| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Telewizja NC+ na kartę,problem z aktywacją.
HENRYCZEK - 2019-04-04, 20:21 Temat postu: Telewizja NC+ na kartę,problem z aktywacją. Mam problem z aktywacją TV na karte jak w temacie.
Kolejny krok.
"Aby dokończyć proces aktywacji, ustaw dekoder na kanale TVP1 HD i oczekuj na sygnał TV."
Problem w tym że Telewizor Megasat, nie znajduje kanału TVP1.Moduł CI wykrywa.
Czy coś mam żle ustawione do wyszukiwania?Z polskich tylko te znajduje.
papamila - 2019-04-05, 03:37
te widoczne kanaly to z tv naziemnej. to co podswietlone na żółto, zmien na ant sat
ustaw antene na hotbird, jako wejscie w TV, wybór anteny ustaw antena sat ( bo masz dvbt) i przeskanuj kanały.
Ew weż karte z modułem do punktu, tam to aktywuja w kilka minut i masz pewność ze bedzie aktywne
Mania - 2019-04-05, 06:09
Najszybciej zgłoś się do punktu NC+ zrobią to w jedną minutę.
Socale - 2019-04-05, 08:14
Henryczku, czy antenę masz podpiętą we właściwe gniazdo w TV czy pod typowy dekoder?
Jakość sygnału jeśli wskaźnik dotyczy satelitarnego jest trochę za słaba, może nie widzieć niektórych transponderów a tym samym sygnału aktywującego. Doprecyzuj ustawienie anteny sat.
Tu przypominam, że sygnał z satelity nie dociera do anteny na wprost talerza jakby się to wydawało, lecz znacznie bardziej z góry, około 30st. Może coś przysłania z tego kierunku.
mireks5013 - 2019-04-05, 11:58
| Mania napisał/a: | | Najszybciej zgłoś się do punktu NC+ zrobią to w jedną minutę. |
Tak to nie działa. Nie każdy pracujący w punkcie NC+ umie to zrobić, a jak już potrafi to udaje że jest bardzo zajęty. Trenuję to co kilka miesięcy. Dekodery (niektóre) montowane w odbiorniku TV mają taki feler, że nie aktualizują się automatycznie.
HENRYCZEK - 2019-04-05, 15:15
| mireks5013 napisał/a: | | Mania napisał/a: | | Najszybciej zgłoś się do punktu NC+ zrobią to w jedną minutę. |
Tak to nie działa. Nie każdy pracujący w punkcie NC+ umie to zrobić, a jak już potrafi to udaje że jest bardzo zajęty. . |
10/10
mrsulki - 2019-04-06, 06:32
Z tego co wiem NC zmieniło system kodowania i jest już jak w Polsacie że dekoder przypisany jest do karty i w innym nie będzie działała.
janus - 2019-04-06, 07:56
Ale jest też jakiś inny problem, bo w moim już kilkuletnim dekoderze, bardzo dobrze działającym jeszcze w ubiegłym roku także nie mogę doczekać się ponownej aktywacji. Dotychczas wystarczyło raz w roku zapłacić 19,90 i cały rok podstawowy zestaw programów odbierałam bez problemów. Teraz na tych samych antenach mam problem z aktywacją, choć sygnał ma odpowiednią moc i jakość, a komunikat powietrza odbieranie sygnału z HotBirda.
mischka - 2019-04-06, 09:49
janus, zadzwoń do nich żeby wysłali ponownie uprawnienia i powinno zadziałać
janus - 2019-04-08, 11:35
No i zadziałało
Po długim poszukiwaniu numeru, ponieważ to jest stara oferta tzw telewizja na kartę.
Ważne, że zadziałało.
|
|