Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Proszę o pomoc przy ocenie kampera

tom_ts - 2019-04-06, 21:21
Temat postu: Proszę o pomoc przy ocenie kampera
Dzień dobry

Planuję zakup pierwszego kampera, proszę o pomoc przy ocenie.
Wszelkie opinie mile widziane.

Kamper dla 2 dorosłych i jednego dziecka 11 lat.

link do ogłoszenia na OLX

Pozdrawiam i dziękuję
Tomek

Andrzej R. - 2019-04-07, 03:02

Trudna sprawa z ocena z fotki, tego mozna dokonac za pomoca wechu i sluchu rowniez. Jesli sie podoba to trzeba jechac.
Pozdrawim

drzevo - 2019-04-07, 04:26

Z zewnątrz auto wygląda bardzo dobrze.
Zdjęcia wewnątrz nie powalają jakością.
Mam wrażenie, że jedna ściana w łazience może mieć ślady wilgoci.
To jeden z najmniejszych kamperów z alkową - jego kompaktowe rozmiary dla jednych są wadą, dla innych zaletą. Dla mnie wadą jest to, że trzecia osoba - jadąc przodem do kierunku jazdy - siedzi na tylnej ścianie kampera. To zawsze kłóciło się z moją wizją bezpieczeństwa, chociaż zdaję sobie sprawę, jak generalnie wygląda bezpieczeństwo w takich autach. Ja nie posadziłbym dziecka na tylnej ścianie takiego auta.

Wolnossący silnik 1.9 wystarczy, żeby zjechać cały świat, ale musisz zdawać sobie sprawę, że wymaga bardzo dużo cierpliwości i podjazdów pod wzniesienia w ślimaczym tempie.

Przy cenie prawie 30 tysięcy, byłoby miło mieć w zestawie markizę - owszem, można zamontować po zakupie, ale to kolejny wydatek.

DC - 2019-04-07, 07:20

Wygląda na zadbany, trochę mały ale jak na pocżatek dla 2+1 może być. Na pewno trzeba podjechać i dokładnie oblukać fiacika, czy szczelny, czy sprzęty działają itd . Moim zdanie z ceny jeszcze do urwania z 10-15%.
SlawekEwa - 2019-04-07, 07:46

Kamper jest z Rumi- tam mieszka Adam - MECENAS - zadzwoń do niego.
Jak to auto nie jest jego to prawdę Ci powie :haha:
Dziwne miejsce na naklejkę firmową nad prawymi drzwiami :chytry

MisioKRAK - 2019-04-07, 08:02

Jeżeli zależy Wam na takim mniejszym kamperze to może ten - chyba mniej "wychuchany" ale też znacznie niższa cena a i układ wnętrza chyba fajniejszy (o stanie nic nie mówię bo go nie widziałem):
http://s-camp.pl/samochod...s-globetrotter/
Wiem - dla Was to już spora wycieczka...ale podsyłam byście widzieli co może być...

Socale - 2019-04-07, 08:17

Ładniutki wypieszczony kompakcik na początek przygody. Po roku zaczniesz myśleć o zmianie na większy z wyznaczonymi wymaganiami, to typowy scenariusz.
Cena niema tu większego znaczenia ani rocznik, ale zastanawiające jest, dlaczego nie sprzedał się za poprzednimi ogłoszeniami, to może zdradzać że gdzieś w kącie taki mały śmiejący siedzi: :diabelski_usmiech Trzeba go tylko odnaleźć.
Koniecznie próba drogowa z właścicielem za kierownicą i rozwinięcie max prędkości, na ostatnim biegu słuchać czy nie wyje coś w skrzyni!!!