: :evil: :gwm :gwm
gino - 2008-10-29, 12:18
Temat postu: Re: ARCADARKA
ARCADARKA napisał/a:
nic nie złapałem i nie było fotek :evil: :evil: :gwm :gwm

pewnie nie jechales trasa LUBELSKA.....slyszalem ze tam..mozna ''cos'' zlapac....
:haha: :haha:

StasioiJola - 2008-10-29, 12:35
Temat postu: Re: ARCADARKA
gino napisał;

pewnie nie jechales trasa LUBELSKA.....slyszalem ze tam..mozna ''cos'' zlapac....
:haha: :haha
Nie wiedziałem że to się rybka nazywa i ma wdodatku białe mięsko , bo ja widziałem lekko różowe - może to łosoś??????????? :haha: :haha: :haha:

48a-ELANKO - 2008-10-29, 12:42

Chyba te łososie były mocno zmarznięte i mokre.... jak to rybki :oops:
bonusik - 2008-10-29, 13:38

Jest jedno ale.....czy aby na pewno TE rybki są świeże :?: :bajer :bajer
StasioiJola - 2008-10-29, 15:22

Co kilka miesięcy sprowadzają nowe, chciałem rzec świeże !! :haha: :haha:
gino - 2008-10-29, 15:43

slyszalem.....ze to import z RUMUNII :haha: :haha:
ARCADARKA - 2008-10-31, 14:29
Panowie robiliście nadzieję , ale tylko :evil: :evil: nie ma w was zacięcia wędkarskiego :-P
to nie :evil: jadę na grzyby na działkę , ale myślę , że się skomponujecie i ostatnie dni ładnej pogody znajdziecie czas
pa :bigok :haha: :gwm

Tadeusz - 2008-10-31, 14:44

Darku.
My cały czas jesteśmy nad jeziorem. I łódek wędkarskich u nas dostatek. I wciąż są grzyby.

I MY JESTEŚMY!!! :-D

ARCADARKA - 2008-10-31, 14:48
witajcie :ok
Wiem Tadeusz , że masz super warunki :-P i na rybki :-P i grzybki :-P ,ja jeszcze nie zasłużyłem na tak długi urlop :gwm , właśnie na niego pracuję ho, ho, ho, :bajer
chłopaki mnie z lekka wystawili :haha: :haha: ale nie daruje im :mrgreen: i jeszcze porwę ich na łowy???????????????????????????

gino - 2008-11-06, 12:09

hmmm....prawde mowiac..camperek juz postawiony na zime..
ale...dluuugi weeek sie szykuje..i jakby pogoda dopisala..moze..BIESOWO zaliczymy??
albo nad jez. ROś ...kolo Pisza....

co wedkarze na to...??
Tadziu...Ty chyba jeszcze na mazurkach...i to wlasnie gdziec w okolicach Pisza/hmm..Pisza czy Piszu :gwm /

:-D

ARCADARKA - 2008-11-06, 16:44
super :evil: , ale teraz to ja nie mogę , siostrzyczka się zjeżdża do Polski i nici z rybek :gwm :gwm :gwm
Tadeusz - 2008-11-06, 23:50

gino napisał/a:
Tadziu...Ty chyba jeszcze na mazurkach...i to wlasnie gdziec w okolicach Pisza/hmm..Pisza czy Piszu

O godzinie 12.09 gdy to napisałeś, byliśmy już od godziny w drodze z Karwicy do Grudziądza, skąd serdecznie pozdrawiamy.
Acha! Zapomniałbym - Pisza się pisze. :-D :haha:

gino - 2008-11-07, 17:45

Tadeusz napisał/a:
gino napisał/a:
Tadziu...Ty chyba jeszcze na mazurkach...i to wlasnie gdziec w okolicach Pisza/hmm..Pisza czy Piszu

O godzinie 12.09 gdy to napisałeś, byliśmy już od godziny w drodze z Karwicy do Grudziądza, skąd serdecznie pozdrawiamy.
Acha! Zapomniałbym - Pisza się pisze. :-D :haha:

hehe..czyli dobrze napisalem... :-D

a ja..wlasnie wyjezdzam do KALISZA....

znajomi mi mowia...

ostroznie mijaj kalisz

i sie smieja.. :mrgreen: :mrgreen:

wiecie dlaczego... :mrgreen: :mrgreen:

Black Cadillac - 2009-06-27, 17:11

A ja Wam mówię, że najlepiej to z Pagasem na tydzień do Hiszpanii. Taniej niż nad nasze morze. My wyruszamy na trzy kamperki 10/07/2009r.
Rockers - 2009-06-28, 21:56

witam wędkarzy ;) ja ten wekend spędziłem na mojej działce i skorzystałem z okazji aby iść nad pobliskie jeziorko gdzie chodzi sąsiad, poniżej przedstawiam parę zdjęć znad jeziorka zrobionych telefonikiem , na jednym jest okonik ok. 15 cm złowiliśmy ich pół reklamówki a kolega obok złowił szczupaczka jakieś 35 cm
ARCADARKA - 2009-06-28, 22:28
rockers witaj :ok
taki duży chłopiec jesteś,a takie małe okonki bierzesz 15 cm to nawet nie jest Polska norma wśród facetów i jeszcze na dodatek w reklamówkę , chyba Media Markt :haha: :bigok
okolica przepiękna
super :bigok :bigok

Rockers - 2009-06-28, 22:49

:szeroki_usmiech hejka ja nie wziołem ani jednej rybki ja takich małych nie biorę ale są tacy jak mój sąsiad którzy biorą wszystko więc się cieszył że łowiliśmy razem i naciągneliśmy całą reklamówkę, a tak swoją drogą rozumiem Cię doskonale osobiście nie jestem zwolennikiem osób zabierających małe ryby lecz jeśli pomieszkałbyś u nas na śląsku gdzie okoń powyżej 5 cm to rarytas a o innych rybkach można pomażyć to sam zmieniłbyś zdanie. Szczerze zazdroszczę Ci łowisk jakie macie w swoich rejonach a tym bardziej tych w okolicach mazur, ja mam za daleko aby tam jeździć więc muszę się cieszyć tym co mam :szeroki_usmiech ale jak chce złowić rybkęo normalnych rozmiarach to jeżdżę na łowiska płatne tylko to mi pozostaje. :evil:
roger - 2009-06-28, 22:51

ARCADARKA napisał/a:
15 cm to nawet nie jest Polska norma wśród facetów

hahahha a jaka jest Polska norma..... ;) .... ?

PS
na okonka rzecz jasna .....;)

Rockers - 2009-06-28, 22:52

A tak przy okazji łowisko nie jest ładne starałem się na zdjęciu pokazać go z dobrej strony, napewno kaczuszki są piękne ale jak zobaczyłbyż w jakich warunkach egzystują chyba pękłbyś ze złości jak ja w ten weekend, gdyż byłem tam pierwszy raz, i szczerze powiedziawszy gdyby nie to że można tam złowić cokolwiek choćby dla rozrywki to byłbym tam poraz ostatni. Jak będziesz kiedyś w weekend na śląsku zapraszam na działaczkę pokażę okolice i warunki jakie naprawdę tu panują.
ARCADARKA - 2009-06-28, 22:52
no super :mrgreen: , ale myślałem , że się obrazisz na mnie :kwiatki: , no już taki jestem , że nie lubię słodzić tylko walę prosto z mostu , jest to plaga wśród wędkarzy bzykają wszystko co się rusza , nawet takie małoletnie ,,,,,,,rybki ,,,,,,,
tak wiem w tamtych okolicach nie macie ładnych i czystych akwenów
pozdrawiam cię cieplusio :bigok :bigok :bigok

ARCADARKA - 2009-06-28, 22:54
roger napisał/a:
ARCADARKA napisał/a:
15 cm to nawet nie jest Polska norma wśród facetów

hahahha a jaka jest Polska norma..... ;) .... ?

PS
na okonka rzecz jasna .....;)

płetwa grzbietowa ostra :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

roger - 2009-06-28, 23:03

hahaha a wiecie po czym poznać wiek ryby .....?
ja wiem po oczach .... ;)

.....im oczy są dalej od ogona tym ryba starsza...... ;)

ARCADARKA - 2009-06-28, 23:14
no tego to ja nie słyszałem i chiba nie zrozumiałem skojarz to lepiej :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
roger - 2009-06-28, 23:17

hahahaha jasne ty chłopak z ...... (już ty wiesz skąd) i nie znałeś najstarszego wędkarskiego numeru .... znam więcej ....ale mniej cenzuralnych więc zostaje live.... ;)
ARCADARKA - 2009-06-28, 23:20
no napisałem skojarz :haha: i super to wystukałeś
mamy dział top secret wal śmiało szczytówka zawsze powinna być giętka :haha: :haha: :haha: :haha:

gino - 2009-06-29, 07:21

czytam was..i ..WARIATY NORMALNIE ... :haha: :haha:

Darecki..a Ty cos zlapales na dzialeczce...dawaj foteczki... :)

JaWa - 2009-06-29, 13:43

Rockers napisał/a:
a kolega obok złowił szczupaczka jakieś 35 cm

Masz kolegę kłusownika, nie ma się czym chwalić. :zastrzelic
Podaj może jego namiary :diabelski_usmiech
Wiadomo dlaczego w Polsce coraz trudniej o rybki ...... " chłop żywemu nie przepuści, jak sie żywe napatoczy nie pożyje se a juści ..."

jacekiagatka - 2009-06-29, 20:18

pisał że złapał, nie że szamał. :diabelski_usmiech

może pocałował i wypuścił :chytry

Rockers - 2009-06-29, 20:20

NIe chwalę się nim a poznałem go w piątek na rybach, tylko koło niego było miejsce aby się przysiąść. Co do kłusowników, uważam iż są nimi Ci którzy łowią niezgodnie z przepisami np prądem (a jest tych ustrojstw i nawet filmów na allegro zatrzęsienie), nieraz słyszę o sieciach i inych takich pomysłach. Ci co z kumplami okupują jedno dobre miejsce siedząc na zmianę zaraz po zarybieniu (łowiąc nawet po dwa razy dziennie, oraz Ci co łowią więcej ryb niż norma dobowa zezwala. Ja natomiast w mojej okolicy widzę wielu bezrobotnych, mieszkających na działeczkach w spartańskich warunkach, chodzą z jedną wędeczką pamiętającą dziadka, z robaczkami wykopanymi na swojej działce, chodzą na takie stawy gdzie ja byłem ostatnio, gdzie nikt nie zagląda bo dla szanującego się wędkarza byłaby to potwarz, staw brudny nigdzie nie zakwalifikowany, cały zarośnięty, gdzie woda służy do zamulania pokładów kopalnianych. A tak się składa jak sam się przekonałem że jest tam ryb dość dużo skoro większość wędkarzy tam nie chodzi. Ci biedacy łowią te rybki ciesząc się z każdej nawet tej najmniejszej bo oto dzień kiedy zjedzą coś normalnego.
Czy takich ludzi walczących o jadło i przeżycie w naszym pokręconym świecie można nazwać kłusownikami ???
Wkurza mnie jak widać człowieka dobrze ustawionego, z dobrym sprzętem a popełnia taki idiotyzm, ale tym biedakom nie żałuję, wolę jak łowią rybki i żyją na ogródkach nie robiąc innym szkód aniżeli mieli by chlać alkochol i zaczepiać wszystkich pod sklepami i na ulicach.
Gdybym tylko miał taką możliwość pomógłbym tym ludziom ale niestety narazie nie mam takiej możliwośći, a jak kraj stara się ich nie zauważać to ja nie będę zauważać tych rybek, które pozwalają im żyć.

ARCADARKA - 2009-06-29, 20:22
witaj Jacku :bigok
no wiesz :shock: , że byłem taki zaślepiony tym rozmiarem 15 cm :bajer , jak to jest potrzebna świeża krew aby zrozumieć swój błąd w posądzeniu kolegi :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Rockers - 2009-06-29, 20:22

:mrgreen: a co do całowania to wiecie opowiedział mi , że kiedyś był na rybkach i przylazł wędkarz który całował robaczki, i co pocałował zaraz coś wyciągał :ok wszyscy się dziwili ale nikt nie chciał jak on całować robaczków i nic nie potrafili złowić :bigok :haha:
Rockers - 2009-06-29, 21:21

A przy okazji co do wieku ryby, jeśli przyjąć iż wiek określa się odległością oka od ogona > to zawsze można ją postarzeć :haha: jak zaczynałem z wędkarstwem to tłumaczono mi że aby rybę zmierzyć trza ją lekko przydepnąć > nie skacze i zawsze jest trochę dłuższa :bajer :haha: :haha:
roger - 2009-06-29, 21:51

Rockers napisał/a:
aby rybę zmierzyć trza ją lekko przydepnąć > nie skacze i zawsze jest trochę dłuższa

tylko na miły Bóg swojego okonka nie deptaj bo bedzie bolało ;)

JaWa - 2009-10-05, 15:05

Ktoś wybiera się narybki z centralnej Polski w dniach 9-11.10 ?
Najprawdopodobniej J. Ślesińskie, lub Powidzkie.
http://wedkuje.pl/lowisko,jezioro-powidzkie,1224

gino - 2009-10-05, 15:37

super propozycja..ale gdyby tydzien pozniej..
w ten week bede gadal po niemiecku i francuzku...pare tys km od domu.. :)

JaWa - 2009-10-05, 15:47

gino napisał/a:
w ten week bede gadal po niemiecku i francuzku...pare tys km od domu..

Może być i w ten i w tamten. Uważaj co by Ci się język nie poplątał :spoko

gino - 2009-10-05, 17:52

JaWa napisał/a:
gino napisał/a:
w ten week bede gadal po niemiecku i francuzku...pare tys km od domu..

Może być i w ten i w tamten. Uważaj co by Ci się język nie poplątał :spoko

i co..rybki w KOSZELOWCE :bigok

PS.
JEZYK CWICZE CO WIECZOR... :haha: :haha: :haha:

roger - 2009-10-06, 12:47

Cytat:
PS.
JEZYK CWICZE CO WIECZOR...

Hahaha powiem szczerze nie mam pojęcia, o którym z przywołanych wyżej języków piszesz.... 8-) 8-) ale praktyka czyni mistrza więc "ćwiczcie" ;)

gino - 2009-10-06, 14:44

roger napisał/a:
Cytat:
PS.
JEZYK CWICZE CO WIECZOR...

Hahaha powiem szczerze nie mam pojęcia, o którym z przywołanych wyżej języków piszesz.... 8-) 8-) ale praktyka czyni mistrza więc "ćwiczcie" ;)

jasne ze glownie cwicze ...po francusku... :haha: :haha:

roger - 2009-10-06, 14:49

Cytat:
jasne ze glownie cwicze ...po francusku... :haha: :haha:

No wiem Grzesiu wiem .....ale o postępy Ciebie nie będę pytał ....... zapytam .....a już ty wiesz kogo ;) 8-)

JaWa - 2009-10-08, 15:28

Uroki wędkowania. :bigok
ARCADARKA - 2009-10-08, 15:37
Super relaks :bigok
gratulacje :ok

Tadeusz - 2009-10-08, 15:39

Jacku. Zdradź, gdzie jest to uroczysko.
Leszcz też robi wrażenie. :wyszczerzony: :spoko

bonusik - 2009-10-08, 16:09

To się nazywa kontakt z naturą... :diabelski_usmiech
Joluś - 2009-10-08, 16:30

Miejsce super i faktycznie są tam rybki,tak jak mówiliście.Wandzia masz się czym pochwalić :bukiet: :bukiet: :. Ja się na rybach kompletnie nie znam ,,,dla mnie ryba to ryba, aby była smaczna. :spoko .
JaWa - 2009-10-08, 17:57

Tadeusz napisał/a:
Jacku. Zdradź, gdzie jest to uroczysko.

To ekstra miejsce jest na terenie mojego obwodu łowieckiego w pobliżu Krośniewic.
Gdyby rybki nie brały, byliśmy przygotowani na grubsze sztuki... :wyszczerzony:

ARCADARKA - 2009-10-08, 17:59
oj :shock: z wędką bardziej ci do twarzy :haha: :haha: :haha: :bigok :bigok
Rockers - 2009-10-08, 22:13

Jak grubsze rybki zobaczyły takich aniołków Charliego pewnie poszły w dużą głębinę :diabelski_usmiech
roger - 2009-10-09, 09:21

Cytat:
oj :shock: z wędką bardziej ci do twarzy :haha: :haha: :haha: :bigok :bigok

Upsss Jacek a Ty te "kije" to zawsze masz w kamperku ? ....... bo jeśli tak to ja z Tobą na rybki nie jadę 8-) :lol:

ARCADARKA - 2009-11-01, 20:43
Witajcie
Próbowaliśmy złapać rybki z przyjacielem Tolo ale niestety rybką nie w głowie jedzonko, pomimo że w nocy było -3 stopnie atmosfera super ,Tolo dzięki za miłe chwile spędzone razem
pozdrawiam

ekosmak.dabrowska - 2009-11-01, 20:51

ARCADARKA napisał/a:
Tolo z synem

TOluś zadżebi...... okularki!
Na taki okular to złota rybka dobrze bierze.

chris - 2009-11-01, 20:54

Fajnie widzieć że się świetnie bawiliście. Pozdrowienia dla Gosi.

:spoko

Pawcio - 2009-11-01, 20:54

Cicha woda brzegi rwie ...
StasioiJola - 2009-11-01, 22:48

Macie duuuuuuuuuuuuuuuuuużego minusa , poznałem po zdjęciach gdzie byliscie , chyba nie lubicie Stasia i Joli!!! :( :spoko
Tolo-Digli - 2009-11-02, 07:22

Załogo ArkiDarki my równierz dziękujemy za mile spędzony wekend nad jeziorkiem,co z tego że ryba nie brała a później "ciemność nastała" :haha: jak najważniejsza była dobra zabawa ,wypoczynek i wasze toważystwo do następnego razu pa :lol: :spoko
gino - 2009-11-02, 07:22

ehhh...szkoda ze moja chalupa nie odpalila... tak chcialem z wami tam posiedziec.. :-P

a gdzie te liny..co TOLO LEDWO WYCIAGAL..jak do mnie dzwoniles... :haha: :haha:

Tolo-Digli - 2009-11-02, 07:24

StasioiJola napisał/a:
Macie duuuuuuuuuuuuuuuuuużego minusa , poznałem po zdjęciach gdzie byliscie , chyba nie lubicie Stasia i Joli!!! :( :spoko
Masz rację my was nielubimy poprostu kochamy was ale nie każdy lubi gości w takie święto więc następnym razem napewno zawitamy :lol:
Tolo-Digli - 2009-11-02, 07:26

gino napisał/a:
a gdzie te liny
zostawiliśmy przy łódkach aby służyły właścicielowi do mocowania kotwic :haha:
Tolo-Digli - 2009-11-02, 07:28

ekosmak.dabrowska napisał/a:
TOluś zadżebi...... okularki!
Darku jak byłem w wieku swojego syna to ten okular był największym modnym gadżetem wygrzebałem w starociach żeby się pośmiać :ok
Bystrzaki - 2009-11-02, 09:31

StasioiJola napisał/a:

Stasio Twój wywiad kiepsko działa :lol: my wiedzieliśmy , że jadą do Koszelówki :diabelski_usmiech

Tadeusz - 2009-11-20, 14:26

Halszka dzisiaj zaszalała z grzybami i nazbierała gąsek taką ilość, że tylko zazdrościć.
Ja postanowiłem zaimponować jej rybami i poszedłem na dużego leszcza. Nawet jednego złowiłem, ale co tam leszcz! Po nim wzięła ryba - marzenie! Rzadko zdarza się o tej porze roku.
Przedstawiam: oto lin 43 cm, złowiony na pęk białych robaczków. Przypon 0,18.

Darku, Tolo i Gino! Żałowałem, że Was nie ma. :wyszczerzony: :spoko

Pawcio - 2009-11-20, 15:29

Ja Cieeeeee... Ale dałeś czadu! GRATULACJE! :bigok
Dobrana z Was para. Grzybki, rybki...

ARCADARKA - 2009-11-20, 16:05
no to mnie zdenerwowałeś :gwm udało się :evil:
Tadeusz Gratulacje , chyba pięknie chodził :mrgreen:

donald - 2009-11-20, 16:19

no to ja pokaże swoja zdobycz;-)
Rockers - 2009-11-20, 16:25

Tadeuszu ja tez żałuję że mnie tam nie było :shock:
Przepiękny linek ja juz dawno takiego nie złapałem, a miałem kiedyś taki fajny rok że w ciągu roku chyba 20 tych rybek złapałem.
Przepiękna i smaczna rybka, musiała być super uczta > moje gratulacje :spoko

ARCADARKA - 2009-11-20, 16:48
donald napisał/a:
no to ja pokaże swoja zdobycz;-)

przestań :haha: w biedronce kupiłeś tę rybę :bigok nie ładnie :shock:

donald - 2009-11-20, 16:55

hehe sam jestes z biedronki :-P :-P zabraklo 5 cm do rekordu :diabelski_usmiech a sandaczyk z narwi na wysokosci Rozana :szeroki_usmiech
janusz - 2009-11-21, 09:25

Rockers napisał/a:
Tadeuszu ja tez żałuję że mnie tam nie było :shock:

Nie żałuj, tam była tylko jedna taka ryba :-P

JaroW - 2009-11-21, 11:05

Witam
Donaldzie piękna zdobycz ...

gino - 2009-11-21, 22:22

Tadziu...ale Ci zazdroszcze...piekny linek...
BODEK - 2009-11-22, 01:59

A ja słyszałem, że koło Różana jest tylko skład poradioaktywny, a tu taka ryba!
krzysztofCz - 2009-11-22, 10:03

BODEK napisał/a:
A ja słyszałem, że koło Różana jest tylko skład poradioaktywny, a tu taka ryba!

:wyszczerzony: mutant :wyszczerzony:

donald - 2009-11-22, 12:36

Mutant nie mutant smakował wysmienicie;-) :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
krzysztofCz - 2009-11-22, 12:43

:lol: Obyś nie świecił w nocy :lol: ... chociaż można zaoszczędzić na akumulatorze :wyszczerzony:
ale... gratuluję ryby

Ahmed - 2010-03-06, 22:41

Jeszcze tylko przetrwać ten paskudny marzec , a w połowie maja już jest szansa wybrać się na rybki , które w tym roku będą bardzo wygłodzone po tak długiej i ostrej zimie :ok

Pozdrowienia dla wszystkich wędkarzy :spoko :bigok

ARCADARKA - 2010-03-06, 22:46

oskp napisał/a:
Jeszcze tylko przetrwać ten paskudny marzec , a w połowie maja już jest szansa wybrać się na rybki , które w tym roku będą bardzo wygłodzone po tak długiej i ostrej zimie :ok

Pozdrowienia dla wszystkich wędkarzy :spoko :bigok

Witaj :bigok
ta zima to tragedia dla rybek biedne się duszą w akwenach ,,,,,,,, :spoko zazdraczam Tadzikowi siedzi sobie na rybkach i moczy bez karnie kija :haha: :bigok :haha: :haha: :haha:

Tadeusz - 2010-03-06, 22:46

oskp napisał/a:
Pozdrowienia dla wszystkich wędkarzy

Dziękujemy. Wzajemnie.

Właśnie dziś nałowiłem spod lodu kilkadziesiąt płoci i okoni. :wyszczerzony: Rybki biorą. :spoko

Ahmed - 2010-03-06, 22:49

Tadeusz napisał/a:
Właśnie dziś nałowiłem spod lodu kilkadziesiąt płoci i okoni. Rybki biorą.

Tadeusz , a wiesz co z nimi zrobić ? Masz już wędzarkę do ryb ?

ARCADARKA - 2010-03-06, 22:56

do ryb to nie wiem czy ma :shock: ,ale suszarnie do grzybków ma profesjonalną :haha: :haha: :haha: :haha:
Ahmed - 2010-03-06, 23:09

ARCADARKA napisał/a:
do ryb to nie wiem czy ma

No to najwyższa pora , kupić takie coś : np :

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=937545741

i do tego takie zrębki wędzarnicze :

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=915068956

Już nigdy nie będziesz gotował czy smarzył ryb - smak - REWELACJA :bigok

Tadeusz - 2010-03-06, 23:12

Mam szwedzką wędzarkę którą wożę na jachcie, taką z nierdzewki, na wiórki. Tu, w porcie mamy dużą wędzarnię.
Ale teraz Halszka z szefową mariny smażą rybki lub robią smaczniutkie kotleciki.
Te mniejsze sztuki zesmażają mocniej i jemy je jak frytki. :wyszczerzony:

Może macie ochotę na odwiedziny?
Ugościmy serdecznie. :ok :spoko

ARCADARKA - 2010-03-06, 23:17

Tadziu rozdrażniłeś mnie będziemy z Gosią u was w piątek,oczywiście kamperkiem ochotkę dowiozę

Gino jedziesz z nami alkowa do twojej dyspozycji

Tadeusz - 2010-03-06, 23:18

Oskp, skorzystałem z Twego linku. Obejrzałem tę wędzarkę. Mam taką samą, już od wielu lat. :wyszczerzony: :spoko
Ahmed - 2010-03-06, 23:19

Tadeusz napisał/a:
teraz Halszka z szefową mariny smażą rybki lub robią smaczniutkie kotleciki.

No dobij , zabij , a mnie już po nocach śni sie wiosenny lin lub misiaczek , u nas połów z lodu zabroniony i trzeba czekać na wiosnę , ziarna kukurydzy , konopi, pszenicy już zakupione , tylko żyłkę trzeba wymienić jak co roku , co te ryby robią z człowiekiem ? :haha: :haha: :haha:

Ahmed - 2010-03-06, 23:30

Tadeusz napisał/a:
Mam taką samą, już od wielu lat.

EEEEEEEEEEEEE , to się wychyliłem , w takim razie wiesz co dobre jest , mniam ,mniam :spoko

Tadeusz - 2010-03-06, 23:36

oskp napisał/a:
w takim razie wiesz co dobre jest , mniam ,mniam

Owszem, Kolego wędkarzu. :wyszczerzony: :ok Najbardziej mi smakują liny i okonie. :szeroki_usmiech

Psiakrew, slinię się od samego wspominania moich linów ze Sniardw. :-P

Ahmed - 2010-03-06, 23:47

Tadeusz napisał/a:
Psiakrew, slinię się od samego wspominania moich linów ze Sniardw

Psiakrew , ja też się ślinię , dobrze że mam czym zapić ten śliniotok :haha:

Ale napiszę Ci tak , sprawdz na swoim łowisku - ,, wczorajsza , zdechnięta rosówka , lekko zalatująca trupkiem "

U mnie to przynęta na 100 % skuteczna , nie żadne dendrobeny ze sklepu wędkarskiego :haha:

A potem na wędzareczkę , masełkiem trochę posmarować , setunia na poprawę apetytu i jest :bigok miodzik :ok

Rockers - 2010-03-07, 22:01

Na t e w edzareczkę trafia ta rasóweczka czy to co się na nią złapie ??? :haha: :haha:
A tak poważnie ma być całkiem zdechnięta czy tylko trochę ??
Ja kiedyś do dżdzownic złapanych na własnym ogródku dodawałem dzień wcześniej kapkę mleka jak pamiętam dawało to dobry skutek, gdzies wcześniej o tym wyczytałem, teraz nigdy nie mam czasu więc łapie na to co mam pod ręką :haha:
A najzabawniejsze że szewc bez butów chodzi, od 2 lat mam sklep wędkarski a nieraz zdarzało się że po drodze musiąłem coś kupić :haha: :haha:

Ahmed - 2010-03-07, 22:37

Rockers napisał/a:
A tak poważnie ma być całkiem zdechnięta czy tylko trochę ??

No całkiem , z lekkim ,, zapaszkiem " , bardzo dobre efekty daje dodanie kawałka takiej śmierdzącej rosówki do kuku jako kanapki :spoko

gino - 2010-03-08, 05:48

zgadza sie.rybki lubia zgnilizne...
zauwazylem to..gdy nie chcialo mi sie isc po nowa kukurydze..i zaczalem lapac na resztce takiej lekko podkwaszonej...braly..jak oszalale..a jak sie skonczyla, i rzcualem na pachnacej nowoscia...juz takich bran nie bylo...

Ahmed - 2010-03-08, 09:45

Tak to jest , to co nam śmierdzi , to rybkom pachnie :ok

Gotujcie lub prażcie nasiona konopi - smród w domu okropny - a to najlepsza zanęta na misiaczki :bigok

gino - 2010-03-08, 09:52

oskp napisał/a:
na misiaczki :bigok

powiedz mi tylko...czym sa ''misiaczki '' :bigok
bo...naprawde nie wiem.. :-P

Ahmed - 2010-03-08, 10:20

gino napisał/a:
powiedz mi tylko...czym sa ''misiaczki ''

Karpie , nie zejdą z łowiska ,jeśli nie wyzbierają wszystkich nasionek konopi , poza tym nie moga się tym najeść , gdyż nasiona konopi są bardzo lekkostrawne dla ryb i tylko wzmagaja apetyt .
Dodam tylko małą ciekawostkę - nasiona konopi były kiedyś zabronione jako przynęta na Wyspach Brytyjskich z uwagi na ich niesamowitą skuteczność :spoko

gino - 2010-03-08, 10:29

oki...w sumie nigdy nie nastawialem sie na karpiki..jedynie przypadkowo u sasqa na skore od chleba,zlapalem pare malych sztuk..chociaz..mialo ich tam nie byc.. :haha: a jedynie karasie..
http://picasaweb.google.p...025197518993874
stad..moja niewiedza z tymi ''miskami'' :bigok
ja raczej..lapanko linowo-plociowo-leszczowe..i tego typu potworki :haha:

Rockers - 2010-03-08, 22:34

no no ładna sztuka a kolor prawie jak linek brawo
Pawcio - 2010-03-09, 15:37

gino napisał/a:
u sasqa na skore od chleba,zlapalem pare malych sztuk

Faktycznie..taka tyci tyci... :haha:

KOCZORKA - 2010-03-09, 17:15

Gino, ale piękna sztuka. :shock:
To ja też się pragnę pochwalić, bo dzięki Tadziowi z Kucyków udało mi się wreszcie coś złowić. :szeroki_usmiech
No, może odrobinkę mniejsza to sztuka od połowu Gina, ale jednak sztuka. :haha: :haha:

Ahmed - 2010-03-09, 21:36

To i ja się pochwalę rybkami z ......./ juz można napisać / zeszłego sezonu :spoko
ARCADARKA - 2010-03-09, 21:39

KOCZORKA napisał/a:
Gino, ale piękna sztuka. :shock:
To ja też się pragnę pochwalić, bo dzięki Tadziowi z Kucyków udało mi się wreszcie coś złowić. :szeroki_usmiech
No, może odrobinkę mniejsza to sztuka od połowu Gina, ale jednak sztuka. :haha: :haha:

Lucynko jaką ,,,,,cipkę,,,,,, ,wyciągnęłaś gratulacje :bigok :bigok :bigok :bigok

ARCADARKA - 2010-03-09, 21:41

oskp no nie wiem czy to twoje rybki :-/ ,,takiś jakiś cichociemny :shock: ,s kamuflowany jesteś :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
gino - 2010-03-09, 21:42

OSKP..piekne sztuki... :brawo
dareczka tam jedna chyba tez zachwyci... :bigok

ARCADARKA - 2010-03-09, 21:43

gino napisał/a:
OSKP..piekne sztuki... :brawo
dareczka tam jedna chyba tez zachwyci... :bigok

no,no, ale z jakiego bajorka :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

jadę w piuntek do Tadzie :bigok :bigok :bigok :bigok

Ahmed - 2010-03-09, 21:44

Nie chcę się pokazywać , mam złe doświadczenia z karawaning.pl , ale zapewniam - rybki moje :ok
ARCADARKA - 2010-03-09, 21:45

oskp napisał/a:
Nie chcę się pokazywać , mam złe doświadczenia z karawaning.pl , ale zapewniam - rybki moje :ok

:haha: :haha: :haha: :haha:

Ahmed - 2010-03-09, 21:46

I czego rżysz jak kuń ? :haha: :haha: :haha:
gino - 2010-03-09, 21:46

u nas jest BEZPIECZNIE... :bigok
A..chyba fajniej by bylo..gdybys w koncu jednak sie z nami porzadnie zapoznal...
jak widac, coraz bardziej..SWOJ CHLOPAK jestes...wiec.. :bigok

Ahmed - 2010-03-09, 21:48

gino napisał/a:
A..chyba fajniej by bylo..gdybys w koncu jednak sie z nami porzadnie zapoznal...

Psychiczne opory z tamtego forum , jeszcze poczekam , ale może kiedyś :spoko

gino - 2010-03-09, 21:57

tu...to nie TAM...
:ok

ale luz..naciskow ''z gory'' nie bedzie... :bigok

:haha: :haha: :haha:

Rockers - 2010-03-09, 22:03

kiedyś odpoczywałem nad j. żywieckim w rybaczówce ( niestety już nie istnieje ) można tam było złapać piękne pstrągi, a jaki potem był pyszny obiadek > pstrągi z grilla :-P
ARCADARKA - 2010-03-09, 22:10

oskp napisał/a:
I czego rżysz jak kuń ? :haha: :haha: :haha:

widać ,że jesteś dojrzałym chłopcem :shock: ,a się ukrywasz :) ,,,,,,,,,musimy z łysym spotkać się z Tobą ,gdzieś na rybkach i pośpiewać szanty :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: przy kiju

Ahmed - 2010-03-09, 22:21

:haha: :haha: :haha: pozdrowienia dla Gosi , Darku tu też są ludzie z tego forum - więc na razie niech jest tak jak jest :spoko
ARCADARKA - 2010-03-09, 22:24

oskp napisał/a:
:haha: :haha: :haha: pozdrowienia dla Gosi , Darku tu też są ludzie z tego forum - więc na razie niech jest tak jak jest :spoko

:bigok :bigok :bigok :bigok :bigok :bigok

Andrzej 73 - 2010-03-09, 22:32

Ale mnie nakręciliście tymi fotkami , chyba pojadę coś połowić w wekend .
:ryba:

GOSIAARCADARKA - 2010-03-09, 22:32

A oto Darka półow w Pajęcznie. Nawet Janusz nie mógł uwierzyć, że takie rekiny tam pływają
gino - 2010-03-09, 22:35

Janusz to Janusz..tam tych 45 wedkarzy ktorzy na tego szczupaczka polowali od ostatnich 10 leci nie wierzyli..ze ta LEGENDA jednak byla prawdziwa... :haha: :haha:
Pawcio - 2010-03-09, 22:36

Ja sie nie dziwie. Darek to potrafi zrobic z igły widły. Co to dla niego taki szczupaczek... :bigok
Ahmed - 2010-03-09, 22:39

Zapodam Wam jeszcze fotkę mojego jesiennego sumika karłowatego :bigok
ARCADARKA - 2010-03-09, 22:42

napisałem,że szanty będziemy mruczeć ,przy kiju :bigok :bigok :bigok :bigok
Ahmed - 2010-03-09, 22:56

Andrzej 73 napisał/a:
Ale mnie nakręciliście tymi fotkami , chyba pojadę coś połowić w wekend .

Nie ma sensu , woda jeszcze za zimna , ryba jest w letargu oprócz płoci i okonia

ARCADARKA napisał/a:
napisałem,że szanty będziemy mruczeć ,przy kiju

E tam ,przy kiju ? Wolę przy :piwo: i wędzerce pełnej rybek na zakąskę :ok

KOCZORKA - 2010-03-09, 23:02

Ale połowy chłopaki pokazujecie. :shock:

REWELACJA. :bigok

ARCADARKA napisał/a:

Lucynko jaką ,,,,,cipkę,,,,,, ,wyciągnęłaś gratulacje :bigok :bigok :bigok :bigok

ARCADARKA napisał/a:

jadę w piuntek do Tadzie :bigok :bigok :bigok :bigok

Ja ten połów miałam właśnie u Tadzia. :ok
Może tobie Dareczku też się taki uda. Trzymam kciuki. :haha:

GOSIAARCADARKA - 2010-03-09, 23:04

Lucynko, na takie małe fryteczki to ja się szykuję. Ostatni mój połów z łodzi Tadzia to było 79 sztuk. Po usmażeniu znikło błyskawicznie. Pychotka
KOCZORKA - 2010-03-09, 23:07

GOSIAARCADARKA napisał/a:
Ostatni mój połów z łodzi Tadzia to było 79 sztuk.

:shock: A mój - 3 sztuki. :haha:

Po usmażeniu znikło błyskawicznie. Pychotka

Jeszcze do dziś pamiętam smak tych fryteczek. Faktycznie - Pychota.

GOSIAARCADARKA - 2010-03-09, 23:08

Jak się uda, to przypomnę sobie ten smak w ten weekend :spoko
Ahmed - 2010-03-09, 23:09

gino napisał/a:

gino - błąd kardynalny - nie masz brania przez 24 godz. to co robisz ? Zmieniasz haczyk na mniejszy aby brania były , a powinieneś nęcić , nęcić i jeszcze raz nęcić - jeśli mała ryba żyje w tym akwenie to i duża tam jest :ok

Jeśli tylko ten zbiornik wodny nie jest spuszczany co roku i ryba nie jest wybierana - to muszą tam być duże sztuki - tylko zanęty i cierpliwości trzeba :spoko

KOCZORKA - 2010-03-09, 23:09

Jak się uda, to przypomnę sobie ten smak w ten weekend :spoko

Podeślijcie fotki po powrocie, to chociaż oczka nacieszę. :bigok

GOSIAARCADARKA - 2010-03-09, 23:11

Ok, Lucynko. Będą fotki.
janusz - 2010-03-09, 23:19

Ostatni mój połów z łodzi Tadzia to było 79 sztuk. Po usmażeniu znikło błyskawicznie

Nie dziwię się, łączna waga 300g. ;)

GOSIAARCADARKA - 2010-03-09, 23:22

Ale to 300g najsamczniejszych frytek :haha: :haha: :haha: :haha:
jacekiagatka - 2010-03-09, 23:32

Tadziu a ty teraz gdzie rybki gonisz?
GOSIAARCADARKA - 2010-03-09, 23:39

Jacku w Karwicy :bigok
Tadeusz - 2010-03-09, 23:48

Dzisiaj złowiłem spod lodu 58 wymiarowych płoci. :wyszczerzony:

SŁOWO HONORU !!! :ok

jacekiagatka - 2010-03-09, 23:50

miałem nadzieję ze trochę bliżej pyrlandii :gwm
ARCADARKA - 2010-03-10, 07:57

jacekiagatka napisał/a:
miałem nadzieję ze trochę bliżej pyrlandii :gwm

witaj kolego
ciebie nawiedzimy jak się zacznie sezon :-P ,pomoczymy kije :-P ,zalejemy gaźniki :? ,a rybki u ciebie są ,pamiętam tego szczupaczka z fotek :bigok :bigok :bigok :bigok :bigok :bigok :bigok z ładnym akwenem graniczysz :bigok :bigok :bigok

gino - 2010-03-10, 08:06

oskp napisał/a:
gino napisał/a:

gino - błąd kardynalny - nie masz brania przez 24 godz. to co robisz ? Zmieniasz haczyk na mniejszy aby brania były , a powinieneś nęcić , nęcić i jeszcze raz nęcić - jeśli mała ryba żyje w tym akwenie to i duża tam jest :ok

ale..ja jestem ''splawikowiec'' ...nigdy z gruntu..
lapie na haczyk 10..wiec malutki..
zestawik tez mam leciuchny..
zylka 16 przypon 14..
wiec...na mniejsze to juz nie mam co zmieniac... :haha: :haha:
a rybki ,jak sie trafi..to ciagnie sie spore...czasem az za duze na ten zestaw..ale..przy spokoju..i cierpliwosci...da sie kazda/prawie :haha: / wyciagnac....

z neceniem sie zgdze..trzeba..zwlaszcza pierwsze 2-3dni..na nowym lowisku..ale..pozniej, nie ma co przesadzac..bo jak jej tyle doladujesz zarcia..to..ona na moja kukurydze juz nawet spojzec nie bedzie chciala.... :bigok

Andrzej 73 - 2010-03-10, 09:10

gino napisał/a:
..to..ona na moja kukurydze juz nawet spojzec nie bedzie chciala...

To zmienisz jej na coś lepszego lub na robaczka i będzie ...branie.

roger - 2010-03-10, 09:29

A tak apropos dużych sztuk .... z czystych wód ....
ARCADARKA - 2010-03-10, 09:40

roger napisał/a:
A tak apropos dużych sztuk .... z czystych wód ....

Robercie,,,,,,nie podgrzewaj ,,tu chodzi o rybki przez nas złowione ,,,,,,,,,,,,,,nie denerwuj ,tylko pokaż swoje okazy:bigok :bigok :bigok :bigok :bigok

roger - 2010-03-10, 09:50

ARCADARKA napisał/a:
tylko pokaż swoje okazy

Dareczku nigdy nie zrobiłem zdjęcia żadnej złowionej rybce .... :( ... bo nie były mi do niczego potrzebne ...miałem szczupaczy łęb ...na desce osobiście złowiony i obrobiony ale szlak go trafił podczas którejś przeprowadzki ....

PS
Obiecuję poprawę i od tego roku będę pstykał ..... nawet pantofelkom .... :bajer :haha: :haha: :haha: ma być konkretny profil czy am face ... bo wtedy lepiej widać oczy ?

ARCADARKA - 2010-03-10, 12:52

Robercik to super,jak wiesz ogon najważniejszy ,nie zapomnij i strzel fotkę :haha: :haha: :haha: najlepiej z góry :-P
Tadeusz - 2010-03-10, 16:35

roger napisał/a:
od tego roku będę pstykał ..... nawet pantofelkom ....

Robercie, pantofelkom to nie koniecznie. :wyszczerzony: Warto jednakowoż pstryknąć zdjęcie pięknemu okazowi. Troszkę dla potomnych, a trochę dla siebie. Jak wiadomo okaz we wspomnieniach rośnie. Warto więc czasem przypomnieć sobie stan faktyczny i dokonać weryfikacji wspomnień. :szeroki_usmiech :spoko

KOCZORKA - 2010-03-11, 00:30

roger napisał/a:
Obiecuję poprawę i od tego roku będę pstykał ..... nawet pantofelkom .... :bajer

Dla mnie jednego takiego pantofelka możesz rogerku pstryknąć. :bigok

roger - 2010-03-11, 08:21

KOCZORKA napisał/a:
Dla mnie jednego takiego pantofelka możesz rogerku pstryknąć. :bigok

Kochana dla Ciebie wszystko "MUFIŻ MAŻ" ..... ;)

KOCZORKA - 2010-03-11, 15:47

roger napisał/a:
Kochana dla Ciebie wszystko "MUFIŻ MAŻ" ..... ;)

Jesteś boski. :bukiet:
Już wiem jak wygląda pantofelek. :szeroki_usmiech

ARCADARKA - 2010-03-13, 17:41
Temat postu: wędkowanie podlodowe
pogoda super jesteśmy od piątku u Tadeusza i Halszki na mazurach ,słoneczko przypomina ,że już niedługo wiosna :haha: :haha: :haha:

nałowiliśmy na razie 200szt rybek hm same akwariowe ,ale nic większego nie podchodzi za to relaks wyśmienity i wypoczynek .Tadeusz z Halszką mieszkają nad samiutkim jeziorkiem w domku rybaka :haha: :haha: malutkie rybeczki super smakują ,prawie jak frytki

jutro połowy olbrzymów :-P

pozdrawiam :bigok :bigok :bigok

gino - 2010-03-13, 18:04

o w mordeczke...
ale beda kotleciki :slinka:

widze ze rano sniezek...a w dzien sloneczko...

super...
:bigok

ARCADARKA - 2010-03-13, 18:21

fryteczki :haha: :haha: :haha:
Rockers - 2010-03-13, 18:24

superowe zdjęcia i klimat sam miałbym już ochotę pobawić się rybkami
ale po raz pierwszy widzę że na mazurach łowi się szprotki :haha:

Tadeusz - 2010-03-13, 18:27

Po nocnym śnieżeniu zapanowała pogoda wymarzona do spacerów, fotografowania i wędkowania spod lodu.
Udany to był dzień.
Teraz przy kawce i maleńkim drinkusiu rozpamiętujemy nasze połowy i wrażenia z dnia minionego.
Dzielimy się z Wami tymi wrażeniami za pomocą zdjęć. :wyszczerzony:

baja02 - 2010-03-13, 18:43

Wszystko piękne: pogoda, widoki, ryby i dobrze Was zobaczyć :spoko
Tadeusz - 2010-03-13, 18:54

baja02 napisał/a:
Wszystko piękne: pogoda, widoki, ryby i dobrze Was zobaczyć :spoko

Żałujemy, Jacku, że Was tu nie ma. :wyszczerzony: :spoko

Cyryl - 2010-03-13, 19:01

szczególnie gorąco zapraszają ryby - z grilla.
Tadeusz - 2010-03-13, 19:05

Cyryl napisał/a:
szczególnie gorąco zapraszają ryby - z grilla.

Te rybki, Cyrylu, nie są z grilla. Sa one uwędzone przez Halszkę w wędzarce na trociny olchowe. Mamy takie urządzenie i od wielu lat wykorzystujemy na jachcie dla urozmaicenia menu.

Pozdrawiamy. :spoko

Ahmed - 2010-03-13, 19:09

Tadeusz napisał/a:
Sa one uwędzone przez Halszkę w wędzarce na trociny olchowe.

Wiem o czym piszesz Kolego wędkarzu / jeśli tak mogę się zwracać / ale te rybki na wędzarce to chyba nie z tego połowu pod lodem / za duże sztuki / :spoko

GOSIAARCADARKA - 2010-03-13, 19:15

Oskp, przecież te wędzone to najnowsza odmiana piranii mazurskich. Pychotka
Gino, żałuj, połowy super, pogoda rewelacja

Ahmed - 2010-03-13, 19:20

Oskp, przecież te wędzone to najnowsza odmiana piranii mazurskich

No pyski mają podobne , ale reszta ciała to mi bardziej na lina wygląda , a lin o tej porze roku jeszcze w letargu śpi ....

Ale dobra , niech Ci będą piranie :haha: :haha: :haha: :spoko

Tadeusz - 2010-03-13, 19:20

oskp napisał/a:
ale te rybki na wędzarce to chyba nie z tego połowu pod lodem / za duże sztuki /

Masz oczywistą rację. Te rybki nie z tego połowu.
Jednak trafiły sie nam i ładne sztuki. Jeden z okoni złowionych przez Gosię był imponujący. Niestety już go nie ma. :wyszczerzony:

Ahmed - 2010-03-13, 19:21

Tadeusz napisał/a:
Niestety już go nie ma.

Smacznego :spoko :haha: :haha: :haha:

Tadeusz - 2010-03-13, 19:24

oskp napisał/a:
Smacznego

Dziękujemy. :wyszczerzony: :spoko

Te rybki z wędzarki zostały sfotografowane wczoraj, bo wczoraj były wędzone. Są to pstrągi przywiezione prze Gosię i Darka. Pyszne były. :szeroki_usmiech

gino - 2010-03-13, 19:25

oskp napisał/a:
Oskp, przecież te wędzone to najnowsza odmiana piranii mazurskich

No pyski mają podobne , ale reszta ciała to mi bardziej na lina wygląda , a lin o tej porze roku jeszcze w letargu śpi ....

Ale dobra , niech Ci będą piranie :haha: :haha: :haha: :spoko
mnie to raczej na pstraga wyglada...a kolorek z wedzareczki moze zlapalo...
Pawcio - 2010-03-14, 11:21

Tadeusz napisał/a:
Gosia w akcji.jpg

I AM A WINNER!

Super uchwycona chwila! :bigok

Rockers - 2010-03-14, 19:00

rybeczki lubiem jeść , także w postaci cukiereczków :diabelski_usmiech ale ta wędzareczka to rewelacja > a ile w niej się muszą wędzić takie pstrążki ??
GOSIAARCADARKA - 2010-03-14, 20:10

Tadziu i Halszko, serdeczne dzięki za super weekend. Przyjeliście nas po królewsku. Do tego pogoda dopisała. Połowy rekordowe - 300 szt. rybek, z czego kilka ładnych okazów. Fryteczki i kotleciki przepyszne. Aż nie chciało się wracać. W-wa przywitała nas śniegiem. A u Was piękne słoneczko i super atmosfera. Jeszcze raz dziękujemy. :roza: :roza: :roza:
Tadeusz - 2010-03-15, 08:58

Rockers napisał/a:
rybeczki lubiem jeść , także w postaci cukiereczków :diabelski_usmiech ale ta wędzareczka to rewelacja > a ile w niej się muszą wędzić takie pstrążki ??

Małą garstkę trocin olchowych sypiemy na dno i przykrywamy specjalną pokryweczką z nierdzewki, następnie wstawiamy piętrowo dwa ruszty z rybami i przykrywamy pokrywą z zameczkami. Ustawiamy wędzarkę na podstawce z dwoma palnikami spirytusowymi i ustawiamy, w zależnosci od potrzeb, otworek w kominku. Po około 40 minutach takie cztery pstrągi są gotowe, uwędzone i mają piękny kolorek. Trwa to tak krótko, bo ryba się wędzi ale i piecze.
Ten sposób przygotowywania ryb od razu na łowisku ma wielu zwolenników. Prywędrował do nas ze Szwecji.

Bim - 2010-03-15, 09:33

Bardzo fajna wędzareczka i ogniska nie trzeba rozpalać.

Ja miałem prościejszą zrobiona z nierdzewki skrzyneczkę z rusztem tylko kładało się ją do ogniska efekt ten sam pstrągi i lipienie palce lizać.
Pożyczyłem koledze i słuch po niej zaginął trzeba zrekonstruawać ją

Dzięki za przypomnienie pomysłu przed sezonem :spoko

Rockers - 2010-03-15, 21:04

Muszę przyznać że jestm pod wrażeniem, naprawdę bardzo poręczne i bardzo krótki czas przygotowania, w sumie można używać wszędzie w drodze, na działce itd
Planowałem wybudować coś wędzarkowego na działce, ale po tym co zobaczyłem i przeczytałem chyba zacznę się poważnie zastanawiać nad zmianą planów i zakupem czegoś podobnego :-P
Dziękuję bardzo za tak dokładny opis :spoko :bukiet:

tolo61 - 2010-03-21, 20:15

Witam
Wedzareczka super
Dzisiaj pojechalem z synem nad zalew w naszych okolicach
I coz ???
duzo snietej ryby wyplywa z pod lodu....
Szkoda

gino - 2010-03-21, 20:23

az przykro patrzec... :(
GOSIAARCADARKA - 2010-03-21, 20:24

Straszne, aż łezka się w oku zakręciła. Ale jaka to przyczyna? Lodu już nie widać. Czy ten zalew ktoś lub coś zatruło?
tolo61 - 2010-03-21, 20:25

Jak widze cos takiego to az sie serce sciska.....
A w Slupcy.....
Ogladaliscie reportaz w Uwadze TVN
Ile ton ryby zostalo uduszonej przez jakiegos palanta........
:gwm

tolo61 - 2010-03-21, 20:29

Do Slupcy jezdzilem bo mam dzialeczke przy samej wodzie
Nigdy nie wracalem bez ryby NIGDY
teraz mowi sie o katastrofie ekologicznej
http://uwaga.onet.pl/3091...e,reportaz.html
kogos powiesic by za j...a nalezalo
:gwm

GOSIAARCADARKA - 2010-03-21, 20:34

Słów brakuje :gwm :gwm :gwm
Rockers - 2010-03-21, 21:30

Naprawdę straszne, niedość że nasze zbiorniki wodne i tak są strasznie zdegradowane niesolidną i wręcz maksymalnie wykorzystywalską gospodarką to jeszcze takie nieszczęścia, naprawdę solidnie powinien odpowiedzieć ten kto przyczynił się do takiej bezmyślności. U nas nadal myśli się tylko o pieniądzach a nie o ludziach a tym bardziej zapomina się o zwierzętach także rybach. :gwm :gwm :box
tolo61 - 2010-03-21, 22:38

Tylko niestety jak znamy zycie wszystko przejdzie i splynie jak po kaczce.
Po paru tygodniach jak sie uspokoi to wszystko wroci do normy.
Takiego to od razu wywalic na zbity pysk i dowalic kare pieniezna.
Gdyby takiemu dowalic kare pieniezna w przeliczeniu na kg ryby/ np za kazdy kilogram min 25zl to suma paru ton dala by troche po kieszeni i drugi raz mocno by przemyslal swoja decyzje / moze wtedy inni podchodzili by bardziej odpowiedzialnie.
Tylko odpowiedzialnosc majatkowa moze przemowic do rozsadku .
Reszta to jak mowia kula w plot, lub psu na bude...
:(

Rockers - 2010-06-27, 18:22

Dziś wróciłem z wekendowego wędkowania, coprawda nie miałem tego w planach tylko prace nad remontem domku, ale żonka postanowiłe w rocznicę naszego ślubu na wypoczynek nad jeziorem :) całuski dla niej :bukiet:

Wypad ten okazał się nadzwyczaj urodziwy, przepiękna pogoda i wspaniałe okazy.

Po raz pierwszy złapałem prawdziwego wymiarowego szczupaczka, a właściwie nawet dwa :szeroki_usmiech dlatego postanowiłem się pochwalić :bigok dziś na obiadek był szczupaczek w jarzynkach mniam mniam :-P

Złapałem dwa szczupaczki o wym. 55 i 58 cm, węgorza wym. 68 cm oprócz tego był przepyszny okoń i większa od niego płotka, kóra niestety znalazła dziurę w siatce i zwiała :shock: chyba czas po 10 latach wędkowania na zmianę siatki :gwm

Po za tym było parę drobiazgów które wróciły do wody :spoko

ARCADARKA - 2010-06-27, 20:34

super ,,gratulacje wypoczynku i nie złego połowu :bigok
KOCZORKA - 2010-06-27, 23:22

Rockers napisał/a:
ale żonka postanowiłe w rocznicę naszego ślubu na wypoczynek nad jeziorem :) całuski dla niej :bukiet:

I uściski od Koczorki. :hello
Rocznicę Ślubu mieliście wspaniałą i jeszcze w nagrodę szczęście Ci Rockersiku z rybkami dopisało. :bigok
Gratulacje!!!
Następnych cudownych lat wspólnego pożycia małżeńskiego życzę i równie radosnych Rocznic. :bukiet:

Pozdróweczka. :spoko

krzysztofCz - 2010-06-28, 07:11

TUTAJ jest informacja na temat węgorza. Wymiar - tak, ilość - tak... ale okres ochronny wprowadził chyba ktoś, kto nie wie jak i gdzie rozmnaża się węgorz.
gino - 2010-06-28, 07:25

no rockersik..
przedewszystkim gratki z powodu rocznicy :kwiatki:

no i kolego....niezle polowy...zazdrosc mnie juz wcina..ze ja jeszcze nie bylem na rybkach..i ..nie wiem czy bede.. :gwm

brawo..

:ok

donald - 2010-06-28, 08:58

EE tam kupil w Lidlu.... :haha: :haha: :haha: :szeroki_usmiech
:szeroki_usmiech

Rockers - 2010-06-28, 21:07

Bardzo dzięki za życzonka dla mnie i żonusi :bukiet: od soboty jesteśmy pełnoletni teraz możemy psocić co niemiara :haha: :haha:
Misio - 2010-06-28, 21:32

Gratulacje rocznicy i połowów. :kwiatki:
Rockers - 2010-06-29, 19:37

Tak przy okazji w ramach tych połowów otrzymałem zgodę na zakup wędzarki polecanej we wcześniejszych postach.
Nabyłem wędzarkę Shakespeare, jest to znana firma produkująca sprzęt wędkarski, gdyby ktoś był chętny mogę taką zaoferować za 140 zł na allegro ta wędzareczka jest po 159 zł. Jak by co pisać na PW :spoko

piotr51 - 2010-07-01, 10:26

Wybieramy sie z wnukiem na kilka dni na ryby.Czy ktos zna jakies fajne miejsce ,zeby mozna odpoczac i powedkowac z 7-miolatkiem.A moze tez ktos sie wybiera w najblizszym tygodniu?
Rockers - 2010-07-01, 11:55

Ja się raczej nie wybieram, ale jak bym się wybierał to na j. Łąka dojazd od Wisły Wielkiej jest tam domek z Katowickiego koła, przy nim jest fajna polanka, coprawda do wody trzeba dojść parę metrów ale łączka jest bezpieczna można się z gospodarzem dogadać że i w razie czego prąd i ubikacja jest, lub można podjechać nad samą wodę i być niezaleznym, ale w taką pogodę ciężko tam miejsce znaleźć.

Powodzenia miłego wypoczynku i połamania kija :haha: :spoko

Rockers - 2010-10-25, 19:22

Tak przy okazji trafiłem ostatnio na zdjęcie dania z rybek, które złowiłem :diabelski_usmiech
Troszkę smaczka Wam narobię :szeroki_usmiech

węgorzyk wędzony w wędzardzce i szczupaczek smażony :-P

Ahmed - 2010-11-13, 22:02

Córka chyba też złapała ,, bakcyla '', wyholowała sama od zacięcia do podebrania 4 karasie i to gdzie ? Na campingu :ok

Kolacja była pyszna :bigok

ARCADARKA - 2010-11-25, 15:46

pierwszy śnieg temperatura lekko na minusie ,świetna pogoda na szczupaczka :-P ,pojechałem na rybki na godzinkę z sąsiadami :bigok ,pokazali mi ładne łowiska ,mimo ,że nie były to okazy wymarzone ,ale trzy sztuki szczupaczków skusiły się na blachę :haha: :haha: :haha:
Kotek - 2010-11-25, 15:59

Podziwiamy i gratulujemy! :roza:
gino - 2010-11-25, 16:39

no to Dareczku sprawiles mi frajde...
bo..teraz wiem, ze mozna do was wpadac rowniez na ...rybki... :bigok

ARCADARKA - 2010-11-25, 16:49

Grzesiu mam trochę wolnego :shock: ,więc poszukuje miejscówek,gdzie będzie można odpocząć :-P ,na tej dzisiejszej, przeprowadziłem wywiad ,podobno są ładne rybki ,na spławik :spoko trza mieć mocny sprzęt

kiedy masz ochotkę zapraszam :bigok :bigok :bigok :bigok

kimtop - 2010-11-25, 16:54

ARCADARKA napisał/a:
kiedy masz ochotkę zapraszam

To na ochotkę też biorą?

ARCADARKA - 2010-11-25, 16:57

Witaj Mareczku :bigok
jak lód skuje tafle wody i będzie można wejść na niego ,na pewno ochotka będzie daniem głównym z przerębla ,,,tak mi się wydaje ;) ;) ;)

Ahmed - 2010-11-25, 17:19

ARCADARKA napisał/a:
,pokazali mi ładne łowiska ,mimo ,że nie były to okazy wymarzone ,ale trzy sztuki szczupaczków skusiły się na blachę :haha: :haha: :haha:

ARCADARKA napisał/a:
Grzesiu mam trochę wolnego :shock: ,więc poszukuje miejscówek,gdzie będzie można odpocząć :-P ,na tej dzisiejszej, przeprowadziłem wywiad ,podobno są ładne rybki ,na spławik :spoko trza mieć mocny sprzęt

Jeśli jest drapieżnik , to i ładna biała ryba być musi :bigok nie ma bata :ok

ARCADARKA - 2010-11-25, 18:00

Też tak myślę :bigok :bigok :bigok :bigok :bigok
Ahmed - 2010-11-25, 18:35

Na wiosnę kup sobie worek kukurydzy gdzieś na targu za 10 czy 20 zł. , gotuj i syp w wodę

Do tego nasiona konopi / tylko nie sadź tego w ogrodzie / :kwiatek

Gotuj aż wyjdzie z nasionka taki mały biały dziobek i też syp do wody / poprawia to trawienie i apetyt ryb /

Po około tygodnia takiego zanęcania efekt być musi , nie ma bata :bigok :spoko

ARCADARKA - 2010-11-25, 18:47

oj tam, oj tam :bigok zapraszam na wiosnę :bigok razem będziemy kiełkować :haha: ,,,,,,,,,,,,,,,rybki się zdziwią ,,,,, :shock: ,,,,,, w niedzielę Gosia idzie na łowy ,już dostała rybich oczów ;) ,kukurydza z puszki na początek starczy :( ,wedle przepisu Gina :bigok :bigok :bigok
Ahmed - 2010-11-25, 19:07

ARCADARKA napisał/a:
kukurydza z puszki na początek starczy

Jeśli chcesz złowić płotkę lub karasia to pewnie że tak , jeśli coś grubszego , to polecam jedno ziarenko takiej samej kukurydzy gotowanej jak sypiesz na zanętę a do tego kilka białych robaczków :bigok

nie uwierzę , że nęcisz kukurydzą z puszki , więc ryba nie ma wypracowanego smaku i nawyku do pobierania tego typu pożywienia :bajer no chyba , że jesteś milionerem :haha: :spoko :bigok :spoko

krzysztofCz - 2010-11-25, 19:19

oskp napisał/a:
więc ryba nie ma wypracowanego smaku i nawyku

:lol: :lol: :lol: Spokojnie... jak dłużej pobędą z Darkiem to on im i smak i nawyk wyrobi :lol: :lol: :lol:

martini44 - 2010-11-27, 08:29

Czy ktoś ze Śląska lub okolic wybiera sie na rybki jeszcze w tym roku ?? :diabelski_usmiech
ARCADARKA - 2011-02-23, 10:31

Witajcie :-P
trochę zimno ,bo u nas -14 ,ale za to słoneczko świeci super ,kupiłem ochotkę no fakt sztuczną ,ale wygląda jak prawdziwa ,jadę na rybki ,świder mam nie będzie kłopotu z odwiertami ,może cosik się zawiesi :haha: :haha: :haha:

Pawcio - 2011-02-23, 12:33

Pamietaj nie wierc za gleboko, bo spuscisz wode ze zbiornika! :diabelski_usmiech
Bim - 2011-02-23, 15:33

i jak z rezultaty z tą ochotką ?
gino - 2011-02-23, 16:19

Bim napisał/a:
i jak z rezultaty z tą ochotką ?
bardzo dobre...nabralismy OCHOTY na rybke.... :szeroki_usmiech
ARCADARKA - 2011-02-23, 17:00

No i niestety nie bierą :-/ rybki ,złapałem parę okoni ,ale od razu je wypuściłem ,maleństwa :evil: ,ale za to pogoda była przepiękna słoneczko świeciło zero wiatru
pozdrawiam wędkarzy Zenku wiertacz do lody super się spisał ,jutro jadę na drugi akwen :bigok :bigok :bigok :bigok

jacekj - 2011-02-23, 20:23

przez taką małą dziurkę to nic dużego nie wytargasz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
gino - 2011-02-23, 20:44

Dareczku....-10 na dworku....ale widze ze lodóweczke wziąłeś....
:bigok :bigok :bigok

Jacku...dziurka akuratna.... :spoko

ARCADARKA - 2011-02-23, 20:56

gino napisał/a:
Dareczku....-10 na dworku....ale widze ze lodóweczke wziąłeś....
:bigok :bigok :bigok

Jacku...dziurka akuratna.... :spoko

siedziałem na wodzie ognistej :bigok ,oczywiście na rozgrzewkę :haha: :haha: :haha:

Pawcio - 2011-02-24, 13:52

Darecki, a gdzie Ty tam masz taki zbiorniczek wodny... jakoś swojsko wygląda. :idea:
ARCADARKA - 2011-02-24, 14:49

Dzisiaj również pognałem na rybki pogoda super, zero wiatru,słoneczko cieplusio ogrzewało mnie ,ale jak wczoraj parę okonków ,maluszki poszły do wody .Pawełku są to zbiorniki wodne po dawnej żwirowni mają chyba 50 lat ,twoje piaski jeszcze młodziusie ,,,,,,,,, :haha: :haha: :haha: :haha: Pozdrawiam wędkarzy