Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Sezon, od kiedy

Bajaga - 2019-04-14, 18:00
Temat postu: Sezon, od kiedy
Ostatnio otwierałem sezon na Mazurach. Dzwoniłem do kilku kempingów, wszystko nieczynne, dopiero od weekendu majowego. Dziwne to nieco, że w kwietniu, gdy bywa naprawdę fajna pogoda, właściciele kempingów mają to w d.
Comsio - 2019-04-14, 21:45

Michał najważniejsze to nie dopuszczać do kaca. :bigok :wyszczerzony:
Przestałem tylko styczeń i troszkę lutego.
Wal na fajfy do Ciechocinka, Non-stop Open :ok

Nemo72 - 2019-04-14, 22:18

Miałem tak samo wyskoczyliśmy na kilka dni w Malborku nie było problemu kemping czynny.
Nad morzem w Stegnie kempingi nie czynne staliśmy w lesie z widokiem na Bałtyk.

mrsulki - 2019-04-15, 06:30

No jak się chce na kempingu to problem. U mnie sezon trwa cały rok - nie kożystam z kempingów tylko na dziko. Na szczęście dzikie miejscówki czynne cały rok :wyszczerzony:
bert - 2019-04-15, 08:28
Temat postu: Re: Sezon, od kiedy
Bajaga napisał/a:
Ostatnio otwierałem sezon na Mazurach. Dzwoniłem do kilku kempingów, wszystko nieczynne, dopiero od weekendu majowego. Dziwne to nieco, że w kwietniu, gdy bywa naprawdę fajna pogoda, właściciele kempingów mają to w d.

cóż nie działają charytatywnie a biznesowo. Ilość klienta śladowa, a aura nie zachęca do "odkręcenia" wody.

Skąd-innąd to piękna pora, mnogość pustych biwaków wabi ciszą i spokojem, budząca się wiosennie przyroda jest piękna.

że nie ma tłoku i harmidru na otwartych campingach, to raczej na plus ;)

gryz3k - 2019-04-15, 10:56

bert napisał/a:
cóż nie działają charytatywnie a biznesowo.

Oj tam, powinni prowadzić interesy "z powołania" tzn bajaga chce mieć otwarty kemping to dla dobra jego i jego dzieci właściciele powinni je otworzyć. :haha:

Nie jesteśmy potęgą turystyczną jak Włochy, nie mamy tak ciepłej pogody a w Italii w kwietniu większość nadmorskich kempingów jest zamknięta. Działają te w mega turystycznych miastach.

Bajaga - 2019-04-15, 11:43

gryz3k napisał/a:
bert napisał/a:
cóż nie działają charytatywnie a biznesowo.

Oj tam, powinni prowadzić interesy "z powołania" tzn bajaga chce mieć otwarty kemping to dla dobra jego i jego dzieci właściciele powinni je otworzyć. :haha:

Podjedź sobie w wolnej chwili do Castoramy. Kup sobie tam młotek. I puknij się nim w czaszkę, może to jeszcze coś pomoże? Kto wie? Nadzieja umiera ostatnia.

CORONAVIRUS - 2019-04-15, 12:16

Kamperowcy i kempingi to jakaś paranoja , po to kamper jest samowystarczalny by sezon trwał cały rok . Kempingi są dla cieniasów :haha:
Bronek - 2019-04-15, 12:22

Cytat:
Kempingi są dla cieniasów

Dodam
Skner i bidoków :bigok

Szpenych, wstydliwych, no i ukrywających się przed Prawem lub co najmniej US., lub żoną /kochanką...

PS. Np w Gdańsku przy Politechnice był czynny ale woda zakręcona. Tylko tam to biznes się kręci z kompleksu sportowego, basenu, kortów... Byliśmy sami i 5 dych/24h niczego od obsługi nie wymagało po za daniem pilota i kluczy do furtki i bramy kibla i prysznic, (każdy tak dostaje)

mischka - 2019-04-15, 12:27

Ja tam jedno i drugie lubię, hotelem też nie pogardzę. Nie lubię się ograniczać...
slawwoj - 2019-04-15, 13:17

A tu jest mapa dla prawdziwych kamperowców !!!
gryz3k - 2019-04-15, 13:23

Bajaga napisał/a:
Dziwne to nieco, że w kwietniu, gdy bywa naprawdę fajna pogoda, właściciele kempingów mają to w d.

Bajaga napisał/a:
Kup sobie tam młotek. I puknij się nim w czaszkę, może to jeszcze coś pomoże?

Bajaga, twoje oczekiwania względem innych przerastają chyba to co dajesz innym od siebie.

Pisali o tym koledzy. Kemping to biznes. Ma przynosić zyski. A otwieranie kempingu w kwietniu to strata. na pracownikach /trzeba ich wcześniej zatrudnić/, środkach czystości itp, itd.
Dziwiąc się zamkniętym kempingom pokazujesz jak mało wiesz o biznesie i jak roszczeniowy jest twój stosunek do świata.

Bajaga - 2019-04-15, 13:30

gryz3k napisał/a:

Dziwiąc się zamkniętym kempingom pokazujesz jak mało wiesz o biznesie i jak roszczeniowy jest twój stosunek do świata.

Sympatyczny pan w Mikołajkach otworzył swój kamper park w centrum miasta. Ruch był mały ale z pewnością mu się to opłaciło.

Roszczeniowy stosunek do świata? :) Jednak w Castoramie nadal nie byłeś niestety...

gryz3k - 2019-04-15, 14:48

Bajaga napisał/a:
Sympatyczny pan w Mikołajkach otworzył swój kamper park w centrum miasta.

Bo to jest parking w środku miasta, który otwarty jest praktycznie zawsze.

Bajaga - 2019-04-15, 15:26

gryz3k napisał/a:
Bajaga napisał/a:
Sympatyczny pan w Mikołajkach otworzył swój kamper park w centrum miasta.

Bo to jest parking w środku miasta, który otwarty jest praktycznie zawsze.

Nie jest. Ale zawsze musisz swą "mądrość" wtrącić.

gryz3k - 2019-04-15, 15:34

Bajaga napisał/a:
Nie jest.

Nie jest parkingiem w centrum Mikołajek? To na którym byłeś? Bo poza sezonem jest chyba zwykłym parkingiem.

Bajaga - 2019-04-15, 15:43

gryz3k napisał/a:
Bajaga napisał/a:
Nie jest.

Nie jest parkingiem w centrum Mikołajek? To na którym byłeś? Bo poza sezonem jest chyba zwykłym parkingiem.

Nie jest czynny przez cały rok. Został otwarty po moich rozmowach z właścicielem (fajny chłop, bojerowiec). Jest tam część "parkingowa" oraz część wydzielona dla kamperów i ogólnie bardzo polecam to miejsce. Na krótki pobyt idealne.

gryz3k - 2019-04-15, 15:47

Bajaga napisał/a:
Jest tam część "parkingowa" oraz część wydzielona dla kamperów i ogólnie bardzo polecam to miejsce. Na krótki pobyt idealne.

Czyli zwyczajnie wpuścił cię za bramę czynnego parkingu. Fantastycznie. Musiałeś przypaść mu do gustu.

A miejsce znane i lubiane.

Bajaga - 2019-04-15, 15:51

gryz3k napisał/a:

Czyli zwyczajnie wpuścił cię za bramę czynnego parkingu. Fantastycznie. Musiałeś przypaść mu do gustu.

Ależ ty durny jesteś :mrgreen: Przyznam, że to fajna, rozrywka, gratis :lol:

gryz3k - 2019-04-15, 16:50

Bajaga napisał/a:
Ależ ty durny jesteś

Bycie uznanym przez ciebie za durnia to komplement. Zacząłbym się niepokoić gdybyś mnie chwalił. :gwm

Bajaga - 2019-04-15, 17:49

gryz3k napisał/a:
Bajaga napisał/a:
Ależ ty durny jesteś

Bycie uznanym przez ciebie za durnia to komplement. Zacząłbym się niepokoić gdybyś mnie chwalił. :gwm

Spokojnie, nie musisz się niepokoić :wyszczerzony:

daro35 - 2019-04-15, 21:20

Panowie,Bajaga ma rację,ten parking w centrum Mikołajek nie jest czynny cały rok,byłem tam dwa tygodnie temu i był zamknięty na cztery spusty,szczęście miał że się dogadał,jednak są jeszcze ludzie na tej ziemi,Bajaga trzeba było pisać,podesłał bym ci co może być otwarte,widzę że nie wszyscy patrzą na opisy pod profilami :spoko
Comsio - 2019-04-15, 21:43

W Mikołajkach 365 dni open u Gołębia, dwie dychy za 24h.

Ful wypas. :wyszczerzony:

CORONAVIRUS - 2019-04-15, 21:47

Cykory ...nie zapłacą to nie dadzą rady przetrwać nocy w kamperze ...normalnie strach przed wilkami chyba.
Bajaga - 2019-04-15, 21:50

daro35 napisał/a:
Panowie,Bajaga ma rację,ten parking w centrum Mikołajek nie jest czynny cały rok,byłem tam dwa tygodnie temu i był zamknięty na cztery spusty

Tak czy owak byłem tam już kilka razy i bardzo polecam. Właściciel to fajny człowiek a położenie też jest dobre. Wolę camperpark mikołajki niż kempingi polecane w tej lokalizacji. A też zwiedziłem. Zarówno wagabunda jak i tałty to żadne ciekawe miejsca. Marne miejsca.

Rowerek - 2019-04-15, 22:14

Bajaga jedz do Łeby na swoje Ambre i rozpoczynaj se sezon
Bajaga - 2019-04-17, 13:38

Rowerek napisał/a:
Bajaga jedz do Łeby na swoje Ambre i rozpoczynaj se sezon

Masz jeszcze coś ciekawego do powiedzenia? Czy tylko bezwartościowe głupoty?

MisioKRAK - 2019-04-17, 13:50

A gdzie i kiedy chcesz ruszać, co potrzebujesz (w ramach kempingu)?
Bajaga - 2019-04-17, 13:56

MisioKRAK napisał/a:
A gdzie i kiedy chcesz ruszać, co potrzebujesz (w ramach kempingu)?

Już ruszyłem, byłem na Mazurach. Kempingi nieczynne. Kamper park w Mikołajkach sympatyczny pan otworzył, polecam. Byłem tam drugi raz i na pewno nie ostatni.

Rowerek - 2019-04-17, 15:03

Bajaga a ty piszesz mądrości
Bajaga - 2019-04-17, 15:13

Rowerek napisał/a:
Bajaga a ty piszesz mądrości

No przy twoich pierdołach oraz podpisie to tak, encyklopedyczne mądrości.

Rowerek - 2019-04-17, 16:26

Przecież sam pisałeś że Ambre w Łebie jest najlepsze
pułkownik - 2019-06-22, 15:23

Na pół oficjalnie otwart. Tylko w połowie, bo jednak postój nie na polu a na podwórku, ale trasa ta sama. Postój w Aleksandrowie Kujawskim. Polecam wpadać nawet w drodze żeby pozwiedzać. Wrzucę też info jesli ktoś chce zostać dłużej. W weekendy polecam bujnąć się na balety do klubu venus planet niedaleko bo w Konecku. Ululalismy dzieciory i podbilismy z wieczora. Mozna poszalec, dobra muzyka - grali akurat disco polo w miksie oczywiscie ;p ale jaki tani alkohol!!! Dało sie mordzie popić :D