Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - McLouis

Janusszr - 2019-03-17, 08:58
Temat postu: McLouis
Bardzo mało jest informacji o tej marce.
Czy są tutaj użytkownicy tejże i chcieliby podzielić się opiniami?

Bronek - 2019-03-17, 09:39

Miałem z 2012r 6m McLous Mcvan1 po wypożyczalni ok 30 tyś przebiegi 2,0mj. Choć to nie premium ale przez te lata nic się nie działo, nic nie psuło w zabudowie. Powiem nawet, że staranniej wykonany niż RAPIDO. Pozmieniałem trochę, doposażyłem okrutnie.
Byłem bardzo zadowolony!

Coś takiego

Sprzedałem i ponoć jeździ dalej :spoko

Lekki miał w papierach 3300Dmc a wagi własnej jak go sprzedawałem z markizą solarami, anteną sat, mikrofalówką, ekspresem do kawy, klimatyzacja podławkową Dometik..bez wody z 1/2 zbiornika paliwa ! Jedynie 2756kg

Janusszr - 2019-03-17, 09:42

Takiego mam "na oku". Spora ładowność mnie urzekła :) Duży garaż również.

https://archiwum.allegro.pl/oferta/kamper-polintegra-mclouis-model-tandy-670-g-i7195175285.html

Bronek - 2019-03-17, 10:15

Ja kupiłem od Dilera /wypożyczalni, czyli miałem też serwis. Poznań to ten od Rapido CamelCamp.
Części sprowadzają, bez problemu u mnie to była duperela do markizy a potem rozwalone okno kibla (oryginał więc drogo).

Ten co pokazujesz mi się podoba :spoko I juz go pewnie nie ma :-/ jeśli jest tak jak w opisie.
Jedynie chyba tylna oś jest wąska?

Janusszr - 2019-03-17, 10:27

Bronek napisał/a:

Ten co pokazujesz mi się podoba :spoko I juz go pewnie nie ma :-/ jeśli jest tak jak w opisie.
Jedynie chyba tylna oś jest wąska?

Tego nie ma, ale wiem gdzie szukać :) , a kto szuka, ten......
Podniosłeś mnie na duchu. Takiej odpowiedzi oczekiwałem.
Dziękuję :roza:

Bronek - 2019-03-17, 10:38

Wtedy miał być 6m i kibel z prysznicem w tym sajzie chyba jeden z bardziej funkcjonalnych

Wady :
wyrko tylne w poprzek/przechodnie, brak opuszczanego nas salonem (śpimy oddzielnie).
Reszta normalka. Nie spistrzegłem lipy, czy ewidentnych zaniedbań, niedoróbek w stylu krzywo czy niepasująco.... Co w obecnym czasie już może takie oczywiste nie być?
Jakość nawet w markach premium spada.

https://www.camperteam.pl...84d9bb87cc5f469

Pawcio - 2019-03-17, 10:44

My posiadamy model Tandy 620 od 2009 roku. Dla nas - małżeństwa z dwójką dzieci idealny układ wnętrza.
Dwa szerokie łóżka z tyłu ze średnim bagażnikiem pod dolnym łóżkiem, dużą alkową i łazienką z oddzielnym prysznicem.

Zabudowa nie przecieka, choć Gino naprawiał nam jedną nieszczelność - woda dostawała się od spodu za tylnym kołem podczas jazdy w deszczu. Energoblok Darek z ALPO naprawiał dwa razy.. więc chyba te modele eb. można nazwać piętą achillesową w McLouisach.

Ale generalnie jak na jedenastoletniego kampera zabudowa sprawuje się znakomicie.

skoli - 2019-03-17, 15:10

Posiadam McLous Mcvan2 z 2011r. Dla 2 osób idealny wybór.
Wykonanie średnie, spasowanie tez nie powala na kolana. Niektóre rzeczy można poprawić po makaroniarzach ;)
Duży Minus za kuchnie i brak miejsca roboczego.
Ogólne wrażenia na plus i nie żałuje zakupu.

ZEUS - 2019-03-17, 15:22

skoli napisał/a:
i brak miejsca roboczego.

to niestety mankament w wielu kamperach... :(