Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Włochy - Wenecja - parking "na dzień" po zachodniej stronie

KACPERKI 2 - 2019-04-27, 20:16
Temat postu: Wenecja - parking "na dzień" po zachodniej stronie
Potrzebuję podpowiedzi o możliwość wjazdu kamperem na ten duży parking po prawej stronie po przejechaniu mostu na "tą Wenecję". Nie umiem inaczej opisać ale sądzę, że Ci co mogąmi podpowiedzieć to wiedzą o co pytam :oops:

Czy jest tam opcja stanąć kamperem na dzień i ew. koszty?
Czy można zostać na noc i ew. koszty?
Czy lepiej i łatwiej o miejsce gdy dojedziemy tam wieczorem i zostaniemy na noc czy lepiej być wcześnie rano?

Będę wdzięczny za podpowiedzi :spoko

krzysztofCz - 2019-04-27, 21:16

Fajnie macie w tej Chorwacji :diabelski_usmiech :spoko
janusz - 2019-04-27, 21:49

Jeśli chodzi Ci o parking Tronchetto to bez problemu można wjechać kamperem i jest tam miejsce do biwakowania, po wjechaniu trzeba pojechać w prawo za parking piętrowy. Byłem kilka razy i nie było zbyt tłoczno. Są krany z wodą i przyłącza do prądu. Wjeżdża się przez szlaban i bierze bilet. Płaci się przy wyjeździe w automacie. Teraz dokładnie nie pamiętam ale ostatnio (2-3 lata temu) chyba płaciliśmy 22Euro za dobę.
Agostini - 2019-04-27, 22:05

Tronchetto parking 45.443611, 12.306268
janusz - 2019-04-27, 22:10

O, Agostini przedstawił cennik i trzeba wyjaśnić, że
21 € / pierwsze 12 godzin, 16 € / 12 godzin później
Za dobę wychodzi 37€ a nie jak napisałem 22.

KACPERKI 2 - 2019-04-28, 07:29

Bardzo dziękuję za cenne podpowiedzi. Ostatnie dwa razy byłem po stronie Ca Savio i tramwajem wodnym dopływaliśmy na plac S.Marco a wcześniej zawsze osobówką gdy kampera jeszcze w planie nie było więc nigdy nie zwracałem uwagi na wysokości i zakazy ;-)
Ale teraz dzięki Wam już wiem :kwiatki:

Swoją drogą cena nie wąska...

Z drugiej strony... Po stronie Ca Savio cena za parking ( oczywiście bez żadnych udogodnień ) cały dzień wynosiła chyba 9 EUR + tramwaj wodny w obie strony chyba 10 EUR/os. Powiedzmy że we dwie osoby mamy łącznie 30 EUR.

Tu jest 39 EUR ale nawet nie licząc udogodnień to chyba dużo lepsza opcja ponieważ mamy komfort dowolności czasu itp. Można pójść rano, można wieczorkiem drugi raz i wrócić całkiem w nocy... A tramwaj to zawsze kasa i "kłopot" patrzenia na zegarek i pilnowanie czy jeszcze wieczorem mamy jak wrócić..

Jeszcze raz dziękuję za pomoc :spoko
:kwiatki:

krzysztofCz napisał/a:
Fajnie macie w tej Chorwacji :diabelski_usmiech :spoko

Cześć Krzysiu.
To prawda że fajnie ale... Za kilka dni jakaś Pani ma hmmmm kolejne już 18-ste urodzinki i tak SE kombinuję czy może byłoby to fajne miejsce na ich spędzenie ... 8-) . Stąd gdzie jestem to tylko 250 km :szeroki_usmiech :ok

Kuba L. - 2019-04-28, 09:28

Agat napisał/a:
Cześć Krzysiu.
To prawda że fajnie ale... Za kilka dni jakaś Pani ma hmmmm kolejne już 18-ste urodzinki i tak SE kombinuję czy może byłoby to fajne miejsce na ich spędzenie ... . Stąd gdzie jestem to tylko 250 km

Jedź, nawet się nie zastanawiaj.. zrobisz najlepszy prezent urodzinowy :bigok

MAWI - 2019-04-28, 10:18

Byliśmy tam kilka dni temu. Potem Bibione. Teraz Lignano . Polecam. Ale dziś pogoda nie rozpieszcza.
krzysztofCz - 2019-04-28, 15:30

Agat napisał/a:
Stąd gdzie jestem to tylko 250 km :szeroki_usmiech :ok

No tak... dłużej pijemy kawę niż Ty przejeżdżasz te 250 :diabelski_usmiech

:bukiet: :kwiatki: dla Agnieszki na tę osiemnastkę :roza:

KACPERKI 2 - 2019-04-28, 15:56

krzysztofCz napisał/a:

:bukiet: :kwiatki: dla Agnieszki na tę osiemnastkę :roza:

Bardzo dziękuję w jej imieniu :spoko
Tym bardziej że z każdą kolejną "osiemnastką" jak dla mnie jest co raz piękniejsza :wyszczerzony: .... Ale ostatnio przesadza i przechodzi sama siebie 8-)