|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Historia Polskiego Karawaningu wedlug CT - 2009 czyli Arcadarka, Warkot, Pajęczno i Wigilia
Pawcio - 2019-05-14, 18:54 Temat postu: 2009 czyli Arcadarka, Warkot, Pajęczno i Wigilia Tak sobie myślę teraz, że jest to dział przyszłościowy traktujący o przeszłości
Przyszłościowy.. bo założony w 2013 roku, gdzie historii do opisywania może i troszkę było ale z perspektywy czasu widać, że tylko troszkę .
Dla nas rokiem, który najbardziej historycznie i zlotowo zapadł w pamięci był rok 2009.
Pierwszym inaugurującym rok był mini-zlot u ArcaDarków w kwietniu Teraz sobie myślę, że była to chyba iskra, dzięki której powstało CT Mazowsze.
Później był Warkot inaugurujący muzeum karawaningu w Warce, którego frontmenami byli Sasek i Martesik. Był to też dla nas ogrom nowych przyjaźni oraz znajomości. Kontynuacją poznawania kolegów i planowania przyszłych wyjazdów było Pajęczno. Wówczas była to nieprzebrana radość. Dzisiaj, gdy przeglądamy zdjęcia serce co chwila się kraje. Obcowaliśmy wówczas z niesamowicie przyjaznymi nam, a szczególnie CT ludźmi, których już dzisiaj nie ma - Andrzejem Elanko, Prezesuu, Witusiem. Akurat te wspomnienia są strasznie smutne
2009 rok to również pierwsza Mazowiecka Wigilia, która zdaje się uciekła gdzieś w numeracji wigilijnych uroczystości
Pawcio - 2019-05-14, 18:56
Kwietniowy week u Gosi i Darka
Pawcio - 2019-05-14, 18:59
Majówka i Warkot
Pawcio - 2019-05-14, 19:01
CD
Pawcio - 2019-05-14, 19:03
CD
Pawcio - 2019-05-14, 19:11
I Mazowiecka Wigilia.
Ginorganizator się gdzieś zapodział :P
Filmik też gdzieś jest.. jak znajdę to zapodam.
Yans - 2019-05-14, 19:18
Pawcio napisał/a: | Pierwszym inaugurującym rok był mini-zlot u ArcaDarków w kwietniu |
Nieprawda... Lusowo było w marcu... Tam właśnie poznałem "trzon "CT " i od tego czasu trwa mój romans z tym forum...Łezka się kręci...
wbobowski - 2019-05-14, 19:33
Yans napisał/a: | Pawcio napisał/a: | Pierwszym inaugurującym rok był mini-zlot u ArcaDarków w kwietniu |
Nieprawda... Lusowo było w marcu... Tam właśnie poznałem "trzon "CT " i od tego czasu trwa mój romans z tym forum...Łezka się kręci... |
A przed Lusowem był jeszcze Uniejów i 2.ga rocznica oraz Grudziądz 2.gi zlot CT+TSC.
Skorpion - 2019-05-14, 20:31 Temat postu: Tak było Warkot 2009
SlawekEwa - 2019-05-14, 21:24
Kombinujecie "jak koń pod górę" z tymi zlotami
I ZLOT CT był tu i tyle w temacie
https://www.camperteam.pl...opic.php?t=1255
https://www.camperteam.pl...opic.php?t=1252
Yans - 2019-05-14, 21:32
Sławek czytaj ze zrozumieniem... Chodzi o pierwszy w 2009...
Skorpion - 2019-05-14, 21:34
Jeszcze !!!
Skorpion - 2019-05-14, 21:58
Coś jeszcze!!!
Pawcio - 2019-05-15, 08:21
Yans napisał/a: | Nieprawda... |
Prawda, prawda
Obiektywnie rzecz biorąc każde wspomnienia są subiektywne Dla poszczególnych camperteamowców inauguracje odbywały się w różnym czasie i różnych miejscach
Yans - 2019-05-15, 11:08
Pawcio napisał/a: | Yans napisał/a: | Nieprawda... |
Prawda, prawda
Obiektywnie rzecz biorąc każde wspomnienia są subiektywne Dla poszczególnych camperteamowców inauguracje odbywały się w różnym czasie i różnych miejscach |
Wiem,ale akurat dla mnie Lusowo było chyba najwspanialsze...Nie dość ,że pierwsze,to jeszcze wreszcie po latach poszukiwań spełniały się moje marzenia. Wspaniali ludzie zarażeni tą samą chorobą...
Myślę,że te chwile już nie wrócą...
Kotek - 2019-05-15, 12:18
Yans napisał/a: | Myślę,że te chwile już nie wrócą... |
Będą nowe!
Pawcio - 2019-05-15, 12:34
Kotek napisał/a: | Yans napisał/a: | Myślę,że te chwile już nie wrócą... |
Będą nowe! |
DOKŁADNIE!
To jest kwestia chęci i nastawienia. W naszym przypadku zmienił się charakter pracy, przez co siłą rzeczy bardzo mało kamperujemy i jeździmy na zloty. Ale przyjdzie czas, że to się zmieni
Kotek - 2019-05-15, 12:48
Pawcio napisał/a: | Kotek napisał/a: | Yans napisał/a: | Myślę,że te chwile już nie wrócą... |
Będą nowe! |
DOKŁADNIE!
To jest kwestia chęci i nastawienia. W naszym przypadku zmienił się charakter pracy, przez co siłą rzeczy bardzo mało kamperujemy i jeździmy na zloty. Ale przyjdzie czas, że to się zmieni |
Czy to groźba? Hahahaha!!!
gino - 2019-05-15, 20:47
Pawcio napisał/a: | To jest kwestia chęci i nastawienia |
aby były chęci...muszą być chętni
a tych ostatnio brakuje
a szkoda
gino - 2019-05-15, 20:48
ale dzięki Pawciu za fajne wspominki..
mam nadzieję że takie czasy jeszcze wrócą
Pawcio - 2019-05-15, 21:44
gino, dobra, dobra. Ty najlepiej wiesz jak jest. Chęci są tylko możliwości się skurczyły. Ale to się zmieni.
Pogrzeb tam w archiwach i zapodaj jakieś fajne wspominki i fotki z historii. Mogą być też subiektywne.. w tym dziale każdy pisze tak, jak czuje
Yans - 2019-05-16, 14:50
gino napisał/a: | a tych ostatnio brakuje |
Niektórych z tych zdjęć już nigdy nie będzie...
wbobowski - 2019-05-16, 16:23
Pawcio napisał/a: | gino, dobra, dobra. Ty najlepiej wiesz jak jest. Chęci są tylko możliwości się skurczyły. Ale to się zmieni.
Pogrzeb tam w archiwach i zapodaj jakieś fajne wspominki i fotki z historii. Mogą być też subiektywne.. w tym dziale każdy pisze tak, jak czuje |
Pawciu... ja miałbym problem, bo mam ich setki jak nie tysiące... z tego jednego roku.
gryz3k - 2019-05-16, 17:25
Pawcio napisał/a: | Chęci są tylko możliwości się skurczyły. Ale to się zmieni. |
Rozbudowujesz camperpark?
Nie może Pawcio na zlot to zlot do Pawcia. O to chodzi?
StasioiJola - 2019-05-17, 00:37
No i jeszcze zapomnieliście ze wiosną 2009 była I -sza Koszelówka w kolorze rasta!!!. Pawcio- dla mnie jeden z fajniejszych zlotów to pierwszy zlot u Was nad skarpą i wieczorne ogniska połaczone ze spiewaniem!!!
ARCADARKA - 2019-05-17, 19:30
Pawciu ,super ,,,,,dzięki ,,,,,,,,no chyba nie wrócą te czasy ,,,,,,,,,wtedy była nas garstka ,,tęskniliśmy za spotkaniami naszej gromadki ,,,,,,,,,pamiętna fotka ,,pierwsze, pierwsze moje spotkanie wiary CT
Stasiu faktycznie pierwsza Koszelówka ,niezapomniana
i oczywiście Pawcio twoja nie zapomniana fota ,,,,,,,,pozdrowionka
Pawcio - 2019-05-20, 09:57
wbobowski napisał/a: | Pawciu... ja miałbym problem, bo mam ich setki jak nie tysiące... z tego jednego roku. |
Włodziu.. dawaj losowo i po problemie
Pawcio - 2019-05-20, 09:59
gryz3k napisał/a: | Rozbudowujesz camperpark?
Nie może Pawcio na zlot to zlot do Pawcia. O to chodzi? |
Jak na razie ilość miejsc się skurczyła.. ale wrota otwarte zawsze i dla wszystkich
Pawcio - 2019-05-20, 10:11
StasioiJola napisał/a: | No i jeszcze zapomnieliście ze wiosną 2009 była I -sza Koszelówka w kolorze rasta!!!. Pawcio- dla mnie jeden z fajniejszych zlotów to pierwszy zlot u Was nad skarpą i wieczorne ogniska połaczone ze spiewaniem!!! |
Tak Koscheloowka . Niektórzy dopiero po powrocie do domu dowiedzieli, że zlot był nad jeziorem
Pawcio - 2019-05-20, 10:13
ARCADARKA napisał/a: | Pawciu ,super ,,,,,dzięki ,,,,,,,,no chyba nie wrócą te czasy ,,,,,,,,,wtedy była nas garstka ,,tęskniliśmy za spotkaniami naszej gromadki ,,,,,,,,,pamiętna fotka ,,pierwsze, pierwsze moje spotkanie wiary CT
Stasiu faktycznie pierwsza Koszelówka ,niezapomniana
i oczywiście Pawcio twoja nie zapomniana fota ,,,,,,,,pozdrowionka |
Tia.. futrzany koleżka, który wcześniej ode mnie zamieszkiwał naszego kamperka
|
|