Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Wędkarstwo - Norwegia 2008

ZetKa - 2008-10-31, 17:54
Temat postu: Norwegia 2008
W czerwcu wybraliśmy się na ok. 3 tygodnie w okolice Trondheim. Grupa składała się z trzech wędkarzy i " kucharza", który również skutecznie próbował swych sił w fiordach. Głownym celem był połów króla łososia w rzekach tego regionu. Przejeżdżając obok obiecujących fiordów nie opuściliśmy okazji aby spróbować złowić coś z brzegu. Były dorsze, czerniaki, makrele i inne.

Nasza baza i przygotowania do wędkowania

Rzeka ok 1 km powyżej naszej bazy, w tym miejscu jest sporo wody ale w miejscu gdzie wpada do fiordu ledwo się sączyła. Czekaliśmy 3 deszczowe dni aby łososie weszły do rzeki

Pierwszy łosoś wyprawy złowiony przez Marka w cofce rzeki podczas przypływu.

Może tym razem weżmie, łowienie łososi to ciężka praca.

Ale pózniej tym większa radość. Jest...na jednoręczną. Cóż to była za walka, łososia "zaciąłem" z wysokiego brzegu. Musiałem wskoczyć po pas do silnego nurtu. Bez podbieraka, chwyt za ogon. Udało się a szczerze mówiąc wątpiłem w szcześliwe zakończenie.

Maluch, 1 kg. Na rzece jest zakaz C&R. Limit dzienny 2 sztuki z tym,że jeśli pierwsza ryba ma powyżej 3 kg to koniec łowienia. Dopuszczalne metody to mucha i .....robak.

Podebranie

Odpoczynek, a te latające nie odpoczywają

Po dwóch dniach łososie znikneły. Udaliśmy się kilkanaście kilometrów w górę rzeki na inne łowisko w poszukiwaniu łososi. Były tam.

Szczęscie widac na twarzy Marka

Zmiana rzeki, jak wcześniej zaplanowaliśmy przenieśliśmy się nad Orkle. Nasz obóz.

Nie ma lekko z tym co z tyłu

Ładna sztuka

Zbieranie running line

Łosoś z Orki i jego łowca

Wędzone łososie smakowały wyśmienicie a do tego kieliszek czegoś mocno schłodzonego ..mmmm

Kilka rybek z fiordu. Świeży dorsz to.... niebo w gębie.

Pozdrawiam

ZetKa - 2008-10-31, 17:56

URL=www.fotosik.pl][/URL]

I na koniec. Czy ktoś mi powie co za oseska złowiłem? Mała molwa, bosma?

Pozdrawiam

Tadeusz - 2008-10-31, 18:14

Kapitalne połączenie przyjemności podróżowania kamperem i wędkowania. Jestem urzeczony zdjęciami.
JaWa - 2008-10-31, 18:48

Proszę więcej nie umieszczać takich zdjęć, może grozić zawałem lub wylewem. :gwm :gwm :gwm
papamila - 2008-10-31, 18:57

Primo: Gratuluję, zarówno relacji jak i połowów

secundo: dobrze radzę, chowaj się bo Arcadarca rozjedzie Cię ze zgryzoty :wyszczerzony:
:haha: :haha: :haha: :haha:

Aulos - 2008-10-31, 19:04

Nigdy nie wędkowałem, ale po tej relacji nabieram ochoty. :spoko
ZetKa - 2008-10-31, 19:09

Nie pozostaje mi nic innego jak wziążć sobie Wasze uwagi i ostrzeżenia do serca. Muszę dbać o zdrowie braci kamperowej.
:haha:

janusz - 2008-10-31, 19:10

JaWa napisał/a:
może grozić zawałem lub wylewem.

Pierwszy do tego zawała to ArcaDarca, główny wędkarz CT.

ZetKa - 2008-10-31, 19:13

To już nawet nie wspomnę, że łososi złowiliśmy w sumie ponad 26 kilogramów. :lol:
Dembomen - 2008-10-31, 20:26

Hej!
To jest łowienie, fajne sztuki, gratulacje :spoko
Hej!

bonusik - 2008-11-01, 21:23

Zetka...Wam gratuluję serdecznie wspaniałej wyprawy i udanych połowów... :ok
Ale obawiam się o Darka....biedaczek wpadnie w stres widząc te fotki.... :szeroki_usmiech

ARCADARKA - 2008-11-02, 15:44
Temat postu: ARCADARKA
janusz napisał/a:
JaWa napisał/a:
może grozić zawałem lub wylewem.

Pierwszy do tego zawała to ArcaDarca, główny wędkarz CT.

Janusz masz rację , że jestem przed zawałem oglądając te fotki :evil: , piękne zdjęcia :bigok , panowie gratulacje :ok , ale wam zazdraszczam, pełen podziw :haha: :haha: