Organizacja wyjazdów - Trasa wzdłuż wybrzeża Chorwacja - Grecja.
Benton77 - 2019-05-14, 12:35 Temat postu: Trasa wzdłuż wybrzeża Chorwacja - Grecja.Witam.Mam pytanie czy jazda wzdłuż wybrzeża z Chorwacji do Grecji jest wymagajaca. Chodzi mi głównie o to czy jest tam wiele ciężkich podjazdów?Bim - 2019-05-14, 12:42
Cytat:
Chodzi mi głównie o to czy jest tam wiele ciężkich podjazdów?
tyle samo co zjazdów
Rowerem się wybierasz? Benton77 - 2019-05-14, 13:07 Na tym portalu zawsze można liczyć na konkretną odpowiedź.Bim - 2019-05-14, 13:20
Benton77 napisał/a:
Na tym portalu zawsze można liczyć na konkretną odpowiedź.
Co masz do portalu?
Jakie pytanie, taka odpowiedź
Wypadało by przynajmniej uzupełnić podpis i napisac ewentualnie czym się wybierasz
Wystarczy zerknąc na mapę i bedziesz wiedzał że wybierasz sie w górzysty teren Benton77 - 2019-05-14, 13:22 A jak Twoim zdaniem można lepiej skonstruowac to pytania?Bim - 2019-05-14, 14:15
Benton77 napisał/a:
A jak Twoim zdaniem
Moim zdaniem to należy podac przybliżoną trase przejazdu,
poczytać forum , masz tam wszystko odnośnie danego kraju w niektórych wątkach masz nawet zdjęcia.
Byłeś kedyś za granicą ?Benton77 - 2019-05-14, 14:24 Czytalem juz trochę relacji z interesujacych mnie krajów. Ale tego jest od zatrzesienia i po godzinie zaczynaja bolec mnie oczy. Jade blaszanka lt 35 maxi rocznik 2000. Za granicą bylem na Litwie i na Chorwacji.Bim - 2019-05-14, 14:33 Jak wróciłeś z Chorwacji to i wrócisz z Grecji.
Trasa jak trasa jak nie masz jakiś fobii
Warto ją zaplanować i zobaczyć co wokól niej jest ciekawego to co Cię interesuje.
Czytaj planuj ,oglądaj na YT bo nie chcesz chyba trasy tylko zaliczyć
Odemnie to tyle bo juz mi się nie chce Benton77 - 2019-05-14, 14:38 Ok. Dzięki.izola - 2019-05-14, 16:37
Cytat:
Trasa jak trasa jak nie masz jakiś fobii
Odnosnie tych fobi,
rzuć hasła tych najważniejszych "zagrożeń" na tej trasie... Jakby Ci się chciało... ?
Ja np. nie lubię wysoko, kręto i obok przepaści od strony kierowcy...
Jestem taka bardziej gorolka nizinna Yans - 2019-05-14, 16:42
izola napisał/a:
Ja np. nie lubię wysoko kręto i obok przepaści od strony kierowcy.
Uwielbiam agrafki... Mogę je godzinami kręcić, aby wózek wytrzymał... Kocham góry... izola - 2019-05-14, 16:46 Yans... A może my razem pojedziemy te agrafki...ja zamknę oczy będę tylko se siedziała i pachniała...tak jak by mnie nie było...
Wyżej pisałam, nie lubię... A to wcale nie wyklucza eksperymentalnych tras...Bim - 2019-05-14, 17:09
izola napisał/a:
Odnosnie tych fobi,
rzuć hasła tych najważniejszych "zagrożeń" na tej trasie... Jakby Ci się chciało... ?
Nie ma zagrożeń
izola napisał/a:
Ja np. nie lubię wysoko, kręto i obok przepaści od strony kierowcy..
Możesz wyeliminować ustalając trasę i termin wyjazdu
Trudno tak trzepać z rękawa o lękach każdy ma swoje
W szczycie wakacyjnym to jazda na "żólwia" w kilometrowych krętych drogach nad morkich kurortów
Brawurowa jazda lokalsów po górkach
Przejazd przez kurorty wieczorową porą gdzie wszyscy wylegna na ulice np Saranda cztery pasy zablokowane w obu kierunkach i kierujący ruchem policjanci ,których nikt nie słucha
Czasami jazda na lusterko składane między tirami na przejściu granicznym parkującym po obu stronach i tak można jeszcze dokładać , ale to cały folklor życia i bycia tych "poganiaczy kóz" którzy są naprawdę pozytywnie nastawieni do ludzi którzy nie są roszczeniowi i mają banana
Grunt to nie robić za "barana i nie dać sie strzyc pod włos"Yans - 2019-05-14, 17:15
izola napisał/a:
Yans... A może my razem pojedziemy te agrafki...ja zamknę oczy będę tylko se siedziała i pachniała...tak jak by mnie nie było...
Wyżej pisałam, nie lubię... A to wcale nie wyklucza eksperymentalnych tras...
Różnie życie się układa... Może kiedyś... Yans - 2019-05-14, 17:25
Bim napisał/a:
kierujący ruchem policjanci ,których nikt nie słucha
Właśnie, napierdziela przez telefon i macha łapką... cudny widok... :haha:Brakuje mi tego... tom-cio - 2019-05-14, 18:08 No i on macha a lokales w tym momencie rondo po angielsku na lewo , widzialem na wlasne oczy, nawet nie zareagowalizola - 2019-05-14, 19:16 A może by tak Grecja samolotem obsłużyć i na miejscu coś wynająć?... Wtedy ale nie widzi się tych ciekawostek po drodze... Bim - 2019-05-14, 19:28
izola napisał/a:
A może by tak Grecja samolotem obsłużyć i na miejscu coś wynająć?.
No weź przestań Tomek nie powiedział Ci nie
Normalnie profanacja turystyki kamperowej ogarnij się
Jesteś wyluzowana kobitka dasz radę zakładaj wątek IZOLA szuka towarzystwa do Grecji.
Poszerzysz horyzonty nie taki diabeła straszny jak go malują zaznasz swobody nie tylko za płotu kempingu.
Wyobraź sobie plaże bez zakazów z ciepłą wodą i towarzystwo do pogadania wieczorkiem lub samotnośc na kamienistej plaży tylko ty
się rozmarzyłem izola - 2019-05-14, 19:46 Teraz mi ale pojechałeś Bim
Trza było koledze TE tak dokładnie wyjaśnić o co pochodzi... W jeździe i kamperowaniu...
A pytał i ci się nie chciało... Teraz to idź do mamy na ciepły zapiecek bo odwykniesz Bim - 2019-05-14, 19:59
izola napisał/a:
Teraz mi ale pojechałeś Bim
e tam
izola napisał/a:
Trza było koledze TE
e tam
izola napisał/a:
Teraz to idź do mamy na ciepły zapiecek bo odwykniesz
e tam do pozycji na dwa misie jeszcze muszę poczekać dwie godziny bo pracuje izola - 2019-05-14, 20:06 Byle migrena misie nie odstraszyła jak przestaniesz pracowicie pisać 👍casper - 2019-06-22, 09:02
tom-cio napisał/a:
No i on macha a lokales w tym momencie rondo po angielsku na lewo , widzialem na wlasne oczy, nawet nie zareagowal
Pewnie w życiu widział już nie takie akcje.Bim - 2019-06-22, 09:52
casper napisał/a:
tom-cio napisał/a:
No i on macha a lokales w tym momencie rondo po angielsku na lewo , widzialem na wlasne oczy, nawet nie zareagowal
Trochę folkloru za dnia , wyobraźcie sobie jak fajnie jest wieczorową porą
Ja to lubię ludzik - 2019-06-24, 08:06 Fajna opcja, tylko tam jest tyle górskich serpentyn, podjazdów i zjazdów o stosunkowo dużym nachyleniu, że trzeba być naprawdę skupionym na jeździe. Nie wspominając o tym, że trzeba mieć naprawdę dobre hamulce (i generalnie sprawny układ kierowniczy i zawieszenie).
Warto wyposażyć się też w jakieś przyzwoite ubezpieczenie, które w razie W będzie można wykorzystać, aby uzyskać pomoc na trasie. A trasy takie są wymagające dla samochodów.
Dobre ubezpieczenie assistance to podstawa. Proponuję dopytać jeszcze tutaj pod linkiem, witryna na której można znaleźć trochę więcej info z tego zakresu.