Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Budujemy kampera - VW T4, pierwszy jeżdzący namiot wielofunkcyjny

slepy8 - 2019-03-26, 08:24
Temat postu: VW T4, pierwszy jeżdzący namiot wielofunkcyjny
Witajcie
Przyszedł wreszcie moment na zbudowanie utajnionego kamperowoza na podstawie T4. Baza zakupiona w przyzoitym stanie, teraz czas na dostosowanie.

Wpadłem na taki oto pomysł, że najlepszym rozwiązaniem byłoby aby zabudowa wyjazdowa była wkładana i wyjmowana. Po wyjeździe, szafki i skrzynie byłyby wymontowywane a na swoje miejsce lądowałyby fotele.
Kombinuję tak, żeby podłoga po wymontowaniu zabudowy była płaska (dla wygody i bezpieczeństwa).
Wpadłem więc na taki pomysł, aby do blachy przyspawać nakrętki do których elementy zabudowy będą przykręcane.Dookoła nakrętek oczywiście izolacja, powyżej sklejka i na nią wykładzina. Efektem byłyby jedynie otwory w podłodze.

Wyprostujcie mnie proszę czy do tej blachy podłogowej mogę bezkarnie spawać bez narobienia jakiegoś bigosu? Nie jest ona zbyt cienka?

Zamieszczam rysunek o co mi chodzi.

KASZUB - 2019-03-26, 09:06

Hej. Musisz się przywitać w dziale do tego przeznaczonym. Jak każdy. Wtedy pewnie dostaniesz odpowiedz. To nie CamperMajstry na fb. To pożądane forum tematyczne. Pozdrawiam.
papamila - 2019-03-26, 09:54

slepy8 napisał/a:
taki pomysł, aby do blachy przyspawać nakrętki do których elementy zabudowy będą przykręcane.

po co wyważać otwarte drzwi?
zobacz tu: www.flexebu.de w dziale filmy

https://www.flexebu.de/videos.php

slepy8 - 2019-03-26, 09:54

A to ja przepraszam, trochę wyrwałem przed szereg ;)
Już nadrabiam zaległości.

decumanus - 2019-03-26, 14:59

Nitonakretki z nierdzewki, z zamknietym dnem chyba lepsze, nie bedzeisz sie o nie potykal jak wyjmiesz podloge
R

slepy8 - 2019-03-26, 15:21

decumanus napisał/a:
Nitonakretki z nierdzewki, z zamknietym dnem chyba lepsze, nie bedzeisz sie o nie potykal jak wyjmiesz podloge
R

Nie pomyślałem o tym. Faktycznie dobra opcja bez potrzeby spawania.

Dzięki za pomysł.