|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Budujemy kampera - VW T4, pierwszy jeżdzący namiot wielofunkcyjny
slepy8 - 2019-03-26, 08:24 Temat postu: VW T4, pierwszy jeżdzący namiot wielofunkcyjny Witajcie
Przyszedł wreszcie moment na zbudowanie utajnionego kamperowoza na podstawie T4. Baza zakupiona w przyzoitym stanie, teraz czas na dostosowanie.
Wpadłem na taki oto pomysł, że najlepszym rozwiązaniem byłoby aby zabudowa wyjazdowa była wkładana i wyjmowana. Po wyjeździe, szafki i skrzynie byłyby wymontowywane a na swoje miejsce lądowałyby fotele.
Kombinuję tak, żeby podłoga po wymontowaniu zabudowy była płaska (dla wygody i bezpieczeństwa).
Wpadłem więc na taki pomysł, aby do blachy przyspawać nakrętki do których elementy zabudowy będą przykręcane.Dookoła nakrętek oczywiście izolacja, powyżej sklejka i na nią wykładzina. Efektem byłyby jedynie otwory w podłodze.
Wyprostujcie mnie proszę czy do tej blachy podłogowej mogę bezkarnie spawać bez narobienia jakiegoś bigosu? Nie jest ona zbyt cienka?
Zamieszczam rysunek o co mi chodzi.
KASZUB - 2019-03-26, 09:06
Hej. Musisz się przywitać w dziale do tego przeznaczonym. Jak każdy. Wtedy pewnie dostaniesz odpowiedz. To nie CamperMajstry na fb. To pożądane forum tematyczne. Pozdrawiam.
papamila - 2019-03-26, 09:54
slepy8 napisał/a: | taki pomysł, aby do blachy przyspawać nakrętki do których elementy zabudowy będą przykręcane. |
po co wyważać otwarte drzwi?
zobacz tu: www.flexebu.de w dziale filmy
https://www.flexebu.de/videos.php
slepy8 - 2019-03-26, 09:54
A to ja przepraszam, trochę wyrwałem przed szereg
Już nadrabiam zaległości.
decumanus - 2019-03-26, 14:59
Nitonakretki z nierdzewki, z zamknietym dnem chyba lepsze, nie bedzeisz sie o nie potykal jak wyjmiesz podloge
R
slepy8 - 2019-03-26, 15:21
decumanus napisał/a: | Nitonakretki z nierdzewki, z zamknietym dnem chyba lepsze, nie bedzeisz sie o nie potykal jak wyjmiesz podloge
R |
Nie pomyślałem o tym. Faktycznie dobra opcja bez potrzeby spawania.
Dzięki za pomysł.
|
|