| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Rosja i kraje poradzieckie - Gruzja - promem z Bułgarii lub Rumunii ?
Andrzej R. - 2019-03-16, 12:00 Temat postu: Gruzja - promem z Bułgarii lub Rumunii ? Czy ktoś - coś ?. Taki powstał plan, ale jeśli ma ktoś doświadczenie to chętnie posłucham.
Pozdrawiamy
rosomak - 2019-03-16, 15:23
....to forum kamperowe a nie promowe.....wejdż na promy24.com
ZEUS - 2019-03-16, 15:49
| rosomak napisał/a: | | to forum kamperowe a nie promowe |
ale jeżeli kol. Andrzej R. chce kamperem do Gruzji i szuka info czy da się promem z Bułgarii lub Rumunii to chyba dobrze szuka?... może ktoś z CT to przerabiał...
Bim - 2019-03-16, 17:15
| ZEUS napisał/a: | | może ktoś z CT to przerabiał... |
Troszkę droga zabawa jak na kampery ze względu na wysokość
do 1.83 m 390 euro z kierowcą ,za każdą osobę 140 euro dodatkowo,
a dla kampera powyżej 1,83m 590 euro plus za osobę
Prom z Burgas do Batumi pływa w czwartki czas spędzony na promie to 3-4 dni w zależnosci od pogody.
Tutaj masz fajny blog Buby widzianymi oczami szwędaczy którzy pokochali klimaty wschodnie bez turystycznego tłoku
Wejć w zakładkę promem przez Morze Czarne povczytasz o podróży promem w 2016 roku warto też poczytać zakładke Gruzje widzianą ich oczami
miłej lektury
Hymer 33 - 2019-03-16, 17:22
Tu masz coś
http://www.navbul.com/en/files/VARNA - POTI_BATUMI_tariff.pdf
https://www.google.pl/sea...131.j6Ooyvi-BpE
ZEUS - 2019-03-16, 17:27
| Bim napisał/a: | | miłej lektury |
piękne dzięki
... wiedzy nigdy dość ... ja póki co nie planuję wyprawy kamperem do Gruzji - chciałem tylko wesprzeć kol. Andrzej R.
Andrzej_Gdynia - 2019-03-16, 18:49
Kampera nie odprawiałem, ale byłem motocyklowo. Jedyne jak sądzę sensowne połączenie to połączenie Poti - Odessa. Chodzi tam prom z Bułgarską załogą.... Prom płynie o ile pamiętam około doby. Jest pewien problem - tu nie ma stałego rozkładu, a nawet jak jest to nie nalezy w niego wierzyć. Ja czekałem w Poti dwa dni - codziennie podjeżdzając do kas z zapytamiem - kiedy? Prom jest towarowo - pasażerki - mają kilka kabin dla pasażerów, w cenie jest posiłek - nawet niezły, a właściwie posiłki... Koszt był niewielki - kielkadziesiąt dolarów, ale to był pasażer + motocykl... Generalnie fajny klimat - kilka nacji (gruzini, bułgarzy, polacy, armency, ukraińcy, rosjanie - wszyscy przy jednym stole - wszyscy mogli się dogadać za pomocą znienawidzonego przez wielu j. rosyjskiego.. Naprawdę super wspomnienie...
Słyszałem o promie z Trabzonu - ale było wielokrotnie drożej - i nie próbowałem
orys - 2019-03-16, 22:55
TUTAJ piszą, że za prom z Burgas do Batumi opłata wynosi 450 Euro za kampera + 140 Euro za osobę (dzieci do lat 12 - 50% zniżki, dzieci do lat 6 za darmo).
Według informacji na stronie prom płynie raz na tydzień a rejs trwa trzy dni
Tamtam - 2019-03-17, 08:07
Prom Odessa - Batumi odchodzi tak naprawdę, z Ilyichevska 50km pod Odessą chociarz w rozkładzie podają nazwę Chornomorsk.
Strona firmy promowej: http://www.ukrferry.com/eng
Na te maile możesz zadać pytania dotyczące rezerwacji i biletów:
batumi@ukrferry.com
poti@ukrferry.com
Kiedyś planowałem dostanie się do Gruzji promem, na razie zostało w planach na przyszłość.
Może kiedyś
Pozdrawiam
|
|