Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Naprawa po lakierniku

TomaszG - 2019-04-11, 09:39
Temat postu: Naprawa po lakierniku
Witam, jak naprawić to co widać na zdjęciu? Dodam, iz takich miejsc mam sporo .
CORONAVIRUS - 2019-04-11, 09:46

To nie jest naprawa po lakierniku tylko po amatorze który się za to zabrał , Ty chcesz być następnym amatorem więc sobie wyobraź jak będzie wyglądała Twoja robota za jakiś czas ... :zimno
TomaszG - 2019-04-11, 10:17

No ok, czyli nie da się, to zostawiam jak jest, a co tam dzięki. Pozdrawiam
CORONAVIRUS - 2019-04-11, 11:38

Da się .... trzeba tylko dać to lakiernikowi by zrobił jak trzeba . :pifko
Manoo0 - 2019-08-11, 03:50

Zle dobrany rodzaj lakieru, większość poszyć pojazdów kempingowych pomalowana jest lakierem poliuretanowym, kolejne nanoszenie warstw wymaga odpowiedniego przygotowania. Lakiernicy samochodowi operują lakierami akrylowymi bo takie się stosuje przy autach osobowych.
znacznie lepiej z malowaniem udać się do lakiernika od Łodzi.

Reklamuj usługę!

Ducaciak - 2019-08-12, 11:31

ja bym to wyczyścił rozpuszczalnikiem Nitro do gołej blachy [jeśli to nie wielki element] a potem podkładem takim jak poniżej i następnie lakier

https://allegro.pl/oferta/profesjonalny-podklad-na-aluminium-spray-400-ml-7452965429?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_chemiakcesor_pla_chemia_samochodowa&ev_adgr=Main_adgroup&gclid=EAIaIQobChMI1YDmtIL94wIVFtKyCh2sfgW8EAQYASABEgIKofD_BwE

jakiś czas temu odnawiałem przyczepę kempingową i polowałem ja renolakiem już 7 lat trzyma i wygląda nieźle.

Ducaciak - 2019-08-12, 11:37

możesz też coś takiego użyć.
https://allegro.pl/oferta/srodek-preparat-do-zmywania-usuwania-lakieru-boll-7720431966

z samochodu po 3 min schodzi jak kożuch z mleka.

CORONAVIRUS - 2019-08-12, 11:49

Manoo0 napisał/a:
Zle dobrany rodzaj lakieru, większość poszyć pojazdów kempingowych pomalowana jest lakierem poliuretanowym, kolejne nanoszenie warstw wymaga odpowiedniego przygotowania. Lakiernicy samochodowi operują lakierami akrylowymi bo takie się stosuje przy autach osobowych.
znacznie lepiej z malowaniem udać się do lakiernika od Łodzi.

Reklamuj usługę!

same bzdury :oops:

TomekM - 2019-08-12, 11:58

MECENAS, jak zawsze dogłębna analiza problemu i rozwiązanie podane na tacy. Zastanawiam się czasami czytając twoje posty (tego typu, bo bywają też naprawde pomocne) po co je piszesz? Nie musisz mi odpowiadać, gdyż nie ma to nic wspólnego z tematem a i autora wątku skutecznie zneutralizowałeś.
CORONAVIRUS - 2019-08-12, 12:10

TomekM napisał/a:
MECENAS, jak zawsze dogłębna analiza problemu i rozwiązanie podane na tacy. Zastanawiam się czasami czytając twoje posty (tego typu, bo bywają też naprawde pomocne) po co je piszesz? Nie musisz mi odpowiadać, gdyż nie ma to nic wspólnego z tematem a i autora wątku skutecznie zneutralizowałeś.

w poprzednim napisałem autorowi tematu co trzeba zrobić , nie powtarzam się :spoko

mileniusz - 2019-08-12, 18:03

Sam bym się tego nie chciał podjąć ale skoro jest takie wyzwanie to zalecam kontakt ze mną ponieważ powierzchnia nie jest określona i czego dotyczy. Ktoś zamalował coś żeby sprzedać dlatego sugeruję zamieszczenie zdjęć o szerszym spojrzeniu.